@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe Beagles te helpen met verlatingsangst

Inhoudsopgave

De beagle, een lid van de hondenfamilie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de jacht, heeft een scherp reukvermogen. De beagle is over de hele wereld een geliefd ras vanwege zijn innemende eigenschappen, waaronder zijn slappe oren, aantrekkelijke gelaatstrekken en unieke uitdrukkingen. Er zijn twee beagles van verschillende grootte en drie verschillende vachtkleuren om uit te kiezen. Het ras is vol leven en toewijding en zou een geweldige aanvulling zijn op elk gezin. Er zijn verschillende goede redenen waarom dit hondenras een populaire optie voor gezinnen is gebleven.

Verlatingsangst is echter een bekende aandoening die beagles treft. Dit is iets dat de meeste beagle-eigenaren waarschijnlijk ooit hebben meegemaakt.


Als ze te lang alleen worden gelaten, kunnen ze symptomen van verlatingsangst vertonen, zoals destructief kauwen (op schoenen of meubels), overmatig blaffen of onjuiste territoriummarkering (binnenshuis).

Dit lijkt misschien een enorm nadeel, maar beagles hebben verlatingsangst omdat het deel uitmaakt van hun persoonlijkheid. Gelukkig kunnen beagles worden getraind en gesocialiseerd om minder angstig te zijn als je ze voor langere tijd alleen moet laten.

Waarom krijgen Beagles verlatingsangst?

Er zijn verschillende concurrerende hypothesen naar voren gebracht over de oorzaken van verlatingsangst bij beagles. De meest plausibele verklaring is zorgvuldig selectief fokken gedurende vele generaties.

Beagles zijn zeer sociaal en zijn ontwikkeld met als enig doel om in roedels te jagen. Vanaf het moment dat de hond oorspronkelijk werd gefokt, lag het in hun natuurlijke aard om deel uit te maken van een grote groep en om altijd iemand te hebben om mee te spelen en gezelschap te houden. De moderne samenleving beschouwt beagles echter meer als een familiehuisdier.
Hun werkelijke aard is echter nog steeds ingebakken en ze zullen uiteindelijk jou en je gezin in hun roedel opnemen, wat kan leiden tot cognitieve dissonantie.

Ze raken heel gemakkelijk emotioneel betrokken en als iedereen het huis verlaat, hebben ze het moeilijk om met de scheiding om te gaan. Het onvermogen van het kind om deze emoties te reguleren leidt tot de ontwikkeling van regelrechte verlatingsangst.

Een ander onderdeel is gebaseerd op hun natuurlijke energieniveau en IQ. Beagles zijn energieke honden met een hoge intelligentie. Hoewel beide dingen samen geweldig zijn, kunnen ze ernstige angst veroorzaken als ze te lang alleen worden gelaten.

Tekenen van verlatingsangst bij Beagles

Of uw beagle al dan niet last heeft van verlatingsangst, kan op verschillende manieren worden bepaald. Sommige waarschuwingen zijn subtieler dan andere en misschien heb je ze al gezien voordat je het huis verliet.

Het buitensporige gejank van Beagles is vaak de eerste waarschuwing voor verlatingsangst. Beagles zijn uitzonderlijk slim, dus ze leren snel je routines en gewoonten. Hun bezorgdheid kan geleidelijk toenemen als ze zien hoe je alles inpakt, je schoenen aantrekt en je klaarmaakt om te vertrekken.

Je weet al dat beagles luidruchtige honden zijn die niet zullen aarzelen om hun ongenoegen te uiten als je bereid bent ze in de steek te laten. Terwijl je in de buurt bent, kan dit janken en jammeren zich ontwikkelen tot een volwaardig geblaf. In vergelijking met andere soorten blaffen, is het blaffen van een hond die lijdt aan verlatingsangst vaak bijzonder luid en hoog.

Eigenaars van beagles hebben vaak problemen met hun buren of huisbazen vanwege het onophoudelijke geblaf van de honden als ze naar hun werk of school gaan en de honden alleen thuis worden gelaten.

Veel door het huis ijsberen is een ander zichtbaar symptoom van verlatingsangst, naast de symptomen die je kunt horen. Je beagle kan misschien niet gaan zitten als hij eenmaal hoort dat je gaat. Ze zullen gaan ijsberen uit bezorgdheid in plaats van uit enthousiasme, zoals te zien is aan hun temperament en staartbewegingen. Dit tempo kan lang doorgaan, zelfs nadat u bent vertrokken, waardoor veel beagle-eigenaren zich slecht voelen als ze hun huisdieren overdag alleen moeten laten.

De sluwe pogingen van Beagles om elke omstandigheid te verlaten, zijn een ander klassiek symptoom van verlatingsangst. Beagles staan bekend om hun vaardigheden als klimmers, puzzeloplossers en gravers. Vanwege de psychologische tol van isolatie, kunnen ze proberen te vluchten als uw tuin of huis niet voldoende veilig is.

