@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe slim zijn beagles? Test de intelligentie van je Beagle

Inhoudsopgave

Mijn buurvrouw, die onlangs een beagle heeft gekregen, vertelde me in een bericht dat ze denkt dat haar huisdier niet slim genoeg is om veel van wat dan ook te doen. Ik zei: “Is hij te dom of te briljant om te trainen?” Als je ooit een beagle hebt gehad, weet je hoe aardig en betrouwbaar ze kunnen zijn. Maar hoe zit het met hun intelligentie? Hoe slim zijn beagles in vergelijking met andere hondenrassen?

Volgens het onderzoek zijn beagles net zo intellectueel als een peuter van twee jaar oud. Beagles hebben de intelligentie om meer dan 150 zinnen te leren, gebaren te herkennen, elementaire wiskundige berekeningen uit te voeren en uit te zoeken hoe ze basisuitrusting moeten gebruiken.

Beagles, een soort hond, zijn slim en getalenteerd in een smal gebied. Ik heb gedetailleerd beschreven hoe je het IQ van je beagle kunt evalueren en heb uitgelegd waarom beagles zo laag op de lijst van de meest intelligente hondenrassen staan.

Hoe slim zijn beagles?

In ieder geval zijn beagles uitzonderlijk slimme honden met een unieke combinatie van vaardigheden. Het wordt algemeen erkend dat ze overal tot de beste speurhonden behoren. Ik stelde deze vraag aan de beagle-eigenaren in onze Instagram-groep en liet ze de vele slimme trucs catalogiseren die hun hondenvrienden kennen. Enkele vaardigheden die overal door beagles worden gedeeld, staan ​​hieronder vermeld.

De Poolse Aleksy meldt: “Vorige maand heeft mijn beagle op wonderbaarlijke wijze ontdekt hoe hij onze koelkast moet openen. Het kinderslot voor de koelkast was een onverwachte uitgave. Als het om eten gaat, is mijn hond een genie.

Amerikaans staatsburger Walter beweert: “Mijn 2-jarige vriend kent en begrijpt mijn volledige routine.” Als ik thuiskom van mijn werk, gebruik ik eerst het toilet om mijn handen en voeten schoon te maken voordat ik mijn hond begroet. Mijn beagle ontmoet me niet meer aan de deur als ik thuiskom. In plaats daarvan zou ze buiten de badkamer op me wachten. Ze is zo bedrieglijk slim, het is eng.

Duitse Elias: “Ik weet niet hoe, maar mijn beagle trekt mijn familie en mij weg van hun maaltijd door iets te doen waar ze niet voor bedoeld is, en dan zou ze rennen om het eten te halen voordat we het konden.”

Olivia uit de Verenigde Staten zegt: “Ik beschouw mijn beagle als behoorlijk intelligent; hij gehoorzaamt al mijn aanwijzingen, handelt correct en begrijpt zelfs een paar gebaren. Zijn liefde voor knuffelen is belachelijk.
“Mijn beagle is slim genoeg om me te misleiden als het om eten gaat”, zei Lucus uit het VK.

Ik weet niet of mijn 4-jarige beagle Minnie slim is of niet, maar ze weet altijd wanneer ik me down voel en knuffelt met me, zoals bevestigd door Annika uit India.

Mijn kleine studie van 74 beagle-eigenaren ontdekte dat 81% het ermee eens is dat hun hondengenoten slim en slim zijn, terwijl 13% het daar niet mee eens is. Zes procent wist het niet zeker, maar ze dachten dat hun beagles rond het gemiddelde zaten.

Beagle intelligentie rang

In zijn boek The Intelligence of Dogs rangschikt professor en neuropsychologisch onderzoeker Dr. Stanley Coren meer dan honderd hondenrassen op basis van hun mentale bekwaamheid. Beagles behoorden tot de laagst gewaardeerde hondenrassen.

De onderzoeken toonden aan dat beagles tussen de 80 en 100 blootstellingen aan een commando nodig hadden voordat ze het begrepen. In de regel negeren ze slechts 25% van alle gegeven bevelen.

Is dat een bewijs dat ze niet slim zijn? Het korte antwoord is nee. Beagles hebben over het algemeen een hoog IQ. Het probleem is dat de lijst van Dr. Coren is samengesteld op basis van gevestigde onderzoeksstandaarden en dat het IQ van de sollicitanten niet helemaal overeenkomt.

Waarom scoren Beagles zo laag in hondenintelligentie?

Canine intelligentie komt in drie vormen:

 • Intelligentie gebaseerd op instinct: capaciteiten die de hond van nature bezit volgens genetische programmering.
 • Hoe goed een hond in staat is nieuwe informatie op te nemen en toe te passen op bestaande problemen, is een indicator van zijn ‘adaptieve intelligentie’.
 • Het werkvermogen van de hond en zijn gehoorzaamheid aan menselijke bevelen.

