@beaglehondnl

Bezoek Ons

Zijn Beagles trouw aan hun baasjes en waarom?

Inhoudsopgave

De beagle is een van de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten. Ja, eigenlijk wel. De onstuimige beagle is het vijfde meest populaire hondenras in de Verenigde Staten. We zijn dol op deze vrolijke, nieuwsgierige en verrassend slimme hoektanden. Bovendien werden beagles oorspronkelijk gefokt om hazen en andere kleine prooidieren op te sporen, waardoor ze de oorspronkelijke jachthonden werden. Maar kun je erop rekenen dat een beagle je trouw is?

Beagles kunnen met iedereen overweg, maar ze blijven meestal maar bij één persoon. Vanwege hun achtergrond als jachtgenoten, hebben honden van dit ras de neiging om een hechte band met hun eigenaars te vormen. Beagles worden doorgaans beschouwd als ‘eenpersoonshonden’, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ze een geweldige toevoeging aan huishoudens.

Het temperament van de beagle wordt besproken, samen met de vraag of de legendarische loyaliteit van het ras echt is. Laten we dit verder onderzoeken voor meer informatie.

Een korte handleiding voor de Beagle

Hoewel het waar is dat elke hond uniek is, lijken beagles over het algemeen vrij toegewijd. Het ras heeft een lange geschiedenis van dienst en is gebruikt als jachthond, waakhond en koetsgenoot. Hoewel sommige beagles tegenwoordig nog steeds worden gebruikt voor de jacht, worden de meeste van deze honden gebruikt in andere sectoren, zoals luchthavenbeveiliging en medische alarmering.

De achtergrond van de beagle als jager, samen met zijn intellect, heeft hem een sterk verlangen om te behagen aangewakkerd. Ze gedijen op uitdagingen en vinden het leuk om hun inspanningen beloond te zien. Hoewel Beagles zelden een hoogte bereiken van meer dan 41 centimeter, maken hun grenzeloze energie en pittige karakter ze tot populaire huisdieren.

In dat geval zijn de verhalen waar. Sommige beagles staan bekend om hun extreme toewijding aan hun baasjes. Zoals de rest van het artikel echter aantoont, vereist ware royalty toewijding en onwankelbaar vertrouwen in een eigenaar.

Waarom zijn Beagles zo trouw aan mensen?

Om de toewijding van de beagle te waarderen, moet men meer te weten komen over de achtergrond van het ras. Het is vastgesteld dat dit ras oorspronkelijk is ontwikkeld als jachthond. Ging vroeger met mensen op jacht naar knaagdieren en dergelijke. Inderdaad, beagles worden nog steeds vaak in het veld ingezet met hun menselijke meesters. Een beagle volgde het geurspoor dat door het dier was achtergelaten en achtervolgde het terwijl de jager mikte. Ze moesten de honden fokken, huisvesten en gebruiken in grote roedels voor veel van hun taken. Als gevolg van deze ervaring hebben honden van dit ras meer kans om zich te hechten aan hun mens en deze te vertrouwen.

Daarom werden alleen de meest actieve en sociale beagles gekozen om mee te fokken. Deze hoektanden zijn uitgegroeid tot toegewijde metgezellen die trots zijn op hun taken. Hoewel er enkele onbetrouwbare beagles zijn (zoals bij elk ras), is de overgrote meerderheid van de beagles buitengewoon toegewijd aan hun meesters.

Het is opmerkelijk dat beagles vaak hechte relaties aangaan met hun jonge menselijke eigenaren. Hun kleine gestalte en grenzeloze vitaliteit maken ze ideaal als huisdier. Beagles vinden het meestal leuk om geaaid te worden, met andere honden te spelen, lastige problemen op te lossen en nieuwe plekken te verkennen. Beagles werden ooit vaak gebruikt om baby’s te beschermen tegen potentieel gevaar vanwege hun luide geblaf en scherpe reukvermogen.

Zijn Beagles loyaal aan het hele gezin?

Voor een hond zijn kinderen voor volwassenen. Ze hebben misschien een grote groep vrienden, maar ze lijken allemaal aangetrokken te worden tot één bepaalde vriend. Dit is typerend voor hoektanden in het algemeen, maar de beagle in het bijzonder vertoont deze eigenschap in veel grotere mate dan andere rassen. Dat sluit niet uit dat een huisdier relaties aangaat met individuele leden van het huishouden. Dit betekent dat ze hun vertrouwen stellen in hun eigenaar en niet in iemand anders.

