@beaglehondnl

Bezoek Ons

Beagle-puppyverzorging – Een complete gids voor het opvoeden van een Beagle-puppy

Inhoudsopgave

Jij en je gezin hebben net een nieuwe beagle-puppy gekregen en je wilt alles goed doen met je nieuwe kleine furball. Het is gemakkelijk om in de war te raken als dit de eerste keer is dat je een puppy krijgt. De eerste paar minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren van het leven van een beagle zijn het meest vormend.

Daarom heb ik deze uitgebreide maar gebruiksvriendelijke handleiding samengesteld over het verzorgen en trainen van een Beagle-puppy. Alles wat u moet weten om een gelukkige, goed aangepaste en toegewijde Beagle groot te brengen, vindt u in deze gedetailleerde handleiding.

Klaar voor een Beagle-puppy

Als u overweegt een beagle-puppy in huis te halen, zijn er verschillende dingen die u van tevoren moet weten. Wanneer de pup eindelijk arriveert, ben je voorbereid en in staat om hem de best mogelijke zorg te geven.

Het volgende moet zo snel mogelijk worden geregeld als het knuffelmonster zich bij uw gezin heeft gevoegd.

Maak je huis puppyproof.
Beagles hebben een onverzadigbare eetlust. Alles wat in hun mond past, zullen ze inslikken. Wat meer is, als ze het niet heel kunnen krijgen, zullen ze proberen het in stukken te breken en de stukjes op te eten. Als u dit doet, kan uw puppy ernstige problemen krijgen. Dus voordat je de puppy mee naar huis neemt, is het belangrijk om het huis, of in ieder geval een kamer, puppy-proof te maken.

Om uw huis meer puppybestendig te maken, bergt u alle kleine voorwerpen op die uw hond zou kunnen inslikken. Op handen en knieën gaan zitten en je de wereld voorstellen zoals een puppy dat zou doen, is de beste manier om het te doen. Enkele details om op te letten zijn als volgt.

Planten: Als uw puppy ooit een plant ziet, kunt u erop rekenen dat hij begint te knabbelen aan de bladeren en bloesems. Er zijn talloze planten met giftige bladeren en bloesems die een hond aanzienlijk kunnen verwonden of zelfs kunnen doden. Een daarvan is de tomatenplant. Zet kamerplanten hoog op een tafel of ander verhoogd oppervlak. Het wordt aanbevolen dat hondenbezitters die een achtertuin met planten hebben, de tijd nemen om planten te verwijderen die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor hun huisdieren. Je mag je puppy ook nooit zonder toezicht in de tuin achterlaten.

Ongeacht de leeftijd van je beagle, hij mag nooit in de buurt van het afval komen. Neem geen enkel risico; het bevat veel te veel potentieel gevaarlijke stoffen.
Producten die chemicaliën bevatten, zoals reinigingsoplossingen en wasmiddelen, moeten op een veilige plaats worden bewaard. Het wordt aanbevolen om kinderveilige sluitingen te installeren op de onderste kasten waar deze items worden bewaard.

Kattenkwaad breidt zich uit tot onze medicijnkastjes, omdat het bekend is dat onze hondenvrienden pillen stelen van nachtkastjes en salontafels. Als u pillen, vitamines of een ander recept inneemt, zorg er dan voor dat uw hond er niet bij kan.

Puppy’s hebben een bijzondere fascinatie voor elektrische kabels en knagen er vaak aan. Hierdoor lopen ze het risico geëlektrocuteerd of ernstig verbrand te worden. Verbind al je draden bovengronds met elkaar. Het is mogelijk om uw snoeren en kabels weg te werken door gebruik te maken van PVC buizen of andere koordverbergers.

Alle tabaksartikelen, inclusief sigaretten, sigaren en nicotinekauwgom, moeten buiten het bereik van uw hond worden gehouden.

Bekijk deze video voor tips om uw huis veilig te maken voor beagles:

Koop de benodigde puppy-uitrusting
Zorg ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor je nieuwe puppy voordat je hem mee naar huis neemt. Toen ik Yoda (onze senior beagle) voor het eerst mee naar huis nam, was ik totaal onvoorbereid. In die tijd maakte ik talloze uitstapjes naar de dierenwinkel. Laten we daarom die fout niet maken en in plaats daarvan alle materialen die we nodig hebben in één keer verzamelen.

