@beaglehondnl

Bezoek Ons

9 Redenen waarom uw Beagle stinkt en hoe u ermee om moet gaan

Inhoudsopgave

We hadden een paar dagen geleden een bijeenkomst bij mij thuis en mijn beide beagles waren daar om mijn vrienden te begroeten. Een van mijn vrienden, die dol is op honden, begon meteen met ze te spelen en te knuffelen. Ze vertelde me dat ze allebei vreemd ruiken. Nou, ik woon al negen jaar bij mijn beagles en ik merk de geur nauwelijks meer. Maar het is echt. Beagles hebben een geur voor ze. Waarom stinken beagles zo slecht?

Mensen voedden en trainden beagles om in groepen te jagen. Dus, net als elke andere hond, hebben beagles hun eigen unieke geur die hen helpt elkaar in de velden te vinden. Mensen kunnen hun geur onaangenaam vinden.

Maar er zijn andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat uw beagle stinkt. In dit artikel bespreken we waarom ze stinken en wat je eraan kunt doen. We zullen het ook hebben over enkele manieren om je beagle later lekker te laten ruiken.

Redenen waarom uw Beagle stinkt

Er zijn veel redenen waarom een beagle stinkt, maar de meeste zijn geen tekenen van een mogelijk gezondheidsprobleem. En wie wil niet dat zijn hond lekker ruikt? Laten we dus eens kijken naar negen redenen waarom uw beagle stinkt en wat u eraan kunt doen.

Verschillende lichaamsgeur
De meeste hondenrassen, zoals beagles, hebben een unieke geur die hun roedel helpt elkaar te vinden als ze verdwaald zijn. Sommige beagles hebben een sterke lichaamsgeur, terwijl andere niet zo erg ruiken.

Zo ruiken ze vanzelf. Hoe vaak je je beagle ook wast, hij zal er altijd zijn. Shampoos en conditioners voor honden kunnen hun lichaamsgeur een paar dagen verdoezelen, maar het komt terug.

Ik kan je vertellen dat je neus vroeg of laat zal wennen aan de geur van je beagle, en dat je er minder last van zult hebben. Zelfs ik, die een beagle bezit, begon die geur lekker te vinden.


Te vuil
Als je beagle behoorlijk actief is en veel tijd buiten doorbrengt, zullen vuil en lichaamsvet zich ophopen en gaan stinken. Ze hebben kort, dik haar op hun lichaam. Zelfs als je beagle vies en stinkend is, ziet hij er misschien schoon uit.

Als je de vacht van je beagle één keer per week borstelt, kun je vuil en andere dingen uit de vacht verwijderen. Het zal de olie ook gelijkmatig over het lichaam van uw hond verdelen. Minstens twee keer per week moet je je beagle poetsen.

Geef je beagle regelmatig een bad met hondenshampoo en conditioner om de olie die zich op zijn lichaam heeft opgehoopt kwijt te raken. Gebruik veel shampoo en wrijf het over de vacht. Spoel het goed af met water.

Ruikt naar pis
Als een beagle-puppy niet is geleerd om een bench te gebruiken, kan hij erin of op het bed plassen en erop gaan rollen. Puppy’s hebben een kleine blaas die moeilijk onder controle te houden is. Ga vaker met je hond wandelen. Als je ziet dat hij op zichzelf heeft geplast, gebruik dan een natte tissue om het op te ruimen.

Als een beagle poept, kan hij erop gaan staan, waardoor zijn poot naar kak ruikt. Als je terugkomt van een wandeling, was je de pootjes van je beagle met water.

Natte Beagle
Is het je opgevallen dat als je beagle nat wordt, hij vreselijk stinkt? We zijn er echter allemaal geweest. Dit gebeurt vaker bij beagles die veel buiten komen. Als je je beagle mee naar buiten neemt, nodigt hij veel micro-organismen uit, die aan zijn vacht blijven plakken. Wanneer deze micro-organismen nat worden, verplaatsen ze zich en verspreiden ze zich door de lucht. Dit ruikt erg sterk en slecht.

