@beaglehondnl

Bezoek Ons

Waarom zijn Beagles zo koppig?

Inhoudsopgave

Beagles hebben gezichten waar hondenliefhebbers van zijn gaan houden. Maar hoe schattig ze er ook uitzien, ze kunnen eigenzinnig en soms koppig zijn. Je hebt misschien veel tijd besteed aan het trainen van je beagle, maar als je hem vertelt wat hij moet doen, negeert hij je misschien gewoon. Dus waarom zijn beagles zo moeilijk te plezieren?

Beagles zijn speurhonden en ze zijn grootgebracht om kleine dieren te vinden. Als ze eenmaal iets ruiken, geven ze nergens anders meer om. Afgezien daarvan hebben ze een geest die vrij en geïnteresseerd is. Hierdoor zijn ze erg koppig en moeilijk te trainen in vergelijking met andere honden.

Beagle-levensstijl

Beagles zijn honden die erg actief zijn. Zorg ervoor dat je beagle overdag genoeg te doen heeft. Lange wandelingen zijn goed voor beagles. Als uw beagle snel en betrouwbaar kan worden teruggeroepen, zou hij er baat bij hebben om losgelaten te worden op plaatsen waar hij dat kan. Je moet je beagle leren omgaan met andere honden, zodat hij ermee kan spelen tijdens wandelingen.

Als je hond binnen is, stop hem dan niet in een bench. Laat hem rondkijken in je flat, appartement of huis. Als je een tuin hebt, kun je oefenpaden voor hem maken, zoals tunnels en dingen om in en uit te gaan. Als je geen tuin hebt, kun je je beagle nog steeds trainen om geuren te volgen.

Als het leven van een beagle goed is, is de kans groter dat hij gelukkig en kalm is. Als een beagle genoeg te doen heeft, is hij minder snel koppig.

Relatie met je beagle

Als je goed met je beagle kunt opschieten, zal hij bereid zijn om te doen wat je zegt. Je moet je beagle als een persoon behandelen. Veel trainingswebsites vertellen je dat je de “alfamannetje” moet zijn en je hond moet “domineren”. Deze informatie is niet helemaal juist en kan uw relatie met uw hond schaden. Verschillende bekende onderzoekers en behavioristen hebben de meest populaire theorie lange tijd weerlegd.

Een beagle moet deel uitmaken van uw gezin en zijn plaats in de orde der dingen kennen. Hij zou naar jou moeten kijken voor richting in plaats van bang voor je te zijn.

Honden houden er niet van als mensen tegen ze schreeuwen. Ze reageren beter op een normale, vriendelijke stem. Honden kunnen ook voelen hoe wij ons voelen, dus als het baasje angstig en gestrest is, zal de hond ook angstig en gestrest zijn. Als je beagle nerveus is, is hij minder geneigd je bevelen op te volgen en zal hij koppiger zijn.

Je wilt dat je hond naar je luistert omdat hij of zij je leuk vindt en je wil plezieren, niet omdat hij of zij bang voor je is. Je moet niet tegen een beagle schreeuwen of slaan die niet wil luisteren. Als een koppige beagle eindelijk doet wat je wilt, moet je hem iets lekkers en veel positieve aandacht geven.

Maar je wilt niet te aardig zijn voor je hond. Beagles zijn slim, dus ze kunnen zien wanneer hun eigenaar ‘zacht voor ze’ is. Ze zullen leren dat ze weg kunnen komen met slecht gedrag zolang ze daarna puppyogen geven. Stel eerlijke regels op voor je beagle, zoals “niet binnen poepen”, en zorg ervoor dat hij ze volgt voordat je hem iets lekkers geeft en zijn hoofd krabt.

Beagle-training

Beagles werden oorspronkelijk gefokt om op kleine dieren te jagen en hun sterke reukvermogen wordt nog steeds op veel gebieden gebruikt. Ze worden gebruikt als politiehonden en op luchthavens om dingen op te sporen. Ook al zijn beagles koppig en onafhankelijk, ze KUNNEN worden getraind als je weet hoe je jezelf aantrekkelijk kunt maken voor je beagle en volhoudt.

Zorg ervoor dat je je beagle traint op een rustige en stille plek. Naarmate je beagle beter wordt in gehoorzamen, kun je hem op een meer afleidende plek trainen. Je beagle zou moeten weten hoe hij de volgende dingen moet doen:

  • Zit/blijf
  • Sla het over.
  • Laat het
  • Hier alstublieft
  • Stop (blaffen) (blaffen)

U kunt dit artikel gebruiken om uw beagle te laten zien hoe u deze dingen moet doen.

Tijdens deze trainingssessies moet je je volledige aandacht aan je beagle besteden, anders faal je. Stop de trainingssessie en probeer het over een paar uur opnieuw als je beagle zich verveelt of onrustig wordt. Beagles zijn slim, maar met die intelligentie komt een sterk gevoel van wil.
Als u uw hond niet traint om deze commando’s betrouwbaar en consequent op te volgen, wordt uw beagle koppig en moeilijk te controleren. Ook al kan een hond die niet doet wat je wilt grappig zijn, hij kan ook erg gevaarlijk zijn. U wilt bijvoorbeeld dat uw hond stopt en bij u terugkomt als hij op het punt staat een drukke straat in te rennen. Als je beagle op het punt staat iets te eten dat hem pijn kan doen, wil je dat hij het laat vallen en het niet opeet.

Wat als niets helpt tegen koppigheid?

Als je beagle te koppig is, moet je een nieuwe manier vinden om hem naar je te laten luisteren. U moet ook goede maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat uw beagle zichzelf of iemand anders niet in gevaar brengt. Houd ze aan de lijn als je in het openbaar bent. Als ze een dier ruiken, gaan ze er achteraan en keren ze niet om.

Als je je koppige beagle niet kunt laten doen wat je wilt, moet je op zoek gaan naar een getrainde dierengedragstherapeut. Honden zijn tenslotte meestal net als hun baasjes. Dus als je beagle niet naar je luistert of niet goed handelt, werken je trainingsmethoden mogelijk niet. Gedragsdeskundigen en trainers weten hoe ze honden moeten trainen en kunnen je helpen erachter te komen waarom je beagle zo koppig is en niet doet wat je vraagt. Ook kunnen zij een gedetailleerd trainingsplan voor je maken met tips om je beagle aan het luisteren te krijgen.

Nog een ding
Beagles zijn een populaire hond. Ook al zijn ze vriendelijk, hun sterke reukvermogen kan ze koppig en “onwetend” maken voor andere commando’s. Zorg ervoor dat je goed overweg kunt met je beagle, zodat je met hun koppigheid om kunt gaan. Als je beagle zich gedraagt en je boos maakt, reageer er dan niet op. Je beagle is grootgebracht om zijn neus te volgen, waar hij ook naartoe leidt. Zijn neus vertelt zijn lichaam wat het moet doen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.