@beaglehondnl

Bezoek Ons

Krijgen Beagles het koud?

Inhoudsopgave

Beagles zijn een winterhard ras met een korte, dikke vacht. Ze zien eruit alsof ze tegen een stootje kunnen. Hoewel beagles op de meeste plaatsen kunnen leven, kun je je afvragen of ze het ooit koud krijgen.
Beagles kunnen niet ziek worden van mensen. Maar als ze te veel tijd buiten in de kou doorbrengen, kunnen beagles verkoudheidssymptomen krijgen, zoals een loopneus en niezen. Beagles hebben korte vachten die ze bij erg koud weer niet warm kunnen houden.

In Engeland werden beagles grootgebracht om op hazen te jagen, die op een konijn lijken maar langere oren en poten hebben. Omdat ze uit Engeland komen, is het weer in Engeland het beste voor ze. Maar als u de juiste stappen neemt, kunt u ze op plaatsen bewaren die kouder maar niet ijskoud zijn.

De lichaamstemperatuur van een beagle moet tussen 38 en 39 graden liggen. Alles onder de 37.7 graden kan onderkoeling en bevriezing veroorzaken. Wanneer uw beagle te koud wordt, kunnen zijn lichaamssystemen vertragen, wat kan leiden tot onderkoeling. Als een beagle geen hulp krijgt voor onderkoeling, kan hij ze doden.

Wat is onderkoeling?

Onderkoeling treedt op wanneer uw beagle sneller warmte verliest dan hij kan maken. Enkele van de tekens zijn:

  • Lethargie
  • Rillend
  • Dof tandvlees
  • Korte, oppervlakkige ademhalingen

Onderkoeling komt voor in drie niveaus: mild, matig en ernstig. Wanneer u tekenen van onderkoeling begint op te merken, moet u onmiddellijk een dierenarts bellen. Lichte onderkoeling kunt u thuis behandelen. Maar een dierenarts moet een dier met ernstige onderkoeling helpen.

Bevriezing vindt plaats vóór onderkoeling en het kan ervoor zorgen dat uw beagle ledematen verliest (zoals oren, poten en neus). Frostbite zorgt ervoor dat er geen bloed in de weefsels van uw hond komt, omdat de bloedvaten dicht bij de huid sluiten.

Hoe ontstaat onderkoeling?

Het kan gebeuren wanneer iemand wordt blootgesteld aan zeer koude temperaturen, een schok krijgt, ziek wordt of oud wordt. Koude temperaturen kunnen voorkomen in de sneeuw, ’s nachts, als het buiten vriest of als je lange tijd in koud water bent. Hoewel beagles graag rondrennen en vrij zijn, moet je je beagle ’s nachts binnen laten slapen om te voorkomen dat het te koud wordt (en dat lokale roofdieren hem opeten).

Onderkoeling kan ook optreden als het lichaam van uw hond ergens erg van geschrokken is. Extreme schokken omvatten zaken als auto-ongelukken, hondengevechten en andere verwondingen die erg ernstig zijn.

Of een beagle jong of oud is, zijn lichaam kan zijn temperatuur niet zo goed regelen als een fitte volwassene in zijn beste jaren. Als je beagle zo oud is, moet je extra voorzichtig zijn om hem in het weer te laten.

Soms hebben beagles meer kans om ziek te worden, waardoor ze meer kans hebben om het te koud te krijgen. Hypothyreoïdie is een aandoening waarbij de schildklier niet werkt zoals zou moeten. Beagle-honden hebben dit probleem vaak. We weten nog niet genoeg over hypothyreoïdie bij beagles om ze ervan te kunnen genezen. Een hond met hypothyreoïdie moet dus extra voorzichtig naar buiten worden gebracht. Uw dierenarts kan hypothyreoïdie diagnosticeren en u alles vertellen wat u moet weten om uw beagle te helpen een gelukkig en gezond leven te leiden.

Hoe voorkom je dat je beagle het te koud krijgt?

Denk als een beagle is een eenvoudige manier om te voorkomen dat je beagle te koud wordt. Zet jezelf in de poten van je hond. Als het te koud is voor jou, is het waarschijnlijk te koud voor je hond. Als de vloer koud is, mag u uw beagle niet langer dan 5 minuten naar buiten laten gaan. Als uw hond in de kou naar buiten moet, zijn er enkele goede manieren om te voorkomen dat hij onderkoeld raakt.

