@beaglehondnl

Bezoek Ons

Kunnen twee Beagles samen leven?

Inhoudsopgave

Je wilt nog een beagle omdat je er geen genoeg van kunt krijgen hoe schattig hij is, of omdat je geen tijd hebt om de hele dag met hem te spelen. De vraag is echter of twee beagles samen kunnen leven?
Twee beagles kunnen samen leven en een leuke tijd met elkaar hebben. Beagles hebben altijd in groepen geleefd en ze doen het niet goed als ze alleen zijn. Dit ras staat bekend als vriendelijk en goed met mensen. In feite kunnen beagles redelijk goed overweg met de meeste andere hondenrassen.


Hoewel het heel leuk zal zijn om met twee beagles te leven, zal het krijgen van een tweede je werk er niet gemakkelijker op maken. In dit artikel zullen we het hebben over de voor- en nadelen van het krijgen van twee beagles, en ook welk paar mannetjes en vrouwtjes beter is.

De essentie van Beagles begrijpen

Beagles zijn gemaakt als jachthonden die kleine dieren kunnen vinden door hun geuren te volgen. Ze werden altijd in grote groepen bij elkaar gehouden en geleerd om als een team te jagen. De beagles aten en sliepen allemaal op dezelfde plek. Hierdoor leerden beagles veel over hoe ze met andere mensen om moesten gaan.

Hoewel beagles tegenwoordig vaak als huisdier worden gehouden, hebben ze nog steeds het instinct om in groepen te leven. Als ze alleen gelaten worden, doen ze het niet goed. Als een beagle te lang alleen wordt gelaten, kan hij dingen gaan doen zoals te veel blaffen of te veel kauwen.

Beagles zijn roedeldieren, dus als ze nog een hondenvriendje hebben, kunnen ze het heel goed.

Kunnen twee mannelijke beagles samen leven?

Ja, twee mannelijke beagles kunnen gelukkig samenleven en met elkaar opschieten. Beagles zijn roedeldieren en ongeacht hun geslacht worden ze opgevoed om samen te leven met andere beagles. In tegenstelling tot sommige andere hondenrassen, proberen twee mannelijke beagles meestal niet te laten zien wie de baas is. In plaats daarvan genieten ze van elkaars gezelschap en doen ze het beter als ze samen zijn.

Maar het is belangrijk om beide beagles te leren hoe ze met andere mensen en dieren moeten omgaan en hoe ze zich moeten gedragen.

Kunnen twee vrouwelijke beagles samen leven?

Als ze goed gesocialiseerd en getraind zijn, kunnen twee vrouwelijke beagles samen leven en gelukkig zijn. Maar twee vrouwelijke beagles hebben meer kans om te vechten dan mannelijke en vrouwelijke beagles. Als je twee beagles krijgt, is het het beste om een mannetje en een vrouwtje te nemen.

Als er een andere vrouwelijke hond in de buurt is, kan een vrouwelijke hond territoriaal en agressief worden. Maar omdat beagles vriendelijk zijn en graag met andere honden omgaan, kunnen twee teefjes het ook goed doen met een beetje training.

Als uw beagle puppy’s heeft en u besluit een van de vrouwelijke pups te houden, is dat een andere situatie. De band tussen moeder en dochter zal sterk zijn.

Als je twee vrouwelijke beagles wilt grootbrengen, kun je ze het beste koppelen als ze allebei nog puppy’s zijn. Misschien kun je er zelfs twee uit hetzelfde nest halen.

Wat er ook aan de hand is, de persoonlijkheid van de hond is erg belangrijk.

Redenen waarom twee beagles niet met elkaar overweg kunnen

Meestal worden gevechten tussen beagles niet veroorzaakt door het feit dat ze mannelijk of vrouwelijk zijn. Zoals ik al zei, beagles zijn sociale dieren die graag in groepen met andere honden leven. Beagles houden van spelen, dus het hebben van een andere hond die graag speelt, is perfect voor hen.

Meestal kunnen twee beagles het goed met elkaar vinden. Maar als ze dat niet doen, komt dat waarschijnlijk omdat ze anders zijn en zich niet aan de regels houden. Laten we eens kijken naar enkele dingen die ervoor kunnen zorgen dat twee beagles niet met elkaar overweg kunnen.

Dominantie
Wanneer een van de twee beagles dominanter van aard is, zou de andere beagle zijn plaats in de hiërarchie kennen en zou alles soepel verlopen.

Maar als beide honden alfa zijn, maakt het niet uit van welk geslacht ze zijn, ze zullen vechten om te laten zien wie de baas is.

Onzekerheid
Als een van de beagles zich bedreigd voelt door de aanwezigheid van de andere hond, zal hij zijn spullen beter beschermen. Als de hond bang is, blaft hij misschien om zijn spullen te beschermen, zoals zijn speelgoed of voerbak.

Twee vrouwelijke beagles hebben meer kans om dit te doen.

Concurrerend
Als ze niet goed gesocialiseerd zijn, kunnen twee beagles met elkaar gaan vechten. Twee van hen proberen misschien te concurreren om kleine dingen, zoals wie als eerste mag eten, naast je mag zitten of meer aandacht krijgt.

Dit kan het leven van de eigenaar moeilijker maken.

