@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe hoog kunnen Beagles springen?

Inhoudsopgave

Ik heb onlangs besloten om het hek in mijn achtertuin hoger te maken omdat ik weet dat beagles vaak over hekken springen en wegrennen. Dus ik wilde dat het groot genoeg was om te voorkomen dat mijn twee beagles eroverheen zouden springen zonder mijn zicht naar buiten te belemmeren. Ik moest uitzoeken hoe hoog beagles kunnen springen om dat te doen.

Beagles kunnen wel 1,20 meter hoog springen, maar dat hangt van een aantal dingen af. Beagles die gezond en vol energie zijn, zullen veel hoger kunnen springen dan beagles die dik zijn en niet veel kunnen. Het hangt ook af van hoe oud, lang en snel ze zijn.

Een beagle met veel energie kan gemakkelijk over hekken of dingen van 3 tot 4 voet hoog springen. Dus een hek van 1,5 meter hoog is genoeg om mensen buiten te houden.

Houden Beagles van springen?

Beagles zijn een hondenras dat erg actief is en dol is op rennen en springen. Daarnaast houden ze van eten. Het is niet ongebruikelijk dat ze blij naar je toe springen als je ze eten brengt. Als je iets hebt dat ze willen, kunnen ze zelfs op je springen.

Hier zijn een paar situaties waarin beagles graag springen:

 • Als ze plezier willen hebben, springen beagles. Als ik met mijn jongere beagle speel, wordt hij erg springerig.
 • Als ze hun eten zien aankomen, springen ze. Dit is iets dat beagles veel doen.
 • Als ze hun eten in je hand zien of ruiken, springen ze op je af. Maar je moet mensen niet aanmoedigen om op deze manier te handelen. Het kan gevaarlijk zijn voor zowel u als uw beagle.
 • Ze huppelen over de dingen en de hekken. Beagles staan erom bekend weg te rennen als ze over hekken springen. Koop een hek dat hoog en sterk genoeg is om ze te beschermen. De beste hekken voor beagles staan ​​hieronder vermeld.
 • Als ze opgewonden zijn, springen ze. Als ze hun favoriete mensen zien, raken mijn beide honden opgewonden en beginnen ze om hen heen te springen.

Vaker wel dan niet doen puppy’s en jonge volwassen honden deze dingen. Je houdt misschien niet meer zo van springen als vroeger naarmate ze ouder worden.

Is het slecht voor Beagles om hoog te springen?

Beagles doen het niet zo slecht als ze springen. Als ze van een veilige hoogte springen en op een veilig oppervlak landen, is dat niet zo gevaarlijk.

Maar er zijn momenten waarop springen gevaarlijk kan zijn:

 • Als je teveel doet. Ook al is springen een goede manier om te trainen, je moet er nooit te veel van doen. Het kan ervoor zorgen dat u meer kans krijgt op artritis.
 • Als uw hond veel springt. Als ze hoog springen, krijgen hun gewrichten veel stress.
 • Als je beagle veel rondspringt, moet je hem leren dat niet te doen.
 • Als uw hond springt en op een harde ondergrond terechtkomt, kan hij zichzelf bezeren. Het risico op letsel neemt toe wanneer u springt en landt op een harde ondergrond. Het zou het beste zijn als je je beagle niet op de grond of het rotsachtige oppervlak laat springen. Tuinen en parken met gras zijn de beste plekken om ze te laten springen.
 • Als ze heel ver springen. Gewrichten en poten kunnen pijn doen als een hond te ver springt. Je kunt ze zo snel laten rennen als ze willen, maar je moet ze leren niet te springen als ze rennen.

Veilige springhoogte

Het is prima om zo nu en dan 1 tot 1,20 meter de lucht in te springen. Als je beagle veel hoog springt, kan hij sneller gewond raken. Ze kunnen hun poten buigen en hun knieschijven op hun plaats zetten.