Het onderzoek van Coren was gebaseerd op twee belangrijke overwegingen:

 • Eerst kijken we hoe vaak een hond van een bepaald ras een commando moest leren voordat hij het betrouwbaar en betrouwbaar begon te gehoorzamen.
 • De snelheid waarmee een hond een bekend commando opvolgt, is het tweede criterium.

Volgens de criteria van Coren is een hondenras intelligenter en slimmer als het een lage mate van herhaling en een hoge mate van succes heeft.

De componenten Werken en Gehoorzaamheid van Coren’s vastgestelde normen voor het meten van de intelligentie van een ras hebben meer aandacht gekregen. Net als bij mensen reageren verschillende hondenrassen op verschillende prikkels. Het is oneerlijk om het IQ van een hond alleen te beoordelen op zijn werk- en gehoorzaamheidsvermogen.
Hoewel beagles bekend staan om hun loyaliteit en genegenheid, zijn het nog steeds speurhonden in hart en nieren. Ze hebben de neiging om af te dwalen en zelf op onderzoek uit te gaan. Bovendien zijn ze geen slaaf van uw bevelen en kunnen ze voor zichzelf denken. Door hun intelligentie kunnen ze soms uw autoriteit in twijfel trekken.

Het is niet waar dat alle beagles vijandig tegenover mensen staan; de mijne is precies het tegenovergestelde – een grote papperige teddybeer. Beagles zijn van nature sociale dieren die gedijen in groepen.

Waarom zijn Beagles slim?

Zelfs Coren erkent het belang van de andere twee vormen van intelligentie. Laten we eens kijken:

Natuurlijke intelligentie en nieuwsgierigheid van Beagles

Instinctieve intelligentie verwijst naar een rasspecifiek talent of aanleg. Simpel gezegd, het is een talent of vaardigheid die in hun stamboom zit. Het is aangeboren, daarom is het niet nodig om iemand formeel te instrueren. De Belgische herder is bijvoorbeeld een uitstekende veehouder (meestal schapen). Zonder menselijke training kan hun ras een hele kudde schapen beheren en bijeendrijven. Die capaciteiten hebben ze altijd al gehad.

Maar beagles zijn duidelijk gefokt om te jagen. Dit ras is gemaakt voor de jacht. Er was eens een tijd dat zowel mensen als beagles samen op jacht gingen. De scherpe reukzin is het visitekaartje van het hondenras Beagle. Het reukvermogen van de beagle is een van de sterkste van alle hondenrassen.

 

Zoals te zien is, heeft de neus van een Beagle 220 keer zoveel geurreceptoren als de 5 miljoen van een mens. Pet Central beweert dat beagles het op twee na beste reukvermogen van alle hondenrassen hebben.

Beagles zijn notoir uitdagend om les te geven, omdat hun scherpe reukvermogen het voor hen moeilijk maakt om zich te concentreren. Behalve dat ze uitstekende speurders, jagers en gezondheidsinspectiehonden zijn, is hun scherpe reukvermogen een van hun vele sterke punten.

Beagles ‘opmerkelijke capaciteit voor adaptief leren
Het vermogen van de hond om te leren en zich aan te passen aan nieuwe situaties is een voorbeeld van zijn adaptieve intelligentie. Beagles hebben het vermogen om van hun omgeving te leren, de situatie te analyseren en een oplossing te vinden. Ze hebben een groot vermogen tot zelfverbetering en om van hun fouten te leren. Beagles zijn uitstekende communicators en ze zijn niet alleen geweldig met mensen en honden; ze zijn ook geweldig met katten.


Mijn beagle heeft nu een op maat gemaakte metalen kist die ik heb gemaakt met een eenvoudig vergrendelingsmechanisme. Toen hij tien maanden oud was, leerde mijn beagle hoe hij de sluiting van de bench moest openen en ontsnappen. Als gevolg hiervan moest ik een mooie nieuwe grendel kopen.


De buurman verderop in de straat heeft een kat en een hond. En ze is ervan overtuigd dat de beagle en de kat gebarentaal gebruiken om met elkaar te praten. Dat is een hypothese van mij, haha.

Er zijn talloze voorbeelden van beagles die problemen oplossen door fouten te maken, ervan te leren en vervolgens hun aanpak te veranderen.

Test de intelligentie van je Beagle

Elke beagle heeft, net als elk mens, een uniek intellect. En op basis van hoe goed je beagle het hier doet, heb je een goed idee van zijn IQ. Het IQ van een hond kan met deze methode niet betrouwbaar worden beoordeeld. Zelfs als je beagle slecht scoort op deze test, is hij of zij misschien nog steeds de slimste hond ter wereld.

