@beaglehondnl

Bezoek Ons

Beagle niet aangelijnd trainen

Inhoudsopgave

Wie wil er nou niet een hond die naast hem loopt zonder aangelijnd te zijn? Je hebt misschien zelfs mensen zien lopen en spelen met hun labradors zonder riem. Beagles zijn moeilijk te trainen, maar Labradors zijn gemakkelijk. Dus, kunnen beagles vrij rondlopen?

Je kunt een beagle leren om zonder riem met je mee te lopen, maar de meeste hondenexperts raden het niet aan. Beagles behoren tot de groep honden die ‘geurhonden’ worden genoemd en ze zijn onafhankelijk en nieuwsgierig. Ze zullen eerder wegrennen na een geur en niet luisteren naar wat je zegt.

Maar het is ook niet onmogelijk. Je kunt je beagle leren om zonder riem met je mee te lopen als je de juiste houding hebt en hem regelmatig traint.

We kijken naar een stappenplan om een beagle te leren lopen zonder riem, maar eerst kijken we naar wat ervoor zorgt dat beagles zo snel afgeleid worden.

Beagles begrijpen

Beagles zijn gemaakt om op jacht te gaan. Ze werden vroeger gebruikt om kleine dieren zoals konijnen op te sporen en te vangen.

Ze zijn grootgebracht om hun prooi te ruiken en rennen er vrijelijk achteraan. Het ligt in hun aard om een geur op te pikken en deze naar de bron te volgen.

Beagles worden nu als huisdier gehouden, maar ze hebben nog steeds het instinct om een geur te volgen en te ontdekken waar die vandaan komt.

Dus als je een beagle loslaat die niet is getraind, zal hij waarschijnlijk een geur opvangen en wegrennen om de bron te zoeken. En niets wat je zegt zal worden gedaan.
Hondenexperts weten niet zeker hoe ze het vinden om een beagle los te laten.

Sommige hondentrainers denken dat je beagle in de problemen kan komen, hoe goed je hem ook traint.

Aan de andere kant denken sommige mensen dat beagles met de juiste training kunnen leren naast elkaar te lopen zonder riem.

Laten we dus eens kijken naar een stapsgewijze handleiding om uw hond te leren lopen zonder riem.

Een beagle trainen om los te lopen

Het lijkt interessant om een beagle te trainen om zonder riem met je mee te lopen, maar het kan moeilijk zijn om te doen. Maar het is ook niet onmogelijk. Volg alle onderstaande stappen en zorg ervoor dat u regelmatig traint.

Stap 1: Leg de basis
Als beagles nieuwsgierig zijn, dan zijn beagle-puppy’s 10 keer nieuwsgieriger. Denk er niet eens aan om een beagle-puppy los te laten rondrennen.

Voordat je je beagle kunt leren om zonder riem te lopen, moet hij weten hoe hij erop moet lopen.
Als je nog geen riem voor je beagle hebt, zijn hier enkele van de beste.

Bouw een sterke basis voor training buiten de lijn wanneer de hond nog een puppy is. Leer uw hond lopen zonder aan de riem te trekken.

Zelfs als uw beagle-puppy aan de lijn loopt zonder te trekken, moet u niet doorgaan naar de volgende stap.

Je beagle, of het nu een volwassene of een puppy is, moet minimaal een jaar aangelijnd zijn.

Stap 2: stel een straal in
Een hond die niet aangelijnd is, moet weten hoe ver hij bij je vandaan kan gaan.

Zet je beagle zes maanden aan een lange lijn om deze denkbeeldige cirkel te maken. Neem je beagle vaak mee naar een nabijgelegen park en laat hem wat vrijer lopen aan zijn lange lijn.

Je kunt een riem krijgen die 10m lang is.
Doe dit nog eens zes maanden, of totdat hij weet hoe ver hij kan gaan.

Stap 3: Leer discipline
Tijdens de eerste anderhalf jaar van de training zonder lijn, moet je je beagle ook leren hoe hij zich buiten moet gedragen.

