@beaglehondnl

Bezoek Ons

32 Groenten die uw Beagle kan eten (met voedingsgids)

Inhoudsopgave

Vanwege de bekende gezondheidsvoordelen die ze bieden, is het niet ongebruikelijk dat een beagle-eigenaar zijn hond soms een groente laat proeven. Groenten zijn een geweldige bron van voedingsstoffen, maar niet alle groenten die we eten zijn geschikt voor beagles. Welke soorten groenten zijn veilig voor beagles om te eten?

Wortelen, kool, sperziebonen, pompoen, spinazie en asperges zijn allemaal acceptabele groenteopties voor beagles. Toegegeven, ze kunnen een nuttige aanvulling zijn op het reguliere voedsel van een beagle. Het is ook OK om soms te genieten van rijpe tomaten, erwten en zoete aardappelen.


Hier is een uitgebreide lijst van 32 groenten die uw beagle veilig kan consumeren, samen met een voedingsadvies voor elk. OK, nu op naar de juiste lijst.

Dingen om te onthouden

Veel mensen gaan er, ten onrechte, van uit dat beagles strikt vleesetend zijn en niet kunnen gedijen zonder vlees. Vanwege hun omnivore aard hebben beagles zowel vlees als groenten nodig in hun dieet. Beagles stammen af van wolven en wolven halen hun eiwitten en andere voedingsstoffen uit zowel vlees als planten in het wild.

Groenten zijn prima als traktatie, maar ze mogen vlees niet vervangen in hun dieet.

Noteer vervolgens hoe goed een bepaalde groente in uw beagle verteert. Je beagle voor het eerst een nieuwe groente voeren vereist enige voorzichtigheid; als je wiebelt, stop dan.

Groenten die Beagles kunnen eten

Wortels
Je beagle kan wortels eten als een gezonde, caloriearme traktatie. De veiligste manier om je beagle-wortelen te voeren, is door de schil eraf te halen en de wortel in kleine stukjes te snijden. Je kunt er lekkernijen mee maken of over andere etenswaren leggen.

Je kunt je beagle ook een bevroren wortel geven als hij tandjes krijgt. Dit zal hem helpen zich beter te voelen.

Broccoli
Ja, je kunt een beagle broccoli geven. Het geeft een hond veel vezels en vitamine C. Broccoli daarentegen mag alleen als traktatie worden gegeven en mag niet meer dan 10% van de dagelijkse voeding van een beagle uitmaken.

Je kunt je beagle zowel rauwe als gekookte broccoli geven, zolang je hem maar in kleine stukjes snijdt.

Selderij
Selderij is veilig voor beagles om te eten. Het is een goede bron van vezels, kalium en vitamine A, C en K. Selderij bevat weinig vet, dus het is een geweldige snack voor een beagle die wil afvallen.

Selderij is goed voor je, maar het mag niet als maaltijd worden gevoerd. Het kan echter een goede vervanging zijn voor traktaties.

Doperwten
Groene erwten kunnen door een beagle worden gegeten. Ze zijn een goede bron van ijzer en zink, evenals vitamine A, K en B. Maar als je beagle nierproblemen heeft, is het geen goed idee om ze te voeren.

Groene erwten moeten af en toe gevoerd worden. Ook kan een beagle nierstenen krijgen als hij of zij te veel eet of drinkt. Geef een puppy geen doperwtjes, want daar kunnen ze in stikken.

Spinazie
Beagles kunnen spinazie eten, maar geef ze maar een kleine hoeveelheid per keer. Spinazie bevat veel vitamine A, B, C en K, maar ook veel oxaalzuur, dat schadelijk kan zijn voor je nieren.
Spinazie mag niet vaak worden gegeven omdat het de nieren kan belasten. Omdat rauwe spinazie voor een beagle moeilijk te verteren kan zijn, is het het beste om het eerst te stomen.

Banaan
Beagles kunnen bananen eten. Sterker nog, ze zijn goed voor je omdat ze kalium en vitamine B6 bevatten. Maar ze hebben veel suiker en mogen niet in grote hoeveelheden worden gevoerd.

Er zijn veel manieren om je beagle bananen te geven. Je kunt het fijnstampen en in zijn eten doen, in een Kong doen, of in stukken snijden en als lekkernij gebruiken.

Bonen
Ja, het is oké voor een beagle om bonen te eten. Maar ze mogen alleen in kleine hoeveelheden worden gekookt en gevoerd. Als je beagle te veel eet, kan hij gas krijgen en moeite hebben om naar de wc te gaan.

Rode biet
Rode biet is goed voor de gezondheid van een beagle en is een goede bron van vitamine C en vezels. Zorg ervoor dat je ze in kleine stukjes snijdt, zodat je er niet in stikt. Geef ze minder rode biet omdat ze er gas en diarree van kunnen krijgen.

Kool
Ja, alle soorten kool zijn prima voor beagles om te eten. Sterker nog, het is op veel manieren goed voor je gezondheid. Kool is goed voor de huid van de beagle en kan helpen bij de spijsvertering. Maar het kan je winderig maken, dus het is het beste om het in kleine hoeveelheden te eten. Je kunt het soms bovenop het voer van je hond leggen.

Bloemkool
Een kleine hoeveelheid gekookte bloemkool is prima voor een beagle om af en toe te eten. Geef hem geen rauw voedsel, anders krijg je misschien gas.

