@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe u uw Beagle kunt stoppen met grommen

Inhoudsopgave

Een eigenaar van een beagle heeft inderdaad geluk, want dit hondenras is meestal opgewekt, actief en vriendelijk. Beagles hebben schattige, aantrekkelijke gezichten en een aangenaam karakter, waardoor ze geliefd zijn.

Ze werden echter gefokt om in roedels te jagen en waren daarom oorspronkelijk bedoeld als jachthonden. Hierdoor kunnen ze af en toe agressief gedrag vertonen, zoals grommen, wat een nieuwe eigenaar kan afschrikken.


U hoeft zich op dit moment niet al te veel zorgen te maken. Grommen is een volkomen normale reactie van uw beagle; het is een instinctief verdedigingsmechanisme. Lees verder om de oorzaken van het grommen van je beagle en de meest humane methoden om het te stoppen te leren kennen. Naast het leren wat je moet doen als je beagle gromt, zul je een paar tips oppikken die elke hondenbezitter nuttig zou vinden.

Waarom grommen Beagles?

Het is van vitaal belang om te onthouden, als eigenaar van een hond van welk ras dan ook, dat grommen meerdere oorzaken kan hebben. Een hond kan naar een persoon, dier of object grommen omdat hij of zij er bezitterig over is. Je beagle kan naar je grommen als een manier om te zeggen “dit is van mij, ga achteruit” als je te dicht bij zijn speeltje of zijn favoriete plek in huis komt.

Om een jonge beagle de kennis bij te brengen dat jij de roedelleider bent en dat ze je autoriteit niet mogen uitdagen, is een zekere mate van disciplinetraining onvermijdelijk. Beagles zijn, naar mijn ervaring, behoorlijk bezitterig over hun territorium en onvermurwbaar in hun verlangen om hun positie van suprematie te behouden. Mijn beagle is altijd de alfa als ze met andere honden samenwoont. Zolang de hoektanden begrijpen wie de alfa is, kan dit in orde zijn.

Er zijn gelegenheden waarbij een grom een poging is om iemands aandacht te trekken. Beagles leren snel dat grommen een van de weinige gedragingen is waarop hun eigenaar onmiddellijk reageert, wat hen motiveert om te blijven grommen om te bereiken wat ze willen.

Dit gebeurt meestal wanneer ze angstig, bang of terughoudend zijn om het huis te verlaten voor bijvoorbeeld een uitstapje naar de dierenarts of een wandeling. Hoewel dit het relatief eenvoudig maakt om beagles op te leiden, is het ook eenvoudig om ze te leren specifieke prikkels te associëren met negatieve emoties. Als je bijvoorbeeld eerder hun reismand hebt opgepakt om ze naar de dierenarts te brengen, kunnen ze bang worden en grommen als je de volgende keer hun reismand door het huis moet verplaatsen.

Veel mensen vertrouwen op beagles als waakhonden omdat ze, net als andere soorten honden, grommen kunnen gebruiken om hun baasjes te waarschuwen als er iets mis is. Daarom zou ik niet meteen al het grommen afraden en in plaats daarvan training aanbevelen die erop gericht is om alleen onjuiste grommen te verminderen.

Hoe een beagle te stoppen met grommen?

Nu je weet waarom je beagle misschien is gaan grommen, kun je je concentreren op het voor eens en voor altijd beëindigen van het gedrag.

Het zal wat tijd en geduld kosten om resultaten van dit trainingsonderdeel te zien, maar het zal het zeker waard zijn. Hoe u voorkomt dat uw hond overmatig gromt, hangt af van de specifieke triggers die tot dit gedrag hebben geleid.

Als je bij het naderen van je beagle ziet dat hij alleen maar naar jou gromt en niet naar iets anders, is het belangrijk om de hond gerust te stellen dat je geen bedreiging vormt. U kunt beginnen door uw hond te leren uw acties te identificeren met positieve bekrachtiging, zoals een traktatie of een nieuw speeltje, via een proces dat tegenconditionering wordt genoemd.
Om dit te bereiken, moet je je beagle voorzichtig van een afstand benaderen. Als je weet hoe ver je beagle begint te blaffen, probeer dan voorzichtig een stap achteruit te doen terwijl je het favoriete speeltje van de hond vasthoudt. Mijn advies is om op de grond te gaan liggen op het niveau van uw hond, zodat u hem het speeltje op ooghoogte kunt aanbieden. Het kan even duren, maar uiteindelijk zal uw hond het leuk gaan vinden om bij u in de buurt te zijn.

Als je beagle over een item lijkt te grommen, kun je dezelfde tegenconditioneringstechnieken gebruiken om hem te laten stoppen. Je beagle probeert iets te beschermen, en net als in het vorige scenario moet je uitzoeken wat het is. Er zijn veel dingen waar huisdieren troost in vinden, waaronder speelgoed, dekens, voerbakken en zelfs menselijke familieleden en andere huisdieren.

Als je eenmaal je trainingsdoelen hebt bepaald, leg dan wat zachte traktaties klaar en neem ze mee als je klaar bent om te beginnen met trainen. Deze zullen je helpen om je beagle af te leiden van zijn wachtdienst. De beagle zal zich geleidelijk aan voor je openstellen als je bewijst dat je veilig kunt omgaan met wat het ook is dat ze beschermen.