Je kunt je beagle alleen afdrogen met een schone handdoek om de geur kwijt te raken.


Huidproblemen
Verschillende huidproblemen kunnen ervoor zorgen dat gist en bacteriën te veel groeien, waardoor uw beagle stinkt. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn allergieën, huidschimmels, parasieten, ontstekingen, infecties en hormonale onevenwichtigheden. U moet uw hond meteen naar de dierenarts brengen en hem laten nakijken. U kunt zelfs in realtime met een dierenarts praten en om hulp vragen.

Stinkende adem
Honden hebben vaker een slechte adem dan je zou denken. Tandheelkundige zorg is essentieel. Zoveel beagle-eigenaren hebben gesproken over hoe slecht de adem van hun hond is. Welnu, tandplak en tandsteen zullen zich ophopen op de tanden van uw hond als u ze jarenlang niet poetst. Tandplak en tandsteen kunnen infecties veroorzaken, waardoor uw adem stinkt. Je moet de tanden van je beagle twee keer per dag poetsen om dit te voorkomen.

Otitis externa
Beagles hebben grote, slappe oren die de luchtstroom en het zonlicht in de weg zitten, waardoor de binnenkant van hun oren vochtig wordt. Hierdoor is de kans groter dat een beagle een oorontsteking krijgt. Hierdoor ruiken hun oren erg slecht en sterk.

Je moet de oren van je hond schoonmaken en de oorsmeer vaak verwijderen. Het is het beste om zijn oren één keer per week schoon te maken met een schone tissue en oorreinigingsvloeistof. U kunt deze gedetailleerde gids lezen over het schoonmaken van de oren van een beagle.

Gas
Een beagle laat meestal af en toe een scheet en boert. Meestal heeft je beagle gas omdat hij iets dat hij heeft gegeten niet kan verteren. Maar als je veel gas of echt stinkende scheten opmerkt, is dat een teken dat er iets mis is.

U kunt dit voorkomen door uw hond alleen bepaalde dingen te voeren. Geef ze geen restjes of tafelresten. Als je wilt veranderen wat hij eet, doe het dan langzaam en in kleine stapjes. Kleine hoeveelheden nieuw voedsel moeten in de loop van een week aan het dieet van uw beagle worden toegevoegd. Praat met uw dierenarts en zoek de juiste medische hulp.

Kont zakjes
Dit is iets dat alle honden doen waardoor ze stinken. Beide zijden van de anus van een hond hebben een geurzakje. Als ze ziek worden, geven ze een stinkende substantie af die aan hun vacht blijft plakken. Als je ziet dat je beagle probeert zijn anus te likken of met zijn billen over de grond wrijft, kan hij pijn hebben van de zakjes die aan elkaar geplakt zijn. Ga meteen naar de dierenarts en zoek medische hulp.

Tips om je Beagle lekker te laten ruiken

  • Je moet hondenshampoo gebruiken om je beagle één keer per maand te wassen.
  • U kunt shampoo gebruiken die geen water nodig heeft om uw hond lekker te laten ruiken tussen de wasbeurten door.
  • Doe een klein beetje babypoeder op je hand, wrijf het in en ga dan met je hand door de vacht van je beagle.
  • Als je regelmatig voor jezelf zorgt, vermijd je de belangrijkste dingen die ervoor zorgen dat je stinkt. U kunt deze volledige gids lezen over het verzorgen van een beagle.
  • Elke dag moet je de tanden van je beagle poetsen om te voorkomen dat teer en pest zich ophopen.
  • Je moet de vacht van je hond twee keer per week borstelen.

Nog een ding
Als het gewoon de manier is waarop het lichaam van je beagle werkt, maak je er dan geen zorgen over. Je zult er snel genoeg aan wennen dat je het niet eens opmerkt. Verzorg uw hond vaak en laat hem meteen nakijken als u iets vreemds opmerkt.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.