@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom niezen Beagles omgekeerd?

Inhoudsopgave

Ongeveer twee jaar geleden, toen mijn beagle vijf maanden oud was, nam ik hem voor het eerst mee naar buiten en zag dat hij iets vreemds deed. Hij snoof twee keer en het klonk meer als getoeter, compleet uit het niets. Ik was ongerust als eerste hondenbezitter. Meteen ging ik met hem naar mijn dierenarts. Mijn hond ervaart een episode van Inspiratoire Paroxismale Ademhaling, of “Reverse Sneezing”, volgens de dierenarts. Je hebt waarschijnlijk iets soortgelijks meegemaakt. Nu weet je het, maar je vraagt je nog steeds af waarom Beagles Reverse Sneeze.

Als uw beagle geneigd is om omgekeerd te niezen, komt dit waarschijnlijk door een soort irritatie in de neusholtes of de achterkant van de keel. Het inademen van vreemde dingen zoals zaad, gras of pollen kan ontstekingen veroorzaken. Omgekeerd niezen kan ook worden veroorzaakt door allergenen.

Is het normaal dat Beagles niezen omkeren?

Het is mogelijk om de neusholtes van uw hond schoon te maken met een techniek die omgekeerd niezen wordt genoemd en die voor mensen lijkt op toeterende geluiden. Een episode van omgekeerd niezen kan gemiddeld enkele seconden tot een minuut duren. Het ziet er ernstig uit, maar komt dit vaak voor bij beagles?

Beagles hebben af en toe last van omgekeerd niezen, maar dit is heel normaal. Maar als uw huisdier regelmatig afleveringen van omgekeerd niezen ervaart, is het het beste om een keer naar een dierenarts te gaan.

Een gecertificeerde vet meldt dat de meeste honden die af en toe omgekeerd niezen ervaren, een normaal leven kunnen leiden. De meeste gevallen van deze ziekte hebben zelfs geen behandeling nodig omdat ze zo klein zijn. Als u echter merkt dat uw hond omgekeerd niest, is het van cruciaal belang om hem onmiddellijk naar de dierenarts te brengen.

Hoe herken je omgekeerd niezen?

Door simpelweg aandachtig naar uw hond te kijken, kunt u de veelbetekenende tekenen van omgekeerd niezen herkennen. Wanneer uw hond een episode van omgekeerd niezen doormaakt, zal hij zijn hoofd en nek strekken, stil blijven staan en een toeterend geluid laten horen. Overal van een paar seconden tot een minuut kan verstrijken.

Als uw beagle symptomen vertoont zoals die in de video, kan hij last hebben van omgekeerd niezen.

Verschil tussen normaal niezen en omgekeerd niezen

Het is belangrijk om het verschil te kennen tussen typisch niezen en omgekeerd niezen. Je kunt het verschil tussen de twee zien met slechts een klein beetje aandacht.

Niezen is het met grote kracht en snelheid uitstoten van lucht en/of speeksel, slijm of andere vloeistoffen, terwijl niezen omgekeerd is snel naar binnen snuiven, waarbij een toeterend geluid wordt geproduceerd.

Wat kan je doen?

Sluit eerst de mogelijkheid uit dat uw hond een aanval krijgt in plaats van alleen omgekeerd te niezen. Dr. Patrick Mahaney beweert dat omgekeerd niezen niet te genezen is. Er zijn echter bepaalde opties die u kunt verkennen die een kans van slagen hebben. Men kan proberen de keel van de hond te masseren of zijn rug te aaien (van kop tot staart). Houd uw hond niet zo stevig vast dat hij niet kan ademen. Een andere optie is om de neus van uw hond tijdelijk af te sluiten. Dit bevordert de spijsvertering en kalmeert de maag van uw hond.

Als dit niet werkt, moet u onmiddellijk een dierenarts raadplegen. Live chat met dierenartsen op elk moment, dag of nacht, voor directe hulp.

Wat veroorzaakt omgekeerd niezen?

Er is een grote verscheidenheid aan triggers die het omgekeerde niezen van een beagle kunnen veroorzaken. Oké, laten we het nu hebben over een paar van de meest typische.


