@beaglehondnl

Bezoek Ons

5 stappen om uw Beagle-puppy volledig te disciplineren

Inhoudsopgave

Als we voor onze huisdieren zorgen, hebben we dan niet allemaal het gevoel dat we beloond worden met een beetje extra liefde van onze harige vrienden? Als je je Beagle echter te veel verwent, kan hij of zij een koppige en ondeugende persoonlijkheid ontwikkelen. Daarom moeten er strikte regels aan hen worden opgelegd. Zullen we nu de methoden bespreken om uw Beagle te trainen?

Je beagle kan worden getraind zonder toevlucht te nemen tot fysieke kracht door technieken toe te passen zoals time-outs en slecht gedrag negeren. Dit leert hen gewoontes die niet nodig zijn te beteugelen. Even belangrijk is het belonen van je beagle voor goed gedrag met aandacht en lekkernijen. Beagles kunnen leren dat specifieke acties positieve aandacht en traktaties opleveren.


Consistentie, vastberadenheid, time-outs, beloningen, afleiding en afwezigheid van staren of fysieke straffen zijn allemaal nodig om je Beagle te trainen.

Het algemene idee om een Beagle te disciplineren

Het overkoepelende doel is om uw Beagle precies te leren welke acties acceptabel zijn en welke niet. Om dit te bereiken, moet u het gewenste gedrag stimuleren met beloningen en het ongewenste gedrag bekrachtigen met niet-agressieve sancties.

De juiste soort straffen om te gebruiken

Als je een brave Beagle wilt, moet je straf gebruiken. U moet echter straffen gebruiken die eerlijk en redelijk zijn. Sla of straf uw Beagle nooit op een andere manier; dit zal meer problemen veroorzaken dan het oplost.

Gehoorzaamheidsinstructie is er in twee varianten:

 • Bij positieve gehoorzaamheidstraining wordt ongewenst gedrag op een vriendelijke en respectvolle manier ontmoedigd.
 • Aversieve gehoorzaamheidstraining gebruikt harde methoden, zoals fysieke pijn, om een hond te trainen om te gehoorzamen. Deze methode is onmenselijk, contraproductief en meedogenloos.
 • Uw hond zal meer kwaad dan goed doen als u dit doet.

Als u wilt dat uw hond stopt met het doen van slechte dingen, is positieve gehoorzaamheidstraining veel effectiever dan het gebruik van straf. De techniek maakt gebruik van straffen zoals:

 • Onwetendheid
 • Time-outs
 • Een hond zijn of haar speeltje ontzeggen
 • Het moduleren van iemands toon kan een einde maken aan ongepast gedrag.
 • Het gebruik van harde strafmethoden kan echter uw relatie met uw hond onder druk zetten.

Nu u een idee heeft van het grote geheel, kunnen we ingaan op details over hoe u uw Beagle gehoorzaamheid kunt bijbrengen.

Basisprincipes van discipline

Definieer de regels expliciet.
De NEE-regel is de belangrijkste disciplinerichtlijn en je moet het je Beagle leren. Hoe eerder u begint met het handhaven van deze verordening, hoe beter. Gebruik een zacht “nee” wanneer uw hond niet nodig is.

Zeg “nee” tegen je Beagle elke keer dat hij probeert op de bank te springen en hem voorzichtig van het meubilair te verwijderen. En dan moet je proberen te voorkomen dat hij op de bank gaat zitten.

Het kan enige tijd duren voordat uw hond heeft geleerd dat “NEE” “NEE” betekent, maar uiteindelijk zal hij of zij de boodschap begrijpen. Twijfel niet in uw benadering van deze training.

Zorg ervoor dat iedereen in het huishouden op de hoogte is van de regels die je ninjahond niet mag overtreden. Hang een briefje op de koelkast om ervoor te zorgen dat u en uw gezin het niet vergeten.

Corrigeren van ongepast gedrag
Corrigeer snel ongepaste acties. Draai zijn negatieve houding om en voed in plaats daarvan zijn positieve acties. Als je Beagle aan je schoenen blijft knagen, kun je hem gewoon “nee” zeggen, de aanstootgevende schoen verwijderen en vervangen door een speeltje. Door dit te doen, geeft u een constructieve correctie op de ongewenste actie.

