@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe agressief gedrag van uw Beagle-puppy te stoppen?

Inhoudsopgave

Mijn beagle, slechts 13 weken oud, ontwikkelde van de ene op de andere dag een agressieve persoonlijkheid. Hij begon ons te achtervolgen en te bijten, en hij gromde zelfs naar ons. Nadat we het een week hadden volgehouden, waagden we eindelijk de sprong en vroegen een professionele hondentrainer: “Waarom is mijn Beagle-puppy agressief?”

Vanwege hun hoge energieniveau hebben beagle-puppy’s veel speeltijd en mentale uitdagingen nodig. Puppy’s van het Beagle-ras die niet voldoende dagelijkse beweging krijgen, zullen daardoor destructief worden. Enkele voorbeelden van dergelijke acties zijn bijten, jagen en grommen.


Hij vermeldde ook dat het vaak voorkomt bij andere rassen. Hoewel je nieuwe beagle-puppy misschien een intimiderende sfeer uitstraalt, is hij eigenlijk best volgzaam. De puppy heeft geen idee van sociale normen.

Hier zullen we onderzoeken of uw beagle-puppy al dan niet typisch agressief gedrag vertoont, wat zijn of haar agressiviteit zou kunnen veroorzaken en wat u kunt doen om zijn of haar gedrag in toom te houden. Echte agressie bij beagle-puppy’s is iets dat we ook zullen onderzoeken. Laten we in dat geval in actie komen.

Hoewel deze informatie sommige beagle-eigenaren ten goede is gekomen, is het belangrijk op te merken dat u altijd een dierenarts moet raadplegen om eventuele onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten die het agressieve gedrag van uw hond zouden kunnen veroorzaken.

Agressief gedrag dat normaal is

Voor een nieuwe eigenaar van een huisdier kunnen de mogelijk gevaarlijke agressieve neigingen van een puppy reden tot ongerustheid zijn. Het is dus belangrijk om te weten wat u van een beagle-puppy kunt verwachten en hoe u op de juiste manier kunt reageren.

Hier zijn enkele voorbeelden van agressieve acties die volkomen acceptabel zijn voor een puppy:

 • Een speelse puppy die bijt en bijt. Dit komt vaak voor en is volledig natuurlijk. Uw puppy krijgt tandjes of is sociaal onervaren.
 • Grommend en grommend aan iets rukkend. Het is typisch. Zijn favoriete vorm van spelen is het knagen aan zijn speelgoed of andere voorwerpen en het maken van grommende geluiden. Als het op speeltijd aankomt, draait alles bij beagles om touwtrekken.
 • Ik blaf naar je. Beagles staan bekend om hun uiterlijke uitingen van emotie. Je hond smeekt gewoon om geaaid en gespeeld te worden.
 • In de achtervolging, knabbelend aan je hielen. Beagles worden gefokt voor de jacht. Hun natuurlijke neiging is om te jagen.

Nu je weet dat deze acties, hoewel schijnbaar vijandig, dat eigenlijk niet zijn, laten we het hebben over manieren om te voorkomen dat je beagle-puppy zich met elk van deze gedragingen bezighoudt:

Hoe te stoppen met bijten/bijten door puppy's?

De beagle die ik adopteerde was pas acht weken oud toen ik hem mee naar huis nam. Mijn kleine puppy probeerde altijd mijn hele vinger op te eten, en ik zal nooit vergeten hoe schattig dat was. Het was schattig totdat hij groter en sterker werd, en toen deed het teveel pijn. Zijn puppytanden waren verrassend scherp voor zo’n jong dier. Ik heb zo vaak gebloed uit zijn puntige hoektanden.

Wow, dat is behoorlijk vijandig, nietwaar? Ik ben hier om je te vertellen dat wat je ervaart vrij typisch is. Zijn bijtgedrag heeft twee hoofdoorzaken.

Tandjes bij puppy’s

Wanneer uw hond tandjes krijgt, beleeft hij of zij het begin van het proces waarbij blijvende tanden de melktanden vervangen. Tandvleesontsteking is het gevolg voor uw puppy. De puppy kauwde op alles waar hij zijn tanden omheen kon krijgen, zelfs je hand en vingers, in een poging de pijn te verlichten die hij had.

Puppy’s kunnen meer dan drie maanden tandjes krijgen, wat meestal begint tussen de leeftijd van drie en vier maanden.