Simpel gezegd, puppyvoeding is een noodzaak. Als u van merk wilt wisselen, moet u twee afzonderlijke zakken puppyvoer kopen. De eerste is de voeding die hij van de fokker heeft gekregen. Het wordt aanbevolen om hetzelfde label en hetzelfde assortiment goederen in te slaan. Het is de tweede die je hem wilt geven. Raadpleeg het gedeelte ‘Puppy’s voeren’ hieronder voor meer informatie over dit onderwerp.

Investeer in een hondenbed van hoge kwaliteit voor je lieve beagle. Heupdysplasie komt vaker voor bij Beagles. Een gezellige hondenmand kan het antwoord zijn. Ik heb drie opties geselecteerd voor de slaapvertrekken van je beagle. Ten slotte is het niet veilig voor uw puppy als hij of zij ’s nachts uw bed met u deelt. De puppy kan omrollen en van het bed vallen, of u kunt uw kleine pup onbewust pijn doen in uw slaap.

Een paar speeltjes: de hond kan zich angstig voelen in een nieuwe omgeving. Hij heeft alleen wat speelgoed nodig om hem bezig te houden. Het beste beagle-puppyspeelgoed staat hieronder vermeld.

Schat, de bloedsuikerspiegel van een hond kan gevaarlijk laag worden als hij stress ervaart door een nieuwe omgeving. Zodra u tekenen van hypoglykemie opmerkt, doopt u uw vinger in honing en laat uw pup het aflikken. Maak dan direct een afspraak met een dierenarts. U kunt het beste eerst uw dierenarts raadplegen en zijn instructies opvolgen.

Dit waren de weinige basisdingen die je zou moeten krijgen voordat je de beagle-puppy mee naar huis neemt. Om uw nieuwe beagle-puppy voor te bereiden op zijn toekomst, hebben we een lijst met 13 essentiële items samengesteld.

De Beagle-puppy naar huis brengen

En dan komt de dag dat je het schattigste kleine monster ooit mee naar huis mag nemen. Om een goede eerste indruk te maken, moet je ervoor zorgen dat je hond zich op zijn gemak voelt in zijn nieuwe huis.

Introductie van de pup in uw gezin

Je moet je familie vragen om stil te zijn als je de hond mee naar huis neemt. Puppy’s zijn snel bang door onverwachte uitbarstingen van luide stemmen en knuffels. De hond moet uit de mand worden gehaald om de nieuwe omgeving in zich op te nemen. Laat iedereen in huis op het niveau van de puppy komen en hem rustig verwelkomen. Laat je hond er even aan snuffelen.

Het is altijd aan te raden om uw puppy een paar weken te laten wennen aan al uw gezinsleden voordat u uw vrienden en uitgebreide familieleden voorstelt.

Introductie van de pup bij u thuis

Laat uw nieuwe puppy kennismaken met de verschillende kamers in uw huis. Help hem de dichtstbijzijnde bron van voeding en hydratatie te vinden. Toon de kamer die hij zal bezetten voor hem. Neem hem een paar weken lang elke dag mee door het huis (behalve de keuken) om hem te helpen zich daar meer op zijn gemak te voelen.

Ga naar de dierenarts

Uw volgende stap zou moeten zijn om uw nieuwe beagle-puppy te laten onderzoeken door een erkende dierenarts. Met deze informatie wordt het gemakkelijker om de gezondheid van uw beagle te behouden.

Dingen om naar te zoeken in een dierenarts

U moet een dierenarts niet kiezen op basis van hoe dicht hij bij uw huis is. U heeft een dierenarts nodig die u kunt vertrouwen voor uitstekende service en gedegen advies.

Stap één is om aanbevelingen te krijgen van andere hondenbezitters. Praat met anderen die je kent die huisdieren hebben en kijk of ze een fatsoenlijke dierenarts kunnen aanbevelen.

Ten tweede moet je dingen online opzoeken. Begin met het samenstellen van een lijst met lokale dierenklinieken. Bekijk wat anderen over hen zeggen door hun Google- en Yelp-recensies te lezen.

Stap 3: Bel elke kliniek en informeer naar hun openingstijden, zorg buiten kantooruren en tarieven per sessie. Observeer hoe ze erin slagen zowel competent als benaderbaar te zijn. Dit alles zal u helpen uw opties beter te evalueren en een definitieve beslissing te nemen.

In de vierde fase verfijnt u uw opties en plant u enkele bezoeken ter plaatse. Maak een afspraak om de dierenarts te zien en een praatje met hem te maken. Vraag gerust naar hun achtergrond en ervaring. Om erachter te komen of ze weten wat ze met een beagle moeten doen, moet je ze vragen naar hun ervaring met het ras.