Als je denkt dat het grommen van je beagle een uiting is van dominantie over jou, is het belangrijk om dat duidelijk te maken. Om te beginnen moet u standvastig zijn tegenover uw hond en enkele beperkingen stellen, zoals het niet toelaten op het meubilair of op bepaalde plaatsen. Honden doen het goed met consistente regels en routines, dus deze trainingsmethode is een snelle manier om hun respect te verdienen en jezelf als roedelleider te vestigen, maar veel hondenbezitters vinden het wreed. Dus je kunt zien waarom ik denk dat benchtraining essentieel is voor beagles.

Herhaaldelijk wangedrag moet worden beantwoord met een krachtig “Nee”, maar u moet uw kalmte behouden. Als je met meer agressie op hun agressie reageert, verpest je al je training.

De aanvullende suggesties uit The Dogs Book worden getoond in een korte film die hieronder te zien is.

Wat u NIET moet doen als uw Beagle gromt

Eerder heb ik aangegeven dat als je de agressiviteitsproblemen van je beagle wilt oplossen, je dat met een nuchtere geest moet doen en nooit zelf je toevlucht moet nemen tot agressie. Uw toon, luidheid en bewegingen rond de hond moeten deze voorzichtigheid weerspiegelen.

Er is veel bewijs dat suggereert dat het slaan van een hond onmenselijk is en leidt tot langdurige, vaak onherstelbare gedragsproblemen voor de hond, ondanks het feit dat sommige mensen nog steeds van mening zijn dat lijfstraffen acceptabel zijn voor honden. Dit kan niet staan.

Je moet de oorzaak van het probleem ontdekken als je beagle gromt om je aandacht te trekken. Het negeren van dit gegrom zou een groot probleem kunnen zijn, aangezien uw beagle ernstig gewond kan raken. U moet grenzen stellen en dit slechte gedrag bestraffen op een manier die uw beagle leert zich zo te gedragen dat hij kan krijgen wat hij wil, maar alleen als uw hond niet beschadigd is.

Het negeren van een hond die zich misdraagt om uw aandacht te trekken, kan een succesvolle trainingsmethode zijn, maar er is een grens aan hoe lang u kunt doorgaan zonder op een beagle te letten. Het kortetermijngeheugen van honden is niet zo duurzaam, dus als je ze langer dan een paar uur negeert vanwege wat agressiviteit, zullen ze niet de juiste trainingsassociaties creëren als er te veel tijd is verstreken.

Als je beagle hevig gromt, helpt het niet om het object of de persoon uit de vergelijking te verwijderen. Grommen is nog steeds een waarschuwing dat bijten op handen is en moet als zodanig worden behandeld. U moet de zaken in de loop van de tijd zorgvuldig aanpakken, terwijl u toch de controle over uw hond en het huis als geheel behoudt om met dit soort agressiviteit om te gaan.

Naast het stellen van grenzen en het toepassen van tegenconditionering, kunt u ook producten zoals waterspuitflessen en citronellahalsbanden gebruiken om overmatig blaffen te verminderen, maar u moet dit spaarzaam doen.

Beagle Agressie Gehoorzaamheid Tips voor eigenaren

Het is duidelijk dat grommen niet de enige indicator is van een potentieel agressieve beagle.

Enkele van deze symptomen zijn onder meer het maken van verschillende geluiden, zoals grommen en blaffen, en zelfs het ontwikkelen van acties zoals bijten of pesten in een poging aandacht te krijgen. Je gedragen als de roedelleider, zelfs als je niet direct met je beagle bezig bent, is een typisch advies voor nieuwe eigenaren. Vanwege hun opleiding als jachthond zijn ze zeer gevoelig voor menselijke emoties en kunnen ze subtiele nuances oppikken in de dynamiek tussen jou en je dierbaren.

Het vermogen van beagles om de aanwezigheid van gevaar te detecteren is een bekend voorbeeld van dit fenomeen. Het is essentieel om uw kalmte te bewaren bij het trainen van uw beagle, omdat dit hen zal helpen u te zien als een betrouwbare, zelfverzekerde roedelleider. Het gedrag van de beagle zal beter beheersbaar zijn en hij of zij zal je daardoor meer leren vertrouwen.

U kunt voorkomen dat uw beagle overbezorgd wordt voor zijn eten en speelgoed door een regelmatige eet- en speelroutine vast te stellen.

Om dit te doen, is het ideaal om ze dagelijks op vaste tijden en in een stabiele omgeving toegang te geven tot eten en speeltijd. Honden hebben baat bij routines om angst te verminderen, en de structuur zorgt ervoor dat ze veel minder geneigd zijn om uw leiderschap uit te dagen.

Tot slot enkele gedachten
Kortom, beagles kunnen, ondanks dat ze een slim en intuïtief ras zijn, agressief gedrag vertonen, zoals soms grommen. Je zult als beagle-eigenaar veel doorzettingsvermogen nodig hebben om je pup geleidelijk af te leiden van ongewenste gewoonten, te beginnen met een krachtig vertoon van autoriteit.

Als je te maken hebt met ongewenste agressiviteit, is het essentieel om diep adem te halen, je gedachten te ordenen en erachter te komen wat er echt aan de hand is.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.