@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom eten Beagles alles en hoe dit te stoppen?

Inhoudsopgave

Als je je beagle iets hebt zien eten dat niet mag, ben je niet de enige, mijn vriend. Ik kan je niet vertellen hoeveel e-mails over dit probleem ik heb gekregen van mensen die beagles hebben. Zelfs mijn hond, een beagle, deed het vroeger. Mijn jongere beagle probeerde ooit een steen op te eten. Dus vroeg ik een vriend van mij, die een gediplomeerde hondengedragstherapeut is, waarom beagles alles eten.

Beagles zijn honden die graag nieuwe dingen leren en graag eten. Ze stoppen graag dingen in hun mond om te controleren of ze ze kunnen eten. Sommige beagles denken dat alles wat in hun mond past goed is om te eten, dus eten ze alles wat ze vinden.

In de rest van dit artikel zullen we het hebben over waarom je beagle alles eet en hoe gevaarlijk dat kan zijn. Ook overlopen we een stappenplan om dit gedrag te veranderen.

Redenen waarom uw Beagle alles eet

Ontdekkingsreizigers
Zoals ik al zei, zijn beagles geïnteresseerd in nieuwe dingen en willen ze graag uitproberen. Omdat ze geen duimen hebben, gebruiken ze hun mond om dingen op te pakken en ernaar te kijken. In het woordenboek van een beagle betekent “verkennen” om erachter te komen of iets kan worden gegeten of niet. Als het ding in de bek van de beagle past, zal hij proberen het op te eten. Als hij het niet kan slikken, zal hij proberen het uit elkaar te halen zodat hij het wel kan. Zo denken beagles echt.

Instinct
Vroeger jaagden beagles in groepen op kleine dieren. Als ze in het wild zijn, krijgen ze niet elke dag te eten. Dus na een goede jacht aten ze zoveel als ze konden. Zelfs als ze verzadigd waren, stopten ze niet met eten omdat ze wisten dat het dagen kon duren voor hun volgende maaltijd.

Hierdoor eet je beagle alles wat hij ziet, zelfs direct nadat hij heeft gegeten. Hij ziet er misschien uit alsof hij altijd honger heeft, maar het is gewoon zijn instant. Geef hem dus niet te veel te eten, want daar wordt hij binnen de kortste keren dik van.

Opruimers van nature
Honden zijn altijd carnivoren geweest, wat betekent dat ze naast plantaardig voedsel ook vlees eten. Vroeger, als honden aan het opruimen waren, aten ze het afval en de restjes op die mensen weggooiden.

Nou, beagles leven al heel lang niet meer in het wild, maar ze hebben nog steeds het instinct om zelf voedsel te vinden. Daarom zoekt je beagle altijd naar eten in de prullenbak, de kattenbak en op de grond.
Verveling

Net als mensen, wanneer beagles zich vervelen, zetten ze de tv of Netflix niet aan om te relaxen (het zou helemaal geweldig zijn als ze dat deden). Als ze niets te doen hebben en zich vervelen, beginnen ze op dingen te kauwen. Als je een tijdje niet op je beagle hebt gelet, kan hij zich gaan vervelen en je meubels gaan vernielen.

Medische aandoening
Je beagle kan dingen als gras, haar, vuil, verf en zelfs kak eten om andere redenen dan instinct en fysiologie. Dit heet Pica, en het is een medische aandoening. Alle rassen hebben meestal een paar kleine tekenen van deze aandoening.

Als u denkt dat uw beagle dit probleem heeft, praat er dan over met uw dierenarts voor meer informatie en advies.

Hoe schadelijk kan het worden?

Voorwerpen
Terwijl de meeste kleine dingen dwars door het lichaam van een beagle gaan zonder het pijn te doen. Maar als een beagle iets groot genoeg inslikt, kan het in zijn maag blijven steken. Dit kan leiden tot ernstige gastritis en het object moet operatief worden verwijderd.