Tips om met de situatie om te gaan
U kunt uw hond er niet van weerhouden tandjes te krijgen, maar u kunt hem helpen zich beter te voelen door hem geschikt bijtspeelgoed te geven. Zorg dat je altijd wat kauwspeeltjes bij de hand hebt, en als hij begint te bijten, richt zijn aandacht dan voorzichtig op een van die speeltjes. U kunt een aantal verschillende dingen uitvoeren, zoals:

Leg wat ijsblokjes op een schone vloer en kijk hoe je puppy er heerlijk op kan glijden. Om het ongemak te verlichten, knabbelt u op het ijsblokje. Je kunt het wat pittiger maken door water in te vriezen met pindakaas of kippenbouillon.

Gebruik diepgevroren wortelen, omdat hun koelte het ongemak van jeuk veroorzaakt door tandjes krijgen kan verlichten. U kunt uw hond een bevroren wortel voeren. Dit is een gezonde optie om zijn ongemak te verlichten.

Koop bijtspeeltjes met verschillende texturen om het jeukende tandvlees en tandvlees van je baby te kalmeren. Zorg voor een verscheidenheid aan bijtspeeltjes voor je beagle-puppy.

Ze kunnen de komende zes tot zeven maanden pijn hebben door tandjes krijgen. Het is belangrijk om gedurende deze tijd geduld met uw puppy te hebben, omdat doorkomende tandjes voor u beiden onaangenaam kunnen zijn. Lees verder voor informatie over hoe om te gaan met een Beagle die tandjes krijgt.

Luchtig bijten

Zoals honden gaan, scoren beagles hoge cijfers voor schattigheid en plezier. Als je een puppy hebt, zou hij constant met je willen spelen en met je bezig willen zijn. Het probleem is echter dat hij niet in staat is om goed met u te communiceren.

Puppy’s die voor de leeftijd van tien weken bij hun nest zijn weggehaald, hebben meer kans dit te ontwikkelen. Je zult hem moeten instrueren in sociale gunsten. Het bijtgedrag van uw puppy moet direct worden gecorrigeerd.

Oplossingen voor het probleem van spelbijten
Het overkoepelende principe hier is om uw hond te belonen voor goed gedrag en slecht gedrag te ontmoedigen door niet toe te geven aan beten.

 • Simpel gezegd, Beagles zijn een ras van energieke honden. Het is essentieel om ze op een regelmatig trainingsschema te krijgen. Houd uw puppy actief door hem dagelijks voldoende te laten wandelen. Beschouw dit niet als een groen licht om hem te laten beginnen met een zwaar trainingsregime. Puppy’s profiteren van lichte speeltijd.
 • Instrueer uw nieuwe beagle-hond in de grondbeginselen van gehoorzaamheid. Honden kunnen baat hebben bij trainingssessies omdat het hen helpt meer discipline en menselijker te worden.
 • Als je hond je bijt tijdens het spelen, probeer hem dan af te leiden met een speeltje.
 • Wanneer uw puppy met u speelt zonder te bijten, is het tijd om hem te belonen met iets lekkers. Op deze manier beloon je zijn positieve gedrag.

Grommen terwijl je aan dingen trekt

Ik kan me voorstellen hoe verontrustend het kan zijn voor een eerste hondenbezitter om te zien hoe hun puppy dergelijk agressief gedrag vertoont. Maar er is goed nieuws. Zo zijn de dingen meestal. Grommen is een veelvoorkomend gedrag bij pups; het wijst niet op agressie.

Als je een Beagle-puppy hebt, heb je je misschien afgevraagd waarom ze soms grommen.
De beagle kan grommend tegen je praten. Afhankelijk van de context kan het gegrom van een beagle-puppy duiden op angst, agressie of zelfs een verlangen om te spelen. Daarom moet u de omstandigheid inventariseren en uitzoeken waardoor uw puppy snauwt.

Laten we dus eens kijken naar de verschillende grommen:

De meerderheid van het grommen van jonge beagles is van de speelse soort. Dit wordt het duidelijkst tijdens touwtrekken of elke keer dat uw hond probeert een item uit uw greep te wringen. Dit is volkomen natuurlijk en gezond.

Wanneer een hond zich agressief gedraagt, kan hij voor langere tijd en op een hoger volume dan normaal grommen. In tegenstelling tot terriërs laten beagles zelden vijandig grommen. Desalniettemin, als u iets soortgelijks bij uw puppy hebt waargenomen, kunt u er zeker van zijn dat het niet abnormaal is. De puppy test zijn autoriteit. Het is een gedragsprobleem dat hopelijk niet meer terugkomt als uw puppy ouder wordt. U kunt advies inwinnen bij een hondentrainer of specialist in hondengedrag.