Ten vijfde, kies degene die aan alle bovenstaande criteria voldoet en bovendien gunstig gelegen is in de buurt van uw huis.

Het eerste bezoek aan de dierenarts van uw puppy

Het eerste bezoek van uw beagle aan de dierenarts is een kans voor hen om een volledige controle te ondergaan en eventuele reeds bestaande aandoeningen te diagnosticeren. De dierenarts zal u bij de eerste afspraak waarschijnlijk enkele basisinstructies voor puppyverzorging geven. Als u dat nog niet heeft gedaan, zijn hier enkele vragen die u aan uw dierenarts kunt stellen:

 • Vraag de dierenarts om advies over wat u uw hond moet geven. Informeer bij hem hoe vaak en hoeveel uw hond gevoerd moet worden.
 • Lees meer over het vaccinatieschema voor uw puppy.
 • Laten we het hebben over wanneer en hoe vaak u zult ontwormen.
 • Informeer bij hen naar de symptomen van enkele veel voorkomende ziekten.

Eerste 24 uur met de Beagle Puppy

Het hebben van een beagle-puppy als eerste huisdier kan de eerste 24 uur een uitdaging zijn. Aan de ene kant kun je niet stoppen met het aanbidden van je hond, en aan de andere kant ben je superbewust of je de dingen wel of niet goed doet.

Ook voor de pup is de eerste dag traumatisch. Hij is op een geheel nieuwe plek zonder een van zijn broers en vrienden in de buurt. Dit kan angstaanjagend en verontrustend zijn voor uw kleine huisdier. U en uw gezin zullen op dit moment alle aandacht aan uw huisdier moeten besteden. Praat met hem, laat hem je huis zien, geef wat speelgoed om mee te spelen, wees de hele tijd bij hem.

Er is een reden waarom ik ze knuffelmonsters noem. Voor een persoon is een beagle een knuffelige metgezel. En als hij versleten is, slaapt je beagle-puppy liever op je schoot dan waar dan ook. Wat je kunt doen is op de grond gaan zitten en proberen je schoot op te vouwen, zoals Aziaten doen. Op deze manier kan uw hond comfortabel op uw schoot zitten en een tijdje slapen. Nou, je kunt hem natuurlijk op zijn bed laten slapen, maar dit zal vertrouwen creëren en je pup helpen zich veiliger te voelen bij jou in de buurt.

LET OP: Breng uw pup, indien mogelijk, op de eerste dag naar de dierenarts voor controle.

De dag tijd
Zodra je klaar bent met het rondleiden van je beagle-puppy in huis, is het tijd om hem te voeren en water te geven. Hij zal moeten rusten na zijn reis, het ontmoeten van uw dierbaren en het verkennen van uw huis. Laat uw puppy zijn omgeving verkennen en doen wat hij wil op zijn eerste dag thuis. Als hij eindelijk bijkomt, geef hem dan een glas water. Als hij op zijn bed plast of poept, is dat helemaal prima. Houd een voorraad tissues bij voor het geval u het moet opruimen. Zorg ervoor dat jij of een van je familieleden de hele tijd bij hem in de buurt is. Laat hem niet in de steek; dit zou hem onnodige stress bezorgen, wat negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor zijn gezondheid.

Als hij klaar is met spelen voor vandaag, veeg hem dan af met een vochtige handdoek. Wees voorzichtig; als je hem te veel water geeft, kan hij ziek worden.

Beagles zijn berucht om hun buitensporige snoozen. Er zijn schattingen dat een jonge beagle tot 19 uur per dag kan slapen. Pups hebben rust nodig om zich normaal te kunnen ontwikkelen, houd hem dus niet te lang op.

Eerste avond
Puppy’s slapen zelden langer dan 12 uur. Ze krijgen hun rust in stukjes. De typische routine van uw puppy bestaat uit uitgestrekte slaap, waken, activiteit, rust en slaap.

Het is onvermijdelijk dat uw puppy midden in de nacht wakker wordt, rondkijkt en angstig wordt omdat er niemand in de buurt is om hem te troosten. Als hij begint te huilen, sta dan op en speel een tijdje met hem; uiteindelijk valt hij vanzelf weer in slaap. Maar na een uur of twee is hij weer klaarwakker. Je kunt niets anders doen dan opstaan en hem verzekeren dat hij veilig is.