Kleding
U kunt winterkleren voor uw hond krijgen die hem tegen de kou beschermen. Laarzen beschermen de voeten van uw hond. Het lichaam van je beagle wordt beschermd door een trui.

Zorg ervoor dat je beagle gewend is aan het dragen van deze kleding door hem of haar te trainen met positieve bekrachtiging. Zorg ervoor dat de kleding goed past en dat uw beagle nog steeds zijn ID-halsband en harnas of riem kan dragen om te voorkomen dat hij wegrent of gewond raakt.

Houd tijdens de wandeling uw beagle in de gaten om ervoor te zorgen dat hun lichaamstemperatuur hoog genoeg is. Als de temperatuur van uw beagles begint te dalen, beëindig dan de wandeling en ga direct naar huis.

Isolatie
Als u in een koud land woont, wilt u misschien isolatie voor uw huis kopen en de verwarming aan laten als u naar uw werk gaat. Als je beagle in een buitenkennel moet blijven, moet je hem ook warm houden door hooi of ander strooisel erin te leggen. Maar je moet je beagle nooit alleen buiten laten voor de nacht. Dit heeft ertoe geleid dat honden onnodig hebben geleden en zijn gestorven.

Hoe onderkoeling bij uw beagle te behandelen

Zelfs als u alle juiste veiligheidsmaatregelen neemt, kan uw hond nog steeds onderkoeld raken. Als uw hond tekenen begint te vertonen, moet u meteen handelen. Als u te lang wacht, kunt u uw hond kwijtraken.

Haal de hond uit het ijskoude water. Haal je hond uit het water als hij erin zit. Breng hem naar binnen als hij buiten is.

Droog je hond af. Als hij het koud heeft door water of sneeuw, gebruik dan een verwarmde handdoek om hem af te drogen. Als je het juiste gereedschap hebt, kun je een föhn gebruiken om hem af te drogen. Zorg er wel voor dat je het 30 centimeter van zijn huid verwijderd houdt om te voorkomen dat het verbrandt.

Warm je hond op. Gebruik een warmtebron van buitenaf om je beagle op te warmen. Wikkel een warmwaterkruik in handdoeken en leg deze onder zijn buik. Wikkel een doek om de rest van hem. Warm zijn voeten, staart en oren op om te voorkomen dat ze bevriezen.

Bel een dierenarts. Bel zo snel mogelijk een dierenarts. Ze hebben veel professionele hulpmiddelen waarmee ze niet alleen uw hond kunnen behandelen, maar ook de voortgang kunnen bijhouden.

Kunnen Beagles griep krijgen?

De meeste griep is specifiek voor één soort, dus een beagle kan niet dezelfde griep krijgen als een persoon. Maar ze kunnen hondengriep krijgen, die vergelijkbare symptomen heeft zoals niezen, moe zijn, niet willen eten, loopneus, enz. Pets Web MD zegt dat hondengriep gemakkelijk van de ene hond naar de andere kan worden verspreid.
Net zoals beagles geen griep kunnen krijgen van mensen, kunnen mensen geen griep krijgen van honden. Maar als een persoon in contact komt met een besmette hond, kan hij deze aan een andere hond geven. Het griepvirus kan ongeveer 24 uur op kleding leven. Dus als je een besmette hond aanraakt, zorg er dan voor dat je je kleren wast voordat je je hond aanraakt.

Nog een ding
Zoals we hebben besproken, zijn beagles stoere dieren die het goed doen in een klimaat als dat van het Verenigd Koninkrijk. Maar zelfs de mildste klimaten kunnen in de winter erg slecht worden. Als dit gebeurt, zorg er dan voor dat u alle extra stappen neemt om uw beagle te beschermen tegen slecht weer.

Houd uw beagle ook in de gaten als ze buiten zijn bij koud weer en bel een dierenarts als u denkt dat ze ernstige onderkoeling hebben. Je moet je beagle ’s nachts altijd binnen laten slapen. Als ze alleen buiten zijn, kunnen ze gewond raken door plotselinge temperatuurschommelingen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.