Het op angst gebaseerde of waarschuwende gegrom van Beagles treedt op als reactie op het zich bedreigd voelen. Sommige beagles laten een laag gegrom horen wanneer iemand hun persoonlijke ruimte binnendringt, terwijl anderen dit alleen doen als reactie op een waargenomen dreiging of wanneer ze een ongebruikelijke geur oppikken. Dit is natuurlijk gedrag voor honden van alle rassen, niet alleen beagles.

Hoe om te gaan met een grommende puppy die aan de lijn trekt.
Grommen is heel normaal en je kunt het niet stoppen. U moet er echter aan denken om uw puppy het commando “Verlaten” te leren als hij iets te pakken krijgt en nog niet klaar is om het los te laten.

Het commando ‘verlaten’ onder de knie krijgen met uw puppy

Eerst moet je hem interesseren om iets te grijpen, zoals zijn favoriete speeltje.

Ten tweede, pak het speeltje aan het andere uiteinde vast en trek er voorzichtig aan. Laat je hond het trekken doen.

Ten derde, gebruik het cue-woord “leave” terwijl je het item stevig in je hand houdt.

Fase 4: Herhaal totdat hij stopt met spelen met het object.

Zodra uw hond het speeltje loslaat, beloont u hem met een lekkere snack (Stap 5).

Ten zesde, doe dit een paar keer.

Beagle puppy Blaft naar je

Beagles staan erom bekend precies te zeggen hoe ze zich voelen. Huilen en blaffen zijn twee van hun favoriete communicatiemiddelen. Het blaffen van een hond is dus meer een vorm van communicatie dan een indicator van vijandigheid.

Je hebt misschien je nieuwe beagle-puppy nu naar je horen blaffen. Maak je alsjeblieft geen zorgen. Hij is volkomen passief. Als je puppy naar je begint te blaffen terwijl je naar hem staart, is hij waarschijnlijk enthousiast en wil hij graag spelen. Als je puppy naar je blaft terwijl je niet op hem let, wil hij waarschijnlijk geaaid of gespeeld worden.

Er kunnen een aantal oorzaken zijn voor het overmatig blaffen van uw beagle-puppy. Laten we eens kijken naar enkele van de meest typische:

 • Beagles blaffen vaak om de aandacht van mensen te trekken.
 • Het is mogelijk dat uw hond blaft omdat hij zich verveelt en wil spelen.
 • Vergeten uw hond een maaltijd te geven? Opeens begint hij te blaffen. Als een beagle honger heeft, gaat hij blaffen.
 • Beagles-puppy’s blaffen ook om u te laten weten dat ze de kamer of het huis willen verlaten.
 • Als hij een ander dier tegenkomt, kan hij ernaar blaffen.
 • Puppy’s van het beagleras maken vaak soortgelijke geluiden als ze plezier hebben.
 • Beagles zijn sociale wezens die worstelen met isolatie.
 • Sommige beagles blaffen, wanneer ze alleen worden gelaten, zo hard mogelijk totdat ze helemaal versleten zijn.

Hoe een beagle-puppy van blaffen te stoppen?

Oké, laat het me uitleggen. Ondanks uw inspanningen zult u het onophoudelijke geblaf van uw hond niet kunnen stoppen. Zelfs de braafste beagle blaft af en toe voor niets. Honden zijn van nature vocaal, dus het zou wreed zijn om ze te corrigeren als ze blaffen of huilen.

Maar er is iets dat je kunt doen. Uw puppy kan leren uw bevelen te gehoorzamen. Door het gebruik van de commando’s “spreek” en “stil” kon ik het buitensporige geblaf en geschreeuw van mijn beagle tot zwijgen brengen.

het proces van het instrueren van studenten over “The Speak Command”

Doe eerst iets waardoor uw puppy gaat blaffen. Mijn hond, een beagle, krijste elke keer als mijn vriendin de föhn gebruikte.

Ten tweede, geef je puppy iets lekkers als hij blaft en gebruik het cue-woord ‘praten’.

Ten derde, blijf erbij; gebruik deze methode dagelijks.

Een cursus in “The Quiet Command”
Nu u en uw hond het commando “praten” onder de knie hebben, kunt u doorgaan met het commando “stil”.