Zelfs kleine dingen kunnen veel schade aanrichten. Als het voorwerp scherpe randen heeft, kan het het spijsverteringssysteem van de beagle beschadigen, wat kan leiden tot diarree, braken of verlies van eetlust. Ook kan het de darmen heel erg doorsnijden, wat zelfs de dood tot gevolg kan hebben.

Als het voorwerp te groot is om door de beagle te worden ingeslikt, zal hij zijn tanden gebruiken om te proberen het uit elkaar te halen. Tijdens dit proces kan de binnenkant van de mond beschadigd raken. De beagle kan ook stikken en sterven als hij iets te groots eet.

Praat meteen met een dierenarts.

Niet eetbaar
Het kan ook gevaarlijk zijn om dingen te eten die niet bedoeld zijn om gegeten te worden, zoals voedsel uit de prullenbak, poep, gras of planten. Het kan ervoor zorgen dat je overgeeft, diarree krijgt en buikpijn krijgt.

Er zijn veel beagles gezien die poep eten. Meestal is het niet gevaarlijk als je beagle zijn eigen poep opeet. Maar als hij de uitwerpselen van andere dieren eet, kan dat slecht voor hem zijn.

Praat met een dierenarts over hoe u uw huisdier moet behandelen en verzorgen.

Hoe u kunt voorkomen dat uw Beagle alles eet

Als ze jong zijn, proberen beagle-puppy’s vaak alles op te eten wat ze zien. Een van de belangrijkste onderdelen van het trainen van een puppy is hem te leren wat hij wel en niet mag eten. Als ze volwassen zijn, stoppen de meeste beagles met eten. Maar slechts een paar even schattige beagles zullen deze gewoonte niet opgeven. Geef niet op en volg onderstaande stappen:

Stap 1: Maak je huis veilig voor baby’s.
Zorg er eerst voor dat uw beagle niet gaat waar hij niet thuishoort. Meestal kun je niet het hele huis babyveilig maken, dus kies een of twee kamers en houd je hond een paar weken uit de andere kamers.

Als ik ‘babyveilig’ zeg, bedoel ik dat ik elk klein ding op de vloer moet weggooien. Vergeet niet alles te verwijderen waar uw hond bij kan van de salontafel. Zorg ervoor dat je beagle in die twee kamers niets kan vinden om in zijn mond te stoppen.

Stap 2: Houd uw beagle altijd in de gaten.
De komende weken moet u uw beagle in de gaten houden. Ga niet weg en laat je beagle alleen. Als je bezig bent, stop hem dan in een bench. Als je geen bench hebt, koop er dan een en train je beagle om hem te gebruiken. Dit is iets dat elke hond moet doen.
Vraag een hond-liefhebbende vriend of familielid om langs te komen en voor uw huisdier te zorgen terwijl u weg bent.

Stap 3: Zeg het NEE
Zeg “NEE” als je ziet dat je beagle probeert te kauwen op iets dat hij niet zou moeten doen. Hij moet beseffen dat dit verkeerd is.

Als uw hond basiscommando’s als “NEE” en “Ga weg” niet kent, moet u hem dat meteen leren.

Stap 4: Verander wat je deed
Nadat je hem “NEE” hebt gezegd, geef hem dan een speeltje om mee te spelen. Dit zal zijn gedrag veranderen en hem leren dat het oké is om op zijn speelgoed te kauwen, maar niet op andere dingen.

Stap 5: Blijf hetzelfde.
Nou, je kunt niet verwachten dat je beagle dit in een dag of twee leert. Je moet de training bijbenen. In het begin lijkt het misschien een onmogelijke taak, maar geef niet op.

Nog een ding
Houd je beagle goed in de gaten en laat hem niet alleen totdat hij weet wat hij wel en niet mag eten. En als u denkt dat uw huisdier diarree heeft of zonder reden overgeeft, moet u onmiddellijk uw dierenarts raadplegen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.