@beaglehondnl

Bezoek Ons

Kan een Beagle een therapiehond zijn?

Inhoudsopgave

Therapiehonden zijn honden die zijn getraind om met mensen om te gaan en hen te helpen zich beter te voelen. Deze honden zijn aardig en vriendelijk, en ze hebben een leuke persoonlijkheid. Je hebt misschien gehoord dat labradors geweldige therapiehonden zijn, maar kan een beagle dit ook?

Elke beagle kan een geweldige therapiehond zijn als hij op de juiste manier wordt getraind. Ze hebben alles in zich om een therapiehond te zijn. Ze zijn liefdevol, vriendelijk, gelukkig en hebben veel leven in zich.

Dit artikel gaat ook over wat er nodig is om een therapiehond te zijn en hoe je je beagle kunt trainen om er een te zijn. We zullen ook praten over hoe therapiehonden, geleidehonden en emotionele steunhonden verschillen.

Verschil tussen therapiehonden, geleidehonden en emotionele steunhonden.

Er zijn drie verschillende soorten honden: geleidehonden, therapiehonden en emotionele steunhonden.

hulphonden
Hulphonden zijn goed getrainde honden die mensen met een lichamelijke handicap helpen. Er zijn verschillende manieren om te leren hoe je mensen met verschillende soorten handicaps kunt helpen, zoals blindheid, doofheid, enz. Hulphonden helpen mensen die dingen niet alleen kunnen. Deze honden wordt geleerd om zwaar werk te doen voor mensen die ze niet alleen kunnen doen. Beagles zijn meestal geen goede hulphonden omdat ze koppig zijn en dingen graag alleen doen.


Steunhonden voor de geest
Emotionele steunhonden zijn honden die iemand helpen zich beter te voelen als hij zich down voelt. Deze honden leven bij de persoon en helpen hen zich beter te voelen. Om een Emotional Support Dog te worden, hoeft een hond geen training te volgen. Een hulpverlener in de geestelijke gezondheidszorg moet een recept uitschrijven voor een hond om een ESA (Emotional Support Animal) te worden. Beagles zijn kalm en vriendelijk, waardoor ze goede ESA’s zijn.

Herinner je je het eerste deel van de film John Wick nog? Voordat ze stierf, gaf de vrouw van John hem een hond cadeau. De depressie van John werd beter toen hij die hond begon te gebruiken als een emotioneel hulpdier.

Hulphonden
Therapiehonden blijven bij hun baasjes en ze werken samen als een ondersteuningsteam voor therapie. Samen met hun baasjes gaan deze honden naar ziekenhuizen, verpleeghuizen, patiënten, enz., en brengen tijd met hen door om hen te helpen zich beter te voelen.
Om een therapiehond te worden, moet een hond vriendelijk en goed zijn met andere mensen. Een beagle kan een geweldige therapiehond zijn als hij is getraind om zich goed te gedragen.

Beagles als therapiehonden

Therapiehonden moeten vriendelijk zijn en het goed vinden om door mensen aangeraakt te worden. Ze moeten vriendelijk en kalm zijn tegenover andere mensen. Daarnaast moeten deze honden braaf zijn in het openbaar. Niemand zou een hond willen die blaft en door het ziekenhuis rent. Therapiehonden moeten ook voldoende gesocialiseerd zijn om zich op hun gemak te voelen bij mensen die er anders uitzien, zoals mensen met een baard, een bril of een hoed.

Beagles zijn vriendelijk, kalm en liefdevol, wat de drie belangrijkste eigenschappen van een therapiehond zijn. Beagles daarentegen zijn actief, koppig, ondeugend en luidruchtig. Ze zijn geïnteresseerd en denken zelf na. Om een therapiehond te zijn, moet een beagle veel leren over hoe te handelen. Veel beagles zijn opgeleid om therapiehonden te zijn. Een van onze lezers heeft zijn beagle zelfs geleerd een therapiehond te zijn en heeft zich aangemeld voor het programma.

Hoe een Beagle te trainen om een therapiehond te zijn

Mijn vriend Saul, die een gediplomeerde hondengedragstherapeut en trainer is, hielp me erachter te komen hoe dit proces werkt. Saul vertelde ons dat een beagle thuis getraind kan worden tot therapiehond. Maar een hond moet het juiste karakter en de juiste persoonlijkheid hebben, dus het is het beste om hem te trainen als hij een puppy is.

Socialisatie
Iedereen die een therapiehond ontmoet, moet ervoor zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt. Hij mag niet kieskeurig zijn en moet goed zijn in het maken van vrienden.

Ook al zijn beagles vriendelijke honden, je zult je hond toch moeten leren hoe hij zich in de buurt van vreemden moet gedragen. Dit zou moeten beginnen zodra hij een puppy is. Als een puppy eenmaal aan jou en een familielid gewend is, moet je hem of haar blijven voorstellen aan nieuwe mensen. Om ervoor te zorgen dat uw hond zich op zijn gemak voelt bij mensen, moet u iedereen zachtjes tegen hem laten spelen en praten. Uw beagle-puppy moet ook met u naar nieuwe plaatsen gaan. Breng hem naar de plaatsen waar je familie en vrienden wonen.


Je beagle moet leren dat het oké is om in de buurt van mensen en op verschillende plaatsen te zijn. Als u uw hond vaak meeneemt om nieuwe mensen te ontmoeten, zal hij of zij leren niet naar andere mensen te blaffen. Je zult mensen moeten samenstellen die er anders uitzien. Mensen met baarden, brillen e.d. mogen uw beagle niet lastig vallen.

Maar er is iets ergs aan deze training. Je beagle zal je niet kunnen beschermen als hij ouder is.

Leer ze de basis.
Elke hond, niet alleen therapiehonden, zou moeten weten hoe hij eenvoudige commando’s moet opvolgen. Je moet deze commando’s zo snel mogelijk aan je beagle leren. Beagles kunnen koppig zijn, dus je zult deze training moeten blijven doen, ook als ze ouder zijn. Enkele van de meest elementaire regels zijn:

  • Zitten
  • Blijven
  • Laat het
  • Komen
  • Nee

U kunt deze gids gebruiken om uw beagle te laten zien hoe u alle basisdingen moet doen.

Gehoorzaam en gedisciplineerd
U moet positieve associatiemethoden gebruiken om uw beagle te leren wat goed gedrag is en wat slecht en ongewenst gedrag is. Ik heb een heel bericht geschreven over de 5 stappen die je moet nemen om je beagle volledig te trainen.

Rustig en op je gemak
Beagles staan bekend als zeer actief en levendig. Je moet je beagle dagelijkse beweging geven en wat van hun energie kwijtraken, zodat ze kalm en ontspannen kunnen zijn in de buurt van mensen. Een energieke beagle is moeilijk te controleren. Een beagle heeft de perfecte maat en het perfecte temperament voor een therapiehond.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.