Hier zijn een paar tips om de eerste nacht door te komen:

 • Slaap met je hond aan je zijde; leg hiervoor gewoon je dekens op de grond. Dit is de beste en meest betrouwbare techniek om uw puppy zich op zijn gemak te laten voelen tijdens zijn eerste nacht alleen thuis. Je moet nog steeds opstaan ​​en met hem spelen als hij begint te zeuren.
 • Als je om wat voor reden dan ook niet op de grond kunt slapen, leg je gebruikte T-shirt dan op de grond. De geur van jou zal ervoor zorgen dat hij zich tot op zekere hoogte veilig voelt.
 • Als je een familielid hebt dat goed slaapt, maar je kamer niet wil delen, vraag hem dan om bij je in te trekken. Het is nodig om hem tot rust te laten komen als hij midden in de nacht wakker wordt en begint te janken.
 • De eerste nacht is het beter als je helemaal niet slaapt. Slaap die nacht niet; neem in plaats daarvan contact op met ziekteverlof op het werk. Misschien kun je voor je hond zorgen en een show inhalen die je vanavond wilde zien.

Het kan je beagle-puppy meer dan één nacht huilen kosten voordat hij leert jou en zijn nieuwe omgeving te vertrouwen. Als het echter langer dan een week duurt, zou je kunnen overwegen om je nachtelijke speeltijd met hem te verminderen. Lees dit bericht over hoe je een beagle-puppy kunt trainen om de hele nacht door te slapen voor meer informatie.

Eerste week met een beagle pup

Een paar dagen vrij nemen om uw hond te helpen wennen aan zijn nieuwe huis, wordt ten zeerste aanbevolen. De eerste week van het leven van een puppy is het meest opwindend vanwege alle nieuwe ervaringen die hij zal opdoen. Geef je beagle-puppy je volledige aandacht en veel liefde.

Uw nieuwe puppy moet weten waar hij slaapt, waar hij eten en drinken kan vinden en waar hij verwend kan worden. Je kunt natuurlijk niet van je puppy verwachten dat hij elke vaardigheid in één week onder de knie heeft.

Het is nu ook een goed moment om een vaste routine op te bouwen met uw nieuwe puppy. Creëer een routine voor zijn wakkere uren, inclusief dutjes, eten, badkamerpauzes, speeltijd en meer. Hieronder vindt u meer informatie over het tijdschema.

Je Beagle-puppy voeren

Als u uw puppy een goed dieet begint te geven terwijl hij jong is, zal hij klaar zijn voor een gelukkige en gezonde toekomst. De fysieke en mentale ontwikkeling van uw puppy hangt rechtstreeks samen met de voeding die u hem geeft.

U, als eerste eigenaar van een puppy, heeft natuurlijk veel vragen over wat, hoeveel en wanneer u uw nieuwe metgezel moet voeren. Maak je geen zorgen, we behandelen alles, en aan het einde van dit deel heb je een goed idee hoe je je puppy moet voeden.

Wat moet je je Beagle-puppy voeren?

Bij het winkelen voor puppyvoeding is het belangrijk om er een te kopen die boordevol voedingsstoffen zit. Zorg ervoor dat u de juiste leeftijdsspecificaties heeft bij het kiezen van de maaltijd, aangezien puppyvoer meer voedingsstoffen bevat dan hondenvoer.

Er zijn te veel commerciële hondenvoerproducten en ze pronken er allemaal mee de beste te zijn. Het wordt ten zeerste aanbevolen dat u uw dierenarts raadpleegt voor advies over welk hoogwaardig puppyvoer u uw beagle moet voeren.

Soorten hondenvoer:

Voor uw puppy kunt u kiezen uit de volgende drie opties:

 • Markten verkopen een breed scala aan opties voor ingeblikt voedsel. Het meest geconsumeerde en geconsumeerde type ingeblikt voedsel is de volledig vleesvariëteit. Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk voor de puppy, dus mijn dierenarts raadde me aan om over te stappen van een volledig vleesdieet. Dus geef ik mijn beagles een keer per week een blikje volledig vleesvoer. Selecteer het aangewezen ingeblikte voedsel van de puppy.
 • U kunt halfvochtig of nat voedsel vinden in pakketten voor één portie. Meng dit door het droogvoer als uw hond jonger is dan zes weken. De spijsvertering van de pup wordt hierdoor verbeterd. Hier is een samenvatting van de topmerken ingeblikt hondenvoer voor beagles.
 • Brokken, ook wel bekend als droogvoer, is de meest gebruikelijke en kosteneffectieve keuze voor het dieet van een hond. Veel verschillende fabrikanten bieden een grote verscheidenheid aan goederen aan. Het dieet van een puppy kan completer worden gemaakt met behulp van hoogwaardige brokjes.

