@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom zien beagles er altijd verdrietig en depressief uit?

Inhoudsopgave

Mensen weten niet wat ze moeten doen als hun beagles verdrietig kijken. Mijn buurvrouw heeft net een beagle gekregen, en ze vertelde me dat ze het zielig vindt. Maar in werkelijkheid is haar beagle de gelukkigste hond die ik ooit heb gezien. Dus waarom zien beagles er altijd verdrietig uit?

Beagles zien er verdrietig uit omdat hun lippen en oren naar beneden hangen en hun gezicht naar beneden hangt. Hun hangende oogleden en droevig uitziende ogen laten ze er ook droevig uitzien. Dit gebeurt vaker bij honden die gezond zijn. Hierdoor kunnen beagles, zelfs als ze blij en opgewekt zijn, er verdrietig uitzien.

Het zit in hun DNA

Hun lange, hangende oren en hangende gezichten zijn niet alleen voor het uiterlijk. Beagles zijn gemaakt om met jagers te werken. Met hun superscherpe neuzen konden beagles het geurspoor van een dier volgen, het achtervolgen en het uitputten totdat de eigenaar het kon neerschieten.

Als ze een geur op de grond volgden, hielpen hun hangende oren om de geur naar hun neus te brengen. Hun gewichtsverlies en slappe gezicht hielpen hen ook om de geur op te vangen en beter te worden in het volgen ervan.


Hun hangende oren helpen hen op een andere manier. Ze dempen afleidende geluiden zodat ze zich meer kunnen concentreren op het volgen van de geur.

Het is menselijke perceptie

De reden waarom beagles er verdrietig uitzien, is vanwege hoe we ze zien, niet omdat ze verdrietig zijn. We hebben de neiging om emoties te zien in elk levend wezen. We lezen de gezichten van mensen op basis van hoe mensen handelen en hoe ze ons laten voelen. We denken dat iemand met een uitgezakt gezicht verdrietig moet zijn. En daarom denken we dat droevig uitziende honden zoals beagles en bassethonden droevig zijn, zelfs als ze dat niet zijn.

Daar ging het een beetje dieper, maar ik denk dat je het punt begrijpt.

Controleer of je beagle echt verdrietig is

Mensen zijn niet de enigen die verdrietig zijn. Honden worden ook verdrietig en depressief. Sommige dingen die uw beagle verdrietig kunnen maken, zijn pech, alleen zijn of een lichamelijke ziekte. Hier zijn enkele manieren om te zien of uw hond echt verdrietig en depressief is.

LET OP: Deze website geeft geen medisch advies voor huisdieren. Als u medisch advies nodig heeft voor uw huisdier, neem dan contact op met een erkende dierenarts.

Plotselinge verandering in gedrag
Als je vrolijke en speelse beagle zich ineens anders gedraagt, kan dit een teken zijn dat er iets mis is. Maar sommige gezondheidsproblemen, zoals maagklachten of gasvorming, kunnen ook de oorzaak zijn van zijn plotselinge stemmingswisselingen.

Neem een paar dagen de tijd om te kijken hoe uw hond zich gedraagt. Zoek voordat u tot een conclusie komt naar andere tekenen van depressie.

Verandering in honger
Een verdrietige beagle kan stoppen met eten of te veel gaan eten.

Verandering in slaapgewoonten
Als een beagle zich somber en verdrietig voelt, kan hij meer gaan slapen. Wanneer een beagle depressief is, kan een grote verandering in de manier waarop hij slaapt een teken zijn.

Inactiviteit
Een depressieve beagle wil misschien niets doen. Hij verloor interesse in dingen die hij vroeger leuk vond. Hij wil misschien niet meer spelen of zelfs wandelen.

Verbergen
Als Beagle zich down voelt, wil hij misschien alleen zijn en een vreemde eend in de bijt. Misschien begint hij zich voor zijn familie te verstoppen. Beagles leven in groepen en kunnen niet goed alleen. Het is dus nooit een goed teken als een beagle ineens stopt met spelen met het gezin.

Dingen die Beagles verdrietig en depressief kunnen maken

Meestal worden honden niet zonder reden verdrietig. Laten we eens kijken naar enkele dingen die tot een depressie kunnen leiden.

Ziekte
Een lichamelijke ziekte die uw beagle pijn doet en hem verdrietig maakt, kan de oorzaak zijn. Als uw hond tekenen van depressie vertoont, moet u er eerst voor zorgen dat hij of zij niet ziek is. Breng uw hond meteen naar de dierenarts en laat hem nakijken. Als u denkt dat uw huisdier misschien ziek is, maar het niet zeker weet, kunt u ook live chatten met dierenartsen op JustAnswer.

Rouw
Beagles kunnen goed overweg met iedereen in het gezin. Ze kunnen begrijpen dat hun dierbaren niet bij hen zijn. Als iemand waar de beagle om geeft, verhuist, kan hij verdrietig en depressief worden.

Beagles zijn goed met mensen. Bijna elk dier kan ermee overweg. Als een van zijn hondenvrienden overlijdt, zal een beagle verdrietig zijn. Beagles worden vaak verdrietig als ze iemand verliezen om wie ze geven.

Angst of verdriet
Als de beagle net iets engs heeft meegemaakt, kan dit hem ook verdrietig en depressief maken.

Hij kan ook ergens bang voor zijn of ergens bang voor zijn. Als ze bang zijn, gedragen verschillende honden zich op verschillende manieren. Sommige honden blaffen misschien, terwijl anderen niets doen.

Jezelf
Ja, je hebt het goed gehoord. Je zou je beagle verdrietig en depressief kunnen maken. Beagles zijn erg loyaal aan de mensen die ze bezitten. Ze kunnen oppikken hoe hun baasje zich voelt. Als je verdrietig, ziek of weinig energie hebt, kan je beagle het zien en kan hij hetzelfde gaan voelen.

Wat te doen om uw Beagle gelukkig te maken

Als u denkt dat uw hond iets dwarszit, moet u iets doen om zijn leven weer leuk te maken. Nadat je met je dierenarts hebt gesproken en ervoor hebt gezorgd dat je beagle gezond is, moet je zijn leven weer op de rails krijgen.

  • Je zult veel meer tijd met je beagle moeten gaan doorbrengen.
  • Begin door hem in beweging te krijgen. Begin rond te lopen. Vind nieuwe manieren om je beagle mee te nemen voor een wandeling.
  • Zelfs als je hond niet in de stemming is, moet je doorgaan.
  • Als je tijd en geld hebt, kun je een nieuwe hond kopen om je beagle op te vrolijken. Zo niet, breng hem dan samen met andere honden voor speeldata.
  • Denk eraan om vaak naar de hondenopvang te gaan.
  • Geef je hond wat nieuwe lekkernijen die hij of zij lekkerder zal vinden. Als hij geïnteresseerd lijkt, kun je hem een paar trucjes leren.
  • Probeer uw hond niet te troosten of te knuffelen terwijl hij nog van streek is. Dit kan het gedrag alleen maar verergeren. In plaats daarvan tonen ze geluk en inspiratie.
  • Als deze niet helpen, moet u contact opnemen met uw dierenarts. Medicatie is soms de laatste optie.

Nog een ding
Als je beagle van binnen blij en speels is, maar er gewoon verdrietig uitziet, denk ik niet dat je je zorgen hoeft te maken. Hun hele leven hebben ze gewoon een puppygezicht. Oh, hier is iets om je zorgen over te maken: geef niet al hun eten en lekkernijen weg omdat ze eruit zien als puppy’s.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.