@beaglehondnl

Bezoek Ons

9 veelvoorkomende gezondheidsproblemen van Beagle en hoe ze te vermijden

Inhoudsopgave

Als verantwoordelijke hondenbezitters zijn we het aan onze trouwe viervoeter verplicht om voor hem of haar te zorgen. We moeten de tekenen van veelvoorkomende gezondheidsproblemen kennen en weten hoe we deze kunnen voorkomen, zodat onze beagle een lang en gelukkig leven kan leiden.

Ik ging naar onze buurtdierenarts voor de geloofwaardigheid van dit rapport en ze somde alle mogelijke gezondheidsproblemen op. Het artikel behandelt alleen de meest elementaire details. Als u hulp nodig heeft met de gezondheid van uw huisdier, is een professionele dierenarts de beste persoon om te vragen.

allergieën

Allergieën treden op wanneer het immuunsysteem overdreven reageert op onschadelijke indringers. Allergieën komen vaak voor bij mensen die honden van welk ras dan ook bezitten. Er zijn drie verschillende groepen allergische reacties: Allergieën voor het milieu, voedsel en/of contactstoffen.

Neem bij een allergie contact met ons op. Wanneer een beagle in contact komt met een allergeen ontwikkelt hij een allergische reactie. Overmatige jeuk, haaruitval en loopneus zijn typische uitingen van dit type allergie.

Omgaan met contactallergie:

 • Mogelijke allergenen in uw tapijt kunnen de allergieën van uw hond veroorzaken.
 • U kunt alle vloerbedekking in uw huis vervangen of grondig reinigen met een gecertificeerde HEPA-stofzuiger om allergenen te verwijderen.
 • De chemische stof in uw vloer-/tapijtreiniger kan ook de oorzaak zijn.
 • U kunt proberen een tapijtreiniger te kopen die zowel hypoallergeen als geurloos is.

Vlooien zijn een belangrijke oorzaak van de incidentie van contactallergieën. Vlooienspeeksel kan bij bepaalde beagles een allergische reactie veroorzaken. Om de gezondheid van uw beagle te beschermen, mag u hem niet meenemen naar hondenparken die niet over goede sanitaire voorzieningen beschikken.

 • Praat met een dierenarts.
 • Medische zorg in het comfort van uw eigen huis
 • Zorg ervoor dat je de pootjes van je beagle schoonmaakt elke keer dat hij van buiten naar binnen komt.
 • Zorg ervoor dat je je beagle wekelijks een bad geeft met een anti-jeukshampoo op basis van havermout.
 • Om Conditioner te gebruiken.

Reactie op eten
Het is mogelijk dat beagles voedselintoleranties of allergieën hebben. Het is belangrijk om te onthouden dat de allergie van een hond zelden voor het voedsel zelf is, maar eerder voor een van de ingrediënten.

Symptomen:

 • Reactie op de huid
 • Invloeden van het spijsverteringsstelsel


Omgaan met voedselallergie:

De meeste gevallen van voedselallergie zijn terug te voeren op bewerkte en verpakte maaltijden. Nogmaals, dit betekent niet dat de beagle allergisch is voor in de winkel gekochte brokjes. Hij heeft eigenlijk maar een allergie voor één van de ingrediënten in die bewerkte keuken. De betreffende component kan dienen als smaakversterker, conserveermiddel of vulmiddel. Een verbeterde oplossing is om te upgraden naar een beter merk.

Om uw gezondheid te verbeteren, kunt u zelfs proberen meer maaltijden te eten die thuis zijn bereid.

Raadpleeg een dierenarts.

Symptomen van allergie in het milieu
Allergieën zijn een veel voorkomend probleem voor sommige beagles vanwege de variaties in het weer gedurende het jaar. Stuifmeel en onkruid zijn bijvoorbeeld veel voorkomende allergenen in de zomer, terwijl huisstofmijten profiteren van het gesloten huis en de verminderde ventilatie om in de winter symptomen te veroorzaken.

Verschillende typische tekens:

 • Constant droog hacken
 • niezen
 • Problemen met ademen
 • snurken
 • Uitslag
 • Jeuk, jeuk enz.

