@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom laten beagles zoveel scheten en wat kun je eraan doen?

Inhoudsopgave

Het kan grappig en schattig zijn als je Beagle een scheet laat, maar als hij het vaker gaat doen, kan de geur moeilijk zijn om mee om te gaan. Het kan ervoor zorgen dat u er slecht uitziet, maar het kan ook uw gasten een slecht gevoel geven. Veel scheten laten kan ook een teken zijn van bepaalde gezondheidsproblemen. Maar waarom geven Beagles zo vaak gas door?

Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat een beagle een scheet laat, maar een van de meest voorkomende is het eten van iets dat ze niet zouden moeten hebben. Als ze iets nieuws eten of hun dieet snel veranderen, kunnen ze gas krijgen. Scheten of winderigheid gebeurt wanneer het spijsverteringsstelsel een mengsel van gassen vrijgeeft die als afval worden gemaakt. Het is normaal om af en toe een scheet te laten.

In dit artikel zullen we het ook hebben over waarom mensen scheten laten en wat ze kunnen doen om het te stoppen.

Redenen achter Beagle scheten

In de dikke darm komt stinkend waterstofgas naar buiten. Dit gas wordt gemaakt wanneer bepaalde voedingsmiddelen afbreken. Als je vaak een scheet laat, kan dat zijn omdat je maag vol is of omdat je krampen hebt. Laten we eens kijken naar enkele van de verschillende redenen waarom beagles boeren.

Bepaalde soorten voedsel
Dieetveranderingen voor de hond moeten langzaam worden doorgevoerd gedurende ten minste drie weken. Als u het dieet van uw Beagle te snel of op de verkeerde manier verandert, kan hij zijn maag van streek maken en gas geven.

Afgezien daarvan kan het toevoegen van een bepaald voedsel aan het dieet van uw Beagle ervoor zorgen dat het moeite heeft met verteren, wat kan leiden tot gas. Broccoli is bijvoorbeeld goed voor uw Beagle omdat het vol zit met vitamines, foliumzuur, calcium, kalium en vezels. Maar deze groente kan uw hond gas geven en hem een vol gevoel geven. Omdat het een oplosbare vezel is, wordt het afgebroken voordat het de dikke darm bereikt en je Beagle gas geeft.

Om dit te voorkomen, geeft u het nieuwe voer in kleinere hoeveelheden en mengt u het eerst met het oude voer.

Vezelrijk voedsel mag niet aan beagles worden gegeven omdat ze niet de enzymen hebben om ze af te breken, wat leidt tot gisting en vervolgens gasvorming.
Laat uw Beagle niet in de prullenbak belanden of etensresten opeten. Voedsel dat moeilijk te verteren is, kan later gas geven.

Eet geen tafelresten.
Wat u denkt dat goed voor u is, kan slecht zijn voor uw Beagle. Mensen maken een fout als ze hun hond de restjes van de tafel geven.

Het meeste voedsel voor mensen bevat veel vet en suiker, waardoor uw Beagle moeilijk te verteren is en hem of haar gas kan geven. Sommige honden kunnen lactose niet aan, en door ze zuivelproducten te geven, kan hun maag van streek raken of zelfs erger worden.

Als je een goede ouder wilt zijn, moet je je hond geen etensresten geven.

Te snel van een eter
Als u snel eet of drinkt, kunt u samen met het voedsel lucht inslikken. Dit verhoogt de hoeveelheid gas in uw darmen. Dit wordt “aerofagie” genoemd. Als je hond te snel lijkt te eten, kan dit de reden zijn waarom hij zo vaak scheten laat.

Om dit te voorkomen, geef hem vaker kleinere hoeveelheden voedsel. U kunt zelfs een kom krijgen die verhoogd is om het uw hond moeilijk te maken veel te eten. Zijn eten in een Kong doen kan ook helpen.

Als je meer dan één hond hebt, kan het iets competitiever worden. Geef je Beagle en je andere huisdier dus niet tegelijkertijd te eten. Elk huisdier moet zijn eigen plek hebben om te eten.

Het spijsverteringsstelsel zit vol met bacteriën.
Zowel goede als slechte bacteriën zijn erg belangrijk voor onze spijsvertering, en hetzelfde geldt voor honden. De bacteriën breken het voedsel af en de koolhydraten die nog niet verteerd zijn, maken gas. Wanneer slechte bacteriën zich ophopen, kan dit een onbalans veroorzaken en vervolgens een maagklachten.

Gas kan worden veroorzaakt door deze onbalans in de maag. Het kan ook leiden tot diarree, obstipatie en een opgeblazen gevoel in de maag.

Ze zijn te dik.
Beagles bewegen veel en hebben veel energie. Een beagle kan snel aankomen als hij niet elke dag voldoende beweegt en goed eet. Beagles die te zwaar zijn en niet veel buiten komen, hebben meer kans op gas.

