@beaglehondnl

Bezoek Ons

Rennen Beagles weg?

Inhoudsopgave

Sommige hondenrassen zijn graag buiten bij hun baasjes, terwijl andere rassen, die net zo schattig zijn, te nieuwsgierig zijn en snel handelen, waardoor ze reageren en wegrennen en hun baasje achterlaten. Je bent hier waarschijnlijk gekomen omdat je van je beagle houdt en je wilt weten: “Rennen beagles weg?”

Als ze de kans krijgen, rennen beagles weg van hun baasjes. Ze zijn zelfvoorzienend en zijn niet in alle opzichten afhankelijk van het bedrijf van hun eigenaar. Beagles zijn jachthonden en het ligt in hun aard om een geurspoor te volgen. Ze kunnen gemakkelijk worden afgeleid door een geur die ze niet kennen en rennen weg om de bron te vinden.

Redenen waarom Beagles wegrennen

Er zijn veel dingen die je beagle nieuwsgierig kunnen maken en weg willen rennen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van dit soort situaties. Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende dingen waardoor beagles wegrennen.

Vang de geur op
Beagles zijn speurhonden en ze gingen vroeger op jacht met mensen. In het verleden werden beagles gebruikt om kleine dieren zoals konijnen te vinden door hun geur te volgen. Het was hun taak om de geur van de prooi te volgen zodra ze die vonden.

Hoewel beagles al heel lang huisdieren zijn, hebben ze nog steeds het instinct om een geur te volgen. Als een beagle aan het wandelen is en iets interessants ruikt, zal zijn instinct hem vertellen dat hij het moet volgen. Hij zal het zo graag willen najagen dat hij niet naar je wil luisteren.

Om dit te voorkomen, moet uw beagle altijd aangelijnd zijn, zelfs als u denkt dat hij of zij goed is opgeleid. Beagles hebben hun eigen verstand, dus je kunt ze niet vertrouwen als ze niet aangelijnd zijn. Voor de veiligheid moet u nadenken over het kopen van de beste lijn voor uw beagle.

Verveling
Beagles zijn actief en spelen graag. Ze rennen, springen en doen liever andere fysieke activiteiten dan alleen maar op de bank zitten. Ze hebben aandacht en liefde nodig om geliefd te zijn bij hun baasjes.

Als een beagle zich verveelt, kan hij slechte dingen doen. Hij zal op zoek gaan naar manieren om uit zijn kleine wereld te komen en zijn verlangen om de wereld te zien te bevredigen.
Het is vaak voorgekomen dat een beagle door een klein raam ontsnapte. Iets om op te letten dus.

Reislust
Beagles zijn deskundige ontsnappingsartiesten. Als je een achtertuin hebt, moet je hem daar nooit alleen laten. Het is bekend dat Beagles uit tuinen komen met goede hekken. Hier is een waargebeurd verhaal over een beagle-eigenaar en een van onze beginnende lezers:

Lucas Miller: ‘S Avonds liet ik mijn beagle altijd rondrennen in onze veilige achtertuin. Behalve deze ene dag had ik mijn beagle daar nog nooit alleen laten spelen. Het was niet eens een dag, maar een paar minuten. Dus toen mijn telefoon ging en mijn vrouw er niet was, ging ik naar binnen om op te nemen. Het telefoontje duurde nog geen 5 minuten en toen ik terugkwam, was hij al weg. We hebben drie uur naar hem gezocht voordat we hem anderhalve kilometer van ons huis vonden.

Dit zou je een idee moeten geven van hoe goed beagles zijn om weg te komen. Je mag je beagle dus niet alleen in de achtertuin laten.

Ontmoeten
Als je beagle tijdens een wandeling een andere hond ziet en ermee wil paren, kan hij achter de andere hond aanrennen en zich verstoppen. Maar dit is waarschijnlijker bij mannelijke beagles. Om dit te voorkomen, kunt u overwegen om uw hond te laten castreren.

Ga achter een klein wezen aan.
Zoals ik al zei, werden beagles gefokt om te jagen, en het ligt in hun aard om achter hun prooi aan te jagen. Je beagle kan op dit instinct reageren als er een klein dier zoals een eekhoorn voorbij loopt terwijl je aan het wandelen bent. Je beagle zal gek worden en de eekhoorn willen achtervolgen.