De voedingsbehoeften van een puppy op elke leeftijd:

 • Beagle Puppy, 8-12 weken oud Voedsel dat speciaal voor puppy’s is samengesteld, is zeer voedzaam en moet vanaf jonge leeftijd aan hen worden aangeboden. Nat en droog puppyvoer kunnen worden gemengd voor een betere vertering op deze leeftijd.
 • Een beagle-puppy van 3 tot 6 maanden oud begint af te slanken. Let altijd op hoeveel hij weegt. Houd uw gewicht waar het zou moeten zijn. Het moment is aangebroken om met hem te gaan wandelen. Uw puppy kan het puppyhondje kwijtraken en spierspanning krijgen door regelmatig te bewegen. Zorg ervoor dat hij niet te veel beweegt, want dat kan ook zijn groei belemmeren.
 • Beagle-pups van 6-12 maanden kunnen nog steeds baat hebben bij het eten van puppyvoer. Er is misschien een betere optie als uw puppyvoedingsfabrikant een specifieke formule aanbiedt voor puppy’s in de leeftijd van 6 tot 12 maanden. Als dat niet het geval is, blijf de puppy dan hetzelfde voer geven.

Hoe u het voer van uw puppy kunt veranderen

WAARSCHUWING: Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u uw huisdier overschakelt op een nieuw merk voer of zelfs een nieuwe variëteit binnen hetzelfde merk.

Het korte antwoord is NEE, u kunt uw puppy niet zomaar op ander voer laten overstappen. Je kunt niet ineens een ander merk of een ander soort voedsel gaan gebruiken. Je moet je aan een bepaalde procedure houden.

Voeg eerst een klein beetje van het nieuwe voer toe aan het normale dieet van uw puppy. Meng het nieuwe voer terwijl u het oude eerst geleidelijk laat zakken. De wijziging moet geleidelijk in de loop van een week worden doorgevoerd.

Hoeveel moet je je Beagle-puppy voeren?

Puppy’s hebben, net als mensen, allemaal enigszins variërende stofwisselingssnelheden. Dit betekent dat de beagle-puppy’s verschillende caloriebehoeften hebben. U moet de geschikte hoeveelheid vinden door naar de lichaamsconditie van uw pup te kijken. Hij heeft meer nodig als hij dun lijkt. Als hij buitensporig begint aan te komen, wilt u misschien zijn inname verminderen. Pas op dat je hem niet uithongert. Puppy’s ontwikkelen zich snel, dus u zult meer moeten toevoegen naarmate ze groter worden.

Praat met een dierenarts voor nauwkeurigere begeleiding.

Hoe vaak per dag moet u uw puppy voeren?

The answer is age-specific. Puppies in their early stages of development require frequent, small meals throughout the day. In general, a puppy under 12 weeks old needs to be fed five or six times a day. Feed your puppy, aged 3 to 6 months, three nutritious meals a day, plus training treats. Six months in, you can cut back to twice-daily feedings.

Your beagle puppy’s dietary needs will determine how often you should feed it, so it’s best to consult your vet about this.

Slaapplaatsen voor puppy's

Je beagle-puppy zal veel slaap nodig hebben na al dat ravotten. En met rust bedoel ik tussen de vijftien en achttien uur wegdromen in bed of plat liggen. Maak je geen zorgen; een dutje van 18 uur voor een puppy is volkomen normaal en vereist. Je wilt natuurlijk dat je schattige kleine hond een goede nachtrust heeft.

Natuurlijk kun je je harige vriend je bed laten delen, maar uiteindelijk zal hij nergens anders kunnen slapen dan naast jou. Hoor me uit: je zult hier diep spijt van krijgen. Laten we daar niet eens heen gaan. Geef je hond een warme en uitnodigende plek om te slapen. Zeker iets waar hij van zal genieten.
Puppy zal waarschijnlijk zijn nieuwe bed bevuilen als je hem nog niet zindelijk maakt. Gebruik krantenpapier om een barrière te creëren tussen je deken en de matras.

Het is het beste om uw puppy in ieder geval de eerste paar weken uw bed te laten delen. Zo geef je je hond een veiliger gevoel.

Je beagle-puppy heeft ’s nachts het huis voor zichzelf, maar hij slaapt minder snel door de nacht. Het is raadzaam om uw hond ’s nachts op te sluiten als u wilt dat hij de hele nacht doorslaapt (we zullen in het volgende gedeelte kijken naar benchtraining).