Allergieën in de omgeving beheren

 • Houd uw beagle indien mogelijk binnen op dagen met veel stuifmeel buiten.
 • Als je weer naar binnen gaat, zorg er dan voor dat je je hond een goed bad geeft.
 • Wanneer je beagle thuiskomt, veeg je zijn jas snel af met geurvrije hondendoekjes.
 • Gebruik het HEPA-filter van uw airconditioner goed.
 • Laat uw ramen nooit open tijdens de zomermaanden wanneer de lucht luchtig is.
 • Geef je linnengoed en gordijnen een wekelijkse wasbeurt.
 • Praat met een dierenarts.

Vlooien

Je beagle zal op een bepaald moment in zijn leven vlooien hebben, hoe goed je hem ook behandelt. Om een nieuwe hondengastheer te besmetten, hoeven vlooien alleen maar binnen 1,8 meter van de vorige gastheer te landen.

Symptomen
Vlooien veroorzaken jeuk, wat het meest opvallende symptoom is. Uw beagle kan ernstige jeuk krijgen van zelfs maar een enkele vlo. Beagles zijn notoir vatbaar voor vlooienbesmetting, dus let op tekenen van toegenomen krabben, vooral als u ziet dat uw hond aan zijn oren of een ander deel van zijn lichaam klauwt.

Dunner wordend haar Sommige beagles kunnen allergisch zijn voor het speeksel van vlooien, waardoor ze nog meer jeuken en mogelijk hun haar beschadigen.

Als je beagle aan het krabben is maar nergens bij lijkt te kunnen komen, controleer dan zijn rug. Kleine zwarte stippen betekenen dat uw hond besmet is met vlooien.

De strijd tegen vlooien
Was je beagle met een vlooienshampoo. Het is belangrijk om de shampoo grondig in de vacht van je beagle te masseren om ervoor te zorgen dat alle vlooien, vlooieneieren, larven en poppen worden verwijderd.

Als u vlooien op een afstand wilt houden, moet u uw huisdier voor en na elk bad goed kammen.

Vlooien springen van de ene gastheer naar de andere op zoek naar voedsel. Je hele huis is besmet met vlooien als je beagle ze ooit heeft gehad. Maak zoveel mogelijk schoon in huis. Verwijder ze van uw tapijt, meubels, enz. met behulp van een stofzuiger. Pepermuntolie en sprays met kruidnagelextract kunnen worden gebruikt om het huis op te frissen.

Vlooien op afstand houden

 • Preventie, zoals het oude gezegde luidt, heeft altijd de voorkeur boven behandeling. De beste methode om vlooien aan te pakken is preventie. Vanwege hun hoge energieniveau hebben Beagles veel baat bij regelmatige wandelingen en speeltijd. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen dat beagles het hele jaar door vlooienmiddelen gebruiken. Vlooienbesmettingen zijn economisch verstandiger om te voorkomen dan te behandelen.
 • Gebruik vlooienspray voordat u met uw hond gaat wandelen of naar de dierenarts om vlooien te voorkomen. Kruidnagelextract en pepermuntolie zijn slechts twee voorbeelden van natuurlijke ingrediënten die kunnen worden gebruikt in plaats van synthetische alternatieven.

braken

Als uw hond iets eet dat hij niet zou moeten hebben, kan hij ziek worden en overgeven. Misselijkheid en braken kunnen echter soms wijzen op een ernstiger probleem. Uw beagle heeft dringende medische zorg nodig omdat hij mogelijk iets giftigs heeft ingenomen of vroege tekenen van een aandoening vertoont.

Acute of plotselinge misselijkheid en braken
Als uw beagle onverwachts overgeeft zonder enige gezondheidsproblemen in het verleden, dan is het acuut braken. Het is waarschijnlijk niets ernstigs, maar u moet uw hond voor de zekerheid toch naar de dierenarts brengen. Acuut braken moet serieus worden genomen als het meer dan eens per 72 uur voorkomt.

