@beaglehondnl

Bezoek Ons

Bijten Beagles?

Inhoudsopgave

Welnu, beagles zijn een zeer vriendelijk en liefdevol hondenras. Ze staan bekend om hoe vriendelijk en gelijkmatig ze zijn. Toch zijn het honden. Dus bijten beagles?

Een beagle kan net als elke andere hond voor de lol bijten of bijten. Bijten voor de lol kan meestal geen kwaad. Het komt zelden voor dat een beagle bijt omdat hij boos is.

In dit artikel zullen we ook bekijken waarom een beagle zou kunnen bijten en wat je kunt doen om het te stoppen.

Redenen waarom Beagles bijten

Zoals ik al zei, zijn beagles vriendelijke honden die allesbehalve gemeen zijn. Ze staan bekend als vriendelijk en vrolijk. Waarom zouden ze dan bijten? Als hij bang of gestrest is, kan een beagle bijten als een manier om ermee om te gaan. De beagle kan bijten omdat hij als puppy niet genoeg socialisatie heeft gekregen of omdat hem niet is geleerd hoe hij zich goed moet gedragen.

Puppy bijten
Als uw beagle nog een puppy is, kan hij bijten of knabbelen aan uw vingers, hand of zelfs voeten. Puppy’s weten niet hoe ze op de juiste manier met je moeten praten. Het gebeurt vaker als een puppy tandjes krijgt. Puppy’s verliezen hun melktanden en krijgen hun permanente tanden terwijl ze tandjes krijgen.

Dit proces kan ervoor zorgen dat hun tandvlees slecht aanvoelt. Om zichzelf beter te laten voelen, kan een puppy bijten en bijten op alles wat hij kan vinden, zelfs op mensenhanden. Lees dit artikel voor meer informatie over waarom puppy’s bijten en wat u eraan kunt doen.

Gebrek aan het maken van vrienden
Elke puppy zou zo snel mogelijk andere mensen moeten leren kennen. Elke nieuwe hondenbezitter moet zijn puppy leren omgaan met mensen en andere honden. Een beagle zou blij moeten zijn om nieuwe mensen en dieren te ontmoeten, en hij zou moeten weten hoe hij zich om hen heen moet gedragen.

Als een beagle andere mensen niet leert kennen, kan hij nerveus en bang voor hen zijn. Een beagle die niet goed gesocialiseerd was, sprong op mensen, probeerde in hun handen te bijten of blafte zelfs naar hen om te laten zien wie de baas was. Dit is gevaarlijk en kan door geen enkele eigenaar worden geaccepteerd.

Angst komt vaker voor bij reddingshonden vanwege wat ze hebben meegemaakt en omdat ze niet weten hoe ze met andere mensen om moeten gaan. Wanneer een bange beagle een andere hond of persoon ziet, kan hij zich bang en ongemakkelijk voelen. En als iemand die hij niet kent in de buurt komt, kan hij bang worden en hard bijten.

Stress: Een beagle die niet goed is aangepast aan mensen kan in bepaalde situaties ongerust of gestrest raken en dan beschermend handelen. Een beagle kan gemakkelijk gestrest raken door zaken als naar de dierenarts gaan of op een lawaaierige plek zijn.

Een paar dingen die u kunt doen om uw beagle te helpen vrienden te maken:

 • Doe een muilkorf om je hond en ga er elke dag mee wandelen.
 • Begin je familie en vrienden aan elkaar voor te stellen.
 • Vraag een vriend die een hond heeft om ermee langs te komen.
 • Begin uw hond langzaam naar hondenparken te brengen.
 • Neem de tijd en straf je hond niet, want dat maakt het alleen maar erger.

Bijten voor de lol
Beagles zijn een hondenras dat erg actief is en graag speelt. Tijdens het spelen kan een beagle bijten als hij te opgewonden raakt. Bijten is een normale manier voor beagles om te spelen.

Dit is waarschijnlijker bij puppy’s omdat ze niet weten hoe ze zich bij jou in de buurt moeten gedragen. Maar als een puppy niet de juiste training krijgt, kan hij deze slechte gewoonte behouden als volwassene, wat gevaarlijk kan zijn.

U moet uw puppy leren hoe hij zich in de buurt van andere mensen moet gedragen en hem laten zien dat bijten pijn doet. Een manier om dit te doen, is door uw beagle te leren niet te bijten, iets waar we het hierna over zullen hebben.

Bijtremming aanleren

Bijtremming is wanneer een hond kan bepalen hoe hard hij bijt. De meeste beagles leren niet te bijten als ze bij hun moeder en andere puppy’s zijn.