Bench trainen

Beagles hebben een welverdiende reputatie omdat ze constant kattenkwaad uithalen. Uw meubels kunnen worden vernietigd, hij kan iets schadelijks binnenkrijgen of hij kan zichzelf zelfs beschadigen als uw beagle niet goed wordt beheerd. Het is gewoon niet praktisch om 24×7 voor je beagle te zorgen. Een toevluchtsoord en vrede is voor hem vereist. Een geschikte bench is dan ook essentieel voor een beagle.

Enkele voordelen van benchtraining zijn:

 • Je hond zal zich meer op zijn gemak voelen als hij in de bench zit.
 • Met deze gids wordt het effectief zindelijk maken van uw puppy een stuk eenvoudiger.
 • Het is handig om uw hond te leren de hele nacht door te slapen.
 • benchtraining kan zwaar zijn, dus het is aan te raden om er zo snel mogelijk mee te beginnen. Dit is een gids voor het trainen van een beagle-puppy in een bench.

Puppy verzorging

Een goed verzorgde beagle is een gezonde beagle en vice versa. Het handhaven van een regelmatige hygiëneroutine kan tal van gezondheidsproblemen voorkomen. De tijd die je samen doorbrengt tijdens het verzorgen van je schattige kleine pup zal je ook helpen om naar elkaar toe te groeien.


De stappen om volledige verzorging te bereiken, worden hieronder beschreven.

 • Een nagelschaar gebruiken
 • Mondhygiëne
 • Om de vacht te onderhouden, moet men deze borstelen.
 • Baden
 • Vuilverwijdering uit de gehoorgang
 • De behoefte aan pootonderhoud
 • Neushygiëne

Zindelijkheidstraining van uw Beagle-puppy

Zindelijkheidstraining van uw hond is het eerste dat u wilt afmaken. Geduld en doorzettingsvermogen zijn essentieel om dit doel te bereiken. Het kan tot vier maanden duren om een puppy met succes zindelijk te maken. Het kan een jaar of langer duren, maar toegewijd blijven aan het programma is de enige optie.

Hoe snel moet je beginnen met het zindelijk maken van je Beagle?
Als ze jonger zijn dan 12 weken, hebben puppy’s geen controle over hun stoelgang en urine. Dit betekent dat u al vanaf 12 weken kunt beginnen met zindelijkheidstraining van uw hond.

De beste methoden om een beagle in te breken Beagle-puppy’s willen meestal geen van deze dingen in huis doen. Dus als uw hond eenmaal beseft dat het hele huis van hem is, zal hij niet de behoefte voelen om daar te bevuilen. Laat uw puppy niet meteen de volledige heerschappij over het hele huis hebben. Je kunt hem opsluiten in een kennel of je kamer totdat hij leert dat hij de buitenkant als zijn badkamer moet gebruiken. Je kunt hem dan gaandeweg steeds meer beperkingen opleggen.

Nu je een overzicht hebt, kunnen we aan de slag met de handleiding:

 • Beagles zijn kieskeurig over waar ze poepen, vooral in de slaapkamer. Krat je puppy elke nacht. Uw hond zal hierdoor zijn stoelgang beter kunnen reguleren. Haal hem het huis uit en naar de badkamer waar hij ’s ochtends als eerste moet plassen.
 • Zet de etenstijd van uw puppy op een schema en houd u eraan.
 • Let op de tijden dat hij na het eten naar de badkamer gaat.
 • Als hij naar de wc moet, neem hem dan mee naar buiten.
 • Geef hem een traktatie en veel lof als hij de buitenbadkamer gebruikt. Hij zal hierdoor worden aangemoedigd.
 • Ga door met je training, wat er ook gebeurt.

En zo leer je een beagle-puppy om buiten naar de wc te gaan.

Gehoorzaamheidstraining

Uw nieuwe beagle-puppy heeft onmiddellijke aandacht nodig in de vorm van gedragstraining. Het is belangrijk dat uw puppy zo snel mogelijk gepast sociaal gedrag aanleert.

Gevolgen volgen acties.
De eerste les in gehoorzaamheid van uw puppy is leren dat zijn acties positieve of negatieve gevolgen hebben. Geef uw hond veel positieve bekrachtiging wanneer hij gedrag vertoont waarvan u meer wilt zien. Zeg “NEE” tegen zijn wangedrag met een zachte maar krachtige stem, en als het aanhoudt, negeer hem dan een tijdje. Op deze manier kan het gedrag van je hond worden gekneed.

