@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom slapen Beagles graag onder de dekens?

Inhoudsopgave

Ik ontving een e-mail van een nieuwe beagle-eigenaar die zich afvroeg waarom zijn hond zijn kop in sommige dekens graaft of onder de kussens kruipt?

Beagles leefden vroeger in het wild en sliepen in ingegraven kuilen. Beagles werden in de loop van de tijd getemd, maar weinig van hun natuurlijke gewoonten werden door hun DNA overgenomen. Een van hen gaat ergens onder kruipen. Ze graven zich in dekens en bedekkingen omdat deze neiging hen een veilig gevoel geeft.

De reden waarom je beagle graag onder dekens en dekens slaapt

Het zijn niet alleen beagles. Er wordt echter aangenomen dat alle honden afstammen van wolven. Vroeger sliepen ze in de middle of nowhere. Ze zouden een holachtige structuur in de grond uitgraven en ’s nachts binnen slapen om zichzelf te beschermen tegen andere wilde wezens.

Tijdens het geboorteproces zouden ze ook graven. In feite zouden hun puppy’s na de geboorte in dat hol blijven totdat ze goed konden lopen. De baby’s zouden worden beschermd tegen roofdieren in de holachtige habitat.

Honden werden in de loop van de tijd getemd, maar weinig van hun natuurlijke gewoonten werden via hun DNA doorgegeven. Een van hen gaat ergens onder kruipen. Ze graven zich in onder dekens en dekens omdat ze zich door deze neiging veilig en beschermd voelen.

Andere gemeenschappelijke kenmerken
Voordat je gaat slapen, kan je beagle de dekens en kussens duwen en trekken om een gezellig hol te maken. Mijn hond haalt regelmatig zijn favoriete speeltje binnen en valt in slaap onder de deken.

Een ander ding dat ze gemeen hebben, is dat ze graven op het bed. Ik heb ook gemerkt dat mijn beagle graaft, zelfs als hij in een deken is gewikkeld.

Beagles houden van knuffelen en knuffelen met mensen. Ik heb mijn beagle meerdere keren ’s ochtends onder mijn deken ontdekt.

Is het normaal?

Ja, het is volkomen normaal. Wees niet bang als je beagle graag onder dekens en dekens kruipt. Het is een heel normaal instinct. Er is niets om je zorgen over te maken! Als je schattige beagle tegen je aankruipt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je familie bent en dat hij zich veilig naast je voelt.

Kun jij voorkomen dat een beagle onder dekens kruipt?

De natuurlijke impuls van de beagle is om van dekens en kussens een holachtige leefomgeving te creëren en eronder te kruipen. Dit geeft hen een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Wilt u dat iemand u verhindert te slapen in de houding die voor u het meest comfortabel is? Natuurlijk niet, en uw hond ook niet. Door zich onder dekens en kussens te nestelen, voelen ze zich op hun gemak en ontspannen.

Kan mijn hond ademen onder de dekens of dekens?

Elke beagle-ouder maakt zich zorgen over het vermogen van hun hond om onder de dekens te ademen. De hond kan ademen en rusten onder de deken zal hem niet verstikken. En als de hond niet kan ademen onder de deken, zal hij vechten om eruit te komen. Om extra veilig te zijn, bouw waar mogelijk een kleine opening voor luchtcirculatie. Het enige probleem zal zijn als de beagle een kleine puppy is die zijn weg naar buiten niet kan vinden. Wees in die situatie bijzonder voorzichtig en wikkel hem niet in zware dekens.

Hoewel beagles licht slapen, worden ze wakker als ze oververhit raken of niet goed kunnen ademen onder de dekens.

Moet je dit gedrag aanmoedigen?

U moet niet plotseling stoppen met het bij u onder de dekens laten liggen van uw hond als hij dit al jaren doet, anders kan hij in de war raken en depressief worden. Uw beagle kan dit interpreteren als een vorm van misbruik. Als u zich echter zorgen maakt dat uw hond onder de dekens sluipt, kunt u proberen hem op zijn minst gedeeltelijk te bedekken.

Andere reden om onder de dekens te kruipen

Paniek: Een hond kan dekking zoeken als hij een hard, aanhoudend geluid hoort dat hij niet herkent. U moet uw hondengenoot in deze tijden kalmeren. Het is acceptabel om naast hem te gaan zitten, of hem zelfs te knuffelen en te knuffelen.

Angst: beagles zijn roedeldieren die gedijen als ze menselijke metgezellen hebben. Lange perioden van isolatie zijn schadelijk voor de geestelijke gezondheid van uw hond. Wanneer mensen zich eenzaam voelen, trekken ze zich vaak terug in hun bed. Het wordt ten zeerste afgeraden om uw hond voor langere tijd alleen te laten. Je kunt een vriend vragen om een tijdje met hem om te gaan.

Als uw hond ziek is, kan hij proberen zich onder het bed te verstoppen. Breng hem naar de dierenarts als hij meer dan een dag geen tekenen van leven heeft vertoond.

Gerelateerde vragen

Is dit normaal gedrag voor alle honden?
Graven en verstoppen onder een deken is een veel voorkomend gedrag bij hondenrassen, omdat het een overblijfsel is van hun evolutionaire verleden. Verrassend genoeg hebben veel kleine speelgoedhonden deze neiging ook.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.