Onvoldoende reactie
Wanneer het gedrag van uw hond uit de hand loopt, is het belangrijk om hem te laten zien dat hij nergens heen zal gaan door op deze weg verder te gaan. In bepaalde omstandigheden kan het passend zijn om negatief te reageren.
Om agressief gedrag van uw Beagle te corrigeren, kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat u met hem speelt, zijn speelgoed verwijderen en hem opsluiten in een kamer. Hoewel dit slechts een illustratie is, wilt u misschien lezen Hoe u het agressieve gedrag van een Beagle kunt stoppen als u hebt gemerkt dat dit vaker voorkomt bij uw hond.

Hoe u uw Beagle kunt disciplineren

1. De voedingstraining

Beagles hebben een onverzadigbare eetlust. Correctie: ik bedoelde te suggereren dat beagles een vraatzuchtige eetlust hadden. Een jonge beagle eet gretig alles wat in zijn bek past. Dit is geen grap. Mijn 5 maanden oude Beagle probeerde eergisteren een steen in te nemen.

Ze hebben een extreme passie voor eten. Als je een beagle hebt, heb je misschien al gezien dat hij of zij over je heen springt als je iets lekkers in je handen hebt. Dit kan in het begin in ieder geval vertederend zijn, maar naarmate uw puppy ouder wordt, kan het schadelijk worden voor zowel u als uw trouwe viervoeter.

Je Beagle moet onmiddellijk voedselgetraind zijn. Het doel hier is om hem te trainen om elk voedingscommando te gehoorzamen. Je hond zal niet alleen leren om jou als roedelleider te respecteren, maar hij of zij zal hierdoor ook betere eetgewoonten ontwikkelen.

Ten eerste, terwijl u uw puppy bij de halsband vasthoudt, laat u iemand de voerbak op ongeveer 60 cm afstand houden.

Stap 2: Geef het commando “wacht” aan je Beagle terwijl je hem vasthoudt.
Ten derde, wanneer uw hond tot rust is gekomen, geeft u het commando “eten” en laat u hem rustig eten.

De vierde stap is om dit elke keer te blijven doen als je je Beagle een maaltijd geeft. De truc is om consequent te zijn.

Ga na een week verder met stap 5: hem laten wachten terwijl hij zijn halsband niet vasthoudt. Laat uw hond zitten, zet zijn bord met eten voor hem neer, maar verberg het met uw hand. Heb geduld en wacht tot hij is afgekoeld. Zeg hem “Eet” en haal dan je hand van zijn bord.

Stap 6: Uiteindelijk zal je Beagle leren te wachten met eten totdat je hem het signaal geeft voordat je erin duikt.

2. Basiscommando's aanleren

Puppy’s zijn hetzelfde als elk ander jong kind. En je hoopt zeker dat hij opgroeit tot een beleefde hond. Daarom moet u hem onmiddellijk de juiste etiquette bijbrengen.

Zelfs als je Beagle niet elke regel in je huis kan leren, kun je hem toch de essentiële leren.

Lees deze lijst met de 7 essentiële commando’s die u uw nieuwe beagle-puppy moet leren. Hier volgen enkele opdrachten die uit de lijst kunnen worden geleerd:

 • De puppy moet zijn naam leren.
 • De ‘zit’-instructie
 • Iemand instrueren om te “blijven”
 • Speel “touwtrekken” met hem om hem uit te putten.
 • uw hond leren om elke blaf te gehoorzamen
 • Een terugsturen naar je eigen woonplaats als bevel.
 • Leer uw hond elk commando een voor een en zie hoe hij een braaf huisdier wordt.

3. Benchtraining

Beagles hebben een welverdiende reputatie omdat ze constant kattenkwaad uithalen. Je kunt je beagle op geen enkele manier de aandacht geven die hij elke seconde van de dag nodig heeft. Daarom moet u uw Beagle een veilige plek geven om te slapen wanneer u het huis moet verlaten. Kratten zijn een handig hulpmiddel om uw Beagle zindelijk te maken.