Hiërarchie
Het tweede deel gaat over het leren van uw puppy over zijn plaats in de sociale structuur van het gezin. In een roedel zullen beagles altijd de roedelleider gehoorzamen. Je moet jezelf vestigen als roedelleider als je wilt dat je beagle je commando’s serieus neemt. Hij moet ook zijn plaats in de pikorde van het gezin begrijpen. Je beagle zal stoppen met naar jou of een familielid te luisteren als je je dominantie over hem niet vaststelt. En dat is precies wat we proberen te vermijden. Alle leden van het gezin, inclusief jij, moeten het volgende doen om hun superioriteit te bewijzen:

Jij bent degene die hem voedt. Uw puppy moet u herkennen als zijn primaire voedingsbron. Zeg hem te gaan zitten voordat je hem eten geeft. Wacht met hem te voeren tot je toestemming van mij krijgt. Jullie zouden dit allemaal om de beurt voor hem moeten doen.

Je hebt het recht om voor iedereen te eten omdat je de leider bent. Zorg ervoor dat uw puppy u minstens één keer per dag aan tafel ziet eten. Een paar minuten lang zal hij het uitschreeuwen, rondhuppelen en misschien zelfs blaffen. Als de vijf minuten voorbij zijn, pakt u de kom op, geeft u uw puppy de instructie om te gaan zitten en geeft u hem te eten.

Als je met je nieuwe hond wilt gaan wandelen, ga dan eerst naar buiten. Je moet eerst het huis binnengaan als jullie tweeën terugkeren.

Leid nieuwkomers op met de grondbeginselen
Als uw beagle uw bevelen opvolgt, wordt uw leven een stuk eenvoudiger. U kunt een gesprek met uw hond voeren als u hem de basisprincipes van gehoorzaamheid leert.

Leer de 7 basiscommando’s die elke beagle zou moeten kennen en hoe je ze moet leren. Met behulp van deze zeven instructies kunt u uw beagle-puppy trainen op een manier die u en uw gezin allebei leuk zullen vinden.
De kunst van lesgeven
Oké, nu komt het leuke gedeelte. Een van de beste dingen aan het hebben van een hond is de mogelijkheid om te pronken met de geweldige trucs die je schattige pup heeft geleerd. Als extra bonus kunnen jij en je puppy een hechte band vormen terwijl ze samen nieuwe trucjes leren. Hoe meer trucs uw hond kent, hoe meer hij u zal begrijpen en respecteren.

Om u te helpen uw nieuwe beagle-puppy te trainen, hebben we een lijst samengesteld met 12 geweldige vaardigheden die u hem kunt leren.

Oefeningen

Ondanks de algemene perceptie dat beagles geweldige huisgenoten zijn, vereisen hun hoge energieniveaus meer beweging voor hen dan typisch is voor een huishond. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je beagle veel gelukkiger zal zijn als hij dagelijks veel beweging krijgt.

De groeischijven van uw puppy kunnen daarentegen beschadigd raken door te veel lichaamsbeweging. Als je zware sporten met je beagle wilt beoefenen, zoals jagen, moet je wachten tot hij minstens anderhalf jaar oud is.

Als een beagle jonger is dan drie maanden, is het het beste om zijn fysieke activiteit te beperken tot gewoon een blokje om. Al het spel dat ze dagelijks krijgen, is genoeg om ze te verslijten. Als je beagle tussen de drie en zes maanden oud is, kun je beginnen met hem mee te nemen voor korte wandelingen in de buurt. En voor kinderen van 6 maanden tot 1 jaar zouden twee wandelingen per dag voldoende moeten zijn.

 • Een van de vele voordelen van regelmatige lichaamsbeweging voor beagles zijn de volgende:
 • Bevordert een rechtopstaande houding
 • verhoogt de spierkracht
 • Komt het hart ten goede
 • Vergemakkelijkt gewichtsbeheersing.
 • Helpt bij het vrijkomen van energie.

Probeer deze 12 activiteiten om je beagle gezond en gelukkig te houden, maar forceer hem of haar niet te hard totdat hij of zij een jaar oud wordt.

Eerste maand met je beagle-puppy

Je knuffelmonster zal zich meer op zijn gemak voelen na een week bij jou en de rest van het gezin te hebben gewoond. Het is tijd om op dit punt aan de slag te gaan. U moet uw beagle-puppy al in de eerste maand beginnen te leren.

