@beaglehondnl

Bezoek Ons

Wanneer stoppen Beagle-puppy’s met bijten en happen?

Inhoudsopgave

Mijn buurman zag hoe dicht ik bij mijn beagle was en besloot ook een beagle-puppy te nemen. Na een paar maanden vertelde mijn buurvrouw me dat haar hond haar de laatste tijd veel vaker gebeten heeft. Het is normaal dat een puppy bijt en bijt, maar wanneer stoppen beagle-puppy’s met bijten?


Als ze klaar zijn met tandjes krijgen, wat meestal gebeurt tussen 7 en 8 maanden, stoppen beagle-puppy’s met bijten en bijten. Spelend bijten is ook een veel voorkomende reden, maar de puppy zal stoppen als hij ontdekt dat dit niet de juiste manier is om met elkaar om te gaan.

In dit artikel bekijken we ook waarom een beagle-puppy kan bijten en wat u kunt doen om dit te stoppen.

Bijt elke Beagle-puppy?

Ja, elke puppy bijt, niet alleen beagles. Nou, het zijn niet alleen puppy’s die bijten als ze tandjes krijgen. Zelfs baby’s doen het. Er is niks waar je je zorgen over hoeft te maken. Alleen omdat je puppy bijt, wil dat nog niet zeggen dat hij of zij gemeen is. Je beagle is nog een puppy, dus hij heeft nog niet geleerd hoe hij goed met andere honden moet spelen.

Je beagle-puppy is om twee belangrijke redenen in een krokodil-BEAGLE veranderd:

 • tandjes krijgen
 • Bijten voor de lol

Laten we naar beide redenen kijken en kijken wat u kunt doen om het te stoppen.

tandjes krijgen

Ongeveer 5 maanden oud beginnen beagle-pups hun permanente tanden te krijgen, die hun melktanden vervangen. Dit proces zorgt ervoor dat hun tandvlees slecht aanvoelt. Wanneer dit gebeurt, kauwt een puppy op alles wat hij kan vinden om zijn tandvlees beter te laten voelen.
Tandjes krijgen kan tussen de twee en drie maanden duren. Als ze eenmaal klaar zijn met tandjes krijgen en al hun nieuwe tanden hebben, zullen ze niet langer op dingen willen kauwen en stoppen met bijten en knabbelen aan mensen.

Hoe ermee om te gaan
Geen enkele puppy kan tandjes krijgen vermijden, maar er zijn niet veel dingen die u kunt doen om hem te helpen zich beter te voelen.

Kauwspeeltjes werken als een tierelier. Geef je hond wat goed kauwspeelgoed. Krijg ze in verschillende vormen en texturen. Koop speelgoed dat hard, zacht, van rubber of van plastic is gemaakt. Je kunt je beagle-puppy elk speeltje een voor een geven. Dit zal hem of haar geïnteresseerd houden. Wanneer een puppy tandjes krijgt, kan kauwspeelgoed veel helpen.

Gebruik een ijsblokje. Een ijsblokje kan worden gebruikt als een kauwspeeltje dat je kunt eten. Zet hem op de grond en laat je puppy ermee spelen en erop kauwen. De pijn in zijn tandvlees kan worden verzacht met ijs. Voordat je het water invriest, kun je er wat kippenbouillon aan toevoegen om het interessanter te maken.

Leg een baby worteltje in de vriezer en geef het aan je puppy. Wortelen zijn goed voor je en kunnen een geweldig kauwspeeltje zijn voor je hond.

Speels bijten

Beagles zijn actieve, speelse dieren die graag spelen. Maar soms weten puppy’s niet hoe ze goed met je moeten praten. Mensen kunnen alleen met elkaar praten en spelen door te bijten. Uw puppy kan in uw vingers, kleding of voeten bijten. Dit is misschien schattig als je puppy 8 weken oud is, maar het zal een groot probleem worden als hij groter en sterker wordt.
Dit gebeurt vaker bij puppy’s die niet genoeg tijd met hun moeder en nestgenoten hebben doorgebracht. Een puppy leert sociale basisvaardigheden van zijn nestgenoten en moeder, zoals niet bijten.

Binnen een maand kun je je puppy gemakkelijk leren dat bijten geen goede manier is om met je om te gaan als je wat trainings- en omleidingstechnieken toepast.