Omdat beagles en andere jachtrassen vaak maar één meester hebben om voor hen te zorgen en ze te leiden, hebben ze van nature een sterkere aanleg voor dit gedrag. Bij het jagen hing succes of mislukking af van het vermogen van een roedel honden om de commando’s van een enkele meester te herkennen en erop te reageren. Het favoriete familielid van een beagle is degene die het beste voor de hond zorgt, ermee speelt en hem uitdaagt.

Je kunt niet van een beagle verwachten dat hij loyaal is zonder hem van tevoren te trainen. Hoewel deze honden niet langer vaak worden gebruikt voor de jacht, doen ze het redelijk goed als ze de juiste training krijgen. Beagles zijn uitstekende huisdieren, maar ze hebben wel gehoorzaamheidstraining nodig omdat ze ondeugend kunnen zijn en mentale stimulatie nodig hebben. Een van de meest betrouwbare methoden om een band met een beagle te krijgen, is door hem te trainen in het gehoorzamen van bevelen.

Zijn Beagles ook trouw aan kinderen?

Vanwege hun kalme manier van doen en hun scherpe reukvermogen werden beagles ooit gebruikt als babysitters en beschermers. Van deze hoektanden is bekend dat ze dol zijn op het gezelschap van kinderen vanwege hun levendige karakter.

Beagles moeten goed getraind en gehoorzaam zijn voordat ze vertrouwd kunnen worden in de buurt van baby’s. Zonder de juiste lichaamsbeweging kunnen ze buitensporig blaffen, niet omdat ze agressief zijn, maar omdat ze opgewonden zijn. Als ze goed zijn opgeleid, blijken ze fantastische waakhonden of oppashonden te zijn. Ze zijn niet groot genoeg om waakhonden te zijn, maar ze kunnen echt voor opschudding zorgen als ze gevaar zien!

Er kan een onbreekbare band ontstaan tussen een jong kind en zijn of haar beagle-puppy als beiden met liefde en respect worden behandeld. De neiging van een beagle om erop te staan een bed te delen met zijn beste vriend is niet ongewoon. Huisdieren zijn dol op kinderen die veel tijd met ze doorbrengen, vooral degenen die met hun honden spelen en ermee praten. Hoewel dit geldt voor de meeste hondenrassen, lijken met name beagles te gedijen wanneer ze worden blootgesteld aan vergelijkbare situaties.

Hoe tonen Beagles hun loyaliteit?

Toegewijde beagles overladen hun meesters met liefde en interesse. Heb je ooit een overbezorgde hond gehad die je volgde en blij was om deel uit te maken van alles wat je doet? Zoals te verwachten is, gedragen beagles zich op deze manier. Ze volgen hun favoriete persoon als een schaduw.

Een beagle zal alles doen voor de goedkeuring van zijn eigenaar en zal zijn toewijding bewijzen door al zijn bevelen op te volgen. Telkens wanneer de geliefde van de beagle de kamer binnenkomt, zie je een merkbare gedragsverandering. Hij zal meer plezier hebben en daardoor gelukkiger zijn.

Gedragingen die vaak verkeerd begrepen worden als ontrouw

De neiging tot selectieve doofheid is een aspect van onwetendheid om in gedachten te houden. Beagles zijn, net als andere jachtrassen, zo goed aangepast aan het volgen van geuren dat ze hun andere vermogens kunnen “uitschakelen” om zich uitsluitend op geuren te concentreren. Honden die in beslag worden genomen door een geur kunnen ongehoorzaam lijken omdat ze geen aandacht besteden aan hun baasjes.

Dat is niet helemaal waar. Van wat we kunnen zien, kunnen beagles hun gehoor effectief “dempen” wanneer ze bezig zijn met andere activiteiten. En als ze een bepaald commando niet leuk vinden, kunnen ze hun baasjes gewoon negeren. Gehoorzaamheidstraining is noodzakelijk voor beagles als huisdier, omdat het moeilijk kan zijn om het verschil tussen de twee acties te identificeren.

Beagles, hoewel toegewijd, staan bekend als ondeugende huisdieren vanwege hun hoge niveau van energie en enthousiasme. Ze voldoen echter voor een groot deel aan bevelen. Ze zijn doorgaans niet vijandig, maar kunnen dat wel worden als een beagle iemand of iets als een gevaar voor zijn gezin beschouwt. Het zijn van nature nieuwsgierige honden die de kans grijpen om de nieuwste en beste bevindingen met hun eigenaren te delen.
We brengen dit naar voren omdat beagles notoir moeilijk te trainen zijn vanwege hun koppige karakter. Hun hoge niveau van intelligentie en vitaliteit kan soms naar voren komen als onverzettelijke koppigheid. Het is schattig en grappig tot 2 uur ’s nachts, wanneer je op bent met je beagle-puppy omdat hij of zij de poef aan het verscheuren is. Geloof me als ik zeg dat je blij zult zijn dat je hard voor ze hebt gewerkt.

