@beaglehondnl

Bezoek Ons

Blaffen Beagles veel?

Inhoudsopgave

Een van mijn vrienden kreeg een beagle omdat hij zag hoeveel ik van mijn twee beagles hield. Maar ze woont in een appartement met knorrige buren, dus voordat ze een hond nam, belde ze me om te vragen: “Blaffen beagles veel?”

Beagles blaffen zeer expressief en blaffen ook veel. Net als elke andere hond is blaffen hun manier om te laten zien hoe ze zich voelen. Maar dit gedrag kan worden verminderd als de beagle regelmatig wordt getraind.

We zullen meer redenen bekijken waarom beagles veel blaffen en wat u kunt doen om dit te stoppen.

Redenen achter het blaffen van Beagles

Je bent misschien nieuwsgierig waarom beagles zo vaak blaffen. Andere honden praten niet zoveel als een beagle. Ze blaffen en huilen graag om te laten zien hoe ze zich voelen. Een beagle kan blaffen als hij opgewonden of boos is, aandacht wil krijgen of gestrest is.

Spanning
Als je na een lange dag thuiskomt van je werk en je beagle je ziet aankomen, kan hij gaan blaffen omdat hij blij en opgewonden is. Dit is iets dat de meeste beagles doen. Het is gewoon een manier voor hen om hallo te zeggen.

Een beagle kan ook blaffen als hij opgewonden is, bijvoorbeeld wanneer je zijn riem uittrekt of hem eten brengt.

Maar meestal is het opgewonden geblaf van de beagle niet zo hard.

Aandacht
Beagles blaffen heel hard om je aandacht te trekken. Dit is de reden waarom beagles meestal blaffen.

Je beagle verveelt zich misschien terwijl je een game speelt of een film kijkt. Hij zal keer op keer blaffen totdat je stopt met wat je doet en met hem speelt.

Dit soort gedrag kan uit de hand lopen en problemen veroorzaken. In het volgende deel van dit artikel zullen we bespreken hoe we hiermee om kunnen gaan.

Wanneer hij iets wil,
Als een beagle iets wil, blaft hij misschien. Als je beagle bijvoorbeeld naar buiten wil, kan hij voor de deur gaan staan blaffen.

Vanwege honger
Net als mensen houden beagles niet van honger. Ze hebben genoeg hersens om te weten wanneer het tijd is om te eten.

Beagles kunnen beginnen te blaffen om hun baasjes te laten weten dat het tijd is om te eten.

Angst
Als een beagle bang is, blaft hij met een volwassen, hoge stem. Het zal anders klinken dan zijn gebruikelijke geblaf, dus het zal gemakkelijk te zeggen zijn.

Enkele veelvoorkomende dingen die mensen bang kunnen maken, zijn harde geluiden, vreemden en dingen waar ze niet veel vanaf weten.

Veel beagle-eigenaren hebben gezegd dat hun hond bang is voor grote dingen zoals een paraplu, kruk, enz.

Spanning
Stress is een andere reden waarom honden blaffen. Het kan moeilijk zijn om te weten en te raden waardoor een beagle gestrest raakt. Dit gebeurt vaker bij reddingshonden die nare dingen hebben meegemaakt.

Beagles kunnen ook tekenen van stress vertonen, zoals ineenkrimpen, walvisogen, zeuren en niet willen eten.

Angst om alleen te zijn
Beagles raken vaak van streek als ze alleen gelaten worden. Als ze alleen gelaten worden, doen ze het niet goed. Als een beagle lange tijd alleen wordt gelaten, kan hij angstig worden, waardoor hij veel kan blaffen.

Het is erger dan je zou denken. Als de beagle met verlatingsangst langere tijd alleen gelaten wordt, blaft hij tot hij moe is. Als u denkt dat uw beagle dit heeft, moet u met een dierenarts praten en advies krijgen over hoe u ermee om moet gaan.

Slechte socialisatie
Een beagle die niet overweg kan met andere mensen en dieren zal naar ze blaffen. Zelfs in een kamer zijn met veel mensen kan hem nerveus maken.

Een beagle moet worden geleerd om met mensen om te gaan zodra hij een puppy is.

Agressie
Beagles zijn erg vriendelijk en blaffen zelden om te laten zien dat ze boos zijn.

Maar als je je beagle op een van deze plaatsen vindt, kun je hem er het beste gewoon weghalen.

In plaats van tegen je hond te schreeuwen als hij zich gedraagt, moet je hem met zorg en liefde behandelen.

Wat andere Beagle-ouders te zeggen hebben

Ik heb in dit artikel al een paar van mijn eigen verhalen verteld over hoe mijn beagle blaft. Laten we nu eens horen wat beagle-eigenaren van over de hele wereld te zeggen hebben. We gingen naar een Reddit-community met meer dan 30.000 beagle-eigenaren en vroegen hen om ons enkele verhalen te vertellen over het blaffen van hun honden.

