@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe de beste Beagle-puppy uit het nest te selecteren

beagle puppy selecteren

Inhoudsopgave

Het adopteren van een hond is een belangrijke beslissing die verstrekkende gevolgen zal hebben voor uw routine en manier van leven. Alle beagle-puppy’s zijn schattig, maar het vinden van een puppy met de ideale persoonlijkheidskenmerken kan je leven een stuk gemakkelijker maken. Maar hoe kies je de beste beagle pup?

U moet op zoek gaan naar een beagle-puppy die energiek, speels, gezond en gewend is om door mensen te worden behandeld voordat u uw definitieve beslissing neemt. Zoek een puppy die goed overweg kan met zijn broers en zussen en zich niet dominant gedraagt.

Maar er is veel meer dan dat waarmee u rekening moet houden bij het uitkiezen van een beagle-pup. In dit stuk onderzoeken we de vele eigenschappen die een gezonde puppy zou moeten hebben en hoe we deze kunnen identificeren.

Het selecteren van de beste Beagle Puppy uit het nest

Eigenlijk is er geen perfecte manier om te bepalen welke puppy uitgroeit tot de gezondste, gelukkigste hond. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een beagle-puppy, zodat u de hond krijgt die de meeste kans heeft om bij uw gezin te passen.

Een puppy van de juiste plek halen

Puppy’s die in dierenwinkels worden verkocht, komen meestal uit puppy-molens, waar de fokomstandigheden buitengewoon ongezond zijn voor de honden. Deze puppy’s, zo jong als vijf weken oud, worden bij hun moeder weggehaald en tentoongesteld in glazen containers. Ze krijgen niet genoeg tijd om sociale basisvaardigheden van hun moeder te leren. Hierdoor kunnen ze vijandig en afkerig van aanraking worden.

Een degelijke, gezonde pup moet bij een fokker worden gehaald. Fokkers hebben meestal een betere kennis van hun puppy’s dan dierenwinkels. De meeste dierenwinkels staan klanten niet toe om tijd met puppy’s door te brengen, dus je krijgt geen kans om met ze in contact te komen. U zult niet zoveel informatie hebben om mee te werken bij het beoordelen van het karakter en het gedrag van de puppy’s.

Op bezoek bij de fokker

De beste puppy’s worden als eerste gekocht. U wilt veel keuzes tot uw beschikking hebben in plaats van weinig. Het is absoluut noodzakelijk dat u vroeg opstaat. Je moet zo snel mogelijk na de geboorte van een nest een beaglefokker bezoeken. Informeer bij de fokker naar de gezondheidsgeschiedenis van de moeder. Het is een goed idee om de goedkeuring van de fokker te krijgen voordat je met de moeder omgaat om te controleren of ze sociaal is. Het is nog te vroeg om een pup te kiezen, dus als het kan, stuur dan een voorschot naar de fokker.

In de regel beginnen fokkers pas met het verkopen van puppy’s als ze acht weken oud zijn. Door contact op te nemen met de fokker en een aanbetaling te doen, kom je bovenaan de wachtlijst te staan.

Pas op dat je niet te gehecht raakt aan een van de schattige puppy’s en hem uiteindelijk mee naar huis neemt. Het nest is pas klaar als het 8 of 9 weken oud is. Gedurende ten minste acht weken moeten de moeder en haar nestje puppy’s bij elkaar blijven. Puppy’s ontwikkelen in deze periode hun vermogen om op gepaste wijze met andere mensen en dieren om te gaan.

Bezoek het nest

Als de pups 8 of 9 weken oud zijn, verwelkomen de meeste fokkers bezoekers om hun nest te zien. Zorg ervoor dat de pups en hun moeder gezond zijn door navraag te doen bij de fokker.

Informeer naar de mening van de fokker. Hij zal kunnen zien welke puppy’s verlegen of ondeugend zijn en welke natuurlijke leiders zijn.

Bestudeer hun interacties met andere nestgenoten

Kijk hoe elke beagle-puppy in het nest met de anderen omgaat. Probeer hun gedrag te analyseren. Een paar slechte puppygewoonten om te vermijden:

 • Het is het beste om een pup te vermijden die overdreven dominant is en anderen pest. Een dominante beagle-pup zal ernaar streven u en andere gezinsleden te domineren. Je zult hem een correcte hiërarchische training moeten aanbieden.
 • Ook kan een timide beagle-pup het beste worden vermeden. Puppy’s van dit ras zijn vaak op hun hoede voor vreemden. Verlegenheid zal leiden tot een asociale persoonlijkheid wanneer hij opgroeit.
 • Er is ook de potentieel gevaarlijke agressieve puppy die twee keer moet nadenken voordat hij wordt geadopteerd. Beagles zijn helemaal niet gewelddadig tegenover mensen en andere dieren. Agressie is echter zelden een positieve indicator. Als de hond voortdurend naar je blaft, vermijd hem dan.

Je moet een puppy kiezen die goed overweg kan met zijn broers en zussen. De hond die naar je toe komt en misschien met je voeten begint te spelen. Het is de puppy die op je schoot springt. De hond die op en neer begint te springen en blij lijkt je te ontmoeten.

Tactiek van de Ninja: Maak vrienden met de fokker. Dit zal de fokker bij u geliefd maken, en hij zal meer informatie geven over de kenmerken van de puppy’s en zal eerder een hond aanbevelen die goed bij u past.

Raap de puppy's een voor een op

Pak de puppy’s een voor een op om hun niveau van comfort te meten na een grondige analyse van hun gedrag.

