@beaglehondnl

Bezoek Ons

Zijn Beagles Goede Zwemmers?

Inhoudsopgave

Gisteren las ik een nieuwsbericht waarin een labrador in een rivier sprong en een verdrinkende kat redde. Als ouder van een beagle kwam er een gedachte bij me op: zijn beagles goede zwemmers?

Met de juiste instructie kunnen beagles worden getraind om te zwemmen. Je moet er echter niet op rekenen dat ze sterke zwemmers zijn. Het is een type hond dat veel liever droog staat dan na een geurtje door de regen te rennen.

Er zijn maar weinig beagles die moeten leren zwemmen, en degenen die dat nodig hebben, kunnen dat meteen doen. Ze zijn echter geen fan van water en zullen niet enthousiast in het zwembad springen.

Ik wilde de zwemcapaciteiten van mijn beagle testen om te zien of ze voldoende zijn. Dus ik gaf hem een reddingsvest en we gingen zwemmen in een naburig meer, maar hij verveelde zich en zwom een paar minuten later terug naar de kust. Dit toonde twee dingen aan: (a) mijn beagle werd geboren terwijl hij wist hoe hij moest zwemmen, en (b) hij heeft er een hekel aan om ondergedompeld te worden in water.

Hoewel ik een handvol ouders ken van wie de beagle helemaal niet kon zwemmen, hangt het er dus van af of je beagle het zwemmen heeft geërfd of niet. Maar zoals we allemaal weten, zijn beagles intelligente en snelle leerlingen, en je kunt ze in een paar sessies leren zwemmen.

Houden Beagles van zwemmen?

Over het algemeen houden beagles niet van zwemmen. Ze zijn verwant aan andere jachthonden en zijn ontwikkeld om geur in het wild op te sporen. Voor hun lichaamsbeweging rennen beagles liever in de frisse lucht dan in de regen.

Er zijn in wezen drie soorten honden:

  1. Zwemmende honden
  2. Honden die kunnen zwemmen maar het water verafschuwen
  3. Honden die zullen verdrinken in een badkuip.

Je vindt beagles in de tweede groep. Ze hebben geen hekel aan zwemmen. Ze hebben een hekel aan water.

Hoe weet je of je Beagle al kan zwemmen?

Om te bepalen of uw puppy geboren is met het vermogen om te zwemmen, moet u hem zo snel mogelijk kennis laten maken met water. Zodra ze ontdekken dat het water dieper is dan hun poten, beginnen de meeste honden te peddelen. Toch heeft een beagle een 50/50 kans om het vermogen om te zwemmen te erven. Een hondenzwemvest moet worden gebruikt voordat u een hond meeneemt voor een proefzwemmen.

Hoe leer je een beagle zwemmen?

De zwemlessen voor jonge kinderen van de beagle zijn een goede plek om te beginnen. Begin vroeg en stop niet; hij moet weten hoe hij moet zwemmen. Puppy’s zijn beter in staat om nieuwe informatie op te nemen en zich buiten hun comfortzone te begeven dan volwassen honden.

Stap 1
Doe uw huisdier onmiddellijk een hondenzwemvest aan. Niet alleen zal hij zich veiliger voelen in zijn omgeving, ook zal zijn zelfvertrouwen toenemen.

Deze reddingsvesten bevatten een handvat, zodat u ze kunt optillen als uw beagle zich ongemakkelijk begint te voelen tijdens het zwemmen. Kijk dan eens naar deze beagle zwemvesten van topkwaliteit!

Bovendien, als je een opblaasbaar zwembad voor kinderen zou kunnen kopen, zou dat fantastisch zijn voor de oefeningen.

Stap 2
Start uw puppy op de eerste dag in een klein zwembad. Zorg ervoor dat het water niet tot aan zijn neusgaten komt.

Je wilt dat je hond een positieve ervaring in het water heeft, in plaats van er bang voor te zijn. Doe je best om een leuke tijd te hebben.

Houd deze routine een paar dagen vol, of totdat u denkt dat uw puppy voldoende watervertrouwen heeft ontwikkeld.

Neem je hond mee naar buiten en geef hem wat ruimte als hij zich overweldigd of angstig begint te voelen.

Stap 3
Verhoog het zwembadwater zodat hij de bodem niet met zijn voeten kan raken. Een reddingsvest voorkomt dat hij verdrinkt en vergroot zijn zelfverzekerdheid. Uw hond zal beginnen te peddelen zodra hij denkt dat het water te diep is voor zijn poten om aan te raken.

