@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe u de oren van uw Beagle schoonmaakt – een complete gids

Inhoudsopgave

De slappe oren van de beagle zijn het schattigste deel van het ras. Door de geblokkeerde luchtstroom en de resulterende vochtigheid in de oren zijn ze echter een uitstekende locatie voor infectie bij dieren met slappe oren. Daarom is het van cruciaal belang om een regelmatig schoonmaakschema voor de oren van uw beagle aan te houden.

Instructies om de oren van uw Beagle netjes te houden. Breng eerst een paar druppels oorreinigingsoplossing in de gehoorgang van uw beagle aan. Verwijder vervolgens oorsmeer of ander vuil met een wattenstaafje.

Nu u een algemeen idee heeft van hoe u de oren van uw beagle moet schoonmaken, zullen we een meer gedetailleerde stapsgewijze instructie doornemen, bespreken hoe u op infecties kunt controleren en bespreken hoe vaak u de oren van uw beagle moet schoonmaken.

Hoe vaak moet je de oren van je beagle schoonmaken?

Het primaire doel is om infecties en andere problemen in de oren van uw beagle te voorkomen die worden veroorzaakt door wasophoping. De frequentie waarmee u oorsmeer uit de oren van uw beagle moet verwijderen, wordt grotendeels bepaald door hoe vaak hij of zij eraan wordt blootgesteld.

Het schoon en gezond houden van de oren van uw beagle kost u geen enkele inspanning: u hoeft ze slechts eens in de paar weken even af te vegen. De uitzondering hierop is als uw beagle vatbaar is voor oorinfecties veroorzaakt door wasophoping, in welk geval u zijn oren een keer per week moet schoonmaken.

Het hebben van een regelmatig tijdschema voor deze evenementen is heel voordelig.

Controleer op oorontsteking.

Voor een groot deel vanwege hun slappe oren, zijn beagles vatbaar voor een verscheidenheid aan oorinfecties. Daarom is het belangrijk voor beagle-eigenaren om de oren van hun hond vaak te controleren. Dit zal helpen bij de vroege opsporing en diagnose van een ziekte, waardoor wordt voorkomen dat deze naar een ernstiger niveau evolueert.

Geïnfecteerde oren van een beagle kunnen zich op verschillende manieren manifesteren.

Jeuk tot op het punt van afleiding
Aan de oren krabben is typisch hondengedrag, maar als uw hond het vaak doet, kan dit een aanwijzing zijn voor een infectie. Breng uw hond meteen naar binnen als u ziet dat hij herhaaldelijk aan zijn oor krabt met zijn achter- of voorpoot. Praten met een virtuele dierenarts is een andere optie.

Voortdurend met de oren tegen de grond of een muur wrijven
Een beagle met een oorontsteking kan zijn oor over de grond wrijven of slepen in een poging de ondraaglijke jeuk die hij in zijn oor voelt te verlichten.

Luister goed naar het gejank van je beagle.
Beagles uiten hun emoties duidelijk; wanneer ze zich ongemakkelijk voelen, maken ze een laag jankend geluid. De krassende en jankende geluiden die je beagle maakt, zijn vrijwel zeker het gevolg van een oorontsteking. Scheiding die snijdt aan de

Wees op uw hoede voor head bobs
Een mogelijke oorzaak van het naar één kant kantelen van het hoofd van uw beagle is een oorontsteking. Dit kan een aanwijzing zijn voor een ernstige infectie die een onmiddellijk bezoek aan de dierenarts vereist.

Houd eventuele afwijkingen in gedrag goed in de gaten
Infecties in het oor, indien aanwezig, kunnen aanzienlijk ongemak veroorzaken. Het normale gedrag van uw hond kan hierdoor veranderen. Het verlies van eetlust en vertraging van beweging zijn twee symptomen die vaak worden gezien.

Inspecteer op afscheiding of geur die hinderlijk kan zijn.
De meeste bacteriële ziekten hebben een penetrante geur. Als gevolg hiervan moet je rond de oren van je beagle snuffelen om er zeker van te zijn dat ze niet raar ruiken. Afscheiding kan ook worden veroorzaakt door bacteriële infecties. Dikke, zwarte, bruine of geelgroene afscheiding is mogelijk.

Stapsgewijze instructies voor het schoonmaken van de oren van uw hond

En zodat alle slappe ouders weten dat het schoonmaken van de oren van je beagle niet moeilijk of vermoeiend is. Het schoonmaken van zijn beide oren duurt niet langer dan 5 minuten. Stel het verzorgen van de hygiëne van uw beagle niet uit. De oren van een beagle kunnen op de volgende manier worden schoongemaakt:

Verzamel eerst alle benodigde benodigdheden.
Hiervoor heb je wat wattenbolletjes en de Canine Ear-reinigingsvloeistof nodig. Online vind je de Canine Ear Cleaning-vloeistof. Oorreinigingsoplossingen kunnen ook thuis worden gemaakt door witte azijn en ontsmettingsalcohol te combineren. Oorsmeer kan gemakkelijker worden verwijderd en ziektekiemen kunnen gemakkelijker worden verwijderd met behulp van oorreinigingsoplossing.

Ten tweede, zoek naar tekenen van infectie.
U moet controleren op parasieten, bacteriën en ziektes voordat u met het reinigingsproces begint. U moet op uw hoede zijn voor een aantal veelvoorkomende symptomen, waaronder een vieze geur, afscheiding, dikke oorsmeer en gezwollen weefsels.

Raak het niet aan en breng uw beagle onmiddellijk naar de dokter als u een van deze symptomen ziet.

