@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom eten Beagle-puppy’s hun kak en hoe ze te stoppen?

Inhoudsopgave

Als je hier bent, weet ik zeker dat je je schattige beagle-puppy iets walgelijks hebt zien doen, zoals zijn eigen poep eten. Honden eten vaak hun eigen ontlasting op, vooral als ze jong zijn. Maar waarom eten jonge beagles hun eigen afval?

Beagle-puppy’s kunnen om verschillende redenen hun poep opeten, bijvoorbeeld om de tijd te doden of uw aandacht te trekken, of omdat ze ziek, angstig of bang zijn. Veel puppy’s eten hun eigen poep omdat ze dat lekker vinden.

Coprofagie is de wetenschappelijke naam voor het gedrag van het eten van kak, wat vaker voorkomt bij honden dan je zou denken. Zelfs Groot, mijn jongere beagle, had het.

We zullen enkele van de meest voorkomende redenen bekijken waarom beagle-puppy’s het doen en hoe ze te stoppen.

Redenen achter deze gewoonte

Er zijn zoveel redenen waarom een hond zijn eigen poep eet dat het moeilijk kan zijn om erachter te komen waarom. Enkele van de meest voorkomende zijn:

Om zich als hun moeder te gedragen
Als de beagle-puppy’s jong zijn, eet hun moeder hun kak om het hol schoon te houden en te voorkomen dat ziektes zich verspreiden. Ze doet het vanaf het moment dat ze geboren zijn totdat ze buiten naar de wc kunnen.

Als puppy’s hun moeder poep zien eten, beginnen ze hetzelfde te doen.

Ook al zal de moeder hier uiteindelijk mee stoppen, het nest kan het blijven doen totdat ze volwassen zijn.

Verveling
Als je puppy zich verveelt omdat je hem de hele dag binnen houdt, kan hij proberen nieuwe dingen te doen.

Als hij door het huis heeft gezworven en op meubels heeft gekauwd, kan hij zijn eigen poep opeten als hij die ziet rondslingeren. Binnenkort zal hij het elke keer doen als hij naar de wc gaat.

Als u denkt dat dit waar is, neem uw hond dan mee voor korte wandelingen buiten, speel met hem en geef hem speelgoed.

Vulstoffen in hondenvoer
Wolven zijn de voorouders van honden. Wolven aten vroeger rauw vlees en botten, dus hun lichaam is veranderd om ze te kunnen verteren.

Tegenwoordig geven de meeste mensen die beagles hebben de voorkeur aan brokjes omdat ze goedkoper zijn en gemakkelijker te bewaren en te voeren.

Hoewel brokken hondenvoer alle essentiële voedingsstoffen bevat die honden nodig hebben, bevat het ook vulstoffen zoals graan en andere toevoegingen om het aantrekkelijker te maken voor honden en goedkoper voor hun baasjes.

Deze vulstoffen hebben weinig of geen voedingswaarde en het enige wat ze doen is de hond een verzadigd gevoel geven. Ze worden niet goed afgebroken, dus komen ze er aan de andere kant uit.
Omdat deze flauwgevallen vulstoffen smaken bevatten, kunnen puppy’s en honden hun eigen kak eten.

Overschakelen op hondenvoer van hoge kwaliteit zonder vulstoffen kan dit helpen voorkomen. Ik vertel beagle-puppy’s altijd om deze drie soorten hondenvoer te eten, omdat ze geen vulstoffen, granen, kunstmatige conserveermiddelen of vleesbijproducten bevatten.

  • Wellness Kernvoer voor puppy’s
  • Whole Earth Farms voer voor puppy’s
  • Blauwe Buffel Wildernis

Je geeft je puppy niet genoeg eten.
Puppy’s groeien als kool en ze moeten genoeg eten om hun groei bij te houden. Je puppy eet misschien zijn poep omdat je hem niet genoeg voer geeft.

Zorg ervoor dat je hem geeft wat hij nodig heeft om te eten. Vraag uw dierenarts om u een wekelijkse gids te geven voor wat u uw puppy moet voeren.

Om je aandacht te trekken
Op een dag ben je aan het werk en poept je hond in de achtertuin. Hij wil weten hoe het smaakt en er is niemand in de buurt, dus besluit hij eraan te likken. Hij raakt meer geïnteresseerd en besluit het te bekijken door zijn hoofd erin te steken, want dat is wat puppy’s doen. Als je langs je hond loopt om hem te controleren, zie je dat hij aan het eten is en met zijn poep speelt. Je roept “NEEEE!” en ren achter hem aan. Dit maakt hem alleen maar enthousiaster.

En zo komt je slimme kleine knuffelmonster erachter dat het eten van zijn eigen poep ervoor zorgt dat je op hem gaat letten.

Angst om in de problemen te komen
Volwassen honden hebben meer controle over wanneer ze naar de wc gaan dan puppy’s. Ze zullen van tijd tot tijd ongelukken in huis of in hun bench hebben.

Als je je puppy in dit soort situaties straft, zal dat hem pijn doen. Dit zal hen een sterk gevoel van angst geven.

Als ze per ongeluk weer in huis poepen, eten ze het misschien op uit angst om in de problemen te komen.

Omdat ze houden van de manier waarop het smaakt
Ja, het kan gewoon zijn omdat ze houden van hoe hun kak smaakt. In dit geval moet u klaar zijn om hun poep op te ruimen zodra dit gebeurt totdat ze goed zindelijk zijn.

Verschillende redenen
Dit gedrag kan ook worden veroorzaakt door stress, angst, een stoornis of een medische aandoening. In dit geval moet u uw dierenarts bellen voor hulp.

Hoe te voorkomen dat een Beagle-puppy kak eet

De beste manier om uw puppy hiermee te laten stoppen, is door te voorkomen dat hij zijn poep eet. Het belangrijkste doel hier is om hem te laten vergeten dat hij kak kan eten door hem het niet eens te laten aanraken.

Dit betekent dat hij zijn poep meteen moet opruimen. Als je een achtertuin hebt, schrijf dan op hoe laat hij elke dag poept en houd hem rond die tijd in de gaten. Zodra hij poept pak je hem op of doe je er wat modder op.

Een aantal tips

  • Als u vergeet het op tijd op te halen en merkt dat uw beagle-puppy zijn poep eet, ga dan rustig en raap het op. Praat helemaal niet met je hond. Dit zal hem laten zien dat het eten van zijn eigen poep hem geen aandacht zal trekken.
  • Doe je hond geen pijn omdat hij dit doet.
  • Zorg ervoor dat hij elke dag voldoende lichaamsbeweging krijgt. Ga met hem wandelen en speel met hem. Leer hem trucjes en help hem ze te onthouden. Hier zijn 12 dingen die je kunt doen met je beagle.
  • Afgezien daarvan, leer je beagle om naar je toe te komen als je hem roept, zodat je hem kunt pakken als hij poept. Leer je beagle het commando “verlaten” of “laten vallen” om hem te laten stoppen met het eten van kak.
  • Als hij poep eet, moet hij zijn tanden poetsen. Gebruik alleen een hondentandenborstel en hondentandpasta. Je kunt hem ook wat lekkers voor zijn gebit geven.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.