Chemische verbindingen uit het buitenland
Beagles hebben, zoals u waarschijnlijk weet, uitstekende reukzintuigen. Als uw hond is zoals anderen, zal hij of zij rondsnuffelen en uiteindelijk iets inademen dat hij of zij niet zou moeten inademen, zoals een zaadje, stuifmeel of zelfs gras. Dit kan vast komen te zitten in hun neusholte, wat ongemak veroorzaakt.

Honden zullen snel lucht inademen om te proberen te trekken wat hun neus blokkeert. Normaal gesproken is dit geen reden tot ongerustheid, maar als je je zorgen maakt, moet je hem naar de dierenarts brengen.

Obesitas
Uw beagle kan snuiven wanneer zijn of haar bovenste luchtweg wordt belemmerd door overtollig vet.

Mijn hond, de beagle, snuift bijna constant als hij in aanraking komt met rook. Ik heb erover gepost op Instagram en blijkbaar hebben veel andere mensen die beagles hebben dezelfde ervaring. Er is dus een zaak om aandacht aan te besteden.

Activiteiten buiten dit onderwerp
Je beagle kan omgekeerd niezen ervaren als hij of zij drinkt, eet, aan de lijn trekt of overdreven opgewonden raakt. Omgekeerd niezen wordt meestal veroorzaakt door zware fysieke activiteit of een zeer grote maaltijd.

Mijten in de neusholte
Neusmijten zijn een mogelijke oorzaak van omgekeerd niezen. Je beagle kan besmet zijn met kleine parasieten die via zijn neus binnenkomen en in zijn sinussen leven. Een hond kan deze mijten van een andere hond opvangen.

Alternatieve verklaringen

 • allergieën
 • Virussen
 • Parfum
 • Typische huishoudelijke chemicaliën

Omgekeerd niezen bij beagles is echter ongebruikelijk en verdwijnt meestal vanzelf zonder medicatie. Maar slechts een klein percentage van de mensen is gedoemd om voor altijd met deze ziekte te leven.

Hoe voorkom je omgekeerd niezen?

Je viervoeter kun je onmogelijk de rest van zijn leven in een allergenenvrije omgeving houden. Omgekeerd niezen is onmogelijk om volledig te vermijden. Er zijn echter niet veel manieren om de meest voorkomende triggers van deze aandoening te vermijden.

 • Zorg voor een vlekkeloos huis.
 • Probeer in plaats van potentieel gevaarlijke chemicaliën te gebruiken meer natuurlijke methoden.
 • Als u zich in een zeer stoffige omgeving bevindt, is het waarschijnlijk het beste om de ramen gesloten te houden en de airconditioning aan te zetten.
 • De gezondheid van zowel u als uw hond kan veel baat hebben bij de installatie van luchtfilters.
 • Als u rookt, steek dan niet binnen op. Rook gewoon nergens, niet alleen binnenshuis.
 • Steek geen geurkaarsen aan en spuit geen parfum in huis. Parfum moet binnenshuis worden vermeden.
 • Sta erop dat uw hond een muilkorf draagt wanneer u hem mee naar buiten neemt.
 • Als u meer hulp nodig heeft, moet u een dierenarts raadplegen.

U kunt de kans verkleinen dat uw schattige beagle afleveringen van omgekeerd niezen ervaart met wat werk.

Wanneer naar de dierenarts?

Breng uw huisdier beagle naar de dierenarts als u een toename van de frequentie van episodes van omgekeerd niezen opmerkt. Het zou zeer nuttig zijn om een video te maken van het achterstevoren niezen van uw hond om het aan uw dierenarts te laten zien.

Wanneer het omgekeerd niezen langer dan een minuut duurt, is het tijd om naar de dierenarts te gaan.

Als uw huisdier omgekeerd niest en u gele of bloederige vloeistof ziet, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts.

Geen paniek
Het is niet ongebruikelijk om het tegenovergestelde van een typische niesbui te ervaren. Het is niet zo erg als het in eerste instantie klinkt. Je beste manier van handelen tijdens een aflevering met je beagle is om kalm en ondersteunend te zijn. Als het omgekeerd niezen langer dan een minuut duurt, raadpleeg dan een dierenarts.

Wij bieden geen veterinaire zorg, dus als uw huisdier hulp nodig heeft, raadpleeg dan een echte dierenarts.

 

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.