@beaglehondnl

Bezoek Ons

7 hondenrassen vergelijkbaar met Beagle

Inhoudsopgave

Vorige week belde mijn broer van een andere moeder me op om te zeggen dat hij haar dochter een beagle wilde geven voor haar verjaardag, maar dat hij geen goede fokker kon vinden in zijn omgeving. Hij wilde weten of er nog een hondenras was dat eruitzag en zich gedroeg als een beagle. Dus besloot ik een paar uur onderzoek te doen en met hondenliefhebbende vrienden te praten. Ik heb zelfs mijn hondentrainer gebeld om advies te vragen. Dus, wat zijn enkele andere soorten honden die op Beagles lijken?

Enkele hondenrassen die veel gemeen hebben met Beagles zijn:

Engelse jachthond

Engelse Foxhounds werden ook gebruikt om te jagen, net als beagles. Ze werden grootgebracht zodat ze op het Engelse platteland op vossen konden jagen.

De Engelse Foxhound is een middelgrote hond die veel energie heeft. Ze kunnen een goede vriend zijn voor iemand die elke dag hardloopt en jogt. Ze zijn vriendelijk, goed met kinderen en helemaal niet agressief. Maar het is tegenwoordig moeilijk om ze te vinden.

overeenkomsten

 • Beide honden zitten in de groep jachthonden.
 • Beiden kunnen dingen heel goed ruiken.
 • Net als beagles zijn Engelse jachthonden een hondenras dat actief en vol energie is.
 • Foxhounds zijn ook ongeveer even groot.
 • Ze lijken veel op beagles. Geïnfecteerde jachthonden hebben ook lange oren die los zitten en naar beneden hangen.
 • Ze begrijpen dingen.
 • Ze zijn vriendelijk, aardig en ook goed met mensen.
 • Beiden hebben een korte vacht, waardoor ze gemakkelijk te verzorgen zijn.

Maat
De grootte is het belangrijkste verschil tussen de twee. Een beagle is kleiner en lichter dan een Engelse jachthond. Bij de schoft is een volwassen beagle gewoonlijk tussen de 33 en 41 cm (12,9 tot 16 inch) lang, terwijl een jachthond wel 50 tot 60 cm (20 tot 25 inch) kan worden.

Persoonlijkheid
Hoewel zowel beagles als jachthonden koppig zijn, zijn jachthonden over het algemeen onafhankelijker. Ze zijn niet gemeen, maar ze kunnen op hun hoede zijn voor mensen die ze niet kennen. Beagles zijn niet zo goed als Engelse jachthonden als waakhonden. Maar geen van beiden is goed genoeg om een waakhond te zijn.

Ze zijn misschien niet zo vriendelijk als beagles, maar ze willen hun baasjes echt een plezier doen.

Oefening vereisten
Beide rassen staan erom bekend veel energie te hebben. Maar omdat ze groter zijn, hebben foxhounds nog meer energie dan beagles en hebben ze veel meer dagelijkse beweging nodig.

Intelligentie
Engelse Fox Hounds zijn een beetje slimmer en slimmer dan beagles. Maar het kan tijd en veel geduld kosten om een Fohound te trainen. Maar als ze de juiste soort positieve bekrachtiging krijgen, kunnen deze honden geweldige huisdieren zijn.

Ik denk dat beagles beter zijn voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad, terwijl jachthonden het beter doen met mensen die al eerder honden hebben gehad.

Harrier hond

Harrier is het hondenras dat het meest op een beagle lijkt. Ze zijn net als beagles in termen van persoonlijkheid en gedrag. Ze lijken inderdaad op beagles. Mensen lachen kiekendieven uit door ze “Beagles op steroïden” of “Beagles met een sportschoollidmaatschap” te noemen.

Harriers zijn een beetje gezonder en hebben meer energie dan beagles, maar ze zijn net zo liefdevol, vriendelijk en zachtaardig als beagles.


Dit ras is niet al te zeldzaam, maar het komt ook niet veel voor, dus het kan even duren om het te vinden.
Harriers bestaan al langer dan beagles.

overeenkomsten

 • Beide zijn honden die jagen.
 • Beiden zitten in de groep honden.
 • Beiden kunnen dingen heel goed ruiken.
 • De Harrier heeft een korte vacht zoals een beagle en hoeft niet zo vaak te worden verzorgd.
 • Harriers zijn actieve honden die ook vriendelijk zijn en graag spelen.
 • Beiden zijn roedeldieren, dus ze kunnen heel goed met andere mensen overweg.
 • Zowel beagles als kiekendieven zijn te vriendelijk en aanhankelijk om goede waakhonden te zijn.

