@beaglehondnl

Bezoek Ons

Beagle als een appartementshond – voor- en nadelen

Inhoudsopgave

Beagles zijn, ondanks hun kleine gestalte, krachtige honden met een hoog octaangehalte. De vraag wordt dan of ze wel of niet hebben wat nodig is om te gedijen in een stedelijke flat. Zowel ja als nee kan worden gezegd. Ik kan persoonlijk bevestigen dat twee mooie beagles kunnen gedijen in een appartementsomgeving. Er zijn echter een aantal nadelen die genoemd moeten worden.

We wegen de voor- en nadelen af van het grootbrengen van een beagle in een stedelijke omgeving.

Kunnen Beagles in appartementen wonen

De ideale huishond zou klein van stuk zijn, weinig verharen en sociaal zijn. Dit zijn dus de kenmerken die typisch zijn voor het ras.

Vanwege hun kleine gestalte zijn Beagles ideale huisdieren voor huisdieren. Ze hebben een vriendelijk karakter en zijn graag in het gezelschap van anderen van alle leeftijden. Gelukkige en gezonde beagles kunnen bij hun baasjes in appartementen wonen als ze voldoende dagelijkse beweging, liefde en zorg krijgen.

Ze hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig vanwege hun hoge energieniveau. Oefening is essentieel voor een tevreden beagle. U moet ervoor zorgen dat uw hond voldoende beweging krijgt.

Gebrek aan lichaamsbeweging wordt in verband gebracht met schadelijke gewoonten. Daarom moet je elke dag met je beagle wandelen en met hem spelen als je een gelukkige beagle in een appartement wilt opvoeden.

Naast lichaamsbeweging hebben beagles ook hersenoefeningen nodig. Dagelijkse training of trucinstructie is vereist.

Dingen om te overwegen:

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten voordat u ervoor kiest om een beagle of een andere hond te kopen, om de gezondheid en veiligheid van zowel u als uw nieuwe metgezel te waarborgen.

Accepteert u honden in uw gebouw?
De behandeling van huisdieren varieert sterk van gebouw tot gebouw. Er zijn er die huisdieren verwelkomen, anderen die ze ten strengste verbieden, en er zijn er die alle dieren verwelkomen behalve honden.

Informeer bij uw gebouwbeheer of gezelschapsdieren welkom zijn voordat u gaat nadenken over het aanvragen van een hond. U kunt hiernaar informeren bij de receptie of bij de gebouwdirectie.

Bepaalde hondenrasbeperkingen zijn van toepassing op bepaalde appartementsgebouwen. In een dergelijk scenario zou u moeten zien of de beagle is toegevoegd aan de goedgekeurde lijst met huisdieren.

Als uw gebouw een hondenverbod heeft, kunt u altijd een ontheffing aanvragen. U kunt een brief schrijven aan de relevante autoriteiten waarin u de vriendelijke aard van beagles uiteenzet en hen verzekert dat u de volledige verantwoordelijkheid draagt voor eventuele ongewenste incidenten.

Is er genoeg ruimte bij jou thuis?
De beagle is een appartementvriendelijk ras, maar u wilt er zeker van zijn dat uw ruimte geschikt is voor u beiden.

Je hebt een locatie nodig met voldoende vierkante meters om niet alleen jullie tweeën te huisvesten, maar ook al je huishoudelijke meubels en apparaten.

Bovendien moet u een hele kamer puppybestendig maken, zodat uw hond een comfortabele en veilige slaapplaats heeft.


Wat is de reactie van je buren op het geblaf?
Voor degenen die het niet weten, zijn beagles erg expressief door hun geblaf. Ze gebruiken vocalisaties, waaronder huilen, blaffen, janken en blaffen om hun gevoelens over te brengen.

Meestal is het geluid laag en draaglijk, maar soms blaft de hond zo hard dat hij bij de buren te horen is.

Koop dus een pakje koekjes en klop bij een paar deuren aan om te zien of je buren het erg vinden als je hond af en toe blaft.

Voordelen van het opvoeden van een beagle in een appartement

Hoewel een huis in de achtertuin het beste is voor een beagle, zijn er ook voordelen om er een in een appartement te laten groeien. Laat me enkele van de voordelen vertellen die ik heb ervaren toen ik Yoda, mijn oudste beagle, opvoedde in een appartement.

Men begint te trainen
Je beagle heeft dagelijks beweging buiten nodig, dus zorg ervoor dat je die geeft. Dit dwingt je om van de bank op te staan en elke dag lange, stevige wandelingen te maken.

Degenen die het geluk hebben een achtertuin bij hun eigendom te hebben, kunnen tijd besparen door hun hond daar vrij rond te laten rennen in plaats van hem mee te nemen op een wandeling. Wonen in een appartement laat u echter weinig onderhandelingsruimte.
Fit blijven is net zo eenvoudig als lange runs en wandelingen maken met je beagle.

Verbetering van de band tussen jou en je beagle.
De beste manier om ervoor te zorgen dat een beagle zich nooit verveelt, is door hem op te voeden in een ruim huis met een achtertuin. Hoewel de hond in een huis veel vrijheid heeft, zal hij meer tijd met je doorbrengen als je naar een appartement verhuist.