Komkommer
Een beagle kan komkommers eten zonder ziek te worden. Ze bevatten weinig vet en calorieën, waardoor ze een geweldige snack zijn voor mensen die willen afvallen. Snijd een komkommer in kleine stukjes voordat je hem aan je beagle geeft om te voorkomen dat hij kauwt.

Maïs
Meestal kunnen beagles likdoorns eten. Maar ze zijn moeilijk te verteren, dus geef je beagle in het begin maar kleine hoeveelheden. Let ook op tekenen dat uw hond een allergie heeft.

Gember
Gember is veilig voor een beagle om in zeer kleine hoeveelheden te eten. Het kan een gezonde manier zijn om te helpen bij buikpijn en misselijkheid. Het gele deel van Ginger kan in stukjes worden gehakt en af en toe aan het voer van je beagle worden toegevoegd.

Aardnoten/pinda’s
Aardnoten of pinda’s zijn veilig voor beagles om te eten. Maar ze bevatten veel vet en zijn moeilijk te verteren, dus gebruik ze niet vaak als traktatie. Geef je beagle geen gezouten of geroosterde pinda’s omdat ze niet veilig zijn.

Sla
Beagles kunnen sla eten zonder ziek te worden. Het bevat niet veel calorieën, dus het is een geweldige snack voor een beagle die te veel eet. Maar ze zijn moeilijk verteerbaar en bevatten veel vezels, dus geef het maar een kleine hoeveelheid.

Olijven
Een beagle kan gewone olijven eten zonder ziek te worden. Ze zijn goed voor je, maar je moet er niet te veel van eten. Zorg ervoor dat je ze snijdt voordat je ze voert, zodat ze niet stikken.

Pompoen
Pompoenen zijn veilig voor beagles om te eten. Ze bevatten veel vezels en antioxidanten die goed zijn voor de vacht van de beagle. Pompoenen kunnen je ook helpen om af te vallen.

Peterselie
Het is veilig om een kleine hoeveelheid peterselie over het voer van een beagle te strooien. Het kan er zelfs voor zorgen dat de adem van de hond beter ruikt.

Aardappel
Solanine, dat in aardappelen zit, is slecht voor een beagle. Maar als je een aardappel bakt of kookt, kun je de hoeveelheid gif verlagen en het veilig maken voor een beagle om te eten. Mensen zeggen dat beagles die te dik zijn geen aardappelen mogen krijgen.

Soja bonen
Sojabonen zijn voor beagles gemakkelijk te verteren en veilig om te eten. Sojabonen worden in veel recepten voor hondenvoer gebruikt. Maar geef het eerst een kleine hoeveelheid en let op tekenen van allergieën.

Radijs
Radijs is prima voor een beagle om in kleine hoeveelheden te eten. Het bevat veel vitamine C en bevat niet veel calorieën. Het helpt ook om de tanden van de beagle gezond te houden.

Tomaat
Tomaten die rijp zijn, zijn veilig voor beagles om in kleine hoeveelheden te eten. Maar tomaten die niet rijp of groen zijn, zijn slecht voor beagles omdat ze veel solanine bevatten.

Courgette
Courgette is veilig voor beagles om te eten. Het bevat onder andere vezels, vitamines en mineralen. Het bevat veel calorieën maar niet veel vet, dus het is een gezonde snack voor een beagle.

Paprika
Een beagle kan elke soort paprika eten, of het nu groen, rood, geel of oranje is. Maar doe het eerst langzaam. Haal alle zaden en bladeren eruit voordat je hem voedt.

Spruitjes
Beagles kunnen zonder problemen spruitjes in kleine hoeveelheden eten. Ze hebben veel vezels, vitamines en andere goede dingen voor je, en ze kunnen de bloedstroom van je beagle helpen. Het enige slechte aan het geven van spruitjes aan een beagle is dat het de hond gas kan geven.

Eikelpompoen
Eikelpompoen is veilig voor beagles om te eten en zal ze op geen enkele manier pijn doen. Het bevat vitamine A en C, die goed zijn voor de ogen en het immuunsysteem van de hond.

Spruiten van alfalfa
Alfalfaspruiten zijn goed voor de gezondheid van uw hond. U kunt ze in het voer voor uw beagle doen.

Amarant
Het is veilig en goed voor uw beagle om gekookte amarant te eten. Kleine hoeveelheden zijn veilig genoeg voor honden en puppy’s om te eten.

Rozemarijn
Rozemarijn is veilig voor beagles om te eten. Het is goed voor het hart en de maag van een beagle.

Water kastanje
Beagles kunnen waterkastanjes eten. Het is het beste om ze in kleine hoeveelheden te voeren, omdat ze moeilijk verteerbaar kunnen zijn.

Zoete aardappel
Een beagle kan af en toe gebakken, gekookte of gepureerde zoete aardappelen als traktatie hebben. Je kunt het zelfs mengen met het hondenvoer dat je beagle eet.

Cassave
Een beagle kan een kleine hoeveelheid cassave eten. Maar het mag niet in grote hoeveelheden worden gevoerd, omdat het slecht is voor honden.

Nog een ding
Praat met uw dierenarts voordat u uw beagle nieuw voer geeft. Breng langzaam en voorzichtig nieuw voedsel binnen. Breng uw hond onmiddellijk naar de dierenarts als u tekenen van allergieën ziet.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.