@beaglehondnl

Bezoek Ons

Kunnen Beagles trappen beklimmen?

Inhoudsopgave

Beagles zijn als ras vaak vrolijk en opgewekt. Ondanks dat ze voor een specifiek doel zijn gemaakt – het collectief najagen van klein wild – werden deze honden snel populair als gezelschapsdieren dankzij hun speelse manier van doen en standvastige loyaliteit.

Als je bedenkt hoe schattig ze zijn, van hun slappe oren en kronkelende blikken tot hun kwispelende staart en luid geblaf, is het geen verrassing dat dit ras al zo lang de harten van Amerikanen heeft veroverd.


Hoewel sommige beagles sneller problemen kunnen ervaren zoals verlatingsangst of obesitas dan andere hondenrassen, zal de overgrote meerderheid van de beagles een lang, gezond en vreugdevol leven leiden.

Het grenzeloze enthousiasme en de energie van een beagle maken ze tot ideale traplopers. Een beagle kan alleen moeite hebben om de trap op te gaan als het een jonge pup is, ziek, gewond of erg oud.

Voordelen van traplopen voor Beagles

Je beagle moet met vertrouwen elke trap in je huis kunnen beklimmen of afdalen. Om specifieker te zijn, als je een huis met twee verdiepingen hebt en graag tijd boven doorbrengt, zal je beagle er uiteindelijk achter komen waar je bent. Voor het grootste deel vinden ze het niet leuk om alleen gelaten te worden en zijn ze liever altijd bij je vanwege hun originele opvoeding als roedeldier. De voordelen om uw beagle de trap te laten gebruiken zijn duidelijk.

Het is vastgesteld dat beagles een neiging hebben tot obesitas. Naarmate het activiteitsniveau van uw ouder wordende beagle afneemt, wordt dit steeds belangrijker. Voor hen is het op en neer rennen van de trap een uitstekende oefening voor gewichtsverlies en algemeen welzijn. Houd zijn of haar vermoeidheidsniveaus in de gaten en rust indien nodig.

Omdat beagles zo levenslustig zijn, is het belangrijk om ze te helpen die energie op een gezonde manier vrij te maken. Als je je beagle niet bezig houdt, zal de verveling leiden tot slecht gedrag. Dit geldt in veel grotere mate voor pups. Het is een goed idee om je beagle-puppy of jonge beagle de trap op en af te laten rennen om wat energie te verbranden en ze slaperig te maken tegen de tijd dat je klaar bent om te ontspannen.

Als je je beagle in beweging moet krijgen op dagen dat het slecht weer is, is de trap een goede optie. Zelfs op de slechtste dagen hebben ze nog steeds genoeg pit in hun stap, en als ze niet kunnen hardlopen of wandelen, kunnen ze wat van die overtollige vitaliteit kwijtraken door de trap op en af te sprinten. Op dagen als deze (vooral in de winter) moet je je hond bezig houden met een vorm van interactieve activiteit binnenshuis om te voorkomen dat hij kattenkwaad uithaalt.

Gevaren van traplopen voor Beagles

Alle beagles kunnen over het algemeen veilig en zonder enig risico de trap op en af gaan. Ze hebben de juiste soort energie om dit te doen, op voorwaarde dat ze gezond genoeg zijn om dit te doen. Je beagle vindt het misschien leuk om de trap op te gaan, maar er zijn situaties waarin dit riskant voor hem kan zijn.

Trappen zijn misschien volkomen onbekend voor uw nieuwe beagle-puppy. Vanwege hun algemene onhandigheid kunnen puppy’s het moeilijk vinden om veilig de trap op en af te komen. Puppy’s mogen niet eens proberen trappen te beklimmen totdat ze minstens 12 weken oud zijn, en zelfs dan moeten ze nauwlettend worden gevolgd totdat u er zeker van bent dat ze de taak onder de knie hebben. Niemand wil dat hun nieuwe puppy gewond raakt omdat hij van de trap is gevallen.

In dezelfde geest kan het riskant zijn om een oudere beagle de trap op te nemen. Sommige oudere honden kunnen pijn ervaren en moeite hebben met het op- en aflopen van de trap vanwege ouderdomsgerelateerde gezondheidsproblemen zoals artritis of heupdisplasie. Omdat elke beagle uniek is, is het belangrijk om in de gaten te houden hoe goed ze het doen op trappen als ze korte benen hebben, zoals hun jachthond, de teckel.

Houd uw geriatrische beagle in de gaten als u tekenen van moeilijkheden op de trap ziet. In veel gevallen zullen er veelbetekenende symptomen zijn van wat ze ook mankeert, om u te laten weten dat het tijd is dat ze stoppen met zelfstandig de trap op te lopen.