Last but not least is destructief kauwen een belangrijk symptoom van verlatingsangst. Een gebrek aan coping-mechanismen en verveling leiden ertoe dat beagles met verlatingsangst aan vrijwel alles knagen waar ze hun tanden op kunnen zetten (inclusief hun eigen poten). Sommige eigenaren zijn verrast te horen dat hun huisdieren ernstige gedragsproblemen kunnen vertonen als ze alleen zijn vanwege verlatingsangst, zelfs als hun huisdieren normaal gesproken gepast gedrag vertonen wanneer ze in de aanwezigheid van hun baasjes zijn.

Als u deze neigingen bij uw beagle ziet terwijl hij of zij jong is, kunt u stappen ondernemen om ze te corrigeren en ervoor te zorgen dat uw hond een gezond vermogen tot verbinding ontwikkelt. Zelfs als het wangedrag van je beagles niet voortkomt uit angst, kun je toch een aantal speeltjes gebruiken om te voorkomen dat ze zich vervelen en ondeugend worden. Dat is waar ik het hierna over zal hebben.

Hoe te helpen met verlatingsangst bij Beagles

Hoewel veel beagle-eigenaren met angstige huisdieren zich hulpeloos voelen, zijn er een aantal dingen die u kunt proberen om de nervositeit van uw hond te verminderen wanneer u het huis moet verlaten.

Met weinig werk in de vroege training en enkele aanpassingen aan uw algemene training gedurende het leven van uw hond, kunt u verlatingsangst voorkomen, helpen en zelfs genezen.

De omgeving waarin je beagle wordt achtergelaten, speelt een belangrijke rol. Het creëren van de juiste sfeer in huis kan een uitstekende aanpak zijn om verveling te voorkomen en kinderen te helpen hun kalmte gedurende de dag te bewaren.

Het is belangrijk om uw opties af te wegen in het licht van uw woonsituatie en de tijd dat u de hele dag weg bent.

Als je je beagle alleen in huis en tuin laat terwijl je de hele dag aan het werk bent, zal hij gelukkiger zijn. Als je echter maar een paar uur achter elkaar weg bent, kun je ermee wegkomen door je beagle in een bench met eten, water en speelgoed achter te laten.

Omdat achtergelaten worden op grote, open plekken of met toegang tot meerdere lege kamers gevoelens van eenzaamheid kan verergeren en verlatingsangst zelfs nog veel erger kan maken, is het een fantastische manier om stress te verminderen door hun ruimte voor kortere tijd bescheiden te houden.

Maak je checklist klaar nadat je een speciale ruimte hebt ingericht voor wanneer je klaar bent om te gaan. Afhankelijk van hoe lang je weg bent, kan een zelfaanvullende kom voor het water van je beagle een goed idee zijn om rommel te voorkomen. Je moet er ook voor zorgen dat ze genoeg te eten hebben voor de dag.

beagles en verlatingsangst

Een van mijn go-to-trucs om mijn beagle bezig te houden, is een kongbal vullen met pindakaas en deze invriezen tot hij stevig is (zorg er wel voor dat de pindakaas geen suikeralternatieven bevat die honden niet zouden moeten hebben, zoals xylitol) . Beagles kunnen uren bezig zijn om alle lekkernijen te bevrijden.

Houd het favoriete kauwspeelgoed, bed of dekentje van uw hond bij de hand voor het geval hij of zij een gewoonte ontwikkelt om tanden te knagen terwijl u weg bent.

Als gevolg hiervan, als u vaak voor langere tijd de stad uit gaat, is het het beste om een vriend, hondenuitlaatservice of buurman langs te laten komen om uw hond af en toe te controleren, vooral als het nog jonge puppy’s zijn. . Om een stabiele relatie verder te verstevigen, kun je ze het beste met genegenheid overladen zodra je thuiskomt (maar niet te vroeg), en ze daarna meenemen voor een wandeling of naar het park om stoom af te blazen.

U moet ernaar streven om emotionele neutraliteit te behouden wanneer u met uw beagle vertrekt en naar huis terugkeert, zodat ze niet leren uw vertrek te correleren met negatieve emoties en onzeker blijven in hun relatie met u.

Als aanvullende methode pas ik regelmatig verenigingstrainingen toe. Omdat mijn beagle behoorlijk angstig wordt als ze het gerinkel van mijn autosleutels hoort, besloot ik haar te belonen als ik bij haar in de buurt was door thuis een geluid te maken met mijn sleutels. Na een tijdje maakte ze zich geen zorgen meer elke keer dat ik mijn sleutels moest gebruiken om het huis te verlaten en begon ze ze in plaats daarvan te associëren met goede gevoelens.

Degenen die meer willen weten over hondentraining kunnen deze video bekijken:

Afsluitende opmerkingen
Hoewel de verlatingsangst van je beagle je wat stress kan bezorgen, weet dat het behandelbaar is en uiteindelijk zal verdwijnen. Als je deze richtlijnen volgt, zal je beagle veel meer op zijn gemak en zelfverzekerder zijn als hij alleen thuis wordt gelaten.

Deze overgang zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar als je geduldig en liefdevol bent, ben je op een goede plek om je beagle er doorheen te helpen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.