@beaglehondnl

Bezoek Ons

Hoe u uw Beagle-puppy kunt trainen om te stoppen met bijten

Inhoudsopgave

Weet je nog de eerste keer dat je je beagle-puppy vasthield, die toen ongeveer acht weken oud was, en hoe schattig hij was toen hij je vingers probeerde op te eten met zijn kleine mondje? Maar hij is nu een volwassen volwassene. Ondanks dat hij nog een jonge hond is, heeft hij al behoorlijk wat spieren ontwikkeld. Zijn slapstickbeten zijn nu dodelijk. Als je hem probeert weg te trekken of tegen hem te schreeuwen, wordt hij nog onrustiger.

Beagle-puppy’s zijn volkomen normaal omdat ze bijten, kauwen en bijten. U vraagt zich misschien af: “Hoe voorkom ik dat mijn beagle-puppy bijt?”

Het is belangrijk om vast te stellen waarom een Beagle-puppy bijt en hem vervolgens op de juiste manier te trainen om te stoppen. Beagles moeten worden geleerd dat bijten geen acceptabel gedrag is. Honden moeten al vroeg worden geleerd hoe ze op de juiste manier met mensen kunnen omgaan.

Identificatie van de oorzaak

Om een oplossing voor een probleem te vinden, moet eerst worden begrepen waardoor het probleem is ontstaan. Het constante bijten van je beagle-pup kan te wijten zijn aan een aantal dingen:

 • Tandjes krijgen (meest voorkomende reden) (meest voorkomende reden)
 • Bijtspel (meest voorkomende oorzaak)
 • Beledigend bijten
 • Bijten is waargenomen als een symptoom van verlatingsangst.

Je Beagle-puppy trainen om te stoppen met bijten

Beagles bijten om verschillende oorzaken. Uw puppy kan hiervoor van nature aangeboren instincten hebben. Een beagle is een liefdevolle en toegewijde metgezel. Daarom kunt u uw puppy met tijd en moeite leren stoppen met bijten. Ik heb een lijst met succesvolle trainingsbenaderingen voor verschillende bijtoorzaken gegeven.

tandjes krijgen
Eenvoudig gezegd is tandjes krijgen het proces waarbij de melktanden van uw puppy uitvallen en nieuwe, permanente tanden doorkomen. Wanneer dit gebeurt, begint het tandvlees te jeuken. Het tandjesproces van de beagle begint meestal rond de tijd dat hij drie of vier maanden oud is en kan tot zes maanden duren. Als baby’s tandjes krijgen, kauwen ze op alles wat ze maar kunnen pakken, inclusief je vingers en hand.

LeeftijdTandjes krijgen
Geboorte tot 2 weken oudGeen tanden
2 tot 4 weken oudMelktanden (melktanden) beginnen door te komen
5 tot 8 weken oudAlle 28 melktanden worden verwacht
9 tot 12 weken oudMelktanden beginnen eraf te vallen en worden vervangen door volwassen tanden
12 tot 16 weken oudVolwassen tanden beginnen te groeien
6 maanden oudAlle 42 definitieve tanden worden verwacht

Tips om te voorkomen dat uw tandjesbeagle bijt
Je hond zal pijn hebben als hij tandjes krijgt, maar er zijn dingen die je kunt doen om te helpen.

Speel met bijtspeeltjes.

Bol.com heeft een brede selectie aan hondenkauwspeeltjes. Honden die tandjes krijgen kunnen veel baat hebben bij het gebruik van dit speelgoed. Zoek naar speelgoed met kleine uitsteeksels; deze kunnen de jeuk verlichten. Het wordt aanbevolen om een aantal van deze in verschillende texturen in te slaan. Je moet er altijd een bij de hand hebben, en als je hond begint te bijten, kun je hem het speeltje geven om op te kauwen.

Leg er ijs op: een paar ijsblokjes op het pijngebied zullen hen helpen zich beter te voelen. Gooi een ijsblokje naar ze en kijk hoe ze eraan proberen te knabbelen terwijl het over de vloer glijdt (dit werkt het beste als de vloer schoon is). Je beagle zal hiervan genieten en zich daarna beter voelen. Gearomatiseerde ijsblokjes kunnen worden gemaakt door kippenbouillon aan water toe te voegen en het mengsel vervolgens in te vriezen.