In de eerste 30 dagen moet u het volgende doen:

 • Begin met het trainen van uw puppy in de bench en stel een regelmatige voedingsroutine in (elke dag op hetzelfde tijdstip). Probeer dit om hem op een regelmatig slaappatroon te krijgen.
 • De aanbevolen leeftijd om te beginnen met zindelijkheidstraining van een puppy is nadat hij of zij de leeftijd van 12 weken heeft bereikt. In dat geval kunt u het zich veroorloven om hem een pauze te gunnen.
 • Laten we beginnen door hem te leren gehoorzamen.
 • Begin met hem de kneepjes van het vak te leren.
 • Begin hem lichte baden en knipbeurten te geven.
 • Het belangrijkste is dat u zich houdt aan alle geplande afspraken voor parasietbehandeling en vaccinaties die uw dierenarts heeft aanbevolen.

Nu, ik weet dat dit klinkt als een hoop moeite, en om je de waarheid te zeggen, dat is het ook. Basistraining is echter de sleutel om van uw beagle-puppy een vriendelijke en meegaande volwassen hond te maken. Dat is zeker.

Maak een dagschema

Het is een must om uw puppy een vaste routine te geven die past bij ieders drukke agenda.

Door iedereen in het huishouden te betrekken bij de zorg voor de pup, versterk je de band tussen de hond en je gezin.

Gezondheidszorg

Het is uw plicht als hondenbezitter om uw huisdier goed te verzorgen. De meest typische beagle-gezondheidsproblemen en preventieve maatregelen worden hieronder beschreven.

Eerstejaars zorg voor uw Beagle-puppy.

Nu je alle informatie hebt die je nodig hebt om met succes een beagle-puppy op te voeden, volgt hier een overzicht van hoe het eerste levensjaar van je hond eruit zou moeten zien:

Vanaf 8 weken tot 3 maanden
Je beagle-puppy mee naar huis nemen als hij acht weken oud is, is ideaal. Gedurende deze tijd heeft uw puppy meer aandacht en zorg van u nodig. Breng uw hond meteen naar de dierenarts als u vreemd gedrag ziet. Het is essentieel om uw puppy meteen naar de dierenarts te brengen als hij of zij begint over te geven of diarree heeft, omdat deze symptomen kunnen wijzen op een infectie of een ander ernstig gezondheidsprobleem. Houd hem dichtbij en zorg ervoor dat hij nooit iets anders eet dan wat hij op deze leeftijd hoort te eten.

Vergeet niet te eten wanneer het hoort te eten! Voor een gezonde groei en ontwikkeling heeft uw puppy specifieke voedingsstoffen en eiwitten nodig.

Het is van cruciaal belang dat kinderen van deze leeftijd naar buiten gaan en zich mengen. Stel uw hond voor aan uw vrienden en familieleden wanneer hij of zij eraan gewend is geraakt bij u te wonen. En je moet hem zeker voorstellen aan andere honden en puppy’s. Dit zal hem helpen om beter met anderen om te gaan.

Drie tot zes maanden oud
Rond deze tijd begint uw puppy tekenen van doorkomende tandjes te vertonen. Geef hem kauwspeeltjes van hoge kwaliteit om zijn tandvleespijn te verlichten. Op deze leeftijd zal je puppy zo sterk zijn als een mensenbaby en in staat zijn om je pijn of zelfs verwondingen te bezorgen als je gebeten wordt. Als je wilt weten hoe je kunt voorkomen dat je beagle-puppy bijt, lees dan dit artikel.

Meer mensen zullen met je huisdier willen spelen. Zijn verzorging en training moeten een regelmatige routine volgen.

Baby’s tussen 6 en 12 maanden oud
Op deze leeftijd beginnen beagles seksueel gedrag te vertonen. Rond de leeftijd van zes maanden zal een vrouwelijke Beagle-puppy haar eerste loopsheidcyclus hebben. Een mannelijke beagle-puppy begint objecten te wippen als speelgedrag. Het is een goed moment om uw puppy te steriliseren of castreren als u erover nadenkt. Raadpleeg uw dierenarts voor meer informatie hierover.

De taalvaardigheid van de hond zal verbeteren. Je moet hem voldoende kansen geven om zijn grenzeloze energiereserves te verbranden door hem regelmatig te laten bewegen. Als u dat nog niet heeft gedaan, is het belangrijk om te voorkomen dat uw puppy nu agressief gedrag leert.

Samenvatting en conclusies
Als je maar één advies uit dit artikel overneemt, laat het dan dit zijn: maak een goed schema voor je puppy en houd je daar altijd aan bij het opvoeden van een beagle-puppy. Als u goed voor uw puppy zorgt, zal hij of zij opgroeien tot een liefhebbende, gehoorzame, leuke en volwassen metgezel.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.