Methoden om het te vermijden
De meeste gevallen van plotseling braken zijn terug te voeren op problemen met de spijsvertering. Uw hond zal overgeven als hij gras of wiet eet, omdat dit zijn maag zal irriteren. U moet toezicht houden op het dieet van uw hond om ervoor te zorgen dat hij gezond blijft. Wanneer je je harige vriend meeneemt op een wandeling, wil je misschien een muilkorf gebruiken.

mank lopen

Als uw beagle mank loopt, kan dit komen door een van deze drie mogelijke oorzaken:

(1) Pootblessure
De meest voorkomende oorzaak van mank lopen bij een hond is een verwonding aan de poot. Honden zijn vatbaar voor vergelijkbare soorten verwondingen als mensen, waaronder botbreuken, spierverrekkingen en gescheurde ligamenten. Als je beagle zich zwak gedraagt, zoek dan naar tekenen van verwonding, zoals brandwonden of snijwonden, aan zijn poten als eerste verdedigingslinie. Soms is een kiezelsteen of steen die tussen de poten in de vacht zit, de oorzaak.

2. Een recente heup- of knieblessure
Mogelijke oorzaken van het mank lopen van de hond zijn een verschoven knieschijf en heupdysplasie.

Geïnfecteerde nieren, reden nr. 3
De vreselijke toestand van de hond kan te wijten zijn aan een nierinfectie.

Mank lopen kan wijzen op een ernstig medisch probleem, dus als je merkt dat je beagle raar loopt, wacht dan niet om hem naar de dierenarts te brengen.

Wormen

Dr. Jerry Klein, de hoofddierenarts van de AKC, zegt dat als wormen niet worden behandeld, ze tot ernstige gezondheidsproblemen kunnen leiden. Zweepwormen, lintwormen, hartwormen, rondwormen en haakwormen zijn de vijf meest voorkomende wormen. Laten we elk van deze onderzoeken om erachter te komen hoe we ze kunnen vermijden.

Lintwormen zijn een parasitaire worm die leeft in het spijsverteringskanaal van een hond. De maximale lengte van een volgroeide lintworm is 20 inch. Deze wormen kunnen de groei voorkomen door voedsel en water te consumeren.

De lintwormeieren die vlooien bij zich dragen, kunnen door een beagle worden ingenomen, waardoor de hond besmet raakt.

Detectiemethode: De kom van de beagle kan deze wormen bevatten.

U kunt ze op afstand houden door uw beagle regelmatig te laten ontwormen.

Haakwormen
Als haakwormen niet snel worden behandeld, kunnen ze dodelijk zijn. Deze wormen kunnen een gat in de bloedvaten prikken en bloed opzuigen. Dagelijks bloedverlies van 5-10% is mogelijk bij een sterke mijnwormplaag.

De haakwormlarven zitten overal, zelfs op het gras waar uw hond op loopt, en uw hond kan besmet raken als hij ze opeet. Hier kunnen ook pups mee geboren worden.

Waar te zoeken: haakwormen kunnen een verscheidenheid aan onaangename bijwerkingen veroorzaken, waaronder misselijkheid, braken, diarree (zwart of bloederig), gewichtsverlies en vermoeidheid.

Een manier om ze te vermijden, is door goede hygiëne toe te passen. Beagle-uitwerpselen mogen niet onverzadigd in de tuin worden achtergelaten. Zorg voor een vlekkeloos uiterlijk voor uw beagle. Haakwormen kunnen zich van de ene agent naar de andere verplaatsen, dus houd uw hond uit de buurt van niet-gereinigde hondenparken. Neem uw hond mee voor regelmatige controles.

Rondwormen
Rondwormen zijn wit en ongeveer tien centimeter lang; ze lijken op gekookte spaghetti. Ze verblijven in de darm van een hond en gedijen op gedeeltelijk verteerd voedsel.

Beagle-puppy’s kunnen rondwormen oplopen bij de geboorte of via de moedermelk. Een hond kan rondwormen krijgen als hij aarde eet die de eitjes van de parasiet bevat.

Waar te zoeken: in het begin zijn er geen uiterlijke symptomen van een plaag. Tekenen van een ernstige rondworminfectie kunnen braken van wormen, een opgeblazen maag en zelfs longontsteking zijn.