De tandjespijn van een baby kan worden verlicht met behulp van een bevroren wortel vanwege de koude temperatuur. Wortelen daarentegen zullen hetzelfde doen.

Belangrijke overwegingen
Het is onvermijdelijk dat uw kind de kinderziektesfase ontgroeit. Wees geduldig en doe er alles aan om uw huisdier te helpen.

De beagle kauwt gedurende deze tijd op alles waar hij zijn kaken omheen kan krijgen. Als uw hond toevallig op iets giftigs kauwt of iets binnenkrijgt dat hij niet mag, kan hij in grote problemen komen. Je moet ervoor zorgen dat je kleine maatje een veilige plek heeft om te spelen. Wees creatief om uw ruimte geschikt te maken om uw beagle vrij rond te laten lopen.

Tot de leeftijd van 5 of 6 jaar kunnen beagles behoorlijk bijters zijn. Je enige optie is dus om op ze te wachten.

Om het uit te bijten
In dit scenario raakt uw hond te opgewonden wanneer u ermee speelt, hem streelt of probeert te trainen, en u bijt. De term hiervoor is ‘speelbijten’. Beagles zijn vriendelijk en enthousiast om deel te nemen aan sociale interactie, maar ze struikelen vaak over hun enthousiasme.

Speelbijten bij uw beagle voorkomen
Jij en je puppy zijn nog niet op dezelfde pagina. Daarom is het van cruciaal belang om onder alle omstandigheden open communicatielijnen met uw hond te bevorderen. Dus laten we beginnen met het trainen van uw huisdier om zich gepast te gedragen bij u in de buurt.
Desensibilisatie van menselijke aanraking is de eerste stap.

Als ze jong zijn, reageren beagles behoorlijk op fysiek contact van mensen. Om te beginnen moet je je beagle eraan laten wennen dat hij door mensen wordt aangeraakt. Probeer eerst zijn lichaam te masseren en zijn poten en oren aan te raken. Vermijd het kloppen van een beagle op het hoofd, omdat dit meestal niet iets is waar ze van genieten.

De tweede stap: verslijt uw huisdier

Beagles zijn ongelooflijk actieve honden. Laat uw hond minstens één keer per dag uit voor wat lichaamsbeweging. Geef ze voldoende speelmogelijkheden door speelgoed de hele dag bij de hand te houden. Enkele suggesties voor beagle-speeltijd.

Ten derde, leid ze af met een speeltje.

Het aanleren van acceptabel en ongepast kauwgedrag aan uw puppy is van het allergrootste belang. Het is het beste om speelgoed in de buurt te hebben om de aandacht van uw hond af te leiden wanneer u bang bent dat hij zou kunnen bijten. En wanneer zijn aandacht wordt afgeleid door het speeltje, moet u hem prijzen. Het is onze belangrijkste prioriteit om te voorkomen dat we ze bijten terwijl ze met ons spelen. Het zal je hond snel genoeg duidelijk zijn dat wij een andere vorm van interactie verkiezen.

Goed gedrag behandelen als een positieve bekrachtiging is de vierde stap.

Met behulp van smakelijke traktaties kunnen we onze schattige hondenmaatje socialiseren. Je moet je hond altijd een stap voor zijn. Vraag hem om een truc uit te voeren die je hem hebt geleerd wanneer hij om welke reden dan ook dicht bij je in de buurt komt. Dit kan een sit, een spin of wat dan ook zijn. Geef hem een beloning terwijl hij je bevel gehoorzaamt. Ik kan bevestigen dat hongerige beagles veel minder geneigd zijn om te bijten. Door zijn behoefte aan sociale interactie te bevredigen, kunnen we hem ook gepast gedrag aanleren.

Door uw beagle-puppy één keer per dag gedurende slechts één minuut te trainen, leert hij op u te reageren in plaats van impulsief te handelen.

Tips om in gedachten te houden

 • Wees kalm en beheerst als hij bijt.
 • Behoud pariteit door altijd een minuut te trainen voordat je met hem praat. Het is ook mogelijk om hem wat nieuwe trucjes te laten zien.

Beledigend bijten

 

De beagle is geen agressieve hond. Agressie is een ongebruikelijke eigenschap bij de beagle-puppy. Het is noodzakelijk om een einde te maken aan gewelddadig gedrag als hij nog een puppy is. Omdat dingen uit de hand kunnen lopen als hij volwassen wordt als we dit nu negeren.