Ze doen niet gemeen.
Beide rassen zijn van nature nieuwsgierig en kunnen wegrennen als ze niet aangelijnd zijn.

Maat Harries ziet eruit als een groep beagles die naar de sportschool gaan. De kiekendief is groter dan de beagle. Gemiddeld zijn ze 19 tot 21 inch lang (48 tot 50 cm).

Een typische volwassen beagle weegt tussen de 10 en 15 kg, of 21 pond, terwijl een volwassen kiekendief 50 pond weegt, of bijna twee keer zoveel (22,5 kg).

Persoonlijkheid
Harriers lijken in sommige opzichten een beetje op beagles. Ze zijn onafhankelijk, actief en spelen graag. Beiden zijn een beetje koppig, waardoor ze een beetje moeilijk te trainen zijn. Harries heeft een geest die zowel onafhankelijk als geïnteresseerd is, waardoor ze goed weg kunnen komen.

Aan de andere kant zijn kiekendieven minder gevoelig dan beagles. Ze tonen ook niet zoveel genegenheid als beagles.

We weten allemaal dat beagles veel te zeggen hebben door hun geblaf. Beagles blaffen meer dan kiekendieven. Ze blaffen alleen naar mensen die ze niet kennen, en dat is meestal wanneer ze een nieuw iemand zien. Hierdoor zijn kiekendieven betere waakhonden dan beagles.

Oefening vereisten
Met een groter formaat komen hogere energieniveaus. Harriers zijn actiever dan beagles en hebben daardoor meer beweging nodig.

Als je een Harrier krijgt, moet je ervoor zorgen dat hij elke dag veel beweging krijgt. Minstens één keer per dag moet je hem meenemen op een lange wandeling. Als je van hardlopen of joggen houdt, kunnen kiekendieven geweldige hardlooppartners zijn.

Intelligentie
Beide rassen zijn slim genoeg, maar geen van beide is de slimste van de klas. Maar omdat ze koppig zijn, kan het soms moeilijk zijn om ze te trainen.

Labrador retriever

Labrador retrievers zijn gemaakt om goede gezinshonden te zijn. Het zijn slimme, vriendelijke en hardwerkende honden. Ze zijn graag in de buurt van mensen en kunnen overweg met bijna elke manier van leven.

Labs zijn geweldige familiehonden, ook al zijn het geen honden zoals beagles en sommige andere honden op deze lijst. Het was dus logisch om over hen te praten als alternatief voor de beagle.

Labradors zijn populair omdat ze vriendelijk zijn en graag spelen. Het is niet moeilijk om ze te vinden. Ik weet zeker dat er in jouw omgeving veel mensen zijn die labs fokken.

Labradors zijn het meest populaire ras in Nederland.

overeenkomsten

 • Beiden zijn vriendelijk en houden van plezier maken.
 • Labradors zijn vriendelijk en hun baasjes knuffelen ze graag.
 • Ze kunnen allebei heel goed dingen ruiken.
 • Labradors zijn zachtaardig en goed met kinderen, net als beagles.

Maat
De Labrador is een stuk groter dan de beagle. Een volwassen lab is meestal tussen de 22 en 25 inch lang (55 tot 63 cm). Ze wegen tussen de 55 en 77 pond (25 tot 35 kg).

Persoonlijkheid
Net als beagles zijn labradors vriendelijk en geweldige huisdieren, net als beagles. Labradors zijn graag in de buurt van mensen, maar niet zo veel als beagles.

Zelfs labs blaffen soms, maar niet zoveel als beagles.

Labradors vinden het, in tegenstelling tot beagles, leuk als hun baasjes gelukkig zijn. Labradors hebben hun eigenaren meer nodig dan beagles, omdat beagles onafhankelijker zijn. Ze zijn niet koppig, dus ze zijn gemakkelijk te trainen.

Intelligentie
De Labrador en de Beagle zijn beide slimme hondenrassen. Maar beagles zijn veel vaster in hun manier van doen. Labradors houden er daarentegen van om hun baasjes een plezier te doen, wat het gemakkelijk maakt om ze te trainen.

Daarom plaatste Stanley Coren Labradors op nummer zeven op zijn lijst van de slimste honden en plaatste hij beagles ergens in de onderste tien. De lijst is gemaakt met hoe gemakkelijk het is om elk ras te trainen.

