@beaglehondnl

Bezoek Ons

Kunnen Beagles blauwe ogen hebben?

Inhoudsopgave

Hoewel alle honden schattig zijn, moeten we het erover eens zijn dat honden met blauwe ogen vooral mooi zijn. Blauwe ogen komen vrij vaak voor bij Siberische husky’s en dalmatiërs, maar hoe zit het met beagles? Kunnen de ogen van een beagle blauw zijn?
Vanwege een genetische variatie is het mogelijk dat een beagle blauwe ogen heeft, maar dit is zeer zeldzaam.

Blauwe ogen zitten niet in de genen van raszuivere beagles, dus die kunnen ze niet hebben. Maar een beagle kan blauwe ogen hebben als zijn genen veranderen of als hij een mutatie heeft, wat zeer zeldzaam is.

Blauwe ogen zitten niet in de genen van beagles. Een raszuivere beagle kan dus nooit blauwe ogen hebben. Maar een beagle kan op een paar manieren blauwe ogen hebben:

Mix ras

Als een beagle gefokt wordt met een ras dat blauwogige honden in de genen heeft, is de kans klein dat hun pup ook blauwe ogen heeft.

Blauwe ogen komen vrij vaak voor bij hondenrassen zoals Husky en Border Collie. Als een beagle wordt gekruist met een van deze rassen, is de kans groter dat de hond blauwe ogen krijgt.

Veranderingen in genen

Niet alle mutanten hebben superkrachten zoals de X-Men. Genmutatie is, in eenvoudige bewoordingen, een verandering in het DNA. Het niveau van verandering kan verschillen. Meer informatie vind je hier.

Elk hondenras kan blauwe ogen krijgen als de genen veranderen. Hierdoor kan een beagle blauwe ogen hebben. Maar het gebeurt niet vaak.
Ook ken ik iemand die iemand kent die iemand kent wiens kat ogen heeft die twee verschillende kleuren hebben. Dat komt omdat genen in de loop van de tijd kunnen veranderen.

Merle Beagles

Merle is een patroon van kleurgenen dat in elk hondenras voorkomt. Het komt vaker voor bij honden zoals de Australian Shepherd, de Collie en zelfs de Duitse dog.

Het Merle-gen kan veranderen hoe het lichaam kleur maakt. Het kan de effen kleur van de vacht eruit laten zien alsof hij vlekken heeft. Het kan ook de ogen van de hond blauw maken.

Merle is niet een kleur die de meeste beagles hebben. Ze kunnen echter merle-genen krijgen. Merle Beagles kunnen blauwe ogen en vlekken in verschillende kleuren op hun vacht hebben.

albinoïsme

Albinisme is een genetische aandoening waarbij een persoon of dier geen kleurpigmentatie heeft. De jassen, neuzen en ogen van albino beagles zullen allemaal kleur verliezen.

Omdat albino beagles geen pigment hebben, kunnen hun ogen blauw zijn. Maar dit zou je niet willen voor je beagle. Er zijn veel problemen met de gezondheid van albinohonden. Deze aandoening kan er zelfs voor zorgen dat ze blind worden.

Albino-puppy’s worden vaak verkocht als “designer” -honden, dus de verkoper kan er meer voor vragen. En voordat u er een krijgt, moet u weten hoe u voor een albinohond moet zorgen en hoeveel meer het kost om voor zijn gezondheid te zorgen.

Tiener honden

Wanneer beagle-puppy’s voor het eerst worden geboren, kunnen hun ogen er blauw uitzien. Maar naarmate ze ouder worden, verandert hun oogkleur. Elke week is de verandering te zien.

Als ze worden geboren, hebben de meeste honden, niet alleen beagles, blauwe ogen. Terwijl ze groeien, veranderen hun ogen in hun ware kleur.

Rond de ogen zit witte vacht.

De witte vacht van de hond wordt veroorzaakt door het ontbreken van pigmentatie. Als een beagle een witte vacht rond zijn ogen heeft, heeft hij mogelijk niet genoeg pigment in zijn ogen. Als dit het geval is, zullen de ogen van de beagle lichtblauw zijn.

Hoewel het niet onmogelijk is, hebben beagles bijna nooit een witte vacht rond hun ogen.

Zelfs als je er een vindt, houd er dan rekening mee dat de jassen van beagles van kleur veranderen naarmate ze ouder worden. Het is dus waarschijnlijk dat hun ogen na een paar maanden van kleur zullen veranderen.

Oogziekte

Geboren worden met blauwe ogen is prima, maar als de ogen van je beagle hun kleur verliezen en ineens blauw worden, kan dit een teken zijn van een oogziekte. In deze situatie moet u onmiddellijk met uw dierenarts praten.

Nog een ding
Dus je weet dat beagles blauwe ogen kunnen hebben, maar maakt het echt uit? OP GEEN ENKELE MANIER. Ik denk dat elk van de beagles op zijn eigen manier schattig is.

Het vinden van een beagle met blauwe ogen is erg moeilijk, en als je een fokker vindt met een beagle-puppy met blauwe ogen, moet je bereid zijn veel te betalen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.