Hoe te stoppen met bijten tijdens het spelen
Als een puppy niet de juiste training krijgt, kan dit gedrag tot in de volwassenheid aanhouden en gevaarlijk worden. Het is dus het beste om ermee door te gaan en zo snel mogelijk te beginnen met trainen.

Je moet je beagle-puppy leren dat mensen een gevoelige huid hebben en dat het pijn doet als hij bijt.

Bijtremming: Het eerste dat u uw puppy moet leren als het gaat om bijten, is om zachtaardig te zijn. Maak je geen zorgen, je hond zal hierdoor niet gaan bijten. Uw puppy moet leren hoe hard hij kan bijten zonder mensen pijn te doen. Puppy’s bijten elkaar vaak, wat prima is. Maar als een puppy zijn speelkameraadje te hard bijt, gaat zijn speelkameraadje janken en stopt. Dit leert de pup dat hard bijten niet oké is. Je moet iets gebruiken dat lijkt op wat

je in de training hebt geleerd:

 • Laat je puppy in je hand bijten terwijl je speelt.
 • En als je puppy je hard bijt, slaak dan een luide kreet.
 • Dit zal de hond zeker wakker maken en laten stoppen.
 • Speel niet langer met hem.
 • Je puppy zal vroeg of laat leren dat het niet oké is om te bijten.

Aan de andere kant, geef uw hond een verhoging en een traktatie elke keer dat hij uw hand of vingers likt. Zo wordt hem duidelijk wat wel en niet acceptabel gedrag is.
Je zult hier natuurlijk consequent mee moeten zijn. Je hond zal dit niet in één dag kunnen. Het kan zelfs langer dan een week duren.

Het volgende dat u moet doen, is uw puppy de juiste manier leren om zich bij u in de buurt te gedragen. Houd een speeltje in uw hand tijdens het spelen, en elke keer dat uw puppy met u probeert te communiceren door te bijten, gebruikt u het speeltje om hem af te leiden. Als je hond je kleren probeert af te pakken, kun je hem afleiden met een speeltje. Nogmaals, doe het elke keer op dezelfde manier.


De hele training kan wel een maand duren, maar het is belangrijk, dus stel het niet uit tot het een groot probleem wordt.

Gebrek aan socialisatie

Ik krijg elke dag veel e-mails van mensen die net een beagle-puppy hebben gekregen en zeggen dat hun puppy ze bijt wanneer ze hem aaien of hem zelfs maar aanraken. Elke beagle heeft zijn eigen unieke karakter. Sommige zijn vriendelijk en sommige houden ervan onafhankelijk te zijn. Mensen die zelf nadenken, hebben wat meer tijd nodig om te leren omgaan met andere mensen. Ze houden er niet van als andere mensen ze aanraken. Nou, dit kan triest zijn voor nieuwe ouders die ernaar uitkijken hun schattige kleine hond te knuffelen.

Als je puppy je bijt wanneer je hem probeert te aaien of aaien, probeer dan deze stappen om hem te laten wennen aan menselijke aanraking:

 • Je puppy moet gewoon leren dat het goed is om door jou geknuffeld te worden.
 • Houd een paar snoepjes in uw vuist om het moeilijker te maken voor uw puppy om ze te pakken te krijgen.
 • Laat je puppy aan je vuist ruiken en probeer er iets lekkers uit te halen.
 • Maak het niet te moeilijk, anders zal je hond er niet meer om geven. Laat hem één keer iets lekkers proberen en pak het.
 • Terwijl je dit doet, ga je met je andere hand over het lichaam van je hond.

Onthoud dat je beagle op zijn eigen manier speciaal en schattig is, dus doe het rustig aan en wees geduldig. Het kan een paar weken duren voordat uw beagle-puppy stopt met bijten en met u begint te knuffelen.

Mijn puppy gromt en bijt

Nou, dit is ook prima. Beagles kunnen veel geluiden maken. Ze blaffen, janken, blaffen, huilen en zelfs grommen. Meestal is hun gegrom prima. Mijn 8 maanden oude beagle Groot gromt zelfs als we touwtrekken spelen, maar hij is helemaal niet agressief.

Nog een ding
Uw beagle-puppy kan een van de bovenstaande problemen met bijten hebben. Begin zo snel mogelijk met trainen, maar haast je niet. Geef uw hond niet op en verlies uw geduld niet.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.