@beaglehondnl

Bezoek Ons

Zijn Beagles beschermend?

Inhoudsopgave

Een van de meest populaire hondenrassen ter wereld is de beagle, en terecht. Mensen kennen ze om hoe vriendelijk en liefdevol ze zijn. Ze zijn goed met zowel kinderen als dieren. Het zijn goede vrienden en zullen altijd bij hun baasjes blijven. Maar zijn beagles goede waakhonden?

Beagles letten instinctief op hun baasjes en andere gezinsleden. Ze kunnen geweldig werk doen om kinderen in de gaten te houden. Maar omdat ze vrolijk en vriendelijk zijn, zijn het geen goede waakhonden.


In dit artikel zullen we ook leren over verschillende dingen die beagles bewaken en waarom ze dat doen.

Beagles beschermen hun baasjes

Beagles zijn geweldige huisdieren omdat ze vriendelijk, liefdevol en gelukkig zijn. Ze zijn aardig en slim, en ze gedijen op aandacht. Hierdoor zijn beagles een van de meest populaire gezinshonden. Als ze goed gesocialiseerd zijn, kunnen beagles prima alleen zijn, zelfs met vreemden. Maar ze blijven bij mensen die ze hun hele leven al kennen.

Beagles zijn het meest loyaal aan de persoon met wie ze de meeste tijd doorbrengen. Je moet er niet zomaar van uitgaan dat ze vriendelijk zijn omdat ze aardig zijn. Als een beagle denkt dat zijn baasje in gevaar is, kan hij boos worden.

Zelden zal een beagle boos worden en bijten om zijn baasje te beschermen, maar hij kan gaan blaffen om de dreiging weg te jagen.

Het is niet vaak voorgekomen dat beagles hun baasjes te veel beschermden. Wanneer mensen hallo proberen te zeggen of hun baasje de hand willen schudden, blaffen en springen ze naar hen. Dit is waarschijnlijker bij reddingshonden en beagles die niet goed gesocialiseerd zijn.

Beagles zijn geweldig omdat ze, in tegenstelling tot sommige andere rassen, niet al te beschermend zijn voor hun baasjes of te territoriaal.

Beagles beschermend tegenover kinderen

Omdat ze vriendelijk en zachtaardig zijn, zijn ze geweldige huisdieren voor kinderen. Kinderen en beagles kunnen goed met elkaar opschieten. Aan de andere kant worden beagles geliefd bij kinderen die ermee opgroeien. Ze kunnen zoveel tijd met hun honden doorbrengen als ze willen en met ze spelen. Ze wrijven over hun rug, houden ze tegen zich aan, rennen met ze mee en doen andere dingen met ze. Beagles houden van deze onverdeelde aandacht en raken eraan gehecht.

Beagles leven in groepen en die groepen hebben een sociale orde. Beagles beginnen hun familie te zien als de ‘roedel’. De leider van een beagle is de persoon die hem voedt, traint en laat zien hoe hij zich goed moet gedragen. Hij begint naar hem op te kijken voor bevelen en zal er alles aan doen om hem gelukkig te maken. Wanneer de beagle denkt dat zijn leider of eigenaar in gevaar is, kan hij beschermend worden en klaarstaan om hem te verdedigen.

Kinderen daarentegen spelen met, slapen met en porren soms met hun beagles. Beagles beginnen kinderen te behandelen alsof ze van henzelf zijn. Ze beginnen om hen te geven. Misschien letten ze er zelfs op. Ze kunnen geweldig werk doen om kinderen in de gaten te houden.

Ik ken een gezin waar de beagle en het 5-jarige kind zo goed met elkaar overweg kunnen dat de beagle het kind overal volgt. De hond kijkt nu uit naar het kind. Als hij denkt dat iemand hem pijn wil doen, gaat hij in de verdediging en begint te blaffen.

Beagles beschermend voor baby's

Beagles zijn geweldig voor gezinnen omdat ze goed zijn met baby’s. Beagles kunnen zich hechten aan baby’s en ze in de gaten houden op een manier die je zou kunnen verbazen. Maar een beagle moet leren hoe hij zachtaardig moet zijn in de buurt van een baby en hoe hij met andere mensen moet omgaan. Lukt het niet, vraag dan een professionele trainer om hulp.

Zelfs als een beagle goed is met baby’s, moet je ze niet allebei alleen laten.

Beagles als waakhonden

Beagles zijn bedoeld als huisdieren voor gezinnen. Ze zijn erg blij en vriendelijk. Hierdoor kunnen het geen goede waakhonden zijn. Maar omdat ze slim zijn en weten hoe ze met mensen om moeten gaan, zijn het geweldige waakhonden.

Mensen houden waakhonden om elke vorm van dreiging of gevaar in de gaten te houden. Ze moeten op hun hoede zijn en alarm slaan als ze iets voelen.

Beagles blaffen op een heel duidelijke manier die laat zien hoe ze zich voelen. Beagles kunnen worden getraind om op uw huis te letten als u ze leert hoe. Ze kunnen zelfs een oogje in het zeil houden voor kinderen.

Onthoud gewoon dat beagles niet gemeen zijn en zelden mensen aanvallen die ze niet kennen. Ze vertellen het je alleen als ze iets voelen, maar vallen meestal niet aan.

Beagles als waakhonden

Waakhonden bewaken huizen en land en houden mensen en andere dieren buiten de deur. Naast blaffen kunnen ze ook mensen bijten als ze te dichtbij komen.

Zoals ik al zei, zijn beagles vriendelijk en spelen ze graag. Ze gedragen zich meestal niet gemeen. Je kunt ze niet vertrouwen om je huis veilig te houden. Maar je kunt ze leren blaffen naar mensen die inbreken, maar ze zullen niet aanvallen.

Andere dingen waar beagle beschermend voor kan zijn

Beagles kunnen ook bezitterig zijn over hun eigen dingen, zoals:

  • Bed
  • Kommen voor eten en drinken
  • Voedsel
  • Speelgoed
  • Kong

Dit wordt ook wel het beschermen van hulpbronnen genoemd. Het is niet goed om te doen, dus doe het niet. Dit kan een vroeg teken zijn van bezittelijke agressie, waarbij de beagle boos wordt en zelfs bijt als iemand zijn spullen aanraakt.

Enkele tekenen van dit probleem zijn:

  • Als iemand in de buurt van hun doelwit komt, grommen ze.
  • Wanneer iemand het item van hen probeert af te pakken, breken of bijten ze.
  • Keer op keer proberen om hun punt te verdedigen.

Dit kan ook gebeuren wanneer beagles in de buurt van hun baasjes of andere familieleden zijn. Wanneer er meer dan één hond of huisdier in huis is, is de kans groter dat dit gebeurt.

Je moet geduld hebben met dit probleem. Als u uw hond probeert te dwingen het item op te geven, wordt het alleen maar erger. Je moet je beagle laten zien dat hij je zijn spullen kan toevertrouwen. Probeer ze het object te laten verlaten door ze iets beters te geven.

Nog een ding
Beagles zijn geweldige honden. Ze kunnen op hun baasjes, hun families en kinderen letten. Je kunt ze zelfs trainen om waakhonden te zijn als je de tijd neemt om dat te doen. Maar verwacht niet dat ze je beschermen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.