Dat is de reden waarom veel mensen beagle-pups krijgen in plaats van volwassen honden. Hoewel dit een uitdaging vormt voor dierenasielen, moet je toch nadenken over het adopteren van een volwassen beagle als je de tijd hebt om te investeren in socialisatie en training van hem. Het tegenovergestelde geldt voor beagle-puppy’s, die zo snel mogelijk met hun gehoorzaamheidstraining moeten beginnen. Wanneer dit ras een slechte routine vormt, kan het breken ervan een moeizaam en tijdrovend proces zijn.

Als je het trainen van je beagle uitstelt, zal hij ongehoorzaam blijken te zijn. Dit betekent echter niet dat uw beagle niet van u houdt of niet geeft om de regels die u voor hem stelt. De beagle en zijn meester kunnen gewoon niet goed communiceren. Die beagles in opvangcentra hebben misschien wat meer tijd nodig om op te warmen voor mensen voordat ze ze kunnen vertrouwen. Hoewel het enige tijd kan duren, kunnen ze hun gedrag veranderen. Toch kun je met behulp van dit boek je beagle goed trainen.

De loyaliteit van een beagle verkrijgen

Om te beginnen zijn beagles onderworpen aan dezelfde regels als andere hondenrassen. Deze honden hechten zich aan degenen die hen met waardigheid en mededogen behandelen. We geven ze voorlopig het voordeel van de twijfel en gaan ervan uit dat ze geen beste vrienden zijn met de persoon die ze het meeste eten geeft. Echte eeuwige loyaliteit vereist immers toewijding.

Over het algemeen zal de favoriete mens van een beagle het lid van het huishouden zijn met wie hij het meest omgaat. Natuurlijk moeten beagles eten, maar ze hebben ook speeltijd en mentale uitdagingen nodig. Als ze eigendom zijn van iemand die ze meeneemt op lange wandelingen, spelletjes met ze speelt en ze over het algemeen behandelt als een lid van de familie, gedijen deze dieren goed. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn beagles geen goede huisdieren. Ze zijn het type dat gewoon alles een keer moet proberen.

Een toegewijde beagle als huisdier kan worden gekoesterd door de volgende vier procedures:

  • Effectieve communicatie tussen jou en je beagle is cruciaal. Bouw het door je beagle de kneepjes van het vak van gehoorzaamheid te laten zien.
  • Een vermoeide beagle is een blije beagle, dus zorg ervoor dat uw hond regelmatig genoeg beweegt. Vanwege hun hoge energieniveau hebben Beagles dagelijkse wandelingen nodig. Een beagle moet de hele tijd rennen en spelen.
  • Het is niet zo frivool als je zou denken om je beagle een paar trucjes te leren. Een hond en zijn eigenaar kunnen een speciale affiniteit vormen door het oefenen van het leren en het uitvoeren van kunstjes.
  • Goede voeding: het karakter van een beagle kan worden beïnvloed door zijn dieet. Deze Beagle-voedingsgids zou al uw vragen moeten beantwoorden.

Conclusies over de loyaliteit van Beagles
Sommige beagles zijn minder dan stellair als huisdier en tonen veel minder loyaliteit dan andere. Geadopteerde asielhonden, ongeacht het ras, hebben meer kans op het ontwikkelen van gedragsproblemen. Houd er rekening mee dat honden, net als mensen, hun eigen persoonlijkheid en eigenaardigheden hebben. Houd hier rekening mee als u merkt dat u verwikkeld bent in een discussie over rasspecifieke kenmerken.

Over het algemeen is de beagle een zeer trouw hondenras. Dit hondenras is ontwikkeld om met plezier voor zijn eigenaar te werken en gedijt goed bij de uitdagingen waarmee hij dagelijks wordt geconfronteerd. De andere kant hiervan is natuurlijk dat ze veel fysieke activiteit, mentale stimulatie en liefdevolle aandacht nodig hebben om te bloeien en tevreden te zijn. Vanwege hun hoge intelligentie is de loyaliteit van beagles aan hun families recht evenredig met hoe goed ze worden verzorgd en hoe tevreden ze daar zijn.

Bekijk: Beagle Handboek

U bent zich aan het oriënteren om te bepalen of een Beagle bij u past, of u heeft al een pup of volwassen Beagle aangeschaft en wilt weten hoe u uw hond het beste op een positieve manier kunt opvoeden, zodat hij of zij gezond opgroeit , vrolijke en gehoorzame hond. Kortom, u wilt weten of dit ebook u hierbij kan helpen en of het antwoord kan geven op al uw vragen over de Beagle.