Oefening vereiste
Labradors zijn niet zo actief als beagles. Maar dat betekent niet dat ze niet hoeven te verhuizen. Net als beagles zijn labradors vatbaar voor overgewicht en moeten ze elke dag actief zijn om het goed te doen.

Basset-hond

Basset Hounds zijn gemaakt om op kleine dieren zoals konijnen te jagen, net als beagles. Ze zijn veel meer ontspannen en houden net zoveel van hun familie als voorheen.

Ze zijn gemakkelijk in de omgang en passen bij de meeste manieren van leven. Bassethonden kunnen geweldige huisdieren zijn voor zowel nieuwe als ervaren hondenbezitters.

Dit ras komt veel voor en is op de meeste plaatsen gemakkelijk te vinden.

overeenkomsten

 • Beiden zitten in de groep honden.
 • Bassethonden zijn ook geweldige huisdieren voor moderne gezinnen omdat ze vriendelijk en liefdevol zijn.
 • Beiden hebben een korte vacht, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken en te verzorgen zijn.
 • Ook in appartementen doen ze het goed.
 • Beiden kunnen dingen heel goed ruiken.

Maat
Basset-honden zijn kleiner dan beagles en hebben korte benen. Ze zijn tussen de 11 en 15 centimeter lang.

Maar ze wegen veel meer dan beagles. Het typische gewicht van een bassethond ligt tussen de 40 en 70 pond.

Persoonlijkheid
Bassethonden zijn loyale, liefdevolle, sociale en vriendelijke honden. Ze doen kinderen geen pijn en zijn aardig voor ze. Ze zijn gemakkelijk te trainen in vergelijking met beagles. Maar soms kunnen ze erg koppig zijn.

Beagles zijn slechte honden die in de problemen komen. Bassethonden zijn helemaal niet zo. Ze komen niet in de problemen en zijn niet erg actief.

Intelligentie
Veel experts beoordelen de intelligentie van een ras op basis van hoe goed het gehoorzaamt en commando’s kan opvolgen. Dit is helemaal geen goede manier om erachter te komen hoe slim iemand is. Er zijn veel andere dingen om over na te denken, zoals instinctieve intelligentie, empathie, probleemoplossende vaardigheden en nog veel meer.

Bassethonden zijn behoorlijk intelligent. Ze zijn over het algemeen misschien niet erg slim, maar ze zijn van nature slim.

Oefening vereiste
De Basset Hound is rustiger. Ze hebben niet zoveel energie als beagles. Maar dat betekent niet dat je ze kunt overslaan. Bassethonden moeten redelijk veel bewegen.

Zoals ik al eerder zei, hebben bassethonden een hoog niveau van natuurlijke intelligentie, dus oefening alleen is niet genoeg voor hen. Je moet ze iets geven om over na te denken, zoals ze een trucje leren en ze trainen.

Basenji hond

Basenji kwam uit het land Congo in Afrika. Jagers gebruikten ze om kleine dieren te vangen in vallen die ze hadden gezet. Dit ras is aardig en vriendelijk, dus het is een goede vriend en een geweldig familiehuisdier.

overeenkomsten

 • Basenji’s zijn ook sociaal en vriendelijk.
 • Ze zijn zachtaardig als beagles en zouden een geweldig huisdier zijn voor een gezin met kinderen.
 • Ze gaan met mensen om.
 • Ze zijn koppig, maar ook aardig.
 • Ze zijn erg actief en hebben veel beweging nodig.
 • Lage behoefte aan verzorging.
 • Makkelijk te verzorgen.

Maat
Basenji’s zijn ongeveer 16 tot 18 centimeter lang, wat iets groter is dan een beagle. Maar ze zijn magerder en wegen bijna evenveel als beagles.

Persoonlijkheid
Basenji’s zijn vriendelijk en goed in het omgaan met andere mensen. Ook al zijn ze geweldig met mensen, ze zijn misschien niet zo vriendelijk met andere honden en dieren als beagles.

Basenji’s zijn vriendelijk, maar ze houden misschien niet zo van knuffelen als beagles. Ze zijn erg trouw aan hun baasjes, maar ze zijn ook graag op zichzelf.

Ze blaffen niet zoveel als beagles, wat ook een voordeel is van hen.