Je kunt ervoor kiezen om de video te bekijken of verder te lezen:

Reglement:

 • Eerst en vooral mag je Fight Club niet ter sprake brengen.
 • Noteer de totale score van uw hond in elke test.

Dit is geen handdoek: een wetenschappelijke evaluatie

Een Beagle, een handdoek en een stopwatch zijn allemaal benodigdheden.

Eerste stap: Maak uw huisdier vertrouwd met de handdoek.

Ten tweede, drapeer de handdoek over het lichaam van uw huisdier zodat hij volledig omsloten is.

Stap 3: Start de timer

Meet in de vierde stap hoe lang het duurt voordat uw hond ontsnapt.

Ontdek de resultaten:

 • Binnen de eerste 30 seconden krijg je 30 punten
 • 20 punten voor 30 seconden tot 120 seconden
 • Pogingen om los te komen, maar lukt het niet binnen de toegewezen 120 seconden: Score: 10 (en help je vriend en doe de handdoek af)
 • Geeft onmiddellijk op en legt neer: geen krediet

Informeer naar de traktatie-evaluatie

Handdoek, goodie en stopwatch zijn verplichte items.

Een van de eerste dingen die u moet doen, is uw hond zijn favoriete snack aanbieden.

De tweede stap is om zijn aandacht te trekken door een handdoek over het lekkers op de grond te gooien.

Drie, start de timer en kijk hoe lang het duurt voordat hij het lekkers krijgt.

Ontdek de score:

 • Binnen de eerste 30 seconden krijg je 30 punten
 • 20 punten voor 30 seconden tot 120 seconden
 • Probeert iets nieuws maar geeft op of faalt na 60 seconden: daarvoor krijg je 10 punten.
 • Probeert, geeft dan op of probeert het niet eens: 0/0 = geen punten

Het bereikt een zoete traktatie van een test
Zorg voor een bank, een snack en een stopwatch.

Trek eerst de aandacht van uw huisdier door de snack te laten zien.

Om de tweede stap te zetten, verstop je het lekkers onder de bank waar hij het niet met zijn snuit maar met zijn poten kan pakken (leg het lekkers onder de bank als je huisdier toekijkt).

Ten derde, observeer hoe hij het lekkers krijgt terwijl de timer aftelt.

Krijg de telling:

 • Krijgt zijn pootjes op het lekkers in minder dan twee minuten: 40 waarden
 • Drie minuten later grijpt hij het lekkers met zijn poten: verkrijg 30 factoren
 • Besteedt drie minuten aan het proberen zijn pootjes te gebruiken om het lekkers te bemachtigen, maar faalt: verzamel 20 punten
 • Als hij zijn muilkorf altijd ophoudt, krijgt hij tien punten.
 • Probeert niet of geeft op: 0 punten
 • Het Treat-In-Cup Detectie-examen
 • Je hebt drie kopjes en een snack nodig.
 • Als uw hond kijkt, plaatst u eerst de beloning onder de omgekeerde beker.

Fase 2: Leg het lekkers binnen handbereik.

Ten derde, pak nog twee kopjes en verberg de beloning onder een ervan als je huisdier niet kijkt.

Ten vierde, meng langzaam de kopjes om te zien of uw hond degene kan kiezen die de traktatie bevatte.

Check het klassement:

 • trekt bij de eerste poging de juiste beker eruit: verzamel 20 punten
 • Deze keer lukt het hem: je krijgt 10 punten als
 • Nul punten als u niet voldoet.

Voltooi alle evaluaties en tel de resultaten:

 • Krijg 120 punten omdat Fido de Stephen Hawking is van hondenintelligentie.
 • Tussen 110 en 120 punten, je bent een genie
 • Zeer intelligente score: 80-100
 • Scoren in het 50e percentiel of hoger is uitstekend voor een hond.
 • De variëteit “Ik zal beter presteren bij de volgende test”, die 10-30 punten verdient.Score van 0 omdat ik het niet eens heb geprobeerd.

Naar mijn mening schrijven mensen ten onrechte intelligentie toe aan de natuurlijke trainbaarheid van een hond. Dat is helemaal niet het geval. Er is zoveel meer dat aandacht nodig heeft. Als een trouwe vriend is wat je zoekt in een hond, kan ik geen beter ras bedenken dan een beagle. Beagles zijn gecompliceerde, slimme honden met een onafhankelijke geest en een gebrek aan angst. Je zult hun schattige gezichten en lieve karakters niet lang kunnen weerstaan als je er eenmaal een mee naar huis neemt.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.