Om dit te voorkomen, geef je je Beagle dagelijks beweging en houd je in de gaten hoeveel hij eet. Het helpt je spijsvertering gezond te houden en voorkomt dat je te veel gas aanmaakt. Hier zijn 12 manieren om een beagle te laten bewegen.

Belangrijke ziekten van het spijsverteringsstelsel
Als uw Beagle veel scheten laat, kan dit een teken zijn dat zijn maag niet gezond is. Dit kan een slechte spijsverteringsziekte zijn, zoals een stoelgang die pijn doet. Dit soort ziektes komen veel voor bij beagles. Te veel gas kan een kleine en losse stoelgang veroorzaken. Dit kan leiden tot volvulusinfecties, die zelfs dodelijk kunnen zijn.

Wanneer dit gebeurt, moet u zo snel mogelijk met een dierenarts praten om erachter te komen wat u moet doen.

Hoe stinkende scheten bij Beagles te voorkomen

Uw Beagles goed laten eten en gezond blijven, maakt een verschil in hun leven. Je moet voorkomen dat je Beagle voedsel opslokt en dingen eet die er slecht voor zijn.

Je kunt je Beagle op meer manieren helpen minder scheten te laten en te stoppen dan alleen door ervoor te zorgen dat hij goed eet.

Houd een drukke levensstijl.
Beagles zijn graag buiten en staan altijd klaar om iets te ondernemen. Ga met je Beagle wandelen of doe er wat oefening mee om te voorkomen dat hij opgeblazen en gasachtig wordt.

Een wandeling maken voor of na het eten kan je ook helpen om vaker naar het toilet te gaan. Elke fysieke activiteit, zoals een wandeling van 30 tot 45 minuten, kan goed zijn voor uw Beagle.

Beagles die te zwaar zijn en niet veel doen, hebben meer kans op hartproblemen en de hele tijd gas.

Ananas
Ananas kan helpen om gas kwijt te raken en de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Bromelaïne komt voor in ananas. Het is een eiwitverterend enzym dat helpt bij het afbreken van eiwitten in de maag van een Beagle.

De meeste beagles houden van hoe zoetzure ananas smaakt. Ze zijn een slimme keuze voor een lekkere en gezonde snack midden op de dag.

Sla ananassen over die in blik komen. Omdat ze toegevoegde suikers hebben, zijn ze slecht voor de maag van je Beagle.

Meer dan één maaltijd per dag
Het is veel gemakkelijker om je Beagle twee keer per dag te voeren, maar het kan zwaar zijn voor de maag en darmen. In plaats van twee maaltijden per dag te eten, kunt u dezelfde hoeveelheid voedsel opsplitsen in drie of vier kleinere maaltijden.

Kleine maaltijden zorgen ervoor dat voedsel niet te lang in de maag blijft. Als er minder vergisting is, zal er minder gasvorming zijn.

Meerdere maaltijden per dag verminderen niet de hoeveelheid voedsel die uw huisdier eet, maar de calorieën worden verspreid en zijn gemakkelijker te verwerken.

Supplementen met prebiotica en probiotica
Door probiotische supplementen aan het eten van je Beagle toe te voegen, kunnen zijn scheten minder stinken. Door uw Beagle meer goede bacteriën in zijn voedsel te geven, kunt u de gezondheid van zijn spijsverteringskanaal verbeteren. Goede bacteriën kunnen de gezondheid van de darm als geheel verbeteren.

Probiotische supplementen worden zowel in pilvorm als in vloeibare vorm verkocht. Maar gewone yoghurt kan ook werken. Yoghurt is een probiotisch voedingsmiddel omdat er goede bacteriën in zitten. Zorg ervoor dat de yoghurt geen vet bevat of weinig calorieën bevat. Beagles houden van yoghurt en houden van de manier waarop het smaakt. Kies een gewone yoghurt die geen vet bevat. Praat met uw dierenarts voordat u uw Beagle supplementen geeft.

Veranderen van wat je eet en hoe je leeft, is een gebruikelijke manier om te stoppen met het hebben van te veel stinkende scheten. Als je eenmaal weet wat voor soort voedsel je Beagle het lekkerst vindt, is het gemakkelijk om gezondheidsproblemen te voorkomen. Traktaties kunnen de maag van uw huisdier gemakkelijk van streek maken en de bloedsuikerspiegel verhogen.

Praat ook met uw dierenarts voordat u iets extra’s toevoegt aan het dieet van uw huisdier. Om te voorkomen dat uw Beagle te veel scheten laat, moet u hem of haar misschien wat medicijnen geven.

Nog een ding
Dit probleem kan worden opgelost door naar buiten te gaan en goed te eten. Kies voedingsmiddelen die minder bewerkt zijn, minder calorieën bevatten en van goede kwaliteit zijn.

Trainen voor en na de maaltijd kan helpen om gas kwijt te raken en het spijsverteringsstelsel te verbeteren. De darmen van Beagle worden ook beter als hij probiotisch voedsel eet of probiotische supplementen neemt.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.