@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom is uw Beagle klein in vergelijking met andere Beagles?

Inhoudsopgave

Mijn acht maanden oude beagle en ik waren een paar dagen geleden aan het spelen in het park bij mijn huis. Door een bericht op mijn mobiel was ik me even niet bewust, en toen ik opkeek, was mijn kleine vriend aan het ravotten met een veel grotere beagle. Ik informeerde naar de leeftijd van de beagle en ontdekte dat die vrij dicht bij de mijne lag. In eerste instantie was ik bezorgd; misschien gaf ik mijn hond niet genoeg eten. Wat als mijn hond ondergewicht heeft? Als andere beagles zo groot zijn, waarom is de mijne dan zoveel kleiner?

Beagles zijn er, net als mensen, in een breed scala aan maten. Beagles zijn er in een groot aantal maten, van heel klein tot vrij groot. Zolang de beagle niet te licht of ziekelijk is, is zijn kleine formaat geen probleem.

Wat is de gemiddelde grootte van Beagles?

De gemiddelde grootte hangt af van welk type beagle je hebt. Er zijn twee soorten beagles:

  • Degenen die minder dan 33 cm op de schouder staan
  • Degenen die tussen de 33 en 38 cm bij de schouder zijn

De beste tijd om de afmetingen van uw beagle te nemen, is wanneer hij ontspannen is. Bovendien, als u ontdekt dat uw beagle korter is dan 33 cm, hoeft u zich geen zorgen te maken; dit is geen dealbreker. Als uw volwassen beagle echter minder dan 25 cm meet, kunt u er gerust van uitgaan dat hij lijdt aan Beagle Drawfism.

Beagle Dwerggroei: Is uw Beagle klein?

Beagles die lijden aan de ongewone ziekte die bekend staat als chondrodystrofie, ook wel “Beagle Dwarfism” genoemd, hebben abnormaal korte benen en stekels. De misvorming veroorzaakt door chondrodystrofie bij honden kan variëren van licht tot ernstig.

Beagle dwerggroei symptomen

Nadat een beagle de leeftijd van drie weken heeft bereikt, beginnen er tekenen te verschijnen. Chondrodystrofische beagles hebben meestal abnormaal kleine gestalten. Hun benen zijn vaak korter en meer gedraaid dan gemiddeld. Bovendien moet u uw dierenarts vragen of de misvorming gering, matig of ernstig is. Getroffen gebieden omvatten meestal de onderste voorste ledematen. Hoewel effecten op de benen, de ruggengraat en soms de schedel zijn gemeld.

Dwerggroei is een genetische aandoening die niet mag worden doorgegeven, vandaar dat beagles met deze diagnose niet mogen worden gefokt.

Is je Beagle te mager?

Het gewicht van hun beagle is een grote zorg voor veel eigenaren. Geen enkele beagle-eigenaar wil dat zijn huisdier ondergewicht heeft. Dus laten we hier meer over praten, te beginnen met beagle-puppy’s en doorgaan tot de volwassen jaren van de hond.

Puppy’s van beagle-ouders wegen doorgaans minder dan een pond (minder dan 500 gram). In een gezonde omgeving zal een pasgeborene elke dag zwaarder en groter worden. Een beagle-pup zou snel groeien vanaf de geboorte tot de leeftijd van zes maanden. De groeisnelheid van uw beagle zou geleidelijk maar consistent zijn van 6 maanden tot 18 maanden.

Elke hond is, net als elke mens, uniek in termen van grootte en ontwikkelingssnelheid. Vermijd het maken van lengte- en gewichtsvergelijkingen met andere beagles. Een gezonde 4 maanden oude beagle-puppy kan 4.5 kg wegen, maar een andere 4 maanden oude beagle-puppy kan 3.6 kg wegen en net zo gezond zijn. Maar als je beagle te mager is, ontstaat er een probleem.

De eenvoudigste manier om erachter te komen of uw beagle te licht is voor zijn leeftijd, is door naar zijn ribben te kijken. Hoewel bevestiging door een dierenarts ten zeerste wordt aanbevolen, moet u weten dat uw beagle te licht en te mager is als u zijn of haar ribben kunt zien wanneer hij of zij staat.

Hoe de BMI van uw Beagle te achterhalen?

Weight to Height Ratio (WTH), ook bekend als de Canine Body Mass Index (BMI), is de meest nauwkeurige methode om te bepalen of uw hond al dan niet een gezond gewicht heeft. Aan de hand van het gewicht en de lengte van uw beagle kunt u zijn WTH bepalen. De hoogte van de hond wordt gemeten vanaf de grond tot zijn schoft. De schoft is de bovenkant van de schouders van uw hond (basis van hun nek). Met behulp van deze online Beagle BMI-calculator kunt u eenvoudig bepalen of uw huisdier een gezond gewicht, overgewicht of ondergewicht heeft.