 • Neem een puppy in je armen en observeer zijn reacties. Het is een goed teken dat de puppy ontspannen is met mensen als hij je gezicht likt en met zijn staart kwispelt. Wees aangemoedigd als de puppy in het begin moeite heeft om aan te blijven, maar uiteindelijk ontspant in je armen.
 • Het kan problematisch zijn als de puppy elke keer dat je hem oppakt begint te blaffen en tegenstribbelen.
 • Zodra de beagle-puppy in je armen kalmeert, begin je hem zachtjes te aaien, beginnend met zijn pootjes en eindigend met zijn oren. Als hij dit zonder protest accepteert, suggereert dit dat hij goed gesocialiseerd is.

Ga zitten en roep uw puppy

Misschien heb je al besloten wat de beste beagle-pup voor je is na het doen van de voorgaande tests, maar als je nog steeds op het hek staat, is er nog een om te overwegen.

Ga met de puppy op de grond liggen en probeer te klappen of te roepen om zijn aandacht te trekken. Als de puppy naar je toe rent, kun je stoppen met kijken. Dit is geweldig nieuws omdat het aangeeft dat de puppy een band met je begint te vormen.

Controleer de gezondheid van de Beagle-puppy

Kies een puppy die in goede gezondheid verkeert. Puppygezondheid verhoogt de weerstand tegen ziekte. Hier zijn enkele manieren waarop u kunt bepalen of de beagle-puppy gezond is:

 • De netheid van de omgeving van de puppy moet eerst worden gecontroleerd. Onderzoek de praktijken van de fokker met betrekking tot het verwijderen van afval om de gezondheid van de puppy’s te waarborgen.
 • Observeer hoe robuust de beagle-puppy is. Hij zou echter geen anorexia of morbide obesitas moeten hebben.
 • Kijk of de puppy oren heeft. Oorontstekingen komen vaker voor bij beagles vanwege hun zeer lange en slappe oren. U moet controleren of de fokker zijn oren schoon heeft gehouden. Oren kunnen groter worden of oorsmeer kan zich ophopen, dus controleer op beide.
 • Onderzoek de vacht van de hond. Het object in kwestie moet sprankelend en geurig zijn, niet saai en stinkend. Controleer op vlooien of mijten in zijn vacht door met uw handpalm tegen de richting van zijn haarontwikkeling in te gaan.
 • Het vaginale gebied van de puppy moet vlekkeloos zijn.
 • Onderzoek de ogen en oren van de puppy. Kijk wat er gebeurt als je je hand voor zijn gezicht houdt. Probeer een hard geluid in zijn buurt te maken, zoals een klap, en kijk of hij jouw kant op kijkt.

U moet uw nieuwe beagle-puppy binnen enkele dagen naar de dierenarts brengen om er zeker van te zijn dat hij zo gelukkig en gezond is als hij lijkt.

Raadpleeg onze gedetailleerde gids voor informatie over hoe u voor uw nieuwe beagle-puppy moet zorgen.

Controleer of de beagle raszuiver is

Een pure beagle is wat je nodig hebt, als dat is wat je zoekt. Er zijn niet veel beaglefokkers die aan enige vorm van kruising doen. Lees dit artikel om te leren hoe u kunt zien of een hond een rasechte beagle is.

Verschillende persoonlijkheden van puppy's en hoe ermee om te gaan

Beagles zijn over het algemeen vriendelijke en aanhankelijke huisdieren. Simpel gezegd, het zijn warme en gastvrije mensen. Beagles komen echter, net als mensen, in een breed scala aan karakters. U en uw gezin moeten erachter komen welk hondenras een temperament heeft dat het beste bij u past.

Verlegen: Verlegen puppy’s hebben de meest innemende uitdrukkingen en je wilt ze alles geven waar ze om vragen. Ze zijn misschien niet goed in het maken van vrienden vanwege hun lage zelfbeeld. Ze hebben het vermogen om een diepe band met hun eigenaars te ontwikkelen als ze genoeg tijd krijgen. Aan de andere kant kunnen ze op hun hoede zijn voor vreemden en aarzelen om zich voor hen open te stellen. Om een verlegen puppy te trainen en zijn zelfvertrouwen te vergroten, moet je veel tijd besteden. Het is perfect voor een enkele persoon of een paar.

De kalme: Rustige beagle-puppy’s brengen het grootste deel van hun tijd door met eten en slapen. Het is geen probleem om ze in groepen te integreren en ze kunnen zelfs extreem speels zijn. Het grootste deel van hun tijd wordt besteed aan rusten en loungen terwijl ze wachten op de volgende maaltijd. Vanwege hun neiging tot gewichtstoename, hebben Beagles speciale aandacht nodig voor hun voeding en activiteit.

Onafhankelijke denker: Van deze beagles is bekend dat ze genieten van de vrijheid om alleen te spelen. Hun vriendelijkheid en schattigheid maken meer dan goed dat ze niet de gemakkelijkste huisdieren zijn om te trainen. Om ze te trainen, is het gebruik van goodies als stimulans vereist.

Rebels: Beagle-puppy’s zijn notoir uitdagend en ze zullen het heerlijk vinden om hun baasje bij elke gelegenheid uit te dagen. Ze zullen erop uit zijn om precies het tegenovergestelde te doen van wat jij wilt. Dat zijn zeker de slechten. Ze zijn speels en levendig zonder vijandig te zijn.

Dominante: Ruw spel is typisch voor hen. Qua activiteit domineren ze. Ze hebben een alfakarakter en proberen gezag uit te oefenen over hun menselijke metgezellen. Je moet ze instrueren in de juiste sociale hiërarchie.

Afsluitende opmerkingen
Elke beagle is op zijn eigen manier de beste. Een persoonlijke voorkeur is alles wat nodig is. Je kunt het gedrag van zelfs een ondeugende Beagle-puppy trainen en vormgeven.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.