Beagles beginnen meestal aan de riem te trekken als ze kleine dieren of andere honden zien. Dat is niet wat je wilt. Dus als hij aan de riem trekt, blijf dan stil en houd de riem vast totdat hij stopt met trekken.

Als ze andere honden zien, kunnen beagles die niet goed gesocialiseerd zijn, gaan blaffen en trekken. Zorg er dus voor dat je je beagle op de juiste manier socialiseert. Je moet honden en mensen altijd introduceren vanaf het moment dat ze puppy’s zijn.

Stap 4: Leer ze om terug te gaan wanneer dat wordt verteld.
Je moet je beagle ook leren om op jou te letten in plaats van op wat er om hem heen gebeurt.

Als beagles niet opletten, doen ze meestal niet wat ze wordt opgedragen. Dat is niet wat je wilt.

Als je je beagle roept, wil je dat hij naar je toe komt rennen. Om dit te doen, moet je interessanter zijn voor je beagle dan de rest van het gebied. Dit is wat je doet:

  • Doe de lange lijn aan je beagle en breng hem naar een park dat niet te druk is.
  • Neem wat snacks mee. Een traktatiezakje kan handig zijn.
  • Stop nu met bewegen en houd het andere uiteinde van de lijn vast. Geef hem wat tijd om rond te kijken.
  • Op een gegeven moment zal je hond naar je terugkijken. Wanneer hij dat doet, klik je op de clicker of zeg je het markeringswoord, zoals ‘brave jongen’, en geef je hem het lekkers. Laat hem naar je toe rennen om zijn traktatie te krijgen.
  • Zeg nu nog eens. Laat hem ronddwalen, en als hij naar je terugkijkt, geef hem dan iets lekkers.
  • Nadat je dit een paar weken hebt gedaan, voeg je een nieuw woord toe: ‘kom terug’. U mag uw hond alleen met dit woord naar buiten roepen.
  • Het belangrijkste is om dit vaak te doen.

Stap 5: Begin met trainen zonder riem.
Als uw beagle eenmaal weet hoe hij goed aan de lijn moet lopen, is het tijd om hem te trainen om zonder riem te lopen.

Voordat u aan deze training begint, moet u ervoor zorgen dat uw beagle minimaal anderhalf jaar aangelijnd is en niet opdringt als u ermee gaat wandelen.

Kies een afgesloten gebied, zoals een achtertuin, om uw hond los te laten lopen. Houd er rekening mee dat beagles erom bekend staan weg te rennen. Zorg er dus twee keer voor dat het gebied veilig is.

Haal nu de riem van je beagle af en laat hem rondlopen. Kijk of je beagle meegaat. Je zou kunnen proberen hem te bellen en kijken of hij opneemt.

Probeer nu hetzelfde in de achtertuin van je vriend om te zien hoe goed je hond het doet op nieuwe plekken.

Voordat u naar een openbare hondenuitlaatplaats gaat, moet u uw hond meenemen naar parken waar het niet zo druk is.

Je hond zou je moeten volgen. Als hij bij je weg probeert te komen, bel hem dan meteen.

Risico's van het loslopen van uw Beagle

Ik wil je niet bang maken, maar hoe hard je je beagle ook probeert te trainen, er is altijd een kleine kans dat hij wegrent.

Beagles gebruiken hun neus om na te denken, en als ze iets interessants ruiken, sluiten hun ogen en oren.

Het zijn geen slechte honden, maar je kunt ze niet vertrouwen als ze niet aangelijnd zijn vanwege hun instincten.

Denk er niet eens aan om je beagle los te laten als je in een stad woont. Er zijn gewoon te veel auto’s en te veel risico’s.

Nog een ding
Zelfs als je je beagle niet loslaat, kan het voorkomen dat er ongelukken gebeuren door hem te leren terug te komen als je hem roept.

Ik denk dat je een professionele hondentrainer moet inhuren als je nog steeds wilt dat je beagle zonder riem loopt.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.