  • Open de website
  • Om uw hond te identificeren, kiest u “Beagle” als ras.
  • Geef het geslacht van uw hond op.
  • Maat aangeven (in lbs. of kg.)
  • Hoogte invoeren (in inches, centimeters of meters) (in inches, centimeters of meters)
  • Voer cijfers in

De app bepaalt of uw hond voldoet aan de ideale verhouding tussen gewicht en lengte.

Redenen waarom uw Beagle klein, mager en ondergewicht is.

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor het lage gewicht van uw beagle. Lage voedselconsumptie of een slecht dieet zijn de meest voorkomende oorzaken. Voer uw beagle volgens een gezond en passend dieetplan.

Het voedsel van een beagle kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken als het niet gezond is. De voedingsstoffen in het voer van uw hond moeten in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw hond de voeding krijgt die hij nodig heeft, is door met een dierenarts te praten en een dieetadvies te krijgen.

Het is mogelijk dat uw hond weigert te eten, wat leidt tot een lage voedselconsumptie. Het is mogelijk dat het calorieverbruik van uw beagle hoger is dan zijn inname. Probeer een verandering in het dieet. Als u het voer van uw hond smakelijker wilt maken, kunt u er supplementen in doen. Ga naar een dierenarts als dat niet werkt. Droge hondendiëten hebben de voorkeur van beagles, en enkele van de beste opties zijn hier opgenomen.

Het falen van uw beagle om aan te komen kan te wijten zijn aan darmparasieten. De parasieten verslinden het voer van uw hond voordat het de voedingsstoffen kan opnemen. Ga snel naar een dierenarts.

Hoe maak je je Beagle gezond en laat hij groeien?

Er zijn bepaalde dingen die u kunt doen om uw beagle aan te moedigen om aan te komen.

Ga als eerste stap naar de dierenarts van de hond.
Het zien van een dierenarts zou je eerste stap moeten zijn als je merkt dat je beagle ondergewicht heeft. Het is belangrijk om ernstige gezondheidsproblemen als oorzaak van het gewichtsverlies van uw hond uit te sluiten.

Ten tweede, ontwerp een plan om aan te komen.
Als je eenmaal hebt vastgesteld dat je beagle in goede gezondheid verkeert, zou je moeten leren wat zijn optimale gewicht zou moeten zijn op basis van zijn lengte en leeftijd. Om te bepalen wat een normaal, gezond gewicht voor uw beagle zou moeten zijn, kunt u de Beagle Groeimeter raadplegen. Naast het raadplegen van bovengenoemde rekenmachine kunt u dit ook met uw dierenarts bespreken.

Bereken eerst hoeveel gewicht uw huisdier moet aankomen en ontwerp vervolgens een gezond eetplan voor hem of haar. Voor advies hierover kunt u terecht bij uw dierenarts of een hondendiëtist (Diëtist).

Ten derde, kom in beweging.
Een natuurlijke vraag is of fysieke activiteit het proces van gewichtsverlies zal versnellen. Ik denk het niet. Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een goede gezondheid. De eetlust van je beagle zal toenemen na een training. Als uw huisdier regelmatig beweegt, moet u zijn voedselinname verhogen. Haast ze niet in een extreem trainingsplan; in plaats daarvan, laat ze erin gaan. Test de grenzen van uw hond niet.

Zorg ervoor dat uw beagle niet oververhit raakt tijdens fysieke activiteiten. Houd ze gehydrateerd.

Een maaltijd toevoegen is de vierde stap.
Voer je beagle vandaag twee keer zoveel als normaal. Voer uw hond drie keer per dag in plaats van de gebruikelijke twee. Als u besluit om een extra maaltijd te nemen, zorg er dan voor dat u uw normale trainingsroutine aanhoudt. De stofwisseling van uw hond versnelt en de spiermassa neemt hierdoor toe.

Voer uw beagle indien mogelijk commercieel puppyvoer van hoge kwaliteit. Puppybrokjes uit de winkel leveren twee keer zoveel calorieën per portie als volwassen brokjes. Het is mijn ervaring dat Orijen Puppyvoeding het beste is voor puppy’s.

Voeg wat natuurlijke vitamines, zoals appel, toe aan het normale dieet als uw huisdier het niet eet. Groenten zijn ook acceptabel. Ik heb een lijst samengesteld met 32 groenten die geschikt zijn voor beagles om te consumeren.

Ten vijfde, overweeg de kwaliteit van het voedsel.
Alleen premium hondenvoer biedt de optimale balans van vitamines, mineralen en eiwitten die nodig zijn voor de ontwikkeling van een hond. Het voedsel dat u uw beagle geeft, heeft een directe invloed op zijn welzijn. Voer uw huisdier een dieet van puppyvoer. Commercieel puppyvoer bevat, zoals ik al eerder opmerkte, meer calorieën dan voedsel dat is samengesteld voor oudere honden. Daarom is het belangrijk om uw hond een uitgebalanceerd dieet te geven.

Vragen die meestal opduiken

Zijn Beagles klein genoeg voor zakken dat ze kort zijn?
Om het duidelijk te zeggen, pocketbeagles zijn geen kleine honden. Ze zijn een miniatuur beagle-ras dat is ontwikkeld door selectief fokken.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.