Ik had vroeger een appartement waar Yoda op de bank of op mijn bed sliep. Nu hij naar een huis is verhuisd, heeft hij het druk gehad, wat geweldig is voor mijn hond, maar ik heb spijt van onze eerdere nabijheid.

Bestrijdt isolement.
Je kunt gevoelens van isolatie en eenzaamheid ervaren terwijl je alleen in een appartement woont. Daarom is het een geweldige manier om te voorkomen dat je je eenzaam voelt door een schattig klein monster door je huis te laten ravotten en je gezicht te kussen.

Zorgt voor een positieve gemoedstoestand.
Uit onderzoek blijkt dat hondenbezit een kalmerend effect heeft op de eigenaren. Beagles zijn geweldige therapiehonden vanwege hun zachtaardige karakter en hun neiging tot knuffelen.

Nadelen van het opvoeden van een beagle in een appartement

Natuurlijk zijn er bepaalde nadelen aan het leven in een appartement als het gaat om beagle-ouderschap. Al deze problemen hebben echter een oplossing.

Geen buitenruimte
De beste kans van een beagle op een gelukkig, gezond leven is in een huis met een achtertuin. Ze kunnen wild rondlopen en zoveel rotzooi maken als ze willen in de achtertuin.

Uw hond wat vrije tijd geven om rond te rennen in de tuin is goed voor zijn gezondheid en welzijn.

Veel van de huidige appartementsgebouwen hebben echter hondenparken voor de hondengenoten van hun bewoners. Als dat niet het geval is, kunnen frequente uitstapjes naar het hondenpark u en uw beagle-band helpen.

De Beagle is nogal een prater
Beagles hebben, zoals ik al eerder aangaf, veel persoonlijkheid over te brengen via hun geblaf. Het is niet ongebruikelijk dat ze beginnen te blaffen bij onbelangrijke dingen zoals een passerende vogel of eekhoorn, of wanneer ze honger hebben of zich vervelen.

U vindt het misschien niet erg, maar uw buren misschien niet.

Hoewel een beagle kan worden geleerd een bevel op te volgen om het geblaf tot zwijgen te brengen.

We weten allemaal hoe moeilijk zindelijkheidstraining kan zijn.
De blazen van puppy’s zijn vrij klein, dus zindelijkheidstraining kan een uitdaging zijn. Als je op een hoger niveau woont, kan zindelijkheidstraining een grotere uitdaging zijn. Het is onwaarschijnlijk dat uw hond een paar minuten op u zal wachten in de lift.

Kinderen kunnen moeite hebben met het vasthouden van hun urine, maar naarmate ze ouder worden, leren ze dit onder controle te houden. Dus tot die tijd zul je geduld moeten hebben met hun zindelijkheidstraining.

Er zit ondeugendheid in hen.
Beagle-puppy’s zijn erg ondeugend. In de buurt zijn meer mogelijkheden voor onheil te vinden.

Je beagle kan proberen je meubels te beschadigen, op de tafels te springen en zelfs dingen te eten waar hij niet voor bedoeld is.

U kunt dit voorkomen door uw hond alleen toegang te geven tot zijn speelgoed en een van uw kamers af te sluiten voor alle verleidingen die hij daar zou kunnen tegenkomen. Het resultaat zal een hondvriendelijke, onbeheerde speelruimte zijn waar Fido vrij rond kan lopen. U kunt deze video bekijken om meer te weten te komen over het beagle-proof maken van uw huis:

Destructief als het niet wordt uitgeoefend
Beagles zijn niet het enige soort hond dat regelmatig in de frisse lucht moet wandelen om gezond te zijn. Dagelijkse wandelingen buitenshuis zijn vereist als u een hond heeft. Je moet zijn krachtreserves in de loop van de dag uitputten.

Het gedrag van de hond kan destructief worden als dit niet wordt gedaan. Hij kan misschien op je meubels gaan kauwen of onregelmatig door het huis gaan rennen.

Houd er rekening mee dat een vermoeide beagle een gelukkige beagle is. Leer 12 methoden om uw beagle actief en gezond te houden.

Een stijging van de prevalentie van heup- en elleboogdysplasie
Als ras hebben beagles de neiging om te lijden aan heup- en elleboogdysplasie. De aandoening wordt veel ernstiger als de patiënt regelmatig meerdere trappen gebruikt.

Vermijd de trap als de pest en maak in plaats daarvan gebruik van de lift.

Tips voor het opvoeden van een beagle in een appartement

Oké, als je besluit een beagle te nemen en hem in je appartement op te voeden, dan zijn hier enkele tips die je leven gemakkelijker zullen maken:

  • Oefening, oefening en nog eens oefening. Breng hem twee keer per dag naar beneden om te wandelen. Als je het druk hebt en niet genoeg tijd hebt, huur dan een hondenuitlater in.
  • Leer je hond in je toilet te plassen, in ieder geval tot hij een jaar oud is.
  • Puppy’s hebben een kleine blaas en ze plassen om de twee uur. Het is dus beter om ze te leren plassen in je toilet.
  • Begin zo snel mogelijk met zindelijkheidstraining. Je wilt niet dat je appartement naar poep ruikt.
  • Beagle-proof een kamer.
  • Pak een krat. U leest deze gids voor het trainen van uw beagle in de bench.
  • Socialiseer hem zoveel mogelijk.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.