@beaglehondnl

Bezoek Ons

De levensduur van Beagles met overgewicht

Inhoudsopgave

Die schattige kleine knuffelmonsters zullen alles consumeren waar ze hun poten op kunnen krijgen. Beagles staan bekend om hun vraatzuchtige eetlust. Als ik een stapel pannenkoeken voor mijn beagle laat liggen, zelfs nadat hij klaar is met eten, verwacht ik volledig dat hij opspringt, ze allemaal grijpt en ze in één keer verslindt. Beagles hebben gemakkelijk overgewicht vanwege hun onverzadigbare eetlust. Hun gezondheid wordt hierdoor ernstig aangetast. Hoe lang leeft een beagle met overgewicht doorgaans?

Beagles met overgewicht hebben een mediane levensduur die 2 jaar korter is dan magere beagles, volgens statistieken vrijgegeven door Banfield Pet Hospital. Beagles kunnen tot 15 jaar oud worden als ze een gezond gewicht hebben, maar slechts 13 jaar als ze overgewicht hebben.

Laten we verder ingaan op de onderzoeken die zijn gedaan om te bepalen of de grootte van een hond zijn leven beïnvloedt. We zullen ook verschillende methoden onderzoeken om te bepalen of uw beagle een gewichtsprobleem heeft.

Wat zegt het onderzoek

Het Banfield Pet Hospital heeft een onderzoek laten uitvoeren om te bepalen of het gewicht van een hond van invloed is op de levensduur. Studies overspanden 20 jaar en omvatten bekende hondentypes, waaronder labrador retrievers en beagles. Het Journaal is te raadplegen op:

In dit onderzoek werden meer dan 50.000 mannelijke en vrouwelijke hoektanden van 12 verschillende rassen geanalyseerd. Hun leeftijd varieerde van 6,5 tot 8,25 jaar.

Volgens de bevindingen is de levensduur van honden met overgewicht veel lager dan die van honden met een gezond gewicht.

Beagles met overgewicht hebben een kortere levensduur van ongeveer 2 jaar. Mannelijke beagles kunnen een levensduur van 15,2 jaar verwachten als ze een gezond gewicht hebben, maar slechts 13,2 jaar als ze overgewicht hebben. Optimaal gevoede vrouwelijke beagles kunnen 15,3 jaar oud worden, maar hun tegenhangers met overgewicht halen het slechts 13,3 jaar.

Hoe te bepalen of uw beagle te zwaar is

Mannelijke volwassen beagles zouden tussen de 22 en 35 pond moeten wegen voor een optimale gezondheid (10 tot 15 kg). Een vrouwelijke beagle moet een gewicht tussen de 20 en 30 pond (9 en 13 kg) behouden.

De American Kennel Club erkent twee soorten beagles:

  • Beagles die, als ze volgroeid zijn, minder dan 30 cm hoog zijn bij de schouder.
  • Volwassen beagles meten meestal tussen de 13 en 15 inch in hoogte bij de schouder.

Deze twee soorten beagles kunnen veilig een gewicht bereiken van:

  • 22-30 pond. voor personen onder de 13 inch (10 tot 13,6 kg)
  • Op een hoogte van 13 tot 15 inch zou een persoon kunnen verwachten tussen de 25 en 35 pond (11 tot 15,8 kg) te wegen

Buiten dat wordt men overgewicht genoemd.
Het gewicht van een beagle kan ook op andere manieren worden bepaald.
De zwaarlijvigheid van uw beagle kan op andere manieren worden bevestigd. Laten we ze wat verder onderzoeken.
Houd er rekening mee dat alleen volgroeide beagles de volgende methoden moeten proberen. Een overdreven mollig uiterlijk bij een puppy die goed is gevoerd, is acceptabel. Er wordt verwacht dat ze extra gewicht zullen dragen.

Onderzoek hun ribbenkast
Plaats je hand op de ribbenkast van je beagle en oefen weinig druk uit. Bij het hanteren van een gezonde beagle zou je hun ribben moeten kunnen voelen door een laag huid met dunne vetten eromheen.

Uw hond heeft overgewicht als u zijn vetophopingen vóór zijn ribbenkast kunt voelen.

Bovendien, als de ribben van een beagle door zijn huid steken, is dit een teken dat hij ondergewicht heeft.

De twee lijken te zwaar te zijn.
Zoals de naam al aangeeft, worden Beagles gefokt voor de jacht, dus het spreekt voor zich dat ze een lichaamsbouw hebben die geschikt is voor de taak die voorhanden is. Een beagle met overgewicht is direct herkenbaar. Ze dragen overtollig vet en hebben dus overgewicht.

Ze kunnen op geen enkele manier buigen.
Beagles die te zwaar zijn, kunnen zichzelf moeilijk likken en achter hun oren krabben.