Beagles vertonen zelden agressieve neigingen:

 • Elke keer als je de hond oppakt, probeert hij te bijten.
 • Krachtige achtervolging.
 • Opspringen en iedereen proberen te bijten die in de buurt komt.
 • Harde grommende en blaffende geluiden.
 • Laat me uitsplitsen wat er gebeurt als u deze symptomen bij uw hond hebt gezien. Je hebt niet per ongeluk “agressief” getypt, je beagle is dat niet.

Om eerlijk te zijn, de meeste agressief ogende puppy’s zijn niet echt vijandig. In plaats daarvan handelt hij alleen maar om boos te zijn, aangezien dit gedrag hem geeft wat hij wil. De beagle is geen agressief ras, zoals ik al zei. Hun acties kunnen vijandig zijn, maar ze bedoelen geen kwaad. Mijn beagle, Groot, heeft hetzelfde meegemaakt, dus ik weet dat het waar is.

Rechtvaardigingen voor de vijandigheid
Als u bekend bent met de geschiedenis van beagles, dan weet u al dat beagles jachthonden waren. Ze achtervolgen kleine dieren en jagen erop. Het natuurlijke gedrag van uw puppy omvat het ontwikkelen van tanden, blaffen en proberen u te bijten.

Als gevolg van instinct, tandjespijn en een teveel aan energie kunnen deze puppy’s hun baasjes helemaal gek maken met hun constante jagen en bijten. Ze proberen gewoon met je te spelen, maar het kan lijken alsof ze vijandig zijn.

Beagles groeien uit tot rustige, welgemanierde huisdieren naarmate ze ouder worden. Maar dit kan niet voor alle beagles worden gegarandeerd. Problemen voorkomen heeft meestal de voorkeur boven erop reageren nadat ze uit de hand zijn gelopen. In plaats van risico’s te nemen, moet u uw puppy dit gedrag onmiddellijk afleren.

Vermijd de bijtbuien van je bijtende beagle
Het zal niet lang duren om de eenvoudige oplossing te implementeren. Stop met het spelen van spelletjes met je beagle die gewelddadig gedrag uitlokken, zoals bijten. Het overkoepelende doel is om uw hond te helpen begrijpen dat destructief gedrag tijdens het spelen niet wordt getolereerd.

De eerste stap is om alle aanbiedingen af te wijzen
Als hij tijdens een spel te ruw wordt en begint te bijten, moet je het spel onmiddellijk beëindigen en hem nadrukkelijk “NEE” zeggen. Als hij stopt met spelen, geef hem dan complimenten en hervat je activiteit.

Tweede fase: totale onwetendheid
Als hij zich agressief blijft gedragen, moet je stoppen met spelen en hem 10 minuten negeren. Maak duidelijk dat u dit soort gedrag niet zult tolereren.

Stap drie: negeer hem
De laatste maatregel zou zijn om hem een tijdje alleen te laten zonder speelgoed als hij blijft proberen met je om te gaan. Een speciaal ontworpen kamer kan worden gebruikt om hem veilig op te sluiten. Meestal pleit ik niet voor harde maatregelen, maar het toekomstige wangedrag van je beagle ligt niet in jouw handen totdat je nu een vastberaden standpunt inneemt. Zet je hond een tijdje in zijn bench als je klaar bent met benchtraining. Als hij niet volledig in de bench is getraind, sluit hem dan NIET op. De volgende richtlijnen kunnen u helpen bij het trainen van uw nieuwe beagle-puppy.

Stap vier: en doe het nog een keer
Als hij tot rust komt, kun je met hem spelen. Je kunt het zo vaak doen als je wilt. Probeer de hoop niet te verliezen. Alleen door je beagle te leren dat agressief gedrag onaanvaardbaar is, kun je verwachten dat hij daarmee stopt.

Opmerkelijke factoren:

 • Zorg ervoor dat uw puppy uit de buurt blijft van speelgoed of activiteiten die hem mogelijk kunnen provoceren. Tijdens touwtrekken werd mijn beagle boos, dus begon ik andere activiteiten met haar te spelen, zoals apporteren.Wanneer de pup begint te bijten, mag u niet wegrennen. Wat dit doet, is hem nog meer reden geven om door te gaan.