Last but not least, het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat elke beagle, ongeacht de leeftijd, weg moet blijven van de trap als ze een been-, poot-, heup- of rugaandoening hebben. Al deze spieren en botten moeten in goede conditie zijn om de trap op en af te kunnen rennen. Als u een van deze fysieke zwakheden heeft, moet u waarschijnlijk het trappenhuis vermijden. Totdat de blessure van uw hond volledig is genezen, is het raadzaam om hem van de trap te houden om ervoor te zorgen dat hij niet opnieuw gewond raakt.

Hoe een beagle te trainen om trappen te beklimmen

Er is een kans dat je je nieuwe beagle-puppy moet leren hoe hij de trap moet gebruiken als je een huis met twee verdiepingen hebt of zelfs een huis met trappen die naar buiten leiden. Als je ze het zelf laat uitzoeken, kunnen ze zich bezeren en daardoor een angst voor trappen ontwikkelen. Je nieuwe beagle-puppy zal de trap associëren met pijn als hij gewond raakt door een val. Ze zullen doodsbang worden voor het trappenhuis en weigeren het te gebruiken.

De eerste paar weken nadat je een acht weken oude hond thuis hebt gebracht, wil je de pup de trap op en af dragen. Nog te jong om zelfs maar te overwegen om zelf de trap op te gaan, acht weken oud. Ze hebben nog niet het fysieke vermogen, de mentale scherpte of de basisbehendigheid ontwikkeld die nodig is om iets eenvoudigs te doen als traplopen zonder te struikelen.

Om te beginnen met het trainen van je beagle-puppy om de trap te gebruiken, wacht je tot ze ongeveer 12 weken oud zijn. Verzamel wat snacks en ontmoet me bovenaan de trap. Breng de puppy een sport omhoog, roep hem naar je toe en geef hem de kans om het zelf uit te zoeken. Help ze een handje als ze dat nodig hebben, maar doe hun werk niet voor ze als ze daartoe in staat zijn. Als ze met succes op de trede zijn geklommen, verdienen ze uw lof en een beloning. Vervolg het proces door nog een trap op te gaan.

Voordat uw puppy deze vaardigheid volledig heeft geleerd, zal hij heel lang moeten oefenen. Onthoud dat je niet te veel tegelijk moet doen, en je in plaats daarvan moet concentreren op het een paar keer per dag de trap oplopen. Hun kleine pootjes zullen immers snel moe worden van het zware traplopen. Uiteindelijk zullen ze de fysieke en mentale kracht krijgen om vol vertrouwen de hele trap op en af te gaan zonder te stoppen om op adem te komen, en op dat moment zou je je kunnen afvragen waarom je de moeite hebt genomen.

Hoe te voorkomen dat een beagle trappen beklimt

Als je in een huis met twee verdiepingen woont en je beagle beneden laat terwijl je op de bovenverdieping bent, kan het een uitdaging zijn om te voorkomen dat ze de trap op komen. De natuurlijke neiging van een beagle is om dicht bij de leden van zijn roedel te blijven; vandaar dat beagles er een hekel aan hebben om geïsoleerd te zijn. Maar je kunt je beagle trainen om de trap niet te gebruiken als je dat niet wilt.

Het gebruik van een afschrikmiddel is een optie om te voorkomen dat uw beagle probeert de trap op te gaan. Je kunt alles gebruiken dat veel lawaai maakt of hem of haar op een andere manier in de problemen brengt, zoals een rubberen mat met een puntig handvat aan de onderkant, met de handgreep naar boven, dubbelzijdig plakband, folie of wat je maar kunt bedenken. . Nadat je het afweermiddel op de eerste trap hebt neergezet, moet je je hond goed in de gaten houden.

Laat hem of haar op het afschrikmiddel trappen terwijl ze naar de trap gaan en waarschuw ze dan met een krachtige stem: “GEEN TRAPPEN!” Je beagle moet niet gemotiveerd zijn om de trap op te gaan, zelfs als je er niet bent om toezicht te houden op elke beweging vanwege de obstakels op de route.

Houd er rekening mee dat beagles die gewend zijn om de trap te gebruiken meer tijd nodig hebben om deze neiging uit te roeien.

Het installeren van een babyhekje voor het trappenhuis is een andere optie om traplopen te ontmoedigen. Als uw beagle ooit heeft geprobeerd een hek te beklimmen, moet u ervoor zorgen dat deze poorten op slot zijn. Je zou het vreselijk vinden als je huisdier gewond raakt omdat het hek bezweek terwijl het aan het klimmen was.

Laatste reflecties
Actieve beagles houden van een huis met trappen die ze op en neer kunnen rennen. Als ze jong of oud zijn en moeite hebben om de trap zonder hulp te gebruiken, zorg er dan voor dat je ze correct traint en ondersteuning biedt. Houd het trappenhuis vrij van gevaren om de veiligheid van alle bezoekers, ongeacht hun leeftijd, te waarborgen. Door deze maatregelen te nemen, vergroot u de kans dat uw beagle een lang, gezond leven zal leiden en met volle teugen zal genieten van zijn klimavonturen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.