Regelmatig ontwormen is een belangrijke preventieve maatregel. Een muilkorf voorkomt dat uw beagle zich tijdens wandelingen in het vuil graaft.

Hartwormen
Het ventrikel van het hart is de thuisbasis van hartwormen, evenals de omliggende bloedvaten. Ze hebben het potentieel om tot 14 centimeter lang te worden en het lichaam van de hond volledig te consumeren. Als hartwormen niet snel worden behandeld, kunnen ze dodelijk zijn.

Hartwormen bij honden kunnen worden overgedragen door de beet van een geïnfecteerde mug.
Waar te zoeken: vroege indicatoren zijn onder meer moeite met ademhalen, gewichtsverlies, braken, hoesten, zwakte.

Hoe ze te voorkomen: Medicijnen tegen hartwormbesmettingen zijn momenteel op de markt.

Ringwormen
Ringwormen zijn eigenlijk een schimmel en helemaal geen worm. Deze schimmel leeft op het huidoppervlak en leeft op rottende huidweefsels.

Een verklaring voor de ringworm van een beagle Ringwormen zijn erg besmettelijk en kunnen zich snel van persoon tot persoon verspreiden. Ze verspreiden zich wanneer iemand fysiek in contact komt met een besmette persoon. Mensen zijn niet immuun voor deze schimmel.

Hoe ze te herkennen: kale plekken op de vacht van de hond zijn meestal een veelbetekenend teken. De vlekken kunnen zich verspreiden en aanzienlijke vachtverlies veroorzaken als ze niet worden behandeld. Breng uw hond onmiddellijk naar de dierenarts als u iets soortgelijks ziet gebeuren.
De beste methode om uw beagle tegen ziekten te beschermen, is hem schoon te houden en drukke, vuile hondenparken te vermijden.

Tijdschema voor ontwormen
De meeste van deze wormen kunnen worden voorkomen door regelmatig te ontwormen, dus sla uw afspraken niet over. Het wordt aangeraden om een arts te raadplegen voor goed advies over het tijdschema, hoewel onze plaatselijke dierenarts zegt dat puppy’s moeten worden ontwormd op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken, en dan opnieuw op een leeftijd van drie maanden en vier maanden.

Epilepsie

Het is belangrijk om de basisprincipes van epilepsie te leren, omdat Beagles tot de top vijf behoren van rassen die het meeste risico lopen om de aandoening te ontwikkelen. In de meeste gevallen begint de eerste epileptische episode tussen de leeftijd van één en drie jaar. Nadat de diagnose epilepsie is gesteld, leiden veel beagles een succesvol en bevredigend leven.

Ziekteverschijnselen bij epilepsie
Uiteindelijk zal de beagle zich grillig gaan gedragen en niet meer reageren. Door de epileptische aanval komt het denken even tot stilstand. De hond kon beven, kwijlen en zich vreemd gedragen. Hij zou op de grond kunnen vallen, zijn spieren gespannen tot stijfheid.

Als uw beagle een epileptische aanval heeft, moet u het volgende doen.

 • Als je beagle een aanval krijgt, moet je niet in paniek raken. Beagles zijn erg gevoelig voor de emoties van hun baasjes en zullen angstiger reageren als je tekenen van paniek vertoont.
 • Vergeet niet om je beagle wat liefde en geruststelling te geven. Probeer je beagle te kalmeren door hem zachtjes in je armen te houden.
 • Start de stuiptrekking op het juiste moment. Oververhitting kan optreden als de aanval bij uw beagle langer dan drie minuten duurt. Gebruik natte handdoeken om zijn hoofd, nek en poten neer te slaan.
 • Zodra de aanval stopt, moet u uw beagle naar de dierenarts brengen.

Bescherming: Primaire epilepsie is de meest voorkomende vorm van deze aandoening. Er is geen erkende trigger voor deze aanvallen. Genetische overerving wordt vermoed. Dus er is niets dat we kunnen doen om het te stoppen.