Wanneer de puppy zijn moeder of broers en zussen te hard bijt, gaan ze gillen en negeren ze hem. Dit laat de puppy zien hoeveel kracht te veel is als het gaat om bijten. Maar de meeste puppy’s brengen niet genoeg tijd met hun moeder door om dit te leren.

Met dezelfde methode kun je een beagle-puppy leren niet te bijten. Laat je puppy in je hand bijten terwijl je met hem speelt. Als hij te hard bijt, maak dan een hoog geluid, laat je hand slap worden en stop met spelen met hem.

Natuurlijk moet je het meer dan eens proberen voordat je puppy het doorheeft. Als je schreeuwt en je puppy stopt en je hand begint te likken, geef hem dan wat lekkers. Geef uw hond altijd iets lekkers als hij iets goeds doet.

Volwassen beagles en oudere puppy’s kunnen moeilijk te leren zijn om niet te bijten, want als je ze je hand geeft om te bijten, zullen ze je zeker laten bloeden. Beagles hebben geen kaken die hun beten erg gevaarlijk kunnen maken, wat een goede zaak is.

U kunt de time-outmethode bij hen gebruiken. Als je hond je bijt of probeert te bijten, zeg dan luid en krachtig “NEE” of “SLECHTE HOND” en negeer hem vervolgens gedurende 30 seconden. Als je hond je blijft bijten, zet hem dan een tijdje alleen in een kamer om hem een lesje te leren.

Opmerking: een krat mag niet worden gebruikt voor time-outs. Je beagle zal de bench gaan zien als een plek om gestraft te worden en zal zich daar niet lang op zijn gemak voelen.

Train je Beagle om te stoppen met bijten

Nou, je beagle leren niet te bijten is slechts stap één. Stap twee is om hem te leren helemaal niet te bijten. Als je beagle je bijt als hij aan het spelen of opgewonden is, wil dat nog niet zeggen dat hij gemeen is.

Je hond wil alleen maar met je praten, maar hij weet niet wat hij moet doen. Hier leest u hoe u uw hond leert niet te bijten:

 • Het belangrijkste doel hier is om je beagle te leren wat het wel en niet goed is om op te kauwen.
 • Als je hond je probeert te bijten, geef hem dan een speeltje om op te kauwen om te voorkomen dat hij je bijt.
 • Het is je misschien opgevallen dat je beagle probeert te bijten wanneer je hem aait of zelfs maar aanraakt. Haal wat lekkers en stop ze in een halfopen vuist om aan je hond te geven.
 • Aai hem terwijl hij alle lekkernijen uit je vuist probeert te krijgen. Op deze manier zal je aanraking mensen aan goede dingen herinneren. Vroeg of laat kun je je beagle knuffelen als een teddybeer zonder gebeten te worden.
 • Beagles moeten al hun energie kwijt. Als je dat niet doet, kunnen ze soms gemeen worden. Geef je hond dagelijks de juiste oefening. Elke dag moet je hem meenemen voor lange wandelingen en korte runs. Beagles zijn gelukkiger als ze moe zijn. Hier zijn 12 leuke dingen om te doen met je beagle.
 • Als je beagle tandjes krijgt, geef hem dan goed speelgoed om op te kauwen om zijn tandvlees beter te laten voelen.

Bijten Beagles hun eigenaren

Ja, een beagle bijt soms zijn baasje tijdens het spelen. Maar als je hem leert niet te bijten, zal zijn beet je helemaal geen pijn doen.

Zelfs als je je beagle bijtinitiatie, de omleidingsmethode en time-outs leert en hij bijt nog steeds, kun je een vloeibaar afschrikmiddel gebruiken op je handen en andere plaatsen waar hij graag bijt. Afschriksprays zijn vloeistoffen die een beagle veilig kan drinken, maar het smaakt vies en honden houden er niet van.

Dit heeft gewerkt voor veel eigenaren die het hebben geprobeerd. Als je deze bittere vloeistof een paar weken lang elke keer gebruikt als je hond bijt, stopt hij met bijten. Je kunt dit doen terwijl hij wordt afgeleid door een speeltje.

Nog een ding
Alle hondenrassen, niet alleen beagles, zijn gevaarlijk. Het zijn tenslotte honden. De eigenaar is degene die ze moet leren hoe ze zich moeten gedragen. Beagles kunnen soms koppig zijn, dus het kan wat langer duren voordat ze dit doorhebben. Dus blijf bij je hond en geef hem niet op.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.