Als ze hoogspringen, worden hun gewrichten meer belast. Door de hele tijd te springen, is de kans groter dat u vroeg artritis krijgt.

Puppy Beagles kunnen zonder gevaar springen

Wanneer puppy’s van bedden of tafels springen, doen ze vaak pijn aan hun benen. Dit komt omdat hun lichaam nog niet alle groeifasen heeft doorlopen. Ze mogen pas van hoge plaatsen springen als ze 16 maanden oud zijn.

Het kan moeilijk zijn, aangezien puppy’s over bijna alles opgewonden raken. Ze bewegen veel.
Meestal is het veilig om van een hoogte van minder dan 45cm te springen. Maar je moet zo hard mogelijk proberen om hun sprongen zoveel mogelijk te beperken.

Volwassen Beagles kunnen zonder risico springen

Hoe hoog een beagle veilig kan springen, hangt van veel verschillende dingen af. Op zachte ondergronden zoals gras kunnen ze hoog springen zonder al te veel pijn te doen. Je kunt ze overal op het gras laten springen. Maar ze zouden dit niet moeten doen als onderdeel van hun dagelijkse trainingsroutine.

Aan de andere kant is de kans op knie- of gewrichtsblessures groter als u op een harde ondergrond landt. Het is het beste om te voorkomen dat ze op de vloeren van het huis en op de betonnen paden springen. Maar laat ze niet springen op harde oppervlakken hoger dan 60 cm.

Je moet het voor hen onmogelijk maken om op rotsachtige grond te springen. Op dergelijke oppervlakken neemt de kans om gewond te raken aanzienlijk toe.

Senior Beagles kunnen zonder risico springen

Beagles die volwassen zijn, zullen minder snel springen. Maar je moet nog steeds proberen om ze geen kans te geven om hoog te springen. Op deze leeftijd zijn hun gewrichten niet meer zo sterk als vroeger, waardoor ze veel meer kans hebben om gewond te raken. Het kan zelfs iets breken.

Train je beagle om niet te springen

Als je beagle is zoals mijn Groot, die dol is op springen, moet je misschien meer tijd besteden aan het trainen om hiermee te stoppen.

Op bezoekers springen

Beagles zijn vriendelijke honden, dus als er iemand nieuw aan de deur komt, kunnen ze gemakkelijk opgewonden raken. Ze kunnen springen en zichzelf werpen op de mensen die daar zijn.

Je moet dit niet verspreiden. U kunt dit gedrag stoppen door het volgende te doen:

 • Nodig een vriend uit bij jou thuis.
 • Laat je vriend zich omdraaien en weggaan als je hond erop springt.
 • Zeg tegen je hond dat hij moet blijven en bel dan je vriend terug. Geef de hond iets lekkers als hij blijft en niet springt.
 • Laat je vriend dan hallo zeggen tegen je hond.

Door dit te doen, laat u uw hond zien dat als hij kalm blijft, hij iets lekkers krijgt.

Erg opgewonden raken

Beagles springen vaak als je ze eten brengt of iets hebt dat ze willen. Om dit te voorkomen, moet je je hond leren om te kalmeren.

 • Stop onmiddellijk als uw hond op u begint te springen.
 • Stilstaan en niets doen. Kijk niet eens naar je hond.
 • Als ze stoppen met springen, ga je vooruit.
 • Als uw hond op u springt wanneer u hem eten brengt, zeg hem dan dat hij moet gaan zitten en blijven voordat u hem eten geeft.

Over een dag of twee zal je hond niet stoppen met springen. Je zult ze elke keer op dezelfde manier moeten trainen. Probeer ze geen redenen te geven om slecht te handelen.


Nog een ding
Als je een beagle hebt die altijd springt, kan hij hoog springen. Het is oké om af en toe op een zachte ondergrond te springen. Maar als uw hond meer springt, kan dit zijn gewrichten beschadigen en de kans vergroten dat hij artritis krijgt. Dus begin je beagle te leren zich te gedragen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.