Intelligentie
Basenji’s zijn een intelligent ras. Maar omdat ze koppig zijn, doen ze misschien niet altijd wat je zegt. Maar ze kunnen leren gehoorzamen met de juiste training en tijd.

Oefening vereisten
Basenji’s zijn erg actief en moeten veel bewegen. Ze hebben misschien nog meer activiteit nodig dan beagles.

Teckel hond

Teckels werden gemaakt om geuren te volgen en ze werden ook gefokt om te jagen. Omdat ze aardig en vriendelijk zijn, zijn ze geweldige metgezellen. Ze zijn leuk om mee te spelen en blijven trouw aan hun baasjes.

overeenkomsten

 • Teckels zijn speurhonden, zoals beagles, en werden gebruikt om te jagen.
 • Ze hebben niet veel verzorging nodig.
 • Ze hebben niet veel verzorging nodig.
 • Teckels hebben de neiging om veel hun stem te gebruiken en veel te blaffen.
 • Niet agressief.
 • Grote kans om weg te rennen na een geur.

Maat
Beagles zijn een stuk groter dan teckels. Beagles worden beschouwd als middelgrote honden, terwijl teckels als kleine honden worden beschouwd. Ze zijn tussen de 8 en 12 centimeter lang.

De meeste teckels wegen tussen de 8 en 10 pond (3,5 tot 5 kg).

Persoonlijkheid
Teckels spelen graag. Ook al zijn ze klein, ze zijn moediger dan je zou denken. Ze zijn misschien niet zo vriendelijk als beagles, maar ze zijn beter in het volgen van regels.

Een ding dat beide rassen gemeen hebben, is dat ze allebei erg koppig zijn. Teckels zijn koppig, dus je zult geduld moeten hebben bij het trainen.

Teckels zijn vriendelijke honden. Ze zijn kalm en zachtaardig, waardoor ze een geweldige hond zijn voor een gezin.

Ze praten graag over zichzelf. Tegen vreemden zijn ze minder vriendelijk. Hierdoor zijn het betere waakhonden dan beagles.

Intelligentie
Ook al zijn teckels niet de slimste honden, ze zijn nog steeds erg slim. Ze zijn slim genoeg om bevelen op te volgen, waardoor ze iets gemakkelijker te trainen zijn.

Oefening vereisten
Teckels hebben een matig energieniveau. Maar ze zullen waarschijnlijk dik worden. Ze moeten dus elke dag wandelen als ze gezond en in goede conditie willen blijven.

Windhond

Greyhounds worden gefokt om op dieren zoals vossen en herten te jagen. Ze zijn erg snel en werden hierdoor bekend als Racing Dogs. Ze blijven bezig en doen mee aan hondensporten over de hele wereld.

overeenkomsten

 • Beiden zitten in de groep honden.
 • Ze zijn ook vriendelijk.
 • Ze zijn aardig en goed met kinderen.
 • Greyhounds zijn vriendelijk, zelfs voor mensen die ze niet kennen.
 • Net als beagles hebben ze veel energie en moeten ze elke dag rondrennen.

Maat
Greyhounds zijn een heel groot type hond. Ze zijn gemiddeld ongeveer 25 tot 30 centimeter lang. Ze zijn tussen de 65 en 75 pond. Ze zijn sterk en fit.

Ze zijn meer dan twee keer zo groot als beagles. Omdat ze zo groot zijn, zijn ze misschien niet geschikt om in een appartement te wonen.

Persoonlijkheid
Ze zijn vriendelijk en kalm, waardoor ze goede gezinshonden zijn. Greyhounds spelen graag, net als beagles.

Ze zijn erg gevoelig voor geluiden die nergens op slaan, waardoor ze goede waakhonden zijn.

Ze houden van hun baasjes en zijn helemaal niet agressief.

Intelligentie
Ze zijn slim en eenvoudig te trainen.

Oefening nodig
Windhonden zijn zeer actieve dieren. Ze moeten elke dag trainen.

Nog een ding
Als je het mij zou vragen, zou ik zeggen dat beagles de beste honden zijn. Ik ben opgegroeid met een schattige beagle genaamd Lola, die inmiddels is overleden. Ik heb nu zelf twee beagles (Groot en Yoda). Het spijt me als ik nu bevooroordeeld klink, maar mijn familie en ik vinden beagles het beste ras. Maar ik bezorg je een hond met een persoonlijkheid en eigenschappen die passen bij jou en je manier van leven. Maar als je toch een beagle krijgt, hoor ik het graag.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.