Ronald uit New Mexico zegt: “Mijn beagle wil als een gek aandacht.” Hij blafte na zijn lange dutje totdat ik of mijn vrouw een tijdje met hem kwam spelen. Hij is hetzelfde als een baby.

Harry uit de Verenigde Staten: Micky blafte altijd veel toen we haar kregen. Maar met de tijd en training hebben we haar steeds minder kunnen laten blaffen. Ze is nu de schattigste en braafste hond in onze buurt.

PinkPank0 uit Cannada: Ik zou niet zeggen dat mijn beagle veel blaft, want hij is altijd vrij stil geweest. Maar hij klaagt wel veel.

Mark uit Frankrijk: Er zijn zoveel verschillende geluiden die beagles maken. Voor elke situatie gebruiken ze een andere stem. Mijn beagle blaft soms, maar het is nooit teveel geweest. Ik woon in een appartement.

Ashe Man uit India: Ik woon in een gemeenschap en mijn buren zijn niet zo geweldig. En mijn beagle is erg vocaal. Hij blaft, jankt, blaft en maakt allerlei andere geluiden. Maar in mijn samenleving is het nooit een probleem geweest. Beagles blaffen en hebben een hoge stem, maar die gebruiken ze niet vaak. Meestal praten beagles met een lage schors.

Hoe u kunt voorkomen dat uw beagle blaft

Mensen praten en honden blaffen. Blaffen is gewoon hoe beagles met elkaar praten. Je moet niet proberen een beagle helemaal te stoppen met blaffen. In plaats daarvan moet je proberen te voorkomen dat de hond te veel blaft.

U moet weten wanneer uw hond mag blaffen en wanneer niet. Het is prima voor een beagle om te blaffen als hij honger heeft, bang is of gestrest is. Het is niet oké voor een beagle om naar vreemden te blaffen of wanneer hij iets wil of je aandacht wil trekken.

Maak je beagle-vrienden.
Een beagle die niet goed gesocialiseerd is, blaft naar nieuwe mensen, honden en zelfs vogels. Het belangrijkste onderdeel van het verzorgen van een beagle is hem te laten wennen aan zijn omgeving.

Je moet je beagle nieuwe mensen laten ontmoeten. Laat ze met hem spelen en leer hem, als ze kunnen, een paar trucjes. Je beagle zal zich meer op zijn gemak voelen naarmate hij meer verschillende mensen leert kennen. U kunt familie en vrienden die ver weg wonen vragen om af en toe naar uw hond te komen kijken.

Als je gaat wandelen, wil je toch niet dat je beagle blaft naar andere honden? Laat je hond dus nieuwe dieren zien en laat hem nieuwe vriendjes maken. Breng hem elke week naar een nabijgelegen hondenpark. Als een vriend van je een hond heeft, vraag hem dan om hem bij je thuis te brengen.

Ik zou ook aanraden om je hond aan katten te laten wennen.

De socialisatie moet beginnen zodra de puppy thuiskomt. Volwassen beagles hebben meestal wat meer tijd nodig om te leren omgaan met andere mensen.

Nooit blaffen belonen
Als je beagle blaft om je aandacht te trekken en jij let op hem, dan zal hij het weer doen. Beagles zijn snelle leerlingen als het gaat om slechte gewoonten.

Als hij ergens om blaft en je geeft het hem, zal hij onthouden dat blaffen hem geeft wat hij wil. Hij zal de volgende keer nog harder blaffen totdat hij krijgt wat hij wil.

Maak dit gedrag dus niet erger. Als je beagle begint te blaffen om je aandacht te trekken, doe dan niets totdat hij stopt. Speel met hem nadat hij een tijdje stil is geweest.

Leer het commando “Stil”
Als je je beagle het woord ‘stil’ leert, stopt hij met blaffen als je het zegt.

De eerste stap, die misschien gek klinkt, is om je beagle te laten blaffen. Doe iets waar je beagle meestal naar blaft. Beagles blaffen meestal als ze hun eten zien aankomen, dus je kunt hem zijn eten laten zien door de hondenbak voor hem te houden.

Zeg “Stil” en leg iets lekkers in de buurt van de neus van je beagle als hij begint te blaffen. Je beagle stopt met blaffen om de lekkernij te ruiken. Zodra hij stopt met blaffen, geef hem dan het lekkers en prijs hem.

Doe dit elke dag. Natuurlijk zie je niet meteen resultaat. Je moet deze training volhouden en geduld hebben.

Nog een ding
De meeste hondenrassen, inclusief beagles, blaffen. Ze hebben expressieve stemmen en kunnen veel verschillende geluiden maken, waaronder blaffen. Met de juiste training en tijd kun je je beagle leren niet te blaffen als dat niet nodig is.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.