@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe behandel je de droge huid van je Beagle?

Inhoudsopgave

Een droge huid kan ervoor zorgen dat zowel de beagle als de eigenaar zich slecht voelen. Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat de huid van uw hond droog wordt, maar de meest voorkomende is een huidallergie. Dus, wat moet je doen aan de droge huid van je beagle?

Het aanbrengen van hondenshampoo met havermout op de huid van je beagle kan helpen bij het behandelen van een droge huid. Een kleine hoeveelheid vitamine E-olie kan ook nuttig zijn als het op de huid wordt aangebracht. Maar het is belangrijk om erachter te komen wat de oorzaak is van een droge huid om dit te verhelpen en te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Oorzaken van een droge huid bij Beagles

Een droge huid kan een teken zijn dat er iets ernstigers aan de hand is met uw gezondheid. Praat met uw dierenarts om erachter te komen wat de droge huid van uw beagle zou kunnen veroorzaken. Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben.

Huid allergieën
Als u een huidallergie heeft, kan een droge huid een van de symptomen zijn. Een allergie kan worden veroorzaakt door een voedselingrediënt, graan, gras, pollen, etc.

Vlooienspeeksel kan je ook ziek maken als je allergisch bent. Het heet Flea Allergy Dermatitis, en het overkomt veel mensen. De beste manier om dit probleem te voorkomen, is ervoor te zorgen dat uw beagle geen vlooien krijgt. Gebruik een tekenspray of shampoo op je beagle om teken te verwijderen. Als u denkt dat uw beagle vlooien heeft, moet u onmiddellijk met uw dierenarts praten over vlooienbehandeling.

Hoe weet u of uw beagle allergisch is?
Enkele andere tekenen van allergieën zijn te veel krabben, een rode, jeukende huid, een gezwollen gezicht, diarree en zelfs overgeven. U kunt dit artikel van de AKC lezen voor meer informatie over de tekenen van hondenallergieën en hoe u deze kunt behandelen.

Parasieten
De huid van de beagle kan droog worden door parasieten zoals de Demodex mijt en Cheyletiellosis. Probeer tekenen van parasieten op de hoofdhuid van uw hond te vinden door er goed naar te kijken. Praat meteen met uw dierenarts als u iets opmerkt.
Hoe weet u of uw Beagle parasieten heeft?

Als je beagle veel krabt, kan dit een teken zijn dat er parasieten in zijn lichaam komen.

Het eerste dat u kunt doen, is de kop van uw beagle zorgvuldig controleren op insecten. Kijk naar zijn buik en onder zijn armen om te beginnen.

Je kunt ook een vlooienkam gebruiken om te kijken of er iets uit de vacht van je hond komt.

Infecties: Een infectie kan leiden tot een droge huid en andere huidproblemen. Dit kan een groot probleem zijn.

Hoe weet u of uw beagle een infectie heeft en hoe u deze moet behandelen.
De huid moet worden afgeschraapt en getest om te zien of er een infectie is. Samen met een droge huid kan haaruitval een teken zijn van een schimmelinfectie.


Andere dingen
Een droge huid kan een teken zijn van een ernstige ziekte. Er zijn maar een paar dingen die de huid van een beagle droog kunnen maken.

  • ziekte van Cushing
  • Hypothyreoïdie
  • Auto-immuunziekten
  • Kanker

Maak de huid niet nat
Als uw dierenarts heeft gecontroleerd en vastgesteld dat uw beagle geen parasieten of huidallergieën heeft die een droge huid veroorzaken, dan kan het gewoon een droge huid zijn.

Koud weer, te veel baden nemen, agressieve zeep of shampoo gebruiken, of zelfs uw beagle hondenvoer van lage kwaliteit geven, kunnen allemaal een droge huid veroorzaken. Als dat het geval is, zou het behandelen van een droge huid een stuk eenvoudiger zijn.

De droge huid van je beagle behandelen

Als u tekenen van een ernstig probleem ziet, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts voor hulp en beter medisch advies.

Laten we het nu hebben over hoe u de droge huid van uw beagle kunt helpen.

Geef je Beagle eerst een havermoutbad.
Meng havermout en water door elkaar en smeer het op de huid van je beagle. Laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Geef hem dan veel water te drinken. Je zou zelfs een shampoo met havermout voor honden kunnen proberen.

Dit kan helpen voorkomen dat de huid van uw hond droog wordt en ervoor zorgen dat hij zich beter voelt. Het zorgt er ook voor dat de vacht van uw hond er gezond en glanzend uitziet.

Stap 2: Breng vitamine E-olie aan
Breng visolie aan op de huid van je beagle, omdat deze vitamine E bevat. Borstel vervolgens zijn vacht om ervoor te zorgen dat de olie gelijkmatig over zijn vacht wordt verdeeld. Het helpt echt om zijn geïrriteerde huid te kalmeren en zijn droge huid te behandelen.

Stap 3: Controleer op allergiesymptomen
Probeer erachter te komen of uw beagle allergisch is voor zijn huid. Als de huid van je beagle onlangs droog is geworden, probeer er dan achter te komen of je hem iets nieuws te eten hebt gegeven.

Een allergie kan ook veroorzaakt worden door dingen in de omgeving. Houd je beagle in de gaten en kijk of zijn huid jeukt of dat hij zich ongemakkelijk voelt na wandelingen.

Als u denkt dat uw beagle een allergie heeft, moet u hem meteen naar de dierenarts brengen, zodat hij kan worden behandeld.

Stap 4: Zoek naar vlooien en mijten op uw Beagle.
Plaats je beagle op een wit laken dat je op de grond uitspreidt. Gebruik nu lange, zachte bewegingen om zijn vacht te borstelen. Vlooien en mijten houden van donkere plekken waar de zon niet kan komen, dus borstel ook voorzichtig zijn oksels en buik. Zoek naar insectvormige korrels die wit, zwart of koperkleurig zijn. Op een wit laken is het gemakkelijk om ze te vinden.

Als u denkt dat uw beagle vlooien of mijten heeft, moet u zowel uw hond als het hele huis behandelen. Als uw beagle vlooien of mijten heeft, overleg dan met uw dierenarts over hoe u ze moet behandelen.

Om vlooien uit je huis te verwijderen, moet je vlooienspray in alle hoeken en gaten spuiten.

Stap 5: Conditioner aanbrengen
Wanneer je je beagle een bad geeft, kan hij de oliën verliezen die zijn huid vochtig houden. Hierdoor kan de huid droog worden. Conditioners voor honden houden de huid en vacht van de beagle vochtig en gezond.

Het maakt de vacht van de hond ook zachter en glanzender. Deze conditioner is geweldig omdat er havermout in zit, wat geweldig is voor de droge huid.

Stap 6: Verzorging volgens een schema
Als je je beagle te veel baden geeft, kan hij belangrijke lichaamsoliën verliezen en een droge huid krijgen. U moet uw hond dus regelmatig in bad doen. Wanneer u uw hond borstelt, verwijdert u dood haar, vuil en ander vuil van de vacht en voorkomt u dat de huid droog wordt.

Het hebben van een goed schema voor het verzorgen kan u helpen om op de hoogte te blijven van alles.

Nog een ding
Hoe u de droge huid van uw beagle behandelt, hangt af van de oorzaak. Praat met uw dierenarts als u denkt dat de droge huid wordt veroorzaakt door een ernstig probleem. Maak je geen zorgen, de meeste dingen die de huid van een beagle droog maken, kunnen worden verholpen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.