Bijten is waargenomen als een symptoom van verlatingsangst.
Ze zeggen dat Beagles de meest trouwe van alle honden zijn. Ze ontwikkelen sterke gehechtheden aan hun menselijke verzorgers. Beagles, die lastdieren zijn, lijden aan verlatingsangst wanneer hun menselijke metgezellen afwezig zijn. Je beagle heeft verlatingsangst als hij in je voeten of enkels bijt wanneer je het huis probeert te verlaten. Je beagle probeert niet vijandig te zijn; hij zegt alleen maar: “Ik wil je, verlaat me niet.”

Je beagle moet worden getraind om met verlatingsangst om te gaan. Een beagle met deze aandoening mist de zelfverzekerdheid die nodig is om vrij spel te spelen. Het hart van een hond kan breken van eenzaamheid.
Enkele symptomen van de verlatingsangst van beagles zijn:

Uw beagle-puppy kan zijn toevlucht nemen tot bijten of janken als hij hoort dat u hem alleen in huis achterlaat.

Te veel blaffen: zelfs als u niet in de buurt bent, kan uw hond niet anders dan protesteren.

Om zijn verveling te verlichten, heeft je beagle de neiging om op alles wat in zicht is te kauwen en de hele tijd te jammeren.

Angstig gedrag: de beagle kan angstig worden en wanhopig proberen weg te komen.

Hij begint heen en weer te ijsberen voor wat uren lijkt.

Methoden om de angsten van uw Beagle te kalmeren wanneer u hem met rust moet laten
Het verminderen van de verlatingsangst van je beagle is een geleidelijk proces dat geduld van jouw kant vereist.

Geef je beagle-puppy wat beweging! Doe wat lichte activiteiten met hem, zoals wandelen of een spelletje spelen. Bereid alles voor wat u mee wilt nemen voordat u het huis verlaat. Puppy’s van het beagle-ras slapen vaak 16-18 uur per dag. Overstimuleer of put uw hond niet uit. Zeker, beagles zijn energieke hoektanden, maar vergeet niet dat uw puppy nog steeds precies dat is. Te veel trainen kan zijn botgroei belemmeren.

Ga niet weg zonder een voedselpuzzel te gooien – ze zijn geweldig! Ze bieden niet alleen voeding, maar bieden ook fysieke stimulatie voor uw hond. Zorg er voor vertrek voor dat uw puppy goed gevoed is door een puzzel te vullen met zijn of haar favoriete voedzame lekkernijen. Er zouden daar genoeg puzzelstukjes zijn om hem misschien een half uur bezig te houden. Niemand zal merken dat je weg bent.

Maak geen probleem van uw terugkeer naar uw puppy. Doe alsof je nooit bent weggeweest. De beste manier om een nieuwe puppy te begroeten is door hem mee naar huis te nemen, hem een voedselpuzzel te geven zonder een woord te zeggen, en dan naast hem te gaan zitten en een tijdje met hem te spelen zodra hij gekalmeerd is.

Geef uw puppy het geschenk van uw aroma door hem een van uw onlangs gedragen shirts te geven. Dit zal hen helpen zich op hun gemak te voelen nadat u vertrekt door een geruststellende geur achter te laten.

Houd de tv aan of zet de stereo of radio aan en laat ze aan staan om iedereen bezig te houden terwijl je weg bent. Je beagle zal het gezelschap waarderen. Advies van een ninja: organiseer een praatprogramma op televisie of internet.

Maak het gastvrijer door het volgende te doen: verwijder alles waar uw beagle mogelijk in zou kunnen stikken en maak uw plaats beagle-proof. Pak een mooi bed en leg het erin. Berg het speelgoed nog niet op; strooi wat verrassingen door de kamer. Bouw een ruimte die je beagle als een paradijs zou beschouwen.

Raadpleeg uw dierenarts als u een van de volgende zaken ervaart: Praat hierover met uw dierenarts en vraag of hij of zij u kan helpen.


Tot slot enkele gedachten
Je moet wat tijd besteden aan het leren van je beagle-puppy om niet te bijten. Als dit wordt genegeerd, kan het snel uit de hand lopen. Het is het beste om een voorsprong te nemen bij het trainen van uw hondengenoot terwijl hij nog een jonge pup is. Tot slot, gebruik nooit lijfstraffen of halsbanden om een dergelijk probleem aan te pakken; dit zou de zaken alleen maar erger maken.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.