Tijd is het derde onderdeel, dus plan dienovereenkomstig.
Het loopt natuurlijk uit op een ramp als je de oren van je beagle probeert schoon te maken als hij in een bijzonder levendige bui is. De oren van een beagle zijn het gemakkelijkst schoon te maken als hij moe is van het sporten en op het punt staat te gaan slapen.

Doe wat van de oorreiniger in je oor en spuit het eruit in stap 4
Breng de spleet van een gehoorgang omhoog en spuit er wat reinigingsvloeistof voor honden in. Voordat u Canine Cleaning Liquid gebruikt, dient u zich vertrouwd te maken met de instructies van het product.

Masseer de gehoorgang (stap 5)
U moet de flap laten zakken en gedurende een volle minuut over de basis van de oren van uw hond wrijven.

Gebruik een watje om het oor schoon te maken, stap 6
Als je klaar bent met het masseren van de oorbasis, til je de oorflap weer op en gebruik je schone wattenbolletjes om het gebied schoon te vegen. Gebruik twee aparte wattenbolletjes, één voor elk oor. Verwijder alle was en vuil dat zichtbaar is.

Belang van het regelmatig schoonmaken van de oren van de beagle?

Oorreiniging is een vaak over het hoofd geziene maar uiterst belangrijke taak voor hondenbezitters.

De oren van uw beagle zijn een integraal onderdeel van hun anatomie en mogen nooit worden verwaarloosd. Net zoals je ervoor zorgt dat hij zijn vacht schoonmaakt en borstelt, moet je ook letten op de hygiëne van zijn oren. Verschillende factoren dragen hieraan bij:

  • Infecties, ziektekiemen en mijten kunnen allemaal worden voorkomen door routinematige oorreiniging.
  • Het verwijdert elke stank die mogelijk is veroorzaakt door ziekten of vuil in de oren van uw beagle.
  • De oren van je beagle zijn kwetsbaar voor irritatie door vuil, oorsmeer en ander vuil. Als u uw oren routinematig schoonmaakt, voorkomt u dit probleem.

Hoe kun je oorontstekingen bij beagles voorkomen?

Alleen routinematige reiniging van de oren van uw beagle lost dit probleem op.

De oren van honden zoals de beagle, die lang en hangend zijn en dus vatbaarder voor oorontstekingen, moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw beagle oorontstekingen krijgt:

Los de kernproblemen op
Er kan echter nog een ander probleem spelen als uw beagle onlangs een terugkerend geval van oorontsteking heeft ontwikkeld. Er kan een vreemd voorwerp in zijn oor zitten, een allergie of een gebrek aan grondige reiniging van uw kant. Neem onmiddellijk contact op met een dierenarts en zoek uit wat u moet doen.

Zorg er altijd voor dat de oren van je beagle schoon en droog zijn.
Als je de oren van je beagle niet grondig uitdroogt, kunnen ze een geschikte omgeving voor bacteriële infecties ontwikkelen, omdat bacteriën en gisten gedijen in vochtige en warme omgevingen. Vergeet niet om hem na elke zwem-, bad- of andere wateractiviteit een grondige oordroging te geven.

Zorg ervoor dat je het dieet van je beagle aanvult met de juiste voedingsstoffen.
Een afname van ontstekingen, en het daarmee gepaard gaande verminderde risico op oorontsteking, kan worden bereikt met het gebruik van supplementen zoals omega-3. Het immuunsysteem kan worden versterkt met vitamine- en mineraalrijke supplementen, waardoor uw beagle minder vatbaar wordt voor allerlei soorten ziekten, waaronder oorontstekingen. Wil je deskundige begeleiding, praat dan met een dierenarts.

Aanbevolen producten voor het reinigen van hondenoren

In feite is de eerste en belangrijkste stap om de oren van uw beagle gezond te houden, het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen. Onze dierenarts raadt de volgende producten aan voor het schoonmaken van uw hond.

De OxyFresh Ear Cleaner and Disinfectant is gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten en kan het ongemak verlichten dat gepaard gaat met oorontstekingen van verschillende oorsprong.

Salicylzuur is het belangrijkste ingrediënt in Virbac Epi-Otic Advanced Ear Cleanser, en daarom wordt het meestal gebruikt om otitis externa te behandelen.

Dingen om te vermijden

Als je de oren van je beagle zo goed mogelijk wilt verzorgen, zijn er een paar dingen die je nooit moet doen:

Per ongeluk de verkeerde oorreinigingsoplossing gebruiken
Het horizontale kanaal van een hondenoor is moeilijk toegankelijk vanwege de L-vorm van het oor. Het vermogen om de gehoorgang te verzuren is ook belangrijk om infecties te voorkomen. Neem bij het schoonmaken van de oren nooit genoegen met een vervanger van slechtere kwaliteit.

Gebruik niet te weinig reinigingsoplossing.
Wees niet gierig; gebruik een royale hoeveelheid oorreinigingsoplossing.

Hiervoor wordt een wattenstaafje gebruikt
Wattenstaafjes maken het moeilijker om vuil en oorsmeer uit de gehoorgang te verwijderen. Gebruik een wattenstaafje, tissue of kussentje om zijn oren af te drogen om dit te voorkomen.

Het bezoek aan de dierenarts uitstellen
Neem snel contact op met een dierenarts als u iets vreemds opmerkt aan het oor van uw hond, zoals een slechte geur.

Overwegingen Afsluitend
Je hebt nu de kennis en het inzicht om de oren van je beagle schoon en gezond te houden. Het is net zo cruciaal om zijn oren schoon te maken als om de rest van zijn lichaam schoon te maken. Zorg ervoor dat uw beagle geen oorontsteking krijgt door hem regelmatig te laten controleren.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.