Hoe de tweede beagle te introduceren

Het is belangrijk om je tweede beagle op de juiste manier te introduceren. Als u faalt, is de kans groter dat uw twee beagles in een slechte situatie terechtkomen. Als het goed wordt gedaan, zal het twee mensen op een vreedzame en vriendelijke manier bij elkaar brengen.

U moet weten dat uw beagle het misschien niet leuk vindt als zijn ruimte en uw volledige aandacht plotseling in tweeën worden gedeeld. Ook al houdt je hond van andere honden, hij heeft er nog niet eerder mee geleefd.

Laten we het hebben over hoe we de tweede beagle aan de familie kunnen voorstellen en ervoor kunnen zorgen dat iedereen met elkaar overweg kan.

 • Kies een plek die geen van beide honden kent om ze te ontmoeten. Je kunt een hondenpark kiezen of de achtertuin van een vriend.
 • Vraag iemand om de tweede beagle hond of puppy mee te nemen terwijl u naast uw beagle staat.
 • Laat je hond spelen met de hond die zijn beste vriend zal worden. Laat ze elkaar ruiken.
 • Als je beagle er niet mee wil spelen, dwing hem dan niet.
 • Als je hond met de andere beagle speelt zonder agressief te zijn, geef hem dan iets lekkers dat hij echt lekker vindt. Dit zal hem helpen te leren dat er goede dingen gebeuren als hij zich goed gedraagt.
 • Breng de tweede beagle nog niet naar huis, als je het kunt helpen. Je moet hem bij je vriend thuis houden als ze akkoord gaan. Het is het beste om langzaam te bewegen en je beagle de tijd te geven om aan zijn nieuwe vriend te wennen.
 • Houd een deken in huis die naar de tweede beagle ruikt. Laat je hond lekker in huis snuffelen om aan de nieuwe geur te wennen.
 • De laatste stap is om de nieuwe persoon naar huis te brengen. Als je ze goed hebt voorgesteld, weet ik zeker dat je beagle blij zal zijn hem te zien. Als hij dat niet is, maak je geen zorgen; je moet hem gewoon wat tijd geven.
 • Als je een bench gebruikt, zorg er dan voor dat elke hond zijn of haar eigen bench heeft. Ze allemaal in dezelfde kist stoppen is misschien nog geen goed idee. Lees dit als je wilt weten hoe je je beagle moet trainen om in een bench te leven.
 • In het begin moet je geen van beiden alleen laten. Zelfs als ze samen gelukkig lijken, kunnen kleine dingen er gemakkelijk voor zorgen dat ze ruzie krijgen.
 • Zorg ervoor dat beide honden weten dat jij de roedelleider bent in dit huis.

Een wijs man zei ooit: “Goede dingen hebben tijd nodig.” Het kost misschien wat tijd en werk, maar het is het allemaal waard.

Tips voor het leven met twee beagles

Ik heb twee beagles, en ze zijn allebei erg ondeugend en komen graag in de problemen. Maar godzijdank kunnen ze het goed met elkaar vinden. Als je twee beagles hebt en een vredig leven met ze wilt leiden, heb ik enkele tips die echt kunnen helpen.

Jij bent Alfa
Ze moeten weten waar ze in het peloton staan. Het is belangrijk voor hen om te weten dat jij de leider bent van dit huis. Je moet ervoor zorgen dat ze echt begrijpen dat ze onderaan de hiërarchie van je familie staan.

Dit houdt beide honden onder controle, zodat ze niet gaan vechten en proberen de baas van de ander te zijn.

Houd evenveel van ze allebei
Je zult altijd eindigen met een favoriet, hoe hard je het ook probeert. Het is prima om een favoriet te hebben, en het zal heen en weer blijven gaan tussen de twee. Maar je zult ze allebei evenveel liefde moeten tonen. Je zult ze allebei evenveel aandacht moeten geven.

Ik probeer ze allemaal het gevoel te geven dat ze mijn favoriet zijn. Als een van mijn honden bijvoorbeeld slaapt, ga ik zonder reden naar de andere en geef hem iets lekkers en een knuffel. Ik zal later hetzelfde doen voor de andere hond.

Train ze samen.
Train beide honden tegelijkertijd. Als ze zich goed gedragen, prijs ze dan en besteed er geen aandacht aan. Laat geen van hen zich slecht gedragen en kom ermee weg.

Door ze samen te trainen, zullen ze iets meer gemotiveerd zijn om zich goed te gedragen. Dit kan mensen echt aan het denken zetten. Maar laat ze niet op andere manieren met elkaar concurreren.

Haal ze allebei. Gesteriliseerd of gecastreerd
Beagles die zijn gesteriliseerd, hebben minder hormonen en kunnen stoppen met vechten om hun territorium.

Research Gate zegt dat het castreren van een hond het minder waarschijnlijk maakt om andere honden in het gezin aan te vallen.

Nog een ding
Om dit artikel samen te vatten, zal ik zeggen dat het hebben van twee beagles in een gezin zowel goede als slechte punten heeft. Als je me zou vragen wat ik het leukst vind, zou ik zeggen dat twee beagles beter zijn dan één, zolang je maar tijd en geld hebt om voor ze te zorgen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.