Voorkomen dat je beagle wegrent

We hebben allemaal het gezegde gehoord: “Voorkomen is beter dan genezen.” In feite is het dat ook. Laten we eens kijken naar een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw beagle wegrent:

Houd hem aan de lijn als hij buiten is. Als je je beagle mee naar buiten neemt, moet hij altijd aangelijnd zijn, tenzij je hem goed hebt afgericht en zeker weet dat hij niet wegloopt. Als je denkt dat hondenparken veilig zijn, moet ik je helaas teleurstellen. Sommige beagles hebben de hondenparken verlaten. Je kunt een korte of lange riem krijgen om in het park te spelen.

Train je hond om in bench te gaan. Als je in een “HUIS” -huis woont, kan je beagle proberen te ontsnappen door uit het raam te springen. Je kunt je beagle niet de hele tijd in de gaten houden. Leer je beagle dus om in zijn bench te blijven en hem daar te houden als je bezig bent en hij wil spelen. Hij kan dus niet uit het raam springen.

Laat beagle niet zomaar achter in de achtertuin. Je moet het verhaal gehoord hebben, toch? Laat uw beagle dus niet onbeheerd achter in uw tuin. En als je dat doet, zorg er dan eerst voor dat je achtertuin goed omheind en veilig is. Kijk ook regelmatig bij deze hekken of er geen vluchtroutes zijn.

Bench Blijven trainen. Train je beagle om aan je zijde te blijven, zelfs als hij niet aangelijnd is.

Geef hem genoeg te doen. Iedereen wil gewoon even ontsnappen aan de verveling. Breng tijd door met je hond, speel ermee en doe er verschillende dingen mee. Laat je beagle zich niet vervelen, anders probeert hij misschien weg te komen. Geef je beagle regelmatig lichaamsbeweging. Een beagle die moe is, is een blije beagle. Het is goed voor ze en ze hebben het nodig. Hier zijn 12 verschillende dingen die je met je beagle kunt doen.

Train je beagle om niet weg te rennen

Een beagle ontsnapt aan zijn baasje omdat hij meer in iets anders geïnteresseerd is. Je kunt je beagle leren niet van je weg te rennen door hem te laten zien dat je het beste in zijn wereld bent. Dit is wat u moet doen:

 • Breng je beagle ergens waar hij nog nooit eerder is geweest. Maar het gebied moet worden omheind en veilig worden gehouden. Je kunt de achtertuin van een van je vrienden gebruiken.
 • Houd hem aan de lijn. Trek niet aan de riem. Blijf gewoon waar je bent.
 • Zeg het markeringswoord (zoals “brave hond” of “ja”) en geef je beagle een traktatie elke keer dat hij naar je kijkt.
 • Zodra je beagle erachter komt dat hij elke keer dat hij naar je kijkt iets lekkers krijgt, stop dan met het geven van lekkernijen en wacht tot hij naar je toe komt. Als hij bij je in de buurt komt, zorg dan voor hem.
 • Geef deze keer je beagle de beste traktatie die je kunt vinden. Haal nu de riem van je beagle en laat hem vrij rondlopen. Hij zal je op een gegeven moment aankijken. Zeg het cue-woord en geef hem het lekkers zodra hij kijkt.

Zorg ervoor dat je je aan deze training houdt. Elke dag moet je je hond op een andere plek trainen.

Dit zal de manier waarop je beagle je ziet veranderen en hem laten denken dat jij het meest interessante bent dat er is.

Dit heeft voor mij en veel andere mensen die beagles hebben gewerkt. Je zult deze training wel maanden vol moeten houden.

Als je Beagle wegrent

Levensles: wees voorbereid op het ergste. Je moet nooit denken dat je beagle nooit zal wegrennen. Als het andere mensen is overkomen, kan het jou ook overkomen. Elke hondenbezitter moet paraat staan en weten wat hij moet doen als zijn hond verdwaalt of wegloopt.

 • Bel uw plaatselijke dierenasiel en vertel hen dat uw beagle is ontsnapt.
 • Ze kunnen je vragen om een foto van je hond te sturen.
 • Praat met alle hondenopvangcentra bij jou in de buurt.
 • Bel al je vrienden en familie en vraag hen om je te helpen zoeken naar je hond.
 • Maak posters met je telefoonnummer en een foto van je beagle.
 • Als je kunt, houd je vast aan een beloning. Beagles veranderen van kleur, dus zorg ervoor dat u een foto afdrukt van uw hond die onlangs is gemaakt. Zet ze neer waar je ze wilt hebben. En wees niet bang om hulp te vragen aan je vrienden.

Nog een ding
Probeer je beagle regelmatig mee te nemen naar hondenparken en andere nieuwe plekken. Dit zal hem helpen wennen aan verschillende plekken en geuren, waardoor het minder waarschijnlijk wordt dat hij zal proberen weg te rennen. Leer hem elke dag om bij je te blijven en niet weg te rennen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.