Houd er rekening mee dat u eerst het handvat van het reddingsvest vast moet pakken en uw puppy moet optillen als u merkt dat zijn achterwerk begint te zinken. Wanneer de staart van de hond begint te hangen, zal de hond als geheel volgen. Pak hem voorzichtig op en til hem op zodra je beseft wat er gebeurt.

Stap 4
Laat de beagle-pup iets lekkers zien terwijl hij aan het zwemmen is en laat hem eraan werken om het te pakken te krijgen.

Stap 5
Als u niet de tijd neemt om uw huisdier in het water gerust te stellen, is de kans groter dat hij er een negatieve houding tegenover ontwikkelt. Je moet constant in de buurt van je puppy zijn en zijn naam zeggen.

Dus daar heb je het; geef je beagle gewoon wat tijd, en hij zal snel gelukkig zwemmen. Puppy’s van het beagleras hebben vaak maar een paar lessen in diep water nodig om bekwame zwemmers te worden.

Voordelen van zwemmen voor Beagles

Zwemmen is een uitstekende lichaamsbeweging voor een hond. Het is ideaal voor het hyperactieve Beagle-ras. 10 minuten zwemmen is hetzelfde als 45-50 minuten lopen. Het energieniveau van je beagle zal dalen en zijn spieren zullen sterker worden na enige tijd in het water.

Zwemmen kan een goede behandeling zijn voor kleine gewrichtsaandoeningen bij uw beagle. De hersteltijd van uw beagle wordt gehalveerd vanwege de voordelen van watertherapie die hij krijgt door te zwemmen.

Zwemmen voor honden met elleboog- of heupdysplasie houdt hun hart en longen gezond door ze de nodige activiteit te geven. Klik hier voor meer informatie.

U kunt uw hond helpen de hitte van de zomer te verslaan door hem te laten zwemmen.

Nadelen van zwemmen voor Beagles

De beagle is, net als andere honden, geen sterke zwemmer. Reken er niet op dat ze langer dan 10 minuten in het water blijven. Een beagle meenemen in diep water wordt afgeraden. Zonder reddingsvest of ander drijfmiddel zullen ze na ongeveer vijftien tot twintig minuten stoppen met zwemmen.

WAARSCHUWING: Als u uw hond in het water ziet worstelen, moet u hem onmiddellijk redden. In het geval dat hij niet lijkt te reageren, begin dan met cardiopulmonale reanimatie. Als u niet zeker weet hoe u een dier moet reanimeren, kunt u uw dierenarts bellen voor advies. U kunt ook deze video bekijken voor hulp bij het toedienen van CRP aan honden:

De huid en vacht van uw hond kunnen beschadigd raken door blootstelling aan zout water of algen in een meer. Zodra je hem uit het water haalt, moet je hem goed schrobben met schoon water.

Hun ogen kunnen geïrriteerd raken door het chloor in het zwembad. Als uw hond dorst heeft, kan hij het zwembadwater drinken, dat gevaarlijke hoeveelheden chloor bevat. Om dit te voorkomen, kunt u uw hond nieuw water geven voordat u hem naar het zwembad brengt.

Betreffende gerelateerde vragen:

Hoe lang kunnen Beagles zwemmen?

Niet langer dan 30 minuten als uw beagle een hyperactief type is. 20 minuten is echter een redelijk compromis. En als het om een puppy gaat, doe er dan nog eens 10 minuten bij. Beagles zijn niet de beste zwemmers, dus ze moeten reddingsvesten dragen en onder nauw toezicht staan.

Kunnen Beagles in de zee zwemmen?

Ik geloof het wel. Ik heb echter op de harde manier geleerd dat beagles niet mogen worden blootgesteld aan de diepe oceaan. Vooral honden van het beagle-ras raken snel overprikkeld. Er is een kans dat ze te ver weg van het strand zwemmen en zichzelf uitputten. Je moet ze in de golven laten spelen, maar je moet ze terugroepen als je ziet dat ze te ver proberen te zwemmen.

Is de rivier veilig om in te zwemmen voor beagles?

NEE! Echt, zo erg is het niet. Zorg ervoor dat ze niet in de rivier zwemmen. Voor het grootste deel moeten hoektanden de rivier vermijden. Met andere woorden, je moet niet in de buurt van de rivier komen.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.