Beagles hebben een natuurlijke afkeer van het bevuilen van hun slaapvertrekken, waardoor ze een fluitje van een cent zijn om zindelijk te worden.

Afhankelijk van de leeftijd, persoonlijkheid en geschiedenis van uw hond kan de benchtraining weken of zelfs maanden duren. Het is essentieel om je vriend goed in een bench te trainen. In het geval dat uw hond een negatieve ontmoeting met de bench had, zou hij of zij er nooit mee instemmen om weer naar binnen te gaan. Dus laten we beginnen met het trainen van uw hond in de bench:

Een van de eerste dingen die u moet doen, is de bench een comfortabele plek maken voor uw puppy om tijd door te brengen.

Zorg voor een warm en uitnodigend bed en gooi er enkele van de favoriete speeltjes van je puppy in. Maak een comfortabele plek voor uw huisdier.

Haal in de tweede fase je Beagle naar binnen.

Het is het beste om de deur van de bench open te laten zodat uw hond rond kan kijken. Motiveer hem om de bench te gebruiken door er iets lekkers in te doen.

Drie, associeer goede gevoelens met de kist.

Uw hond moet leren zijn of haar bench te verwelkomen en deze als een veilige plek te zien. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit te realiseren:

Verstop gewoon wat lekkers in de bench en laat hem ze ontdekken.
Beloon en prijs uw hond elke keer dat u hem de bench ziet betreden.
Vraag je vriend om een bal van binnenuit te halen als hij het spel kent.
Zet 4: Begin met het sluiten van de deur

Als hij aan het eten is, sluit je de deur naar de kist en begin je hem naar binnen te voeren. Laat hem een tijdje oefenen met het sluiten van deuren. Verhoog de duur tijd voor tijd geleidelijk.

Raadpleeg de bovengenoemde instructies voor een meer diepgaande en stapsgewijze uitleg over hoe u uw Beagle in een krat traint; het voorgaande deel bood slechts een overzicht op hoog niveau.

4. Zindelijkheidstraining

Als je je hond zindelijk maakt, laat je hem de juiste en ongepaste plekken zien om te poepen. U moet uw hond eerst in hetzelfde gebied laten plassen en poepen, zodat hij het kan associëren met het doen van zijn behoefte daar. Dit streven zou uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen vergen. Oké, dus hier gaan we:

 • Geef uw hond een regelmatig voedingsschema en houd u eraan. Wees consistent met zijn voedingen door hem elke dag op hetzelfde tijdstip eten te geven.
 • Maak aantekeningen van een week over wanneer hij poept. Toen ik Groot aan het zindelijk maken was, had hij meestal na elke andere maaltijd ontlasting.
 • Zodra u zijn stoelgangschema heeft vastgesteld, moet u hem op dat moment meenemen voor een wandeling.
 • Zorg ervoor dat je hem beloont met een traktatie en lovende woorden elke keer dat hij poepen in de tuin. De stimulans van een beloning zal hem helpen begrijpen dat u zijn deelname aan het gewenste gedrag waardeert.
 • Ook al kan het oprapen van uitwerpselen na een puppy meerdere keren per dag belastend zijn, het is essentieel en kan niet langer worden uitgesteld.
 • Uw hond zal snel leren wanneer en waar hij moet poepen.

5. Het 'NEE'-commando aanleren

Als je het nog niet wist, hebben beagles de reputatie speelse schurken te zijn. Daarom moet u uw puppy trainen om te reageren op de commando’s “NEE” en “laat maar” om te voorkomen dat hij ongewenst gedrag vertoont.

U kunt uw hond meer discipline bijbrengen door hem met dit commando te leren wat niet is toegestaan. Laten we er meteen in duiken om uw Beagle het “NEE” -commando te leren.

 • Zorg voor wat snoep om hem te geven als beloning voor het opvolgen van je bevelen.
 • Leg een lekkernij neer en kijk of hij het opmerkt.
 • Wanneer uw puppy op de traktatie afkomt, blokkeer dan onmiddellijk zijn pad met uw hand en beveel “NEE”.
 • Je hond zal er alles aan doen om zijn poten op dat lekkers te krijgen, als beagle en zo.
 • Stop niet met dat te zeggen totdat hij het opgeeft.
 • Behandel hem en complimenteer hem zodra hij stopt met proberen.
 • Herhaal dit proces totdat hij het uiteindelijk opgeeft nadat hij het eerste NEE heeft gehoord.
 • Nu mag je dat doen met andere voorwerpen, zoals zijn favoriete speeltje of een oude schoen waar hij op heeft gekauwd.