Gebruik eerst het spreekcommando om uw hond te laten blaffen.

Ten tweede, wanneer Fido begint te blaffen, zeg dan “Stil” en houd een beloning voor zijn neus. Als hij eenmaal tot rust is gekomen, kun je hem belonen met de snack.

De derde stap is om wat praktijkervaring op te doen.

Als hij beide heeft geleerd, kunt u de stille volgorde gebruiken wanneer uw hond zonder reden begint te blaffen.
Beagles blaffen als ze iets willen, dus beschouw het als een ninja-tip! Als hij blaft, geef dan nooit toe aan zijn eisen. Geef niet toe aan zijn geblaf als hij je aandacht probeert te trekken; anders kan hij blijven blaffen totdat hij de volgende keer krijgt wat hij wil.

Je achtervolgen en je voeten bijten

Voor degenen die niet bekend zijn met het ras, beagles zijn jachthonden die oorspronkelijk zijn ontworpen om mensen te helpen bij het jagen op klein wild. De achtervolging vindt daar zijn oorsprong. De aangeboren drang van een beagle is om te jagen. Ja, daarom volgt je puppy je overal en bijt hij je.

Honden die jagen zijn niet per se agressief. Om te voorkomen dat dit uit de hand loopt, is echter onmiddellijke actie vereist.

Het probleem oplossen van het overmatig blaffen en bijten van uw hond
Je beagle probeert gewoon met je te spelen als hij je achtervolgt als een puppy. De beste manier om te voorkomen dat uw puppy u achtervolgt, is stoppen met spelen of doen wat het ook is dat het gedrag veroorzaakt.
In de eerste plaats een resoluut “NEE”: in gevallen waarin uw hond u te dicht achterna zit, zeg hem of haar resoluut dat hij moet stoppen. Geef hem een pluim als hij tot rust komt, en misschien zelfs iets lekkers.

Als hij zich blijft gedragen nadat je hem hebt gezegd te stoppen, probeer dan een pauze te nemen van het spel totdat hij is afgekoeld. Het overkoepelende doel hier is om hem te helpen begrijpen dat hij absoluut geen plezier zal beleven aan het doorgaan op deze weg.

Ten derde, als hij zich nog steeds agressief gedraagt nadat je hem “nee” hebt gezegd en hem de “onwetendheidsbehandeling” hebt gegeven, geef hem dan een time-out. Isoleer hem en verwijder al zijn speelgoed. Dus geef hem wat tijd om zichzelf te verzamelen.

Als hij begint te jagen, probeer dan NIET te ontsnappen. Het zal hem alleen maar meer gemotiveerd maken en geneigd zijn om impulsief te handelen.

NOOIT schreeuwen of schelden tegen uw puppy.

Tekenen van echte agressie bij een beagle-puppy

Vergeldingsbijten is een voorbeeld van agressiviteit veroorzaakt door angst. De puppy probeert je nu met opzet kwaad te doen. Als de puppy echt bang is, gedraagt hij zich op deze manier. Het gedrag van de puppy zal dit voor je verraden. Hij kan teruggetrokken zijn, grommen en iedereen bijten die in zijn buurt komt. Enkele overwegingen waarmee u in een dergelijk scenario rekening moet houden, zijn de volgende:

 • Wees geduldig en koel onder druk.
 • Zorgen dat hij zich veilig voelt, is uw eerste taak.
 • Al zijn geliefde speelgoed hoeft niet te worden weggenomen.
 • Zorg ervoor dat u een rustige stem gebruikt wanneer u met hem communiceert.
 • Om hem te belonen, mag je hem iets lekkers geven. Als hij er hongerig uitziet, moet je hem eten geven.
 • Probeer hem nooit op te tillen of te slepen.
 • Kijk of hij bloedt of anderszins gewond is.
 • Ga onmiddellijk naar een dierenarts en laat hem ernaar kijken.

Door pijn veroorzaakte agressie: wanneer puppy’s pijn hebben, kunnen ze erg vijandig worden. Zorg ervoor dat er geen duidelijke verwondingen zijn, zoals bloeden, mank lopen of zwelling. Het is absoluut noodzakelijk dat u onmiddellijk het advies van een dierenarts inwint en hem laat onderzoeken.

Afsluitende opmerkingen
Zelden groeit een agressieve beagle-puppy uit tot een agressieve volwassen hond. Maak je geen zorgen; naarmate de tijd verstrijkt, zal uw puppy volwassen worden en zich beter gedragen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.