@beaglehondnl

Bezoek Ons

Veranderen Beagles van kleur?

Inhoudsopgave

Je hebt misschien een oude foto van je beagle gezien waarop hij er in niets uitziet zoals hij er nu uitziet. Afgezien van groter worden, zijn zijn kleur en vlekken veel veranderd. Dus, is dat gebruikelijk? Hebben beagles verschillende jassen?

De jassen van Beagles veranderen in de loop van hun leven van kleur. Tijdens de puppytijd is de verandering duidelijker. Wanneer een beagle-puppy opgroeit, verandert zijn vacht van kleur. Dit wordt “pauze” genoemd.

Kleuren van Beagle

Er zijn verschillende kleurencombinaties van beagles. Deze kleurencombinaties bestaan uit tien kleuren:

  • Zwart
  • Wit
  • Bruin
  • Bruinen
  • Citroen
  • reekalf
  • Rood
  • Redtik
  • Blauw
  • Blauwvinkje

De AKC zegt dat er 25 verschillende manieren zijn waarop een beagle gekleurd kan worden. Maar beagles veranderen voortdurend van kleur, waardoor ze kleurschakeringen krijgen. Dit betekent dat beagles veel meer kleurencombinaties kunnen hebben.

Kleurverandering bij Beagle-puppy's

Wanneer beagles jong zijn, veranderen hun jassen van kleur op een manier die gemakkelijk te zien is. Ze zouden ervoor zorgen dat de kleur en vorm van de kleurvlek op grote manieren veranderen.

De meeste beagle-puppy’s worden zwart-wit geboren. Naarmate ze ouder worden, begint het zwart te vervagen en worden er meer kleuren of kleurschakeringen zichtbaar. Tijdens de eerste paar maanden kan de kleur van de puppy helderder of donkerder worden en kan de vorm van de vlekken veranderen. Dus AKC-registratiepapieren geven een beagle-fokker drie kansen om de kleur van de puppy te veranderen.

Zo worden de meeste citroenkleurige beagles helemaal wit geboren. Rond de drie weken beginnen ze een citroenkleur te krijgen.
Driekleurige en tweekleurige beagles daarentegen zijn meestal gewoon zwart en wit als ze worden geboren. Naarmate ze groeien, kan hun zwarte kleur veranderen in bruin of rood.

De kleur van de vacht van je beagle verandert ook naarmate hij of zij ouder wordt. De naam voor deze kleurverandering is “break”. Naarmate beagles ouder worden, verandert hun vacht veel van kleur.

Kleurverandering door veroudering

Naarmate mensen ouder worden, begint hun haar grijs te worden. Op dezelfde manier begint het haar van beagles lichter te worden naarmate ze ouder worden.

Na een bepaalde leeftijd begint de vacht van een beagle zijn kleur te verliezen. De kleur van hun huid begint lichter te worden. Dit gebeurt niet bij elke beagle, maar het gebeurt wel veel, en je kunt er niet veel aan doen.

Andere redenen achter de kleurverandering

Weinig andere dingen kunnen een kleurverandering veroorzaken. Laten we ze eens bekijken:

Hypothyreoïdie, een probleem met hormonen, kan de kleur en het gevoel van de vacht van een beagle veranderen. Andere tekenen van deze ziekte zijn haaruitval, haar dat gemakkelijk afbreekt en overgewicht. U kunt dit artikel lezen om meer te weten te komen over hypothyreoïdie.

Vitiligo: Deze ziekte zorgt ervoor dat pigmenten verloren gaan, waardoor het gezicht van de beagle een heel andere kleur krijgt. Dit kan voor een korte tijd of voorgoed zijn. Lees dit artikel als u meer wilt weten over vitiligo.

Zonlicht: Beagles kunnen ook hun kleur verliezen als ze in direct zonlicht staan.

Wanneer stoppen beagles met het veranderen van kleur?

De kleur van de vacht van een beagle blijft nooit hetzelfde. Als ze puppy’s zijn, is de verandering erg merkbaar. Maar naarmate ze ouder worden, wordt de kleurverandering minder opvallend.

Nog een ding
De kleur van de vacht van een beagle kan nogal eens veranderen. Een ding dat u kunt doen, is ongeveer één keer per maand een foto van uw hond maken. Op deze manier kunt u zien hoe de kleur van de vacht en de vorm van de vlekken zijn veranderd.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.