Het energieniveau van deze mensen is laag.
Beagles in topconditie zijn als kleine bundels van vreugde. Ze hebben een onverzadigbare behoefte om rond te lopen en te spelen.

Een te zware beagle zal moeite hebben met rennen en zal erg snel uitgeput raken. Lethargie en luiheid treden op.

Waarom beagles met overgewicht een kortere levensduur hebben

Wanneer beagles te dik zijn, kan dit veel gezondheidsproblemen veroorzaken en de kans vergroten dat ze ziektes krijgen die hun leven kunnen verkorten.

Laten we het hebben over enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen waarmee beagles met overgewicht worden geconfronteerd.

suiker diabetes
Diabetes mellitus of suikerziekte komt veel voor bij beagles met overgewicht. Insuline wordt meer aangemaakt als mensen overgewicht hebben. Als het lange tijd blijft stijgen, kan het de cellen in de alvleesklier die insuline aanmaken doden. Dit is de oorzaak van diabetes.

Problemen met gewrichten, botten of ligamenten
Naarmate een beagle groter wordt, voelen zijn gewrichten en botten meer druk, wat na verloop van tijd ernstige schade aanricht. Gewrichtsproblemen zoals artritis en heupdysplasie kunnen worden veroorzaakt door overgewicht.

Hartziekte
Bij overgewicht moet het hart meer bloed rondpompen. Dit kan leiden tot hartfalen als gevolg van zwelling.

Hypertensie (verhoogde bloeddruk) (verhoogde bloeddruk)
Honden kunnen ook een hoge bloeddruk krijgen door te dik te zijn. Hier kun je er meer over leren.

Andere veel voorkomende zorgen over gezondheid
Beagles met overgewicht hebben ook vaak moeite met ademhalen, minder uithoudingsvermogen, verminderde leverfunctie, spijsverteringsproblemen, een lager immuunsysteem en een hoger risico op het krijgen van kanker. Meer informatie over deze problemen vindt u hier.

Al deze ziekten en gezondheidsproblemen gebeuren omdat beagles te dik zijn. Hierdoor is de kans groter dat mensen jong overlijden en wordt hun leven korter.

Uw Beagle helpen af ​​te vallen

Voordat u iets beslist, moet u met een erkende dierenarts praten. Als uw dierenarts zegt dat uw hond te zwaar is en moet afvallen, is het tijd om streng te zijn met het dieet en schema van uw beagle.

Stap 1: Zorg ervoor dat je beagle zoveel mogelijk plezier heeft.
Begin met een goede instelling. Hoe je het ook bekijkt, je beagle zou zich niet slecht moeten voelen over het afvallen.

Probeer het voor jullie allebei leuk en interessant te houden.

Langzaam en gestaag (Stap 2) komt op de eerste plaats.
Stel een doel dat redelijk is en binnen een redelijke tijd kan worden bereikt. Het plan is om langzaam maar zeker je hond te veranderen.

Het stellen van doelen die te hoog zijn om snel te bereiken, zal veel mentale en fysieke stress op je beagle leggen. En dat is niet wat we willen.

Het lijkt een veilig en redelijk doel om 1 tot 2 pond per maand te verliezen. (ongeveer 0.4 – 0.8kg)

Stap 3: Voedingsgids
Je moet twee dingen controleren:

  • Wat geef je ze?
  • Hoeveel mensen geef je te eten?

Denk na over wat u uw hond geeft. Is het goed voor ons? Als dat niet het geval is, probeer dan iets gezonders te vinden.

Het voedsel van je beagle om hem te helpen gewicht te verliezen, moet meer eiwitten, minder vet en minder energie bevatten.

Een ander ding om op te letten, zijn de traktaties die je hem geeft. Het aantal snacks en lekkernijen moet naar beneden. Probeer in plaats daarvan een caloriearme traktatie. Mijn suggestie voor lekkernijen die gezond en laag in calorieën zijn, is:

Mother Hubbard Hoe u uw moeder kunt helpen Natuurlijke traktaties voor honden

Zuke’s Skinny Bakes Dog Treats Stap 4: Oefening
Lichaamsbeweging is belangrijk als u wilt dat uw beagle in vorm blijft en langer leeft.

Als u uw beagle meer traint dan hij aankan, kan dit zijn gewrichten of botten beschadigen. Vraag uw dierenarts of een hondentrainer om een plan te maken voor de oefening van uw beagle op basis van hoeveel hij weegt.

Zorg er daarnaast voor dat uw hond tijdens het sporten voldoende water krijgt, zodat hij het niet te warm krijgt.

Laatste gedachten
Beagles horen actief en gezond te zijn. Als je stopt met het trainen van je beagle en hem ongezond voedsel laat eten, zal hij zeker overgewicht krijgen en zijn levensduur verkorten.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.