Vermijd het tonen van woede of het schreeuwen van “NEE” tegen uw hond, omdat veel experts denken dat dit alleen maar agressief gedrag zal aanmoedigen. Omgekeerd, bedek de dingen niet; spreek stevig.

Do's voor het discipelen van uw Beagle

Oefen te allen tijde stevige controle en consistentie uit.
Je aanwijzingen moeten streng en constant zijn, zodat hij eraan went en leert ze op te volgen.

Als uw Beagle bijvoorbeeld in huis begint te plassen, moet u hem oppakken en vasthouden op de exacte locatie waar u wilt dat hij zijn behoefte doet. Geef niet op totdat hij daar uit eigen beweging plast, wat een paar dagen kan duren.

Pas de time-outtactiek toe
Gebruik de time-outmethode wanneer uw hond ongehoorzaam is. Sluit hem op en verwijder zijn speelgoed. Hij heeft tijd nodig om na te denken over zijn daden.

Leid ze af
Je kunt ook een techniek genaamd “Afleiding en omleiding” gebruiken om je Beagle te trainen naast of in plaats van time-outs. Maak een hard geluid, zoals in je handen klappen, om de aandacht van je hond te trekken en ervoor te zorgen dat hij stopt met aan je te knabbelen.

Honden kunnen worden afgeleid van hun bijten en knagen door een speeltje te geven.

Houd je aan een regelmatig schema met je Beagle.
Het beste wat je voor je Beagle kunt doen, is een vaste routine voor hem of haar instellen. U zult het gemakkelijker vinden om voor hem te zorgen als u vaste routines vaststelt voor wanneer hij wakker wordt, poepen en eten.

Het is tijd om je dominantie opnieuw te bevestigen.
Door met succes uw dominantie over uw hond te vestigen, zult u meer respect van hem verdienen. Als u uw gezag over uw Beagle niet vestigt, kan de hond beginnen uw aanwijzingen niet op te volgen, te veel te blaffen en zijn bezittingen te bewaken.

Dat is iets wat we absoluut willen voorkomen. Op de volgende manieren kunt u uw autoriteit vaststellen:

 • Eerst moet je eten, en dan kun je je Beagle voeren.
 • Instrueer je Beagle in handige vaardigheden.
 • Verhoog jezelf. De mand van je hond mag niet hoger zijn dan die van jou.
 • Instrueer uw hond in basiscommando’s en beloon hem voor het gehoorzamen ervan.

Wat u niet moet doen om uw Beagle te discipelen

Gebruik nooit harde of gewelddadige straffen.
Gebruik nooit fysieke kracht. In dezelfde geest is het wreed en onmenselijk om je hond uit te hongeren als een vorm van straf.

Uw hond kan blijvende emotionele schade oplopen door dergelijke straffen, wat schadelijk zou zijn voor uw relatie met hem.

Stop met het versterken van de slechte gewoonten die uw studenten hebben vertoond.
Alleen omdat je Beagle naar je opspringt als je aan het eten bent, wil nog niet zeggen dat je moet delen. Dit zal zijn slechte gewoonten alleen maar aanmoedigen, en hij zal de volgende keer zoveel harder werken.

U moet voorkomen dat u uw hond iets lekkers geeft dat slecht gedrag kan aanmoedigen.

Houd je stem laag als je een Beagle hebt.
U kent het verschil tussen het blaffen van uw hond en zijn gejank. Je Beagle kan op dezelfde manier onderscheid maken tussen je gewone stem en je schreeuwende stem. Als je tegen je hond schreeuwt, kan hij of zij negatief reageren.

Hoogstwaarschijnlijk zal uw hond uw stembuiging nabootsen en een gewoonte ontwikkelen om boos te blaffen. Men moet proberen weg te blijven van deze situatie.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.