Heupdysplasie

Wanneer een puppy heupdysplasie ontwikkelt, raken de slappe bindweefsels die zijn gewrichten beschermen misvormd. Wanneer de botten hun vermogen verliezen om zichzelf bij elkaar te houden, beginnen ze uit elkaar te bewegen. Het probleem doet zich voor omdat de puppy groeit en de twee botten verder uit elkaar bewegen. In de meeste gevallen zal de beagle pas symptomen vertonen als hij ver voorbij de volwassenheid is.

Symptomen van heupdysplasie

 • Asymmetrie tussen de benen is mogelijk.
 • De gang van de beagle kan onvast zijn.
 • De beagle kan wat moeite hebben met vliegen.

de grondoorzaken van heupdysplasie

 • De rol van genetica kan niet genoeg worden benadrukt. Het risico op heupdysplasie bij nakomelingen neemt toe als een van de ouders aan de aandoening lijdt.
 • Verhoogd risico op heupdysplasie bij beagles met overgewicht.
 • Heupdysplasie kan ook worden veroorzaakt door overmatige lichaamsbeweging op jonge leeftijd.

Preventie

 • Laat het fitnessniveau van uw hond niet afnemen. Hij mag echter niet onder- of overvoed zijn. Zorg ervoor dat je beagle voldoende beweegt en goed eet.
 • Pas op dat u uw beagle-puppy niet overwerkt als u die heeft.

Artritis

Artrose, immuungemedieerde artritis, infectieuze artritis en idiopathische artritis zijn de vier hoofdcategorieën van artritis (onbekende oorzaak). Artrose is de meest voorkomende vorm van artritis bij beagles en veroorzaakt ontstekingen en pijn in de gewrichten van de hond.

Symptomen:

 • Dat is een hoop luiheid. De beagle blijft liever in bed dan iets bereiken.
 • De beagle zou moeite hebben met opstaan of op gang komen. Over het algemeen is dit ’s ochtends het ergst en kan het naarmate de dag vordert verbeteren.
 • Het kan voor de eigenaar moeilijk zijn om te zien of zijn hond pijn heeft. Het is mogelijk dat de hond niet veel wil wandelen.

Preventie:

 • Houd je beagle op een redelijk gewicht.
 • Dagelijkse wandelingen met je beagle zijn een must. Het is essentieel om een regelmatige fitnessroutine aan te houden.
 • Stel uw hond niet bloot aan gevaarlijke situaties. Als je beagle regelmatig van de bank of het bed springt, probeer dan een hondentrapje of een helling op de grond te zetten. Beperk extreme bewegingen zoals rennen en springen.

Slechte adem

Het enige dat vervelender is dan de vieze adem van een beagle, is dat een beagle met je knuffelt en je gezicht likt. De adem van onze beagle hoeft niet fris en muntachtig te ruiken, maar wel geurloos. Afgezien van het feit dat het een ergernis is, kan een slechte adem een indicatie zijn van grotere gebitsproblemen. Het is vermeldenswaard dat de adem van een beagle typisch een geur heeft die vergelijkbaar is met die van zijn dieet. Laten we dus de oorzaken van de vreselijke adem van de beagle onderzoeken:

Tandplak, tandsteen en tandinfectie zijn de meest voorkomende oorzaken van een slechte adem en kunnen een indicatie zijn van onderliggende gebitsproblemen. Regelmatig de tanden van uw beagle poetsen is de beste manier om dit probleem te voorkomen. De adem van je beagle is hierdoor fris en zijn tanden blijven hierdoor wit.

Je beagle heeft zeker de uitwerpselen van zijn eigen of een ander dier opgegeten als je het aan zijn adem kunt ruiken. Het wordt “coprofagie” genoemd wanneer dit gebeurt. Zie het als een gedragsprobleem en werk eraan om het te corrigeren door uw hond een nieuw trucje te leren.

Beagle heeft mogelijk een vreemde substantie ingenomen die een infectie in zijn mond veroorzaakte door tussen zijn tanden of door zijn tong en wangen te zitten. Hierdoor stinkt zijn adem en kan hij een infectie oplopen. Laat de dierenarts zijn mond onderzoeken.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.