@beaglehondnl

Bezoek Ons

Kwijlen Beagles?

Inhoudsopgave

Van honden is bekend dat ze speeksel uit hun bek kwijlen. Bulldogs en bloedhonden kwijlen veel, maar chihuahua’s en teckels kwijlen helemaal niet. Maar hoe zit het met beagles? Kwijlen ze ook?

Beagles kwijlen. Als hun lichaamstemperatuur te hoog wordt, gaan ze veel brood bakken om af te koelen. Omdat ze zo zwaar ademen, begint hun speeksel naar beneden te druppelen, waardoor ze gaan kwijlen. De hoeveelheid speeksel die ze uitspugen is ongeveer gemiddeld.


In dit artikel zullen we ook enkele redenen bekijken waarom een beagle kan kwijlen en wanneer dit een teken kan zijn van een gezondheidsprobleem.

Waarom kwijlen beagles

Meestal kwijlen beagles omdat ze proberen af te koelen door te hijgen. Ze kunnen ook kwijlen als ze een smakelijke traktatie of maaltijd hun kant op zien komen. Ze kunnen ook kwijlen als ze slapen of opgewonden zijn.

Elke hond moet wel eens kwijlen. Mensen denken vaak dat honden iets anders kwijlen dan speeksel, maar dat is niet zo. Het enige dat uit hun mond komt als ze kwijlen, is speeksel of spuug. Beagles kwijlen niet te veel, en te veel kwijlen kan een teken zijn van gezondheidsproblemen, waarover we later in dit artikel zullen praten.

Kwijlen voor het eten

Denk terug aan de laatste keer dat je tv zat te kijken en je favoriete eten zag en het water je in de mond begon te lopen. Nou, je beagle doet hetzelfde als hij zijn eten ziet.

Als je dit nog niet weet, zal ik je vertellen dat beagles dol zijn op eten. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ze alles zullen eten alsof het hun laatste maaltijd is. Wanneer een beagle voedsel ziet, begint zijn lichaam zich klaar te maken om het op te eten. Zijn mond begint speeksel aan te maken om hem te helpen het voedsel te verteren. Je weet dat een beagle vier klieren heeft die speeksel maken. Hoe dan ook, door de manier waarop hun kaken op elkaar staan, begint het speeksel uit hun mond te druppelen, waardoor ze gaan kwijlen.

Het is je misschien opgevallen dat je beagle kwijlt als je eten in zijn kom doet. Nu weet je waarom.

Kwijlen na het sporten

Wanneer beagles zware activiteiten ondernemen, zoals hardlopen, kan dit hun lichaamstemperatuur verhogen. Ze zullen beginnen te hijgen terwijl ze hun mond openhouden om af te koelen. Hierdoor kan hun speeksel uit hun mond komen, waardoor ze kunnen kwijlen.

Als je aan het trainen bent met je beagle en merkt dat hij zwaar hijgt en veel kwijlt, is het tijd om te stoppen, je hond in de schaduw te zetten en hem wat water te geven. Laat de temperatuur van zijn lichaam dalen.

Kwijlen tijdens het slapen

Beagles kwijlen meestal niet terwijl ze heel vaak slapen. Meestal gebeurt het wanneer uw hond diep slaapt met zijn bek open. Doordat zijn kaken los zitten, loopt er speeksel uit zijn mond.

Het is normaal en het enige wat je kunt doen is het opvegen als je hond wakker wordt.

Andere redenen voor kwijlen

Het is je misschien opgevallen dat je beagle kwijlt als hij jou of een familielid na een lange dag ziet of als je zijn riem uittrekt voor het park. Dit soort kwijlen gebeurt wanneer iemand erg opgewonden is.

Sommige beagles beginnen te kwijlen als ze in een rijdende auto zitten. Dit komt omdat ze ziek zijn. Naast kwijlen kan uw hond gaan janken of zelfs overgeven in de auto. Puppy’s doen dit vaker.

Stress: Stress is iets anders dat je kan laten kwijlen. Een beagle kan gestrest raken en kwijlen als hij zich op een lawaaierige plek bevindt, te maken heeft met agressieve honden of zich zorgen maakt om alleen te zijn.

Ongezond kwijlen

Kwijlen is normaal voor beagles, maar als uw hond het vaak doet, kan dit een teken zijn dat er iets mis is. Laten we eens kijken naar enkele gezondheidsproblemen die het gevolg kunnen zijn van te veel kwijlen.

Tandproblemen: Uw beagle kan veel kwijlen als hij een tandinfectie, tandvleesontsteking, tandbederf of veel tandplak heeft. Als uw hond moeite heeft met het kauwen van zijn eten of speelgoed, kan dit een teken zijn dat hij een tandprobleem heeft. Praat meteen met uw dierenarts.

Keelontsteking: Als uw hond geen voedsel kan doorslikken, kan dit komen door een keelontsteking. Wanneer een hond een keelontsteking heeft, zal hij zijn speeksel niet doorslikken en begint hij te kwijlen. Praat meteen met een dierenarts.

Maagklachten: indigestie kan soms ook veel kwijlen veroorzaken. Uw hond heeft misschien iets gegeten dat slecht voor hem of haar was. Pas op voor die “beagle’s bowl” -momenten. Als u waterige poep ziet, moet u dit met uw dierenarts bespreken. Als u denkt dat uw beagle iets giftigs heeft gegeten, moet u onmiddellijk uw dierenarts bellen. U kunt zelfs de Animal Poison Control Centre Hotline bellen op (888) 426-4435, die 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend is.

Zonnesteek: wanneer uw beagle op een hete zomerdag traint, kan hij of zij hard ademen en kwijlen. Dit kan ook een hitteberoerte veroorzaken. Neem je hond niet mee op warme dagen om dit te voorkomen. Neem altijd water mee als je gaat wandelen en neem vaak een korte pauze als je aan het sporten bent. Geef uw hond nooit te veel te doen.

Nog een ding
Ik hoop dat je erachter bent waarom je beagle blijft kwijlen. Meestal is kwijlen een normaal onderdeel van het leven van een hond. Maar als je er last van hebt, kun je een bandana om je beagle doen en